x

עמוד 6 מתוך 17 ראשוןראשון ... 4567816 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 51 עד 60 מתוך 168

נושא: 2013 - תחזית

תה טוען שאין השפעה למאזן הפד על M2,
    אני טוען שההשפעה ניכרת ומופיעה בגרף בצורת זינוקים ב-2008 וב-2011 (שנמשך עד היום),
    אתה טוען שבפרספקטיבה ארוכת שנים זינוקים אלו מוכלים בתוך המגמה הכללית של התפשטות הבסיס,
    אני טוען שבפרספקטיבה הרחבה אנו מאבדים את מגמת ההתפשטות, שניתנת להבחנה גם בגרף הכללי וגם בגרף על בסיס סמי-לוג שצירפת (שמטבעו נוטה "לשטח" סטיות).
    אני טוען שלא היתה להתרחבותו הענקית של מאזן הפד השפעה מהותית מעבר לקו המגמה על כמות הכסף במשק האמריקאי, גם אם אתה רואה חריגה ממגמה של כמה מאות מליארדים היא חסרת משמעות ביחס לכמות הגידול האפשרית - 20 טריליון דולר . בעצמך כתבת שב 2008 , אחרי שמאזן הפד גדל בלמעלה בטריליון דולר , אתה רואה "קפיצה קטנה" ב - M2 ואח"כ ירידה - זה נקרא התכנסות למגמה.

אני כתבתי ביחס לכך :
    אם אנחנו מסתכלים על כמות הכסף במובן הרחב ביותר שלה - M2 - מזומנים ושווי מזומנים - הרי אנו צרכים לראות , אם התאורים על הצפת המשק בכסף זול נכונים, קפיצה אדירה במדד זה.
    אינני יודע מה זה "מגמת התפשטות" - M2 גדל בכל משק לאפשר צמיחה

אבל מדוע לטעון? - יש לך הנתונים - תעשה ריגרסיה ותראה מה יוצא.

זה שנים ארה"ב טובה בעיקר ביצוא $. M2 גדל הרבה מעבר לקצב האינפלציה או התוצר הגולמי של ארה"ב ולא גרם לאינפלציה כיוון שרוב הדולרים יוצאו למדינות העולם.
    זה כמובן לא נכון. ארה"ב מכרה הרבה חוב חיצוני, שאינו נמדד ב - M2 המתייחס למזומן ושווה מזומן.

בין כמות כסף לאינפלציה יש עוד פונקצית תמסורת - מהירות מחזור הכסף - שכפי שכתבתי נמצאת בשפל = הרבה מזומן "שוכב" בעו"ש והשקעות ז"ק.

אינפלציה לא נוצרה בעבר בגלל שסין "ייבאה" אינפלציה ע"י מכירת מוצרים במחירים נמוכים לכל העולם - תמורת חוב ארוך טווח .
    נערך לאחרונה על ידי tby, 23.12.2012 בשעה 09:59

":אני טוען שלא היתה להתרחבותו הענקית של מאזן הפד השפעה מהותית מעבר לקו המגמה על כמות הכסף במשק האמריקאי"

טיבי , אתה טוען זאת כי המשבר של 2008 יצר בורות של טרליונים במאזנים של הבנקים.
    ב2008 הדבר הראשון שעשו במשבר היה לשנות את חוקי החשבונאות...הרשו לבנקים להוציא מהמאזנים את הנכסים הרעילים שהם החזיקו , ולהכיר בהם רק במעמד מכירה.
    כמובן שהם בקושי מכרו , יושבים להם טרליונים בנכסים"רעילים" מחוץ למאזן והחגיגה נמשכת.

כל ההזרמות של הפד , עדיין לא כיסו את הבורות מ 2008 ולכן לא רואים זליגה של הכסף לעסקים השונים(הבנקים שומרים לעצמם את הכסף בריבית 0 שלקחו מהפד לחזק את המאזנים שלהם)
    ובגלל שהכסף לא זורם לכלכלה עדיין לא רואים אינפלציה .

כמובן שריפו 105 ועוד תרגילים מסייעים להם גם לאורך הזמן .
    לכן , אם כל פעם ימשיכו לשנות את החוקים לטובת הבנקים זה יהיה הרסני לשווקים לדעתי כי זה
    מראה על חוסר אימון , ועל אפליה , שתמיד יעזרו לגדולים לא ליפול.
    יש לזה הרבה שמות אבל קפיטליזם זה לא.

טיבי , אתה טוען זאת כי המשבר של 2008 יצר בורות של טרליונים במאזנים של הבנקים.
    ב2008 הדבר הראשון שעשו במשבר היה לשנות את חוקי החשבונאות...הרשו לבנקים להוציא מהמאזנים את הנכסים הרעילים שהם החזיקו , ולהכיר בהם רק במעמד מכירה.
    כמובן שהם בקושי מכרו , יושבים להם טרליונים בנכסים"רעילים" מחוץ למאזן והחגיגה נמשכת.

כל ההזרמות של הפד , עדיין לא כיסו את הבורות מ 2008 ולכן לא רואים זליגה של הכסף לעסקים השונים(הבנקים שומרים לעצמם את הכסף בריבית 0 שלקחו מהפד לחזק את המאזנים שלהם)
    ובגלל שהכסף לא זורם לכלכלה עדיין לא רואים אינפלציה .
    זה אחד ההסברים לעובדה שהכסף יושב ברזרבות הבנקים ולא זולג לשוק.

צריך לזכור שהמשבר היה ב - 2008/2007 - לא נרכשו עוד נכסים "רעילים " לאחר תקופה וזאת ו - 4 שנים אחרי - חלק נפדה, חלק נמחק, חלק עדיין "תקוע" אך התרוץ לשינוי כללי החשבונאות היה חוסר נזילות בשווקים שיצר תמונת מחירים לא נורמלית. מאז הנזילות חזרה לשווקים ואינני חושב שכמות הנכסים המשוערכים מחוץ לכללי החשבונאות המקובלים באותו סדר גודל כמו ב - 2009.

40 מליארד דולר בחודש לקניית אגח אמריקאי ע"י הפד , תכנית הידועה כ qe forever
    שהושקה לאחרונה היא לא רכישה של נכס "רעיל"?
    כי אם הפד לא יקנה , מי יקנה?
    הסינים קונים זהב (1000 טון פיזי ב2012)
    הם יורדים באחזקות כל חודש של אגח אמריקאי.
    כנ"ל יפן.

לכן ההגדרה של נכס רעיל היא די נזילה כיום.
    אירופה וארהב צריכות לגייס מעל 2 טרלין דולר באגחים ממשלתיים ב2013 .
    רק במוניטיזציה של החוב , ע"י נגידים מרכזיים יהיו קונים.
    מפה ועד חזרה לנורמאל המרחק הוא אדיר.

שלום חברים,
    ברקע לדברים של ידידינו TBY בכל הנוגע להתערבותו הבוטה של הפדרל ריזרב והמצב השפיר יחסית, היציב, והאופטימי, לכאורה על פי דבריו, של הכלכלה האמריקאית, אבקש לציין מס' נתונים (שככל הנראה לא מופיעים בשום מאזן ו/או רווח והפסד) כלכליים וחברתיים המעידים עדות מכרעת על המצב הקשה בו נתונה הכלכלה והחברה האמריקאית. אציין רק חמישה נתונים נבחרים, אם כי יש אינסוף נתונים אחרים מזעזעים לא פחות. אולי בהמשך נוסיף עוד...להלן הנתונים:

נכון להיום כ-47.7 מיליון אמריקאים נזקקים לתלושי מזון,
    לפני 4 שנים ב-12/2008 נזקקו רק 31.6 מיליון אמריקאים לתלושי מזון.
    זה רא(ע)לי אמיתי.....
    http://www.fns.usda.gov/pd/34snapmonthly.htm

4 הבנקים הגדולים בארה"ב חשופים כל אחד לנגזרים ביותר מ-40 טריליון (1000 מיליארד) דולר.
    מישהו מעכל ?? מה זה פה (כמו שמישהו כתב באתר) – צל"ש או טר"ש ??
    http://theeconomiccollapseblog.com/archives/the-coming-derivatives-panic-that-will-destroy-global-financial-markets

החוב הלאומי האמריקאי מסתכם היום במעט פחות מכ-16.4 טריליון דולר (התקרה המאושרת נכון להיום, לאחר סיום הסאגה של הצוק הפיסקלי, יתחילו לטפל באישור נוסף של העלאת התקרה),
    בתחילת כהונת הנשיא אובמה הגיע החוב הלאומי האמריקאי ל-10.6 טריליון דולר בלבד.
    http://www.savingsbonds.gov/NP/NPGateway

הלוואות הסטודנטים חצו את גבול 1 טריליון דולר, עוד חור שחור ?
    http://www.consumerfinance.gov/blog/too-big-to-fail-student-debt-hits-a-trillion/

ערך הדולר האמריקאי צנח בכ-96% מאז הקמת הפדרל ריזרב,
    החוב הלאומי גדל פי 5000 ויותר מהחוב בעת הקמת הפדרל ריזרב.
    http://endoftheamericandream.com/archives/is-the-federal-reserve-doing-a-good-job

מוגש כחומר למחשבה.

בברכה,
    אודי

ציטוט פורסם במקור על ידי udiwe צפה בהודעה
    החוב הלאומי האמריקאי מסתכם היום במעט פחות מכ-16.4 טריליון דולר
    אפשר להסתכל על השעון הזה שעות, וזה לא נמאס, האמת שזה פשוט מפחיד
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

אודי,

המצב השפיר יחסית, היציב, והאופטימי, לכאורה על פי דבריו, של הכלכלה האמריקאית
    מדוע אתה מצטט אותי כביכול על דברים שלא אמרתי? לא דיברתי כלל על מצב הכלכלה האמריקאי, התייחסתי לנושא הדפסות הכסף והדפסות הכסף בלבד.

אתה זה שהערת בתחילה שאני משכתב את ההיסטוריה - אני עדיין ממתין שתאמר במה.

אני מבקש להעיר על חלק מיתר הדברים שאמרת, שלדעתי אין להם קשר לכלום:

הלוואות הסטודנטים חצו את גבול 1 טריליון דולר, עוד חור שחור ?
    - אז מה? יש יותר סטודנטים, שכר הלימוד יקר. מנגנון הלוואות הסטודנטים בארה"ב הוא די מיוחד והעובדה שהמצב הכלכלי לא טוב, מונעת מהורים לסייע לילדיהם - אך יש מנגנונים, בעידוד פדרלי, למתן הלוואות. תעשה חשבון - מדינה עם 300 מליון תושבים ובכלת רמת השכלה גבוהה יוצאת מהכלל - כמה הלוואות של 100,000 דולר צריך לתת על מנת להגיע לטריליון?

ערך הדולר האמריקאי צנח בכ-96% מאז הקמת הפדרל ריזרב,
    אז מה? בכמה ירד ערך הלירה הישראלית מקום המדינה ועד היום? - מה זה אומר? זה טוב? זה רע?

[QUOTE]החוב הלאומי גדל פי 5000 ויותר מהחוב בעת הקמת הפדרל ריזרב.[/QUOTE]

אז מה? בכמה גדל החוב הלאומי של ישראל מהקמת המדינה ועד היום? זה טוב? זה רע? זה בכלל אומר משהו?

הבנקים הגדולים בארה"ב חשופים כל אחד לנגזרים ביותר מ-40 טריליון (1000 מיליארד) דולר.
    מישהו מעכל ?? מה זה פה (כמו שמישהו כתב באתר) – צל"ש או טר"ש ??
    תסלח לי על הבוטות, לא כל שטות שקוראים באינטרנט צריך לאמץ כדברי אלוהים חיים. אחת המטרות של הכתיבה של הסדרה זה להראות כמה המידע שקוראים דרך אתרים ורואי שחורות למיניהם מטעה, מבולבל ולא נכון.

בוא נפרק ביחד את ההצהרה שהבאת כציטוט -

מה מקור הנתונים? - אתר המטיף להתכונן להתמוטטות פיננסית ומציע, בין השאר, ציוד להגנה עצמית, מזון לשעת חרום, מטבעות זהב וכסף וכיוצא באלו - ממש מקור מהימן .......
    [אני עכשיו מבין את המקור לכל התחזיות השחורות שלך - אתה קורא את האתר הזה, מזדהה עם הכתוב ומאמץ את דעותיו של זה שמפרסם אותם על מנת להרוויח מההיסטריה שהוא יוצר...]

יש עוד שאלות על ההצהרה - האם מדובר על חשיפה נטו או ברוטו? האם כולל מכשירים פיננסיים שהם הגנה על פוזיציות האגח / מניות וכו? האם כולל נגזרים במטח? האם כולל נגזרים סחורות (הרי לא הייתה מצפה מבנק להשקיע בזהב , שהאתר מאוד ממליץ לרכוש, באופן פיזי), האם מדובר גם על נגזרים שמחזיק הבנק בנכסים בניהולו (קרנות נאמנות, ETF וכ')

דבר אחרון

כון להיום כ-47.7 מיליון אמריקאים נזקקים לתלושי מזון,
    לפני 4 שנים ב-12/2008 נזקקו רק 31.6 מיליון אמריקאים לתלושי מזון.
    זו הסיבה שהפד מנסה לעודד הכלכלה, זו הסיבה שהממשל מנהל מדיניות פיסקלית גרעונית - הרצון לצמצם את האבטלה/ עוני . זה התפקיד של המדינה - להגדיל גרעון במשבר בשביל לממן את תלושי המזון מחד, אך לאפשר ביקושים שיוליכו לתעסוקה שיבטלו את הצורך בתלושי מזון.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 23.12.2012 בשעה 18:50

לאחר שנושא "הדפסת הכסף" הוכנס לפרופורציה המתאימה, עוד הארה בנוגע לכל "נבואות החורבן" בגלל החוב הממשלתי האמריקאי.

לא חסר נבואות זעם וחורבן בגין "החוב האדיר" של ממשלת ארה"ב.

מי יקנה אגח ממשלתי אמריקאי אם לא הפד..... מפחיד מאוד.

כרגיל , סיפורי פוגי, וכידוע מסיפורי פוגי אפשר ללמוד....

נגעתי בזה בפרק הראשון בסדרה כשהתייחסתי לעובדה שהכל התחיל במלחמה - מלחמת העולם השניה.

קצת נתונים -
    מה יחס החוב לתוצר הגולמי לפני כניסת ארה"ב מלחמת העולם השניה ? - 40%
    מה היחס בתום המלחמה - 120% . כן . 120% . כידוע החוב נועד לממן מלחמה, לא השקעות מישקיות .

ומה קרה אחרי המלחמה? -משבר כלכלי? אינפלציה נוראית? תחזרו לקרוא שוב את הפרק הראשון .

מה היה יחס חוב תמ"ג של ישראל ב - 2004 ? - 99% [היום, 8 שנים בלבד אח"כ - 74% בלבד - אם בישראל מסוגלים בארה"ב לא מסוגלים? - הם כבר עשו זאת פעם ]

מה יחס חוב תמ"ג בארה"ב היום? - 102%

מה יחס חוב תמ"ג ביפן - 224%

קנדה הגיע בשיא ל - 101% , היום 85%

ב - 2004 בישראל הרגשתם כאילו לפני אסון פיננסי נוראי מתקרב? האם לארה"ב עם יחס חוב תמ"ג של 100% יש קושי לשרת את חובה?

גרף יפה שמסכם העניין:
    ארה"ב -
    http://visual.ly/united-states-debt-...-gdp-1940-2012
    כל העולם -
    http://www.tradingeconomics.com/coun...nt-debt-to-gdp

אבל עוד הפתעה קטנה - מה החוב הכללי בארה"ב (ממשל, מדינות , חברות, יחידים) ביחס לתל"ג ? - 329%. כמה היה לפני תחילת המשבר 359%.

במילים אחרות - בעוד החוב של הממשל עולה, יתר החובות יורדים בקצב גדול יותר , כך שסה"כ החוב - יורד!

מה שבאמת חשוב זה לא כמה חוב יש אלא היכולת לשרת אותו - הריבית על החוב והגרעון השוטף .

מבחינת ריבית - הריבית נמוכה, והאגח שקונה הפד בעצם הוא ללא ריבית (כי הריבית המשולמת לאגח המוחזק בפד מוחזרת ע"י הפד כרווח למשרד האוצר)

כל הדרמה על המצוק הפיסקלי זה בעצם הדיון על כיצד סוגרים את הגרעון הממשלתי. ותאמיני לי - אין לארה"ב כל קושי לסגור את הגרעון ולעבור לעודף - זו רק שאלה של רצון פוליטי.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    ותאמיני לי - אין לארה"ב כל קושי לסגור את הגרעון ולעבור לעודף - זו רק שאלה של רצון פוליטי.
    אני באמת רוצה להאמין לך. מאוד רוצה. אבל לא באנו להתעסק עם אמונות (וספקולציות, זוכר?).
    תן קצת בשר. נמק!
    סיפרת היסטוריה והרבה "ראיות נסיבתיות" אבל אתה לא יותר מתמונת הראי של אודי ולימבו: אלה מסתכלים על הנתונים ואומרים "הלך עלינו" ואתה אומר "יהיה בסדר".

אישית, קשה לי לראות איך סוגרים גירעון של טריליון דולר. מאיפה בדיוק? כמה סרטים הוליווד יכולה לייצא? כמה אייפונים (אני איש של אנדרואיד)?
    ומה עם אירופה, יפן? מי יחזיר את החובות הללו?
    כרגע עושה רושם שכלם עסוקים בבעיטת הפחית במורד הרחוב בתקווה לנס (ורק שלא יתפוצץ בקדנציה שלי) ואתה בא ואומר שהכל יבוא על מקומו בשלום.
    אז אדרבא, כולי אוזן (ללא ציניות). ספר לי איך יוצאים מהברוך.

TBY

תודה לך על מאמר מרשים ומושקע, כן ירבו.

יישר כוח

ארז
    ​הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות