x

עמוד 7 מתוך 17 ראשוןראשון ... 56789 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 61 עד 70 מתוך 168

נושא: 2013 - תחזית

סיפרת היסטוריה והרבה "ראיות נסיבתיות"
    אני חושב שהעובדה שההיסטוריה מראה לנו שכל המספרים של גרעונות ממשלתיים, כסף במערכת וכו' היום הם במסגרת של דברים מוכרים מהעבר, נוטלת את העוקץ מהתפיסה שאני עדים למשהו חד פעמי, גדול וללא פרופורציה לכלום .

אנחנו עדים לארוע גידול חוב, שעדיין לא הסתיים, שעד סיומו ישתווה לגודלו היחסי של החוב שנוצר לארה"ב למימון מלחמת העולם השניה ומענקי שיקום אח"כ - וזאת מכיוון שעברנו דרך משבר פיננסי בסדר גודל המקביל רק לארועי השפל הגדול בתוספת שתי מלחמות ממושכות יותר ממלחמת העולם השניה- עיראק ואפגניסטאן

ההתנהלות של הממשל והפד -הם "עפ"י הספר" - להגדיל גרעון , להוריד ריבית - זה מה שצריך לעשות במיתון. כשיש עסק עם משבר פיננסי חריף ביותר - משתמשים בכלים לא סטנדרטיים , אך אין כאן המצאות חדשות .

סיפורי הבעיטה בפחית הם בדיוק סיפורי הפוגי שנוח למכור, וקל להאמין בהם - זה מה שמוכר עיתונים.

לגבי אירופה - אתה חושב שאירופה סיימה את מלחמת העולם השניה במצב יותר טוב מארה"ב?...... יפן? - כולם עלו ופרחו כי בסוף נגמרת המלחמה (הפיזית או הכלכלית) , חוזרים לשיגרה וכמו כל אזרח שלוקח משכנתא, גם המדינה יודעת לנהל עניינה כך שתעמוד בתשלומים לבנקים - כך זה התרחש בהיסטוריה המודרנית בדמוקרטיות בעלות בסיס כלכלי איתן.

אל תבקש ממני לענות כיצד יסגרו את הגרעונות - זה עניין פשוט של להגדיל הכנסות (מיסים) ולהקטין הוצאות (ביטחון, פטורים ממס, תשלומי העברה וכו) - שנעשה כל הזמן, בכל העולם מאז ומתמיד - אתה חושב ששלמה המלך לא היה צריך לחיות עם תקציב מאוזן למרות בניית בית המקדש? אתה לא חי בתקציב מאוזן למרות שיש משכנתא?

כפי שאמרתי - זה עניין של החלטה פוליטית, והיום בשוק הון משוכלל - מי שלא מסוגל (יכול/ רוצה) להחליט - השוק מכופף את ידו.

מי שחי בישראל ב - 30 שנה האחרונות חווה אינפלציה נוראית של 400% , ייצוב משק גרעוני, והקטנת חוב לתוצר מ 100% ל - 74% תוך כדי המשבר הפיננסי האדיר המתרחש בעולם - וזה ללא הבסיס התעשייתי , משאבי הטבע והתשתית האזרחית של ארה"ב, אירופה ויפן. - זו היתה החלטה פוליטית - לא מגדילים גרעון גם אם צריך לקצץ את התקציב של המדען הראשי בחצי, להחיל מעמ על מים ולעלות מחירם, להעלות מעמ באופן כללי וכו.

אם אתה רוצה לקרוא לכל זה ספקולציה - זכותך.

לחיי האופטימיות.

הנה מארק פאבר בגילוי דעת על אופטימיות:

(אתה יכול לשים סרטון של שלמה מעוז)

וברצינות...
    בוא נמשיך רגע את קו המחשבה שלך...
    היכן אתה משקיע היום את חסכונותיך?

הייתי שמח אם הדיון היה גולש למדיניות הריבית האפסית(בחישובי אינפלציה)
    וההשלכות שלה על הפנסיות של מי שיש לו.
    כמו גם על המצב של חברות הביטוח שבסביבת הריבית הנוכחית
    לא יודעות להביא את התשואות. בטח לא לטווח ארוך(אם המצב ישאר כך)

שלום ידידי TBY,

אכן, אני קורא גם קורא המון חומר, חלקו כפי שאמרת מאתרים לא רשמיים (כגון: התרסקות כלכלית), אך אינני מסתפק בכותרות של היחצ"נים מטעם ו/או פוליטיקאים הדואגים לכיסאם, אלא נכנס פנימה לדיווח ולטבלאות
    ולשאר החומר המצורף. שם ניתן לראות את האמת העירומה העצובה ולא לקבל כמובן מאליו את השדרים מטעם.
    לטעמי, חבל שאינך מציין בפני הקוראים חלק חשוב מאד מהמידע הכלכלי המהימן.
    במאמר מוסגר, לא רק לכסת"ח של צה"ל ופיקוד העורף כדאי להקשיב כשהם ממליצים להצטייד בפנסים ובטריות ושאר ירקות. נדמה לי שחלק מההמלצות שציינת לגבי האתר הספציפי הוכיחו עצמם מאד (לדוג': זהב).

לענייננו – מצטער אם אתה חושב שציינתי דברים שלא אמרת, נדמה לי שיותר מפעם אחת ציינת שהכלכלה מתייצבת, האבטלה יורדת, מחירי הדיור מתייצבים, התוצר גדל ועוד.
    ברשותך, נגע בשתי נקודות עיקריות ונסתמך על נתונים רשמיים (לכאורה), כדלקמן:
    אבטלה
    כבכל יום חמישי מתפרסמים נתוני התביעות החדשות, שתמיד אבל תמיד כוללות עדכון (לצערי, כלפי מעלה) של הנתונים משבוע קודם (זה כבר הפך לבדיחה בקרב הבלוגרים ותמיד בבוקר הפרסום הם מנסים לנחש בכמה יעודכן,
    כלפי מעלה, הנתון הקודם). יותר מזה, אך לפני מספר חודשים בתחילת השנה עדכנו את כל הנתונים השבועיים של שנת 2011 – כמובן, כלפי מעלה בכ-20 עד 30 אלף תביעות !! ועוד דבר, כשיש עליה תמיד יש הסבר/תירוץ
    ולאחרונה "סנדי" (לא המרגלת שלנו) וכשהנתון יורד תמיד זה שיפור עצום בכלכלה האמריקאית. בדיחה.
    בנוסף, מדי תחילת חודש מתפרסמים נתונים בנוגע לתוספת משרות חדשות בחודש שחלף ובנוגע לשיעור האבטלה. וכך, לאחרונה, מדי חודש צוהלים על תוספת 90/100/130 אלף משרות חדשות ואולי עוד מספרים דומים.
    מעניין שכמעט אף אחד לא מזכיר שנתונים אלו גרועים מאד כי הם אפילו לא עונים על הגידול הנדרש (בסביבות 150 אלף) עקב הגידול הטבעי באוכלוסיה.
    כמו כן, שיעור האבטלה המתפרסם הינו חלקי ונתון למניפולציות תכופות. הנתון המתפרסם הינו
    U3 במתכונת האמריקאית (לא מתחשב בעוזבי כוח העבודה, לא מתחשב בחלקיות משרה ועוד) במקום הנתון האמיתי והנכון U6
    במתכונת האמריקאית. המניפולציות רבות, כך מדי חודש מתפרסם שכ-2.5 מיליון אנשים משיקים לאבטלה אך לא נספרו כי לא התייצבו בלשכת העבודה בכל אחד מ-4 השבועות שעברו אלא רק בחלק. המניפולציה בעוזבי כוח
    העבודה (גם מחמת ייאוש) היא הגורם העיקרי המסתתר, לכאורה, מאחורי השיפור בנתון המתפרסם. הרי ההשפעה היא על המונה ועל המכנה גם יחד. ברשותך ולנוחות הקוראים ננסה להסביר בדוגמא קטנה – נניח שכוח
    העבודה הינו 100 איש ויש לנו 10 מובטלים ולפיכך שיעור האבטלה הינו 10%. כעת, נניח כי מובטל אחד התייאש ממציאת עבודה ולפיכך נחשב כעוזב את כוח העבודה. במקרה זה כוח העבודה ימנה 99 איש ויהיו לנו 9 מובטלים
    ולפיכך שיעור האבטלה יהיה 9.1% בלבד !! איזה קסם...שיפור אדיר !!
    אכן, גם
    U6 שופר במעט, אבל עדיין נע סביב כ-14% אבטלה !!

דיור -
    נתון חשוב מאד בבחינת הכלכלה האמריקאית התפרסם ביום חמישי האחרון והוא מכירות בתים מיד שנייה. הנתון מתפרסם לא ע"י מוסד ממשלתי, אלא ע"י ארגון מטעם המונה כמיליון ויותר חברים העוסקים בתחום הנדל"ן
    (לצורך העניין, נניח כמו התאחדות הקבלנים אצלנו). אם היו ויש לנו בעיות אמינות קשות מאד עם פרסומים של מוסדות ממשלתיים רשמיים, מה נגיד על מוסדות מטעם המפרסמים נתונים מטעם ??
    וכך קמנו לנו בוקר אחד בדצמבר 2011 (בו דווחו נתוני המכירות של נובמבר 2011) ובתחתית הדיווח (וכלאחר יד) דווח על תיקון אחורה של נתוני 3 השנים הקודמות עד שנת 2010. תחזיקו טוב – מכירות הבתים מיד שנייה
    הוקטנו בכ-3 מיליון בתים לאותם שנים.
    3 מיליון בתים !!! קלטתם ??
    כך, נתון 2010 תוקן ממכירות 4.908 מיליון בתים ל-4.19 מיליון בלבד. רק קיטון של 718 אלף !
    ואז מסיימים את שנת 2011 במכירות של 4.206 מיליון, כמדומני, וצוהלים על המשך השיפור (המזוייף) בכלכלה האמריקאית. עוד בדיחה.
    ברשותך, ברצוני להוסיף התייחסות מקומית לנושא הנדל"ן והבנקים שילמד הרבה על המצב בכל העולם. הנגיד פישר (לכל הדעות איש רציני) הביע חשש מירידת מחירים של כ-5% עד 10% בשוק הנדל"ן והשפעתה
    המכרעת על יציבות הבנקים אצלנו. לא יאמן.
    ברצינות, אנחנו השתגענו ? כלומר, עליית מחירים של עשרות אחוזים זה בסדר (הרי "תורם" לצמיחה) אבל ירידה של כ-10% במחירי הדיור תעלה חשש כבד ליציבות הבנקים ?? בידור המאה.

ידידי
    TBY, יתכן שבחלק מהנתונים יש בלימה ואולי התייצבות מסויימת. אך טבעי הוא שזה יקרה מתישהו כי הרי הירידה תמיד מוגבלת עד 100%. תקוותי המלאה שנגיע לזה בדרכים אמיתיות וטבעיות שיהוו בסיס איתן לשיפור
    ולצמיחה ולא בדרכים עקלקלות ומניפולטיביות ולא ע"י סימום הכלכלה והשווקים בריבית אפסית אינסופית והדפסה אינסופית. לזה אין תוחלת ואין תקווה.
    לטעמי, הגיע כבר הזמן שמישהו (אולי אחד המנהיגים) יקום, "ידפוק על השולחן", ויסביר לכולם שכך אי אפשר להמשיך ושהמחיר שכולנו נשלם יהיה חמור וקשה מאד.

בברכה,
    אודי

נ.ב. מה קורה בפרופיט ? עדיין מש' יצחקי בעסק או שכלירמרק כבר תפסו פיקוד.

אודי,

אודי,

אתה כמובן רשאי לקרוא מה שאתה רוצה , איפה שאתה רוצה.

זה שהמצב הכלכלי לא טוב - זה הרקע לכל הסיפור, אין צורך להכביר במילים ולהביא דוגמאות על אבטלה וירידת מחירים וחוסר ביקוש בדיור - זה ידוע.

אז אם האבטלה נוראית, ושוק הדיור על הפנים - היית חושש מאינפלציה?

אם אתה צריך להמליץ להנהגה האמריקאית דרך פעולה - מה היית מציע? (חוץ מאשר לדפוק על השולחן...)

קח בחשבון שאת הדרך של צמצום הוצאות הממשלה על מנת שלא יהיה גרעון וחוב ממשלתי גדול כבר ניסו ב - 1929 והתוצאה ידועה. אנשים יותר חכמים משנינו למדו הנושא והתוו דרך אחרת להתמודד עם משברים כאלו - דרך שנוסתה בעבר והצליחה. היום עושים יותר מבעבר אך זו אותה דרך בדיוק.

מאוד אשמח לשמוע , חוץ מביקורת ואזהרות , גם המלצה על דפ"א אחרת.

על כל פנים, לפחות אנו מסכימים כי -
    יתכן שבחלק מהנתונים יש בלימה ואולי התייצבות מסויימת
    ושנינו מסכימים, אני חושב, שזה לא קרה במקרה , אלא תוצאה של מדיניות, שאתה מכנה

בדרכים עקלקלות ומניפולטיביות , ע"י סימום הכלכלה והשווקים בריבית אפסית אינסופית והדפסה אינסופית.
    אני חשבתי שהייתי מאוד ברור שלא רק אינסופי אין פה, אין כאן אפילו הדפסה. נראה שלא הבנת.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 24.12.2012 בשעה 16:06

הנה מארק פאבר בגילוי דעת על אופטימיות:
    הבחור צדק פעם אחת בחיים שלו ומאז לא מפסיקים לראיין אותו כמו איזה גורו.
    כמוהו נוריאל רוביני ויש עוד "רואי שחורות" מקצועיים.

חבר'ה לא בושה לשנות דעה, להגיד "טעיתי".
    במיוחד בכל מה שקשור לנבואות. נבואות כלשהן בין אם הן שחורות או לבנות.
    לא ניתן לנבא את העתיד!

TBY - כל הכבוד לך על הגישה המרעננת.
    קטונתי מלהבין כל מה שכתבת,
    אבל באופן אינטואיטיבי אני מאמץ את הראייה האופטימית שלך לגבי המצב.
    ולא תמיד הייתי כך!
    מזה זמן אני מרגיש, שהשד לא נורא כ"כ, והעולם לא הולך לאבדון.

מנסים לנבא את העתיד על סמך ארועים מוכרים מהעבר.
    היו לנו סדרה של בועות שהתפוצצו - אז מחפשים בועות חדשות שיתפוצצו.
    מי אמר שהמשבר הבא (ובטוח שיהיו עוד כאלה) יבוא בצורת פיצוץ איזו בועה?

נורא מפריעה לי ההתנהלות של החבר'ה האלה דוגמת מארק פאבר, רוביני ודומיהם.
    חבר'ה ננעלתם על קונספציה.

אני באופן אישי מחפש היום השקעות מעניינות ביוון.
    לדעתי, בשנה שנתיים הבאות המדינה הזאת תתחיל להתאושש והיא כבר הגיעה לתחתית.
    סין מעניינת אחרי שירדה כ"כ הרבה.

נביאי הזעם האלה מייצרים הזדמנויות, שלדעתי כדאי לנצל.
    אבל שוב זו דעתי ואני משתדל להיות צנוע לגבי התחזיות שלי.
    אולי אני טועה

אני מקבל את הגישה האופטימית בזכות הניסיון שלנו ממשברים קודמים שהעולם יצא מהם. שאלה למי שאולי מכיר את הנושא: הפחד שלי זה תסריט דוגמת יפן של 1989. לאחר התפוצצות בועת הניקיי הריבית הורדה לאפס וננקטו כל הצעדים המוניטריים האפשריים והיום החוב הוא מעל 200% מהתוצר. האם מצב זה יכול לחזור בארהב?

קלזר - בכמה מילים על יפן.
    הבעיה המרכזית שלה היא הקיטון בכמות האנשים. מתים יותר ממה שנולדים...
    ארה"ב שותפה לה בקיטון של שוק העבודה...אבל ראה איזה פלא , בארה"ב מהיותה מדינת הגירה היסטורית יש ריבוי טבעי של מעל 1 אחוז בשנה.

בפרפראזה לדבריי אודי , אחת מהדרכים שמראים קיטון באבטלה בארה"ב , היא ע"י הקטנה מכוונת של
    שוק העבודה.
    צא ובדוק כמה אנשים נכללו בשוק העבודה ב2008 וכמה היום.
    פעם אחרונה שבדקתי זה היה כמה מליונים טובים.
    הבעיות שקיטון בשוק העבודה מייצר :
    1- יש יותר מובטלים ונתמכי סעד שצריך לדאוג להם
    2- קשה לייצר צמיחה רציפה וחזקה לאורך זמן
    3- פחות אנשים= פחות מחזירי חוב ( ונוטלי משכנתא)

אגב , זה ההסבר האמיתי לצימצום האבטלה בארהב ,
    בנוסף לכך שאם תראה את איכות המשרות שנעלמו מאז 2008
    לעומת המשרות שנוספו לשוק , זה משלים את התמונה:
    העלמות משרות איכותיות של מהנדסים וכו
    רוב המשרות החדשות(מעל 70 אחוז לבדיקתי) בתחומי השירותים , קרי עובדים במקדונלדס או וולמארט
    במשכורות מינימום וללא תנאים סוציאלים.

לסיום - מצטער שלא עניתי לשאלתך...

פרק 7 -ועכשיו ישראל.

בפרק 6 הצגתי את העובדה הפשוטה, שלמרות האמור בעיתונות הפופולארית, למרות שנראה כאילו הפד מדפיס כסף, כסף חדש לא נוצר בגלל "שינאת הסיכון" של כל השחקנים בשוק - הצרכנים והעסקים נמצאים בעיצומו של מהלך ארוך של הורדת מינוף שגודלו הכספי עולה על העליה ברזרבות הבנקים. התוצאה - הרבה מזומן יושב בעו"ש - מקבל ריבית 0

יש לתופעה שם והיא נקראת מהירות הכסף - כלכליסט חסך לי כתיבה של מספר פסקאות שמסבירות מדוע מהירות הכסף זה אינדיקטור קריטי להבנה של מה מתרחש
    הכתבה מכלכליסט:
    http://www.calcalist.co.il/local/art...577893,00.html
    הנתונים מהפד:
    http://research.stlouisfed.org/fred2.../M2V?cid=32242

אחרי שהרקע ברור, ביקשו ממני להראות את הצד של הסיפור מנקודת מבט ישראלית -

ראשית חייבים להבין כמה הבדלים בסיסיים בין הכלכלות -
    ישראל מוטת ייצוא - ארה"ב מוטת צריכה, כלומר בארה"ב שרוצים לעודד הכלכלה חושבים על עידוד צריכה פרטית והשקעות במשק ובישראל חושבים על עידוד הייצוא והשקעות במשק.

ארה"ב נכנסה למשבר בגלל התנפחות בועת דיור ויתר בעיות שתוארו בפרקים הראשונים, ישראל הגיעה למשבר עולמי מחוזקת בגלל שיצאה ממשבר די ממושך בשנים קודמות לפיכך 2008 עברה בישראל ללא בעיות מיוחדות למרות קשיים בשווקי ייצוא , פשיטות רגל של הקאדר הצעיר והקטן מהחברות שהשקיעו בנדל"ן ברחבי העולם והפסדים של הבנקים כתוצאה מהשקעה באגח מגובה משכנתאות למיניו. הוקמו קרנוץ מעוף שנועדו לסיוע לחברות שיתקשו, אך הן פרקטית נשארו חסרות תעסוקה, אין קריסה של אף גוף בעל משמעות למשק - בקיצור - "מכה קלה בכנף"

בנק ישראל שהיה מאוד מוטרד מהמצב בעולם, הוריד ריבית והחל לרכוש דולרים "כמו משוגע" . המטרה היתה ברורה - להעלות את שער הדולר על מנת למנוע קריסת הייצוא הישראלי.

רגע אחד. בישראל קונים דולרים, זה לא כמו בארה"ב שהבנק המרכזי קונה אגח ממשלתי (כזכור - רואי השחורות רואים בזה צעד לקראת סוף העולם) נכון?

לא נכון - פרקטית זה אותו דבר. מהיכן מביא בנק ישראל את השקלים לרכוש דולרים? מאותו מקום אותו מביא הפד את הדולרים לקנות אגח ממשלתי.....

קצת נתונים -
    סך מאזן בנק ישראל ב - 2007 140 מליארד ש"ח
    סך מאזן בנק ישראל היום - 310 מליארד ש"ח.

די לאמר שפקדונות הבנקים בבנק גדלו מ - 14 מליארד ל - 114 מליארד, החזקות מקמ (אגח ממשלתי קצר) עלו מ 77 מליארד ל - 117 מליארד על מנת לממן גידול של מטבע זר מ 130 מליארד ש"ח ל 290 מליארד ש"ח....

הסיפור מוכר לכם?

רוצים לראות מה כתבו רואי השחורות בישראל בשנת 2009 ? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3757148,00.html

הכוכב הוא כמובן שלמה מעוז שבנה עצמו על נבואות שחורות שאינן מתגשמות. אין מה לעשות - הציבור אוהב שמפחידים אותו, לכן עוד ביוון העתיקה טרגדיות היו להיט. היום זה נקרא "סרטי אסונות" או "סרטים מפחידים".

היום גם ישראל עומדת בפני מצוק פיסקלי - העלאת מחירי חשמל, מים, מעמ ומזון מחד וקיצוץ הוצאות ממשלתיות מאידך הם מתכון בטוח לגידול בעוני ובאבטלה - נגיד הבנק המרכזי יכול לעשות שני דברים - להוריד ריבית ו - שוב להתחיל לקנות דולרים. את הורדת הריבית אנו רואים בחודשים האחרונים, רכישות הדולרים יגיעו במידת הצורך, לאחר שהריבית תרד למינימום האפשרי.....

לגבי אינפלציה? - אין. בנק ישראל רוצה שתהיה בסביבות 2.5% וינסה להגיע לשם - קודם ע"י כלי ריבית ואח"כ ע"י הרחבה מוניטרית

שאף אחד לא יתבלבל - אם הדולר יחזור לרמה של 3.3-3.5 כשהביקושים בעולם בשפל -יהיה לזה מחיר כבד

לסיכום - בישראל , כמו בארה"ב הבנק המרכזי ייצר רזרבות בנקים גדולות. כמו בארה"ב - הרזרבות נותרו ללא שימוש וקיים "מחנק אשראי" שמקשה על הביקושים לעלות, כשבן ברננקה קונה אגח ממשלתי, פישר קונה דולרים.

לא בכדי המדיניות בארה"ב וישראל כל כך דומות - פישר היה הפרופסור של ברננקה......

והאמת היא שקודם פישר קנה דולרים בכמויות אדירות , הראה את הדרך, ואז ברננקה החל לקנות אגח....

כתבה טובה tby,

מה בדבר הפרש ריביות של אג"ח $ אל מול מק"מ?

המקטרגים של פישר טוענים כי פישר קונה ב- $ שלל אג"ח של מדינות AAA קצר שמניב פחות מהמק"מ שהוא הנפיק וכך לאורך זמן בנק ישראל "מפסיד" על עשרות המיליארדים שהוא מחזיק.

לאחרונה ראינו צעדים ראשונים של השקעות של הרזרבות המניות בחו"ל - לי המהלך מפריע - בנק ישראל לא אמור להיות ספקולנט, רוצה לגוון? יש די אג"ח של מדינות ותאגידים בנקאיים שנותנים יותר ריבית בתמורה לסכון קצת גבוה יותר - ובינינו, הסכון של ישראל הוא לא ממש נמוך A+.

מעניין אם יש נתון רשמי מה התשואה שפישר מקבל בממוצע על רזרבות המט"ח.

לי הפריע תהליך הקניה הלינארי בסכום קבוע בכל יום - למה בנק ישראל בחר בצעד שמאפשר לסחרנים מקצועיים כמו קרנות גידור לדעת כמה, מתי ואיך הבנק המרכזי יקנה? למה שפישר לא היה מופיע בסוף יום המסחר בערב חג וקונה מנה שמכה את הספקלנטים הזרים?

במקום לקנות 100M$ ביום הוא יכול היה להופיע לקראת הפקיעה ולהכות את כל הסחרנים שכתבו אופציות פוט ובמקביל הזרימו לכאן מט"ח לרב - די כי פעם אחת היה מכה אותם על מנת להבהיר שבקזינו ת"א בהנהלת פישר ובניו לא משתינים לבעל הבית על השטיח (משחק בשער לטובת ספקולציות מטבע שפוגעות ביצואנים).

יתכן ומהלך הורדת הריבית יחד עם הפחתה עתידית אחת או יותר שתאפשר לבנק המרכזי לקנות אינסוף מט"ח (לקלוט את כל ההצע שקיים) אל מול הזרמה של ש"ח לשוק וספיגתו במק"מ ופקדונות.

שאלה ששאלתי את עצמי בעבר, מגיעות לכאן קרנות, מוכרות מט"ח, בהמשך הן צריכות לצאת מכאן, במצב בו כל המט"ח שוכן מתחת לבלטה של פישר איך הם מאמינים שיצאו מכאן? הרי החשבון השוטף של מדינת ישראל לא מאפשר לכאורה יציאה של 50G$?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות