הי lior,
התכוונתי לזה בתור בדיחה:
יצאה לי תוכחה. לא יודע מה עבר עבר לי בראש כשכתבתי - מתנצל.
הי rinmat,
תביט, אנו מנהלים פה כבר 4 חודשים דיון.
במשך ארבעת החודשים הללו מצבו של האגח הולך ומדרדר (מבחינת מצב הקבוצה). החברה הולכת מדחי לדחי - אין כסף, הערת עסק חי, כניסה לבית משפט, קיבוץ נדבות ע"י נוחי לתשלום של 35M כדברי order כדלקמן,
ועוד כיד הדמיון הטובה. כל פעם שיש חדשות רעות חדשות, זה נשמע כאילו אצלך המצב רק הולך ומשתפר - פשוט שושנים. נראה לי שכשיקחו את החברה מנוחי דנקנר תאמר שהמצב רק ישתפר כי הוא יקבל אותה בחזרה בעולם הבא.פורסם במקור על ידי order and magic;91642
אז תביט מה אתה כותב היום (וככה זה לאורך כל התקופה) -
1. טיעון א:
ייתכן שאתה צודק וייתכן שאתה טועה - מאיפה לעזאזל אתה יודע את זה? מהמדיום השכונתי? - בוודאות, זה לא הופיע בדיווחים.
מעבר לכך, לגנדן יש חובות של 600M ש"ח ללא נכסים, כל גרוש עד 600M ש"ח שייך לבנקים. ייתכן שיש הסכם על חלק מן הסכום עם הבנקים - לא מאמין לרגע שעל כולו. חשבת לרגע להמ לא נכנס ל-IDB אחזקות סכום ההשקעה? אומר לך את ההשערה שלי - עם מחזיקי האגח לא ניתן לעשות הסכמים, עם בנקים כן. אך הבנקים הם לא פראיירים. אז, הכסף הוא לא של נוחי, הוא של הבנקים עד שיוכח אחרת - יהייה הסכום אשר יהיה עד 600M ש"ח.
2. טיעון ב:
ייתכן שאתה צודק וייתכן שאתה טועה - מאיפה לעזאזל אתה יודע את זה????
מעבר לכך, מכירת כלל ביטוח תרע משמעותית את מצבה של IDB אחזקות (אין upSide מכלל ביטוח והשווי הסחיר של IDB אחזקות שלילי מטורף).
3. טיעון ג:
לדעתי זה הולך ונעשה מוזר - שוב, הכל ייתכן, אך מאיפה מידע הפנים שיש ברשותך?? (בניתוח אגח - מנתחים פסימית). מה ההסכם עם הבנקים? מהיכן יגיעו 440M ש"ח (ולא הם לא יגיעו מתוך החברה - זוהי העדפת נושים כאשר לחברה הערת עסק חי וההערה לא תעלם ב-5 השנים הקרובות). אולי הארגנטינאי מתכוון להכניס 500M ש"ח???
4. טיעון ד:
הא, כן, נכון - קרן יורק אלה נדבנים ידועים. הם באו סתם בשביל הכיף. לגבי היכולות של קרן יורק - אתה פשוט לא מבין את המצב - IDB פיתוח אינה סולבנטית!!!. כותב lior לדבריך:
הוא בכיוון, אבל גם הוא לא הלך עם זה מספיק רחוק. לא צריך שנוחי לא ישלם, מספיק שיהייה חשש מהותי לתשלומים (סעיף סטנדרטי בהנפקת איגרות חוב). בהגדרה - שווי סחיר שלילי הוא חשש מהותי. תוסיף לכך תזרים ערטילאי לשנתיים ותקבל "חשש מהותי" באבו אבוה (וכל זאת, אם לא תהייה הערת עסק חי ולדעתי באחד הדוחות הבאים גם היא תגיע). כל הקלפים בידיים של מחזיקי האגח!!!. אם נוחי לא ישחק לפי החליל של קרן יורק, הם ילכו לפירעון מיידי, ייקחו אותו לבית המשפט וינצחו (כי בהגדרה יש עילה לפירעון מיידי)!!!. נוחי הולך להתיישר כמו טטאלה לפקודת קרן יורק (yes sir, immidiately sir).
אשלים זאת בתובנה. שמת לב שהארגנטינאי לא ביצע "בדיקת נאותות" - מכאן ברור שההשקעה היא לא פיננסית (הרי, אם היה מתגלה לו משהו שאיננו יודעים הוא היה בודק אותו). משמע, סיבותיו באשר יהיו, אינן כלכליות ולכן אינני בטוח שיהייה מוכן לזרוק 10% מהונו (ע"פ פירסומים ההון העצמי שלו הוא 3B ש"ח) לפח (כפי שטענת בפה מלא).
lior כותב לך:
אני פחות עדין ממנו ואומר, ייתכן שהכל ישולם וייתכן שמן ייפול המשמיים וייתכן שנוחי ייתן לכל מחזיק מכונית במתנה ואני מאחל לך את כולם. אבל, ...
בבחינה אובייקטיבית של המצב - המצב כבר הולך ומורע כבר 4 חודשים ושיאו של המצב המחורבן הוא היום (ייתכן שיגיעו שיאים חדשים בהמשך). אם הייתי יושב מהצד ומקשיב רק לך הייתי חושב שבכל יום נוחי מגלה מרבץ זהב חדש. על כך נאמר:
לדעתי אתה פועל פה בצורה שגוייה "לפי הספר". אגחים טובים גמאו בחודש האחרון 25%-60% והאגח הזה נמצא בתחתית כל הזמנים ומסיבה טובה מאוד. אפילו אגחים טובים שהגיעו ל-default עשו תשואה חיובית בתקופה (לוי אגח ו כדוגמא). מה שלא יקרה - לדעתי, הדוגמא שנתת ב-thread זה, זו דוגמא קלאסית לאיך לא פועלים בשוק האגח.
בברכה,