x

עמוד 15 מתוך 23 ראשוןראשון ... 51314151617 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 141 עד 150 מתוך 225

נושא: זרקור: אידיבי פיתוח י / אידיבי אחזקות ד

הי lior,

התכוונתי לזה בתור בדיחה:
    ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    באתר, קראו לי שחצן, קראו לי שרלטן, קראו לי רברבן (ועוד שפע של תארים "מחמיאים"). צנוע עדיין לא קראו לי!!!
    יצאה לי תוכחה. לא יודע מה עבר עבר לי בראש כשכתבתי - מתנצל.

הי rinmat,

תביט, אנו מנהלים פה כבר 4 חודשים דיון.
    במשך ארבעת החודשים הללו מצבו של האגח הולך ומדרדר (מבחינת מצב הקבוצה). החברה הולכת מדחי לדחי - אין כסף, הערת עסק חי, כניסה לבית משפט, קיבוץ נדבות ע"י נוחי לתשלום של 35M כדברי order כדלקמן,
    ציטוט פורסם במקור על ידי order and magic;91642
    נראה לפי הדיווחים שאידיבי אחזקות תעשה הנפקת זכיות ואם לא יגיעו לסכום של 35M אז גנדן תכסה את זה.
    נשמע במבט ראשון חדשות טובות בעיקר לבעלי אגח ב אבל כשחשבתי על זה לעומק הבנתי שמה שהוא פה מוזר ומסריח אם הכותרת נכונה.
    למה לא להזרים פשוט 35M תמורת הנפקה פרטית, למה לעשות הנפקת זכיות שלוקחת חודש וחצי זה הרי סכום קטן? מה יהיה בדצמבר עם התשלום לסדרה ד הרי אנחנו ניכנס שוב לאותו סיפור, ומתי היא תהיה בינואר,בפברואר? למה לא להתחייב שגנדן תזרים 35M שח בכול מקרה בנוסף לכמה שיגוייס בהנפקה ולא רק להתחייב להשלים את הסכום, מה הם מנסים לחסוך פה?
    ועוד כיד הדמיון הטובה. כל פעם שיש חדשות רעות חדשות, זה נשמע כאילו אצלך המצב רק הולך ומשתפר - פשוט שושנים. נראה לי שכשיקחו את החברה מנוחי דנקנר תאמר שהמצב רק ישתפר כי הוא יקבל אותה בחזרה בעולם הבא.

אז תביט מה אתה כותב היום (וככה זה לאורך כל התקופה) -
    1. טיעון א:
    ציטוט פורסם במקור על ידי rinmat צפה בהודעה
    אלשטיין בא לביקור לא בשביל 25M דולר, הוא הולך לממש את האופציה ועוד 300M שח יגיעו לנוחי
    ייתכן שאתה צודק וייתכן שאתה טועה - מאיפה לעזאזל אתה יודע את זה? מהמדיום השכונתי? - בוודאות, זה לא הופיע בדיווחים.
    מעבר לכך, לגנדן יש חובות של 600M ש"ח ללא נכסים, כל גרוש עד 600M ש"ח שייך לבנקים. ייתכן שיש הסכם על חלק מן הסכום עם הבנקים - לא מאמין לרגע שעל כולו. חשבת לרגע להמ לא נכנס ל-IDB אחזקות סכום ההשקעה? אומר לך את ההשערה שלי - עם מחזיקי האגח לא ניתן לעשות הסכמים, עם בנקים כן. אך הבנקים הם לא פראיירים. אז, הכסף הוא לא של נוחי, הוא של הבנקים עד שיוכח אחרת - יהייה הסכום אשר יהיה עד 600M ש"ח.

2. טיעון ב:
    האופציה בדצמבר נועדה שאלשטיין יוכל להיכנס כשותף לנוחי בלי אישור מהמפקח על הביטוח, ועד דצמבר או שיאשרו אותו או שימכרו את כלל ביטוח
    ייתכן שאתה צודק וייתכן שאתה טועה - מאיפה לעזאזל אתה יודע את זה????
    מעבר לכך, מכירת כלל ביטוח תרע משמעותית את מצבה של IDB אחזקות (אין upSide מכלל ביטוח והשווי הסחיר של IDB אחזקות שלילי מטורף).

3. טיעון ג:
    משמע, התשלום הקרוב של הריבית לד' ישולם ועוד יותר חשוב גם החצי תשלום לקצרות ביוני כנראה ישולם.
    לדעתי זה הולך ונעשה מוזר - שוב, הכל ייתכן, אך מאיפה מידע הפנים שיש ברשותך?? (בניתוח אגח - מנתחים פסימית). מה ההסכם עם הבנקים? מהיכן יגיעו 440M ש"ח (ולא הם לא יגיעו מתוך החברה - זוהי העדפת נושים כאשר לחברה הערת עסק חי וההערה לא תעלם ב-5 השנים הקרובות). אולי הארגנטינאי מתכוון להכניס 500M ש"ח???

4. טיעון ד:
    לגבי קרן יורק, יורק לא הולכת להשתלט על אידיבי והיא גם לא יכולה, וכל עוד הוא ישלם כל בעלי האג''ח יכולים לקפוץ,
    הא, כן, נכון - קרן יורק אלה נדבנים ידועים. הם באו סתם בשביל הכיף. לגבי היכולות של קרן יורק - אתה פשוט לא מבין את המצב - IDB פיתוח אינה סולבנטית!!!. כותב lior לדבריך:
    ציטוט פורסם במקור על ידי lior9 צפה בהודעה
    הקלפים בידיים של נוחי,כל עוד הוא משלם!
    הוא בכיוון, אבל גם הוא לא הלך עם זה מספיק רחוק. לא צריך שנוחי לא ישלם, מספיק שיהייה חשש מהותי לתשלומים (סעיף סטנדרטי בהנפקת איגרות חוב). בהגדרה - שווי סחיר שלילי הוא חשש מהותי. תוסיף לכך תזרים ערטילאי לשנתיים ותקבל "חשש מהותי" באבו אבוה (וכל זאת, אם לא תהייה הערת עסק חי ולדעתי באחד הדוחות הבאים גם היא תגיע). כל הקלפים בידיים של מחזיקי האגח!!!. אם נוחי לא ישחק לפי החליל של קרן יורק, הם ילכו לפירעון מיידי, ייקחו אותו לבית המשפט וינצחו (כי בהגדרה יש עילה לפירעון מיידי)!!!. נוחי הולך להתיישר כמו טטאלה לפקודת קרן יורק (yes sir, immidiately sir).

אשלים זאת בתובנה. שמת לב שהארגנטינאי לא ביצע "בדיקת נאותות" - מכאן ברור שההשקעה היא לא פיננסית (הרי, אם היה מתגלה לו משהו שאיננו יודעים הוא היה בודק אותו). משמע, סיבותיו באשר יהיו, אינן כלכליות ולכן אינני בטוח שיהייה מוכן לזרוק 10% מהונו (ע"פ פירסומים ההון העצמי שלו הוא 3B ש"ח) לפח (כפי שטענת בפה מלא).

lior כותב לך:
    לראות באופק תשלום מלא של האג"חים של אחזקות, זה מצד אחד אופטימיות יתר(לדעתי כמובן),ומצד שני הזדמנות לעשות חתיכת קופה אם אתה\את צודק\צודקת.
    אני פחות עדין ממנו ואומר, ייתכן שהכל ישולם וייתכן שמן ייפול המשמיים וייתכן שנוחי ייתן לכל מחזיק מכונית במתנה ואני מאחל לך את כולם. אבל, ...

בבחינה אובייקטיבית של המצב - המצב כבר הולך ומורע כבר 4 חודשים ושיאו של המצב המחורבן הוא היום (ייתכן שיגיעו שיאים חדשים בהמשך). אם הייתי יושב מהצד ומקשיב רק לך הייתי חושב שבכל יום נוחי מגלה מרבץ זהב חדש. על כך נאמר:
    סכנת האופטימיות הלא מבוססת:
    קנינו אגח שמוליק א במחיר X (ובתשואה Y) כי חשבנו שמשוואת הסיכון-סיכוי שלו מעולה. אנו עוקבים אחרי הנייר והנה יוצאת הודעה שלילית המשנה את משוואת הנייר. אנו מחליטים להתעלם משינוי המיצוב בנייר תוך כדי שכנוע עצמי לא ראציונאלי ("זה רק זמני", "אין סיכוי שאני יוצא מהנייר הזה בהפסד", "אני סומך על בעל השליטה Z אין מצב שהוא לא ישלם", "כולם אומרים שהנייר מעולה" ...) עד שבסופו של יום הנייר שווה לא יותר מנייר טואלט.

........

כיוון ששני המקרים הנפוצים ביותר בשוק זה (המתוארים לעיל), דורשים פעולה הפוכה מהמשקיע כדלהלן:
    2. נייר לא כלכלי יש למכור במיידי וללא סנטימנט.
    לדעתי אתה פועל פה בצורה שגוייה "לפי הספר". אגחים טובים גמאו בחודש האחרון 25%-60% והאגח הזה נמצא בתחתית כל הזמנים ומסיבה טובה מאוד. אפילו אגחים טובים שהגיעו ל-default עשו תשואה חיובית בתקופה (לוי אגח ו כדוגמא). מה שלא יקרה - לדעתי, הדוגמא שנתת ב-thread זה, זו דוגמא קלאסית לאיך לא פועלים בשוק האגח.

בברכה,

אהלן פיראט,

בכלל לא שמתי לב לכך,ובכל מקרה,הבנתי את הבדיחה והכל בסדר.
    לא צריך להיות כבדים מדי

נזרקה רוב הסחורה באחזקות ד ופיתוח י ו-ז.

אם כלום לא ישתנה מסביב,אשמח לאסוף אותה בחזרה נמוך יותר.

הצלחה לכולם.

הי lior,

אישית נשמע לי טעות - אני מעריך שאני מתחיל לצאת ב-68 (ב-י).
    ההבדל בין משקיע לסוחר? :-)

בכל מקרה, בעתיד הקרוב מאוד נוכל לבחון את העניין.

בברכה,

אישית נשמע לי טעות
    הבחור הצליח לעשות "מכה" יפה על על פגר, למה לבאס אותו?

אהלן פיראט ו-newbie,

פיראט-על עסקה כזאת מוצלחת אי אפשר להגיד טעות.
    גם אם הנייר ימשיך לעלות לא אראה בזה טעות.
    להיפך! אפרגן למחזיקים.
    לגבי הסוחר\משקיע- אתה עוד חייב לי תשובה בפוסט אחר

newbie- איזה נשמה טובה!
    אל דאגה,לא התבאסתי.
    אני גם לא חושב שהנייר פגר,אבל אחרי הראלי האחרון, האוויר נהיה דליל קצת,ואני לא רוצה להיות זה שיחטוף את התיקון.

בהצלחה

לגבי הסוחר\משקיע- אתה עוד חייב לי תשובה בפוסט אחר
    אני יודע, אני יודע, נראה שכל מה שאני עושה באתר זה צובר חובות לחברים ...
    אני חושב שאני מוכן לביצוע תספורת.

בברכה,

הכל ברוח טובה.
    לא פעם הבעתי את הערכתי להשקעה והסבלנות שלך,ואמשיך להביע הערכה.
    אתה ראוי לכל מילה טובה ולכל תודה שאתה מקבל.
    אקבל בהבנה וחיוך תספורת או פריסת החוב למועד אחר .

הי rinmat,

תביט, אנו מנהלים פה כבר 4 חודשים דיון.
    במשך ארבעת החודשים הללו מצבו של האגח הולך ומדרדר (מבחינת מצב הקבוצה). החברה הולכת מדחי לדחי - אין כסף, הערת עסק חי, כניסה לבית משפט, קיבוץ נדבות ע"י נוחי לתשלום של 35M כדברי order כדלקמן,

ועוד כיד הדמיון הטובה. כל פעם שיש חדשות רעות חדשות, זה נשמע כאילו אצלך המצב רק הולך ומשתפר - פשוט שושנים. נראה לי שכשיקחו את החברה מנוחי דנקנר תאמר שהמצב רק ישתפר כי הוא יקבל אותה בחזרה בעולם הבא.
    כשיקחו את החברה מנוחי, אז אני שופך את הכסף לאסלה, עד אז, הכל עוד פתוח והזמן לטובתי ולטובת נוחי
    עכשיו, בוא נבדוק את העובדות, אתה אוהב מספרים, אז בוא נסתמך על הניתוח האחרון מכלכליסט
    http://www.calcalist.co.il/markets/a...583968,00.html
    אז רק לפני פחות משבועיים דסקש היתה עם שווי סחיר חיובי של 236M ופיתוח עם שווי שלילי של 1086M
    נעדכן את השווי הסחיר של המניות העיקריות,
    אז היום דסקש כבר עם שווי נכסי חיובי של 820M ןפיתוח עם שווי שלילי של רק 540M, עכשיו סתם לדוגמא, פיצול של שופרסל יציף ערך של מאות מיליונים לדסקש ופיתוח כבר תעבור לטריטוריה חיובית, וזה עוד בלי פרמית שליטה, אז מה המסקנה שלנו, איפה אתה רואה שנכסי הקבוצה רק מתדרדרים?! כבר אמרתי שמה שאחזקות צריכה זה זמן, עוד לא עברו חודשיים וחצי מאז שעשית ניתוח לנכסים של אידיבי, במצב הכי גרוע ונמוך שהם היו בו (דסקש היתה עם שווי שלילי של 500M ופיתוח של שווי שלילי של 2000M!!), וכבר קבעת שפיתוח שווה אפס ואין מנוס מפירוק או הסדר, ולפי המשך התאוששות השווקים המצב רק ילך וישתפר, החדשות הטובות לקבוצה שדסקש אוטוטו עוברת לאגח בתשואה חד ספרתי ותוכל למחזר את החוב ללא מכירת נכסים מאסיבית, המשך העליות בשווקים בטווח של שנה יעשו אותו דבר לפיתוח, ואחזקות עכשיו מרגישה לי כמו קפיץ דרוך שמחכה להתפוצצות, לסיכום, כרגע נראה שדסקש יוצאת מאיזור הסכנה, פיתוח בדרך, ואגב להוא ששאל על הקצר של פיתוח, אם לא תהיה קריסה חוזרת בשווקים האגח הקצר ישלם כמו גדול,
    אגב, לדעתי אחזקות עדיין תצטרך הזרמה מלמעלה, בשביל לקנות עוד זמן להמשך תיקון בשווקים בטווח של שנה, אבל עם הכסף החדש של אלשטיין לא תהיה לה בעיה לעשות את זה, ואיך אני יודע שאלשטיין יזרים את שאר הכסף? הכתב של כלכליסט שמקורב לאידיבי והביא כבר את הסקופ על אלשטיין, הוא זה שאמר שאלשטיין כבר החליט לממש את האופציה, אז המידע ממנו, אז כן אני עדיין אופטימי...
    אם אתה עדיין חושב שנוחי יאבד את החברה, אז אתה כנראה לא קורא נכון את המספרים...

בברכה

שלום RINMAT
    אני את דעתי כבר אמרתי ואין לי כוונה לשכנע אותך, אני רק אפנה אותך לדיווח של אידיבי אתמול
    http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=768668
    את המסקנות כל אחד יסיק בעצמו

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות