x

עמוד 8 מתוך 17 ראשוןראשון ... 678910 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 71 עד 80 מתוך 168

נושא: 2013 - תחזית

במקום לקנות 100M$ ביום הוא יכול היה להופיע לקראת הפקיעה ולהכות את כל הסחרנים שכתבו אופציות פוט ובמקביל הזרימו לכאן מט"ח לרב - די כי פעם אחת היה מכה אותם על מנת להבהיר שבקזינו ת"א בהנהלת פישר ובניו לא משתינים לבעל הבית על השטיח (משחק בשער לטובת ספקולציות מטבע שפוגעות ביצואנים).
    הנכס הכי חשוב של בנק מרכזי זה אמינותו - לכן מהלכים משמעותיים מתוקשרים מראש ונערכים באופן צפוי - על מנת לתת לכל השחקנים זמן להערך. ההשפעה של המהלכים אמורה להיות ארוכת טווח ולכן אין עניין לשחק בחתול ועכבר עם כל קרן גידור.
    מהלך רכישת בדולרים היה מהלך נגדי רציני של בנק ישראל מול קרנות גידור שניסו לעשות סיבוב על מרווחי הריבית בין ישראל לארה"ב ולכן העלאת שער הדולר הוציאה אותם מהמשחק לא דרך "עקיצה" אלא בנוק אאוט. היום מספיק לרמוז שבנק ישראל עשוי לרכוש דולרים כדי "להוציא את החשק" לחלק מהספקולנטים.

זה בניגוד גמור למדיניות בזמן ששער הדולר נקבע ע"י האוצר (מישהו זוכר את התקופה?) - זכורה האימרה שלשר אוצר אסור לשקר, אלא אם מדובר על פיחות.....

הערה אחרונה - אני קצת פרנואיד בקשר לרכישות הדולרים, זה יוצר אצלי אסוציאציה של צבירת מט"ח לשעת חרום , אני מדמין פגישה של רוה"מ עם שר האוצר וראש הממשלה שאומרים לנגיד - שעת ה-ש נקבעה, יש לך X זמן להערכות להעביר המשק לחרום עפ"י הצורך, אנו צופים עימות ארוך , קשה ויקר אך אין ברירה. אם אני נגיד בנק ישראל מה אני עושה - דבר ראשון מתחיל לקנות דולרים באיזה סיבה מומצאת. את הדולרים חייבים בשביל שהממשלה תוכל לרכוש בחו"ל מה שצריך במשבר, כאשר השקל יאבד את ערכו במהירות.....

כנראה שטיומקין קורא את החומר שאני כותב, זה מה שאמר היום:

בסביבה העסקית הגלובאלית, בה שיעור הריבית קרוב לאפס והתקציבים הגירעוניים של רוב ממשלות העולם המערבי התאפיינו במדיניות תקציבית מרחיבה בצורה דרמטית, ישנן שתי אגדות שאני רוצה לנפץ" פתח את דבריו היום (ג') אבי טיומקין, יועץ לקרנות גידור בין לאומיות בוועידת תחזיות 2013 של "כלכליסט".

"האגדה הראשונה היא שהמערכת הבנקאית הישראלית היתה חזקה ויציבה ובגלל עובדה זו היא עמדה היטב במשבר של 2008 כאשר רוב הבנקים הגדולים בעולם נפלו למשבר בצורה דרמטית וסחבו אחריהם את המדינות והמערכות הפוליטיות".

"עם כל הכבוד לכמה מחבריי הטובים מנהלי הבנקים הגדולים בישראל ויושבי הראש שלהם, אני רוצה לומר שהמשבר תפס את ישראל בסייקל מאוחר מאוד". טיומקין הסביר כי עד שנת 2007 היה מיתון בשוק הנדל"ן הישראלי ולפיכך החשיפה של מערכת הבנקאות לתיק האשראי הנד"לני הייתה מוגבלת מאוד, ולא היו עליות מחירים, וזאת בניגוד לשאר העולם, בו התפתחה באותם שנים בועת נדל"ן, שמאוחר יותר, התפוצצה.

"היום אנחנו נמצאים במצב שדומה לערב משבר הסאב פריים בארצות הברית בשנת 2008 בכל הקשור לחשיפת מערכת הבנקאות לתיקי האשראי והמשכנתאות במשק, כמו גם איכות האשראי ועליית מחירי הדירות. זו קומבינציה מפחידה. מה שקרה שם, עומד לקרות גם פה", אמר טיומקין.

האגדה השנייה אותה מבקש טיומקין לנפץ היא שהמשק הישראלי עבר את המשבר האחרון כל כך יפה בזכות היכולות שלנו. "יש לזה הסבר ברור, וניסים לא קורים. המשק הישראלי עבר את המשבר האחרון בצורה טובה מכיוון שבשנת 2009 בנק ישראל היה הבנק המרכזי שהזרים הכי הרבה כסף בעולם למערכת הפיננסית, והגדיל את המאזן שלו פי שתיים". טיומקין סבור שהשנה המשק הישראלי ייכנס למיתון. "הריבית בישראל ריאלית, אחת המדינות הבודדות בעולם, ולכן השקל כל כך גבוה, מה שפוגע בצורה משמעותית בייצוא, יחד עם המיתון באירופה והאטה באסיה"

טיומקין מתייחס לנושא נוסף , והוא הגירעון התקציבי. "כל הדוברים בכנס הזה ובכלל , נושאים את אותה התזה - והיא שגירעון תקציבי הוא אסון. אני סבור שאמירה כזו שייכת לעולם שאינו קיים עוד. הבנק המרכזי בארצות הברית קונה אגרות חוב של ממשלת ארצות הברית בהיקף של 85 מיליארד דולר בחודש, ומממן בפועל את הגירעון התקציבי של ממשלת ארצות הברית. הבנק המרכזי האירופאי הזרים טריליון יורו למערכת הבנקאית על מנת שתוכל לקנות אגרות חוב של הממשלות וכנ"ל הבנק המרכזי של יפן והבנק המרכזי של בריטניה. האם אפשר להגיד שרק נגיד בנק ישראל סטנלי פישר הוא המבוגר היחיד האחראי ? מה עם נגידי הבנקים המרכזיים האחרים ?"

טיומקין סבור שאין בעיה להגדיל את הגירעון ושהבנק המרכזי יממן אותו. "תמיד הילכו עלינו אימים שאם הגירעון התקציבי יגדל,שוק האג"ח הממשלתי יתמוטט והריביות יטוסו לשמיים. וראו זה פלא, מה שקורה בארצות הברית הוא שהריבית יורדת. וגם ביפן ובאירופה. טענו שהאינפלציה תהיה נוראית אם הבנקים ידפיסו כסף, והם הדפיסו כסף בהיקפים דרמטיים ובמדינות המובילות במערב יש דווקא תהליך דפלציוני".

האמירה

"היום אנחנו נמצאים במצב שדומה לערב משבר הסאב פריים בארצות הברית בשנת 2008 בכל הקשור לחשיפת מערכת הבנקאות לתיקי האשראי והמשכנתאות במשק, כמו גם איכות האשראי ועליית מחירי הדירות. זו קומבינציה מפחידה. מה שקרה שם, עומד לקרות גם פה", אמר טיומקין.

היא קישקוש.

אי אפשר להתחיל להשוות את המצב בישראל למצב בארה"ב -

1. בישראל אין סאב-פריים - הלוואות ניתנות תחת כללי חיתום ברורים, בדיקת יכולת החזר,ומרכיב הון עצמי משמעותי
    2. ההלוואות בישראל הם בערבות הלווה (כלומר לא רק הנכס מהווה ערובה) ולעיתים ערבים נוספים - לעומת הלוואות הניתנות רק מול הבית הארה"ב
    3. מחירי הדירות בארה"ב עשו מהלך עליות של 130%. בישראל , אנחנו עדיין מתחת לשיא של 1997 (אל תאמינו לי - בידקו הנתונים של התמ"ס) , אומנם עלו מחירים בחדות - עד 30% במרכז (ת"א / ירושלים - 40%) ובדרום 20% - אך בצפון וחיפה אנו רחוקים מהשיא, מה שמביא ביחד לרמה מתחת לשיא. - כלומר עליית המחירים מתרכזת היכן שאין היצע מספק מול הביקוש - ורואים שהיקפי הבניה לא מספקים - בניגוד לארה"ב שעליית המחירים היתה כללית בכל המדינה ובנו בכמויות שיא

מחירי הדירות בישראל לא יכולים לרדת אלא אם יש ירידה בביקושים = משבר כלכלי / מלחמה . עליית מחירים פשוט דוחפת את הציבור לפריפריה ואז המחירים עולים גם שם - כי המדינה אימפוטטנטית - כל זמן שלא יהיה לאורך זמן "ייצור" דירות חדשות בהיקף הדומה לביקושים ועוד קצת - כללי היצע וביקוש ידחפו המחירים מעלה.

זה לא אומר שלא ניתן לגרום למחירים לרדת - יש דוגמאות מכל העולם לכיצד לעשות זאת ובחוכמה - לסייע לאוכלוסיות שרוצים לסייע - החל ממעונות סטודנטים לכל הסטודנטים, דרך דיור לצוותים רפואיים (מתמחים/אחיות וכו - בתחומי בתי חולים) או לגרום למגזר העיסקי לפעול יותר ביעילות - מתן זכויות בניה לייזמים ב"אזורי תעשיה" במרכז ולחייבם לבנות מעל ובנוסף למבני משרדים וקניונים דירות קטנות להשכרה (רווקים / זוגות ללא ילדים) - טיפה יצירתיות ו"הבעיה" נעלמת

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    הנכס הכי חשוב של בנק מרכזי זה אמינותו - לכן מהלכים משמעותיים מתוקשרים מראש ונערכים באופן צפוי - על מנת לתת לכל השחקנים זמן להערך. ההשפעה של המהלכים אמורה להיות ארוכת טווח ולכן אין עניין לשחק בחתול ועכבר עם כל קרן גידור.

מה שטוב לבנק המרכזי של שוויץ טוב גם לישראל - וכידוע, הבנקאות בשוויץ היא אחד הנדבכים העקריים. הבנק המרכזי של שוויץ כמה פעמים התערב במסחר בהיקפים גדולים ובזמנים לא צפויים על מנת להכות את המהמהרים כנגד הפראנק ופוגעים בתעשייה השוויצרית. האם האמינות של הבנק המרכזי של שוויץ חשובה לו פחות מאשר אמינות בנק ישראל.

להערכתי, נעשתה כאן טעות, אכן הבנק צריך לתקשר את רצונו להתערב בשוק וראוי שיעשה כך. מה היה קורה לו הבנק המרכזי היה מתקשר שהוא רוצה להגדיל את היקף היתרות של מטבע חוץ ולא עושה עם זה שום דבר. ואז יומיים לפני פקיעת האופציות כשנכתבו כל כך הרבה פוטים והמוני $ זרמו לכאן לתמוך במהלך היה מתערב במסחר וקונה כל כמות שהיא כנגד קרנות הגידור.

היתרון העצום של פישר כנגיד בנק מרכזי עצמאי הוא היכולת להדפיס עוד ועוד ש"ח כנגד עומק סופי של כספים בקרנות הגידור. כשם שלאורך זמן לא ניתן לנצח את הקזינו - הימור כנגד הבית משול להתאבדות פיננסית - כך התערבות ליסוף יזום של צד חיצוני היא התאבדות אם הבנק המרכזי מוכן להגן על התעשייה המקומית.

להערכתי, לאחר הפעם הרביעית שבנק ישראל היה מתערב בהיקף עצום ולא צפוי במסחר וקונה אפילו 20G$ אף אחד לא היה מנסה אותו שוב. היתרון הנוסף: קניה בנמוך של השער נניח קניות סביב 3.5 ש"ח ל- $ ולא קניה רוחבית לאורך הקו. אם תוסיף חקיקה או תיקון תקנות מסוי כנגד המהמרים הללו אז בוודאות מעטים שיסתכנו במלחמה כנגד בעל קזינו קשוח וילכו למקומות קלים יותר לעשיית רווחים.

מהלך רכישת בדולרים היה מהלך נגדי רציני של בנק ישראל מול קרנות גידור שניסו לעשות סיבוב על מרווחי הריבית בין ישראל לארה"ב ולכן העלאת שער הדולר הוציאה אותם מהמשחק לא דרך "עקיצה" אלא בנוק אאוט. היום מספיק לרמוז שבנק ישראל עשוי לרכוש דולרים כדי "להוציא את החשק" לחלק מהספקולנטים.

גם קניות ג'מבו לפני פקיעה בכל כמות היתה נותנת את התשובה לא בנוק אאוט אלא ברסוק הצלעות והגולגולת.

זה בניגוד גמור למדיניות בזמן ששער הדולר נקבע ע"י האוצר (מישהו זוכר את התקופה?) - זכורה האימרה שלשר אוצר אסור לשקר, אלא אם מדובר על פיחות.....

הערה אחרונה - אני קצת פרנואיד בקשר לרכישות הדולרים, זה יוצר אצלי אסוציאציה של צבירת מט"ח לשעת חרום , אני מדמין פגישה של רוה"מ עם שר האוצר וראש הממשלה שאומרים לנגיד - שעת ה-ש נקבעה, יש לך X זמן להערכות להעביר המשק לחרום עפ"י הצורך, אנו צופים עימות ארוך , קשה ויקר אך אין ברירה. אם אני נגיד בנק ישראל מה אני עושה - דבר ראשון מתחיל לקנות דולרים באיזה סיבה מומצאת.
    האמת, גם לי זה עבר בראש, לא בטוח שבראש של רוה"מ לא עברה האפשרות של תקיפה באירן יחד עם המשך מלחמה בשליחיה: חיזבאללה, סוריה והחמא"ס.
    את הדולרים חייבים בשביל שהממשלה תוכל לרכוש בחו"ל מה שצריך במשבר, כאשר השקל יאבד את ערכו במהירות.....

יתרון נוסף וחשוב של יתרות גדולות למדינה קטנה ומוקפת אויבים הוא האפשרות של הבנק המרכזי למתן את קצב עליית השער במצב קיצון. במצב של נפילת טילים בהיקף רחב על ישראל לרבות ת"א לא מן הנמנע שאותם $ שנקנו ב- 3.5ש"ח מקרנות ששלחו אל המערכה עוד ועוד מט"ח על מנת לתמוך בפוטים שכתבו - ישמשו למיתון קצב עלית המט"ח כאשר השער יגיע ל- 5 ש"ח ל-$.

בניגוד למלחמה ביסוף - לבנק המרכזי יש כיסים סופיים במלחמה בפחות ויספר על זה הבנק המרכזי של אנגליה ועלילותיו מול סורס.
    בברכה,

טיבי.
    הבנקים בישראל יציבים?
    מעל 55% מהחשיפת אשראי שלהם (פועלים ולאומי) היא לאשראי נדלני ופרטי
    מאות מליארדי שקלים.
    וההון העצמי שלהם? המזומן ליום סגריר? יחסי הלימות הון של סביב 8% , בכמה רבדים , ז"א
    מה מרכיב המזומן מההון? שחקן אמר שלדעתו שני שליש. לדעתי גם , אולי קצת פחות.

אתה מבין?
    300 מליארד שקל מאזן של בנק לאומי מגובים ב 10-14 מליארד שח מזומן בהערכה אופטימית.
    זה יציב כשאף לקוח לא מושך.
    באחוז הראשון שירצה מזומן הם היסטוריה.
    מעניין למה פישר אמר שכאשר החצי אחוז הראשון של לוקחי המשכנתה מהשנים האחרונות לא יעמדו בתשלומים הבנקים יעברו למחיקות ולחיסול ההון העצמי.
    זה פישר אמר לפני חצי שנה , לא אני.

לגביי הנדלן.
    צריך רק להכיר את ההיסטוריה.
    מחירי הנדלן לא יורדים כי המדינה מוכרת דונם קרקע במליון שקל. זה למה.
    מה עשו בשנות החמישים והשישים? המדינה נתנה קרקע חינם , הוציאה מכרזים לדירות קטנות וראה הפלא , למאות אלפי עולים היו אחלה דירות.
    לקראת הבחירות , ביבי רואה שוב שלושים ומשהו מנדטים ועוד 4 שנים
    עם שרה במשרד רה"מ , אז למה לו לשנות משהו?
    כנראה זה מה העם רוצה. להיות בלי דירה ועם "איומי" טרור...ופחד.
    בישראל אין סאב פריים נכון. אבל יש בנקים שלא מכירים בהפסדים על ניירות אגח אמריקאי כמו פאני ופרדי
    ועוד ניירות מורעלים , יש בנקים שחשופים לנדלן בצורה כזו שירידת מחירים ממוצעת כמו בסוף שות ה-90
    תחילת שנות 2000 , נגיד 15-20% הם נעלמים. נמחקים. נקודה.
    בארה"ב הנדלן ירד מעל 30 אחוז מהשיא ב2007.

לגביי הנתונים שלך על מחירי הדירות פה.
    בשנת 2003 אמא שלי קיבלה ירושה וחיפשה לקנות דירה בתל אביב.
    היא התלבטה בין 3 חדרים בבזל ב700 אלף שח ל3 חדרים ע"י דיזינגוף ב 900 אלף שח.
    כמה הדירות הללו שוות היום?
    זאת בבזל נמכרה ב2.2 מליון שח.
    הדירה שאמי קנתה ב900 , הוצע לה למכור ב2.6 מליון.
    כך שהנתונים שלך לא ככ מסתדרים עם העובדות שאני מכיר מהשטח.
    הטירוף הזה הוא הבכייה לדורות שקיבלנו עם פישר.
    הוא מקריב את המדינה , את הפנסיות ואת האזרחים עבור הגנה על הבנקים.
    הזמן יגיד מי צודק.
    כי אחד מאיתנו לא בכיוון בכלל

לגביי פישר.
    הוא פועל בדיוק כמו העמיתים שלו בבנקים אחרים.
    תראו את יתרות המטח של ישראל.
    עלו אצלו בשנים האחרונות בעשרות מליארדי דולרים.
    הוא מגייס בחו"ל כסף ב 5 אחוז ריבית וקונה פה מטח. בגדול.
    זה הדפסה אכול שקשוקה.
    אבל הוא הכי מעצבן אותי בגלל האי תשואה לחוסכים.
    מי ישלם פנסיות פה ,אחרי 10-20 שנה של ריבית שלילית(בחישוב אינפלציה)?
    הוא מזיין מדינה שלמה ואף אחד לא מבין את זה.
    נערך לאחרונה על ידי lembo, 26.12.2012 בשעה 22:51

לימבו...
    בתור אחד שלא מרבה להגיב, אתחיל ואומר, אתה מתייחס בתגובתך לעליית מחירים נומינאלית כשאתה מנסה להציג עליית מחירים משמעותית במחירי הדירות (מה גם שאתה בוחר מקטע זמן מתוך תקופת הזמן שטיבי מציג) וריאלית כשאתה מתייחס לפנסיות שלנו כך שאני חושב שעיקר מרצך הושקע בלהיות צודק ולא חכם.
    נוסיף לכך את כך שהמשכנתאות בארץ הם על מינוף קטן בהרבה משהיו בארה"ב ערב המשבר (106%%) ולא, אני לא מתבלבל, בארץ הבנק דורש ממך חיתום ב-אי אם איי, על כל מינוף שמעל 75% כך שבתיאוריה, ירידה של עד 25% לא אמןרה ליצור פאניקנ ממשית,.
    ובקשר למשפט האחרון, גם אני וגם אתה לא הגענו לרמת הידע והניסיון של הנגיד, אז בואו נשמור על התנסחות ראויה

למבו,

אתה שוב מציג דברים ברמה מאוד כללית, מתוך בלוגים ועיתונים , מבלי לערוך ברור משלך על הנושא.

בוא נעבור מהצהרות לניתוח "הנתונים" כפי שהצגת אותם - אינני אומר אם הם נכונים או לא, זה לא ממש משנה:

מעל 55% מהחשיפת אשראי שלהם (פועלים ולאומי) היא לאשראי נדלני ופרטי
    - לא מתווכח עם הנתון אבל צריך לשאול מספר שאלות נוספות -

1. מה LTV - יחס הלוואה לשווי כאשר ניתנה ההלוואה?
    2. מה ה LTV היום?
    3. מה שיעור האיחורים בתשלומי המשכנתא מעל 90 יום - בממוצע רב שנתי ? היום?
    4. כמה % בשנה של לווים מוצאים מהבית בגלל אי תשלום - ממוצע רב שנתי? היום?
    5. כמה הבנק הפריש עד כה לחובות מסופקים בגלל ההלוואות (גודל ההפרשה בספרים), כמה כסף ממש הפסיד ממחיקת משכנתאות השנה?

מדוע זה חשוב? - הלוואות נדלן הן ארוכות טווח ונפדות לשיעורין. הבנקים מחזיקים אותם במאזן ולכן אתה רואה את כל הסל יחדיו, אך יש שונות בין הלוואה שניתנה לפני 5 שנים עם 30% הון עצמי שמשולמת בזמן - יש פחות הלוואה ושווי הנכס עלה - מה הסיכון? , לבין הלוואה שניתנה לפני שנה , ההון העצמי הוא 10% - ומחיר הנכס ירד אולי בכמה אחוזים אל עדיין נותר מי שלקח את ההלוואה + ערבים - ורק אם הם פושטים את הרגל ולא ניתן לחלץ מהם שקל - הבנק אולי יפסיד.

על מנת להעריך את הסיכון בתיק הלוואות הנדל"ן של הבנקים צריך לדעת לענות על השאלות לעיל - אני מציע שתתחיל לחפש הנתונים - הם קיימים, נתח אותם ותגיע למסקנה.
    המסקנה שלי - אין סיכון. עובדתית מ - 2008 הפסדי הבנקים הם מהמגזר העיסקי , לא מנדל"ן ובוודאי לא מנדל"ן פרטי

בנק ישראל דואג שההלוואות החדשות יהיו עם LTV יותר נמוך כך שאין עליה בסיכון כתוצאה מעליית מחירים

ההון העצמי שלהם? המזומן ליום סגריר? יחסי הלימות הון של סביב 8% , בכמה רבדים
    זה פשוט לא נכון - http://www.themarker.com/markets/1.1880362

זה יציב כשאף לקוח לא מושך.
    באחוז הראשון שירצה מזומן הם היסטוריה.
    זה כבר ממש, אבל ממש לא נכון. בשביל זה יש בנק מרכזי שיספק לבנקים את כל המזומן שהם רוצים כתחליף לפקדונות הלקוחות - עצם זה שכולם יודעים זאת, גורמת לכך שאף אחד לא מוטרד מהנושא.

בישראל אין סאב פריים נכון. אבל יש בנקים שלא מכירים בהפסדים על ניירות אגח אמריקאי כמו פאני ופרדי
    - על מה אתה מדבר? קראת את הסדרה שכתבתי? האגח של פרדי ופאני הם כמו אגח של ממשלת ארה"ב , מחירם בהתאם והם מהנכסים הנזילים הקיימים.

יש בנקים שחשופים לנדלן בצורה כזו שירידת מחירים ממוצעת כמו בסוף שות ה-90
    תחילת שנות 2000 , נגיד 15-20% הם נעלמים. נמחקים. נקודה
    זה הצהרה רצינית - על מה היא מבוססת - תראה ניתוח מסודר. אם זו דעתך, אני חושב שהיא לא נכונה, אך אני מכבד אותה

מחירי דירות -
    כך שהנתונים שלך לא ככ מסתדרים עם העובדות שאני מכיר מהשטח.
    2003 היה "שיא שפל" במחירים, אני התייחסתי לעליית מחירים מהשיא של שנות ה- 90 . על כל פנים, אין וויכוח כי "הצפון הישן" של ת"א חווה את עליית המחירים הגבוה ביותר - זו לא מעיד שזה המצב הממוצע בכל המדינה - אך שוב, תתכבד ותבדוק הנתונים של הלמ"ס - הם זמינים .

על כל פנים - אם אימך היתה קונה את "מדד המעוף" = תא 25 - היתה מרוויחה פי 4 על כספה......

לגבי פישר והמדיניות -
    אבל הוא הכי מעצבן אותי בגלל האי תשואה לחוסכים.
    אם אתה מעוצבן, סימן שפישר מצליח - הוא רוצה לגרום לך להוציא כסף - לצרוך, להשקיע.

אגב - החוסכים עד היום הרוויחו בגדול מהורדת אינפלציה, הורדת ריבית וירידת התשואות על האגח. כסך "חדש" שנכנס היום לחסכון - יקבל משמעותית פחות, אך זה מצב זמני

אני מבין שאתה מלא תיסכול ממה שאתה חושב שזה מדיניות "לא אחראית" . אך האמת - אין לך מושג, ואין לך כלים לשפוט את המדיניות של פישר. אני די משוכנע, שאם הנושא מספיק חשוב לך ותתחיל לבדוק הנתונים לאשורם ולהבין את משמעותם, לא על סמך כתבות בעיתון שרוצה למכור
    נערך לאחרונה על ידי tby, 27.12.2012 בשעה 08:34

אתה יודע מה ההבדל בגישות שלנו?
    אצלי המשקיע הממוצע לא ירוויח במקרה הרע
    אצלך הוא ישחט אם אתה רק קצת טועה
    לראיה התיק מניות שלך פה באתר...

תה יודע מה ההבדל בגישות שלנו?
    אצלי המשקיע הממוצע לא ירוויח במקרה הרע
    אצלך הוא ישחט אם אתה רק קצת טועה
    לראיה התיק מניות שלך פה באתר..
    אני לא יודע מה הגישה שלך. - לשבת במזומן? לקנות אגח AAA קצר ? אשמח עם תפרט

את "הגישה שלי" לא פרטתי, הבאתי עד כה ניתוח של מה קרה עד היום , שאפשר להסכים או לא אליו - אף אחד כאן עוד לא הביא נתונים או תובנה שסותרת את הניתוח .

הצהרות יש למכביר. נתונים - כלום.

תיק מניות שלי פה? - למה אתה מתכוון?

יש לי הרגשה שאתה שחקן לא יודע למה

http://www.zerohedge.com/news/2012-1...athway-exposed

סתם נתון שסותר רבות ממה שכתבת על הפד
    2 טרליון דולר הפרש במאזן בין הפקדות להלוואות
    בפדרל ריזרב. רמז - ככה הוא מתערב בשוק
    מבטיח להעלות עוד נתונים

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך