x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 168

נושא: 2013 - תחזית

Hybrid View

לאחר שנושא "הדפסת הכסף" הוכנס לפרופורציה המתאימה, עוד הארה בנוגע לכל "נבואות החורבן" בגלל החוב הממשלתי האמריקאי.

לא חסר נבואות זעם וחורבן בגין "החוב האדיר" של ממשלת ארה"ב.

מי יקנה אגח ממשלתי אמריקאי אם לא הפד..... מפחיד מאוד.

כרגיל , סיפורי פוגי, וכידוע מסיפורי פוגי אפשר ללמוד....

נגעתי בזה בפרק הראשון בסדרה כשהתייחסתי לעובדה שהכל התחיל במלחמה - מלחמת העולם השניה.

קצת נתונים -
    מה יחס החוב לתוצר הגולמי לפני כניסת ארה"ב מלחמת העולם השניה ? - 40%
    מה היחס בתום המלחמה - 120% . כן . 120% . כידוע החוב נועד לממן מלחמה, לא השקעות מישקיות .

ומה קרה אחרי המלחמה? -משבר כלכלי? אינפלציה נוראית? תחזרו לקרוא שוב את הפרק הראשון .

מה היה יחס חוב תמ"ג של ישראל ב - 2004 ? - 99% [היום, 8 שנים בלבד אח"כ - 74% בלבד - אם בישראל מסוגלים בארה"ב לא מסוגלים? - הם כבר עשו זאת פעם ]

מה יחס חוב תמ"ג בארה"ב היום? - 102%

מה יחס חוב תמ"ג ביפן - 224%

קנדה הגיע בשיא ל - 101% , היום 85%

ב - 2004 בישראל הרגשתם כאילו לפני אסון פיננסי נוראי מתקרב? האם לארה"ב עם יחס חוב תמ"ג של 100% יש קושי לשרת את חובה?

גרף יפה שמסכם העניין:
    ארה"ב -
    http://visual.ly/united-states-debt-...-gdp-1940-2012
    כל העולם -
    http://www.tradingeconomics.com/coun...nt-debt-to-gdp

אבל עוד הפתעה קטנה - מה החוב הכללי בארה"ב (ממשל, מדינות , חברות, יחידים) ביחס לתל"ג ? - 329%. כמה היה לפני תחילת המשבר 359%.

במילים אחרות - בעוד החוב של הממשל עולה, יתר החובות יורדים בקצב גדול יותר , כך שסה"כ החוב - יורד!

מה שבאמת חשוב זה לא כמה חוב יש אלא היכולת לשרת אותו - הריבית על החוב והגרעון השוטף .

מבחינת ריבית - הריבית נמוכה, והאגח שקונה הפד בעצם הוא ללא ריבית (כי הריבית המשולמת לאגח המוחזק בפד מוחזרת ע"י הפד כרווח למשרד האוצר)

כל הדרמה על המצוק הפיסקלי זה בעצם הדיון על כיצד סוגרים את הגרעון הממשלתי. ותאמיני לי - אין לארה"ב כל קושי לסגור את הגרעון ולעבור לעודף - זו רק שאלה של רצון פוליטי.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    ותאמיני לי - אין לארה"ב כל קושי לסגור את הגרעון ולעבור לעודף - זו רק שאלה של רצון פוליטי.
    אני באמת רוצה להאמין לך. מאוד רוצה. אבל לא באנו להתעסק עם אמונות (וספקולציות, זוכר?).
    תן קצת בשר. נמק!
    סיפרת היסטוריה והרבה "ראיות נסיבתיות" אבל אתה לא יותר מתמונת הראי של אודי ולימבו: אלה מסתכלים על הנתונים ואומרים "הלך עלינו" ואתה אומר "יהיה בסדר".

אישית, קשה לי לראות איך סוגרים גירעון של טריליון דולר. מאיפה בדיוק? כמה סרטים הוליווד יכולה לייצא? כמה אייפונים (אני איש של אנדרואיד)?
    ומה עם אירופה, יפן? מי יחזיר את החובות הללו?
    כרגע עושה רושם שכלם עסוקים בבעיטת הפחית במורד הרחוב בתקווה לנס (ורק שלא יתפוצץ בקדנציה שלי) ואתה בא ואומר שהכל יבוא על מקומו בשלום.
    אז אדרבא, כולי אוזן (ללא ציניות). ספר לי איך יוצאים מהברוך.

פרק 7 -ועכשיו ישראל.

בפרק 6 הצגתי את העובדה הפשוטה, שלמרות האמור בעיתונות הפופולארית, למרות שנראה כאילו הפד מדפיס כסף, כסף חדש לא נוצר בגלל "שינאת הסיכון" של כל השחקנים בשוק - הצרכנים והעסקים נמצאים בעיצומו של מהלך ארוך של הורדת מינוף שגודלו הכספי עולה על העליה ברזרבות הבנקים. התוצאה - הרבה מזומן יושב בעו"ש - מקבל ריבית 0

יש לתופעה שם והיא נקראת מהירות הכסף - כלכליסט חסך לי כתיבה של מספר פסקאות שמסבירות מדוע מהירות הכסף זה אינדיקטור קריטי להבנה של מה מתרחש
    הכתבה מכלכליסט:
    http://www.calcalist.co.il/local/art...577893,00.html
    הנתונים מהפד:
    http://research.stlouisfed.org/fred2.../M2V?cid=32242

אחרי שהרקע ברור, ביקשו ממני להראות את הצד של הסיפור מנקודת מבט ישראלית -

ראשית חייבים להבין כמה הבדלים בסיסיים בין הכלכלות -
    ישראל מוטת ייצוא - ארה"ב מוטת צריכה, כלומר בארה"ב שרוצים לעודד הכלכלה חושבים על עידוד צריכה פרטית והשקעות במשק ובישראל חושבים על עידוד הייצוא והשקעות במשק.

ארה"ב נכנסה למשבר בגלל התנפחות בועת דיור ויתר בעיות שתוארו בפרקים הראשונים, ישראל הגיעה למשבר עולמי מחוזקת בגלל שיצאה ממשבר די ממושך בשנים קודמות לפיכך 2008 עברה בישראל ללא בעיות מיוחדות למרות קשיים בשווקי ייצוא , פשיטות רגל של הקאדר הצעיר והקטן מהחברות שהשקיעו בנדל"ן ברחבי העולם והפסדים של הבנקים כתוצאה מהשקעה באגח מגובה משכנתאות למיניו. הוקמו קרנוץ מעוף שנועדו לסיוע לחברות שיתקשו, אך הן פרקטית נשארו חסרות תעסוקה, אין קריסה של אף גוף בעל משמעות למשק - בקיצור - "מכה קלה בכנף"

בנק ישראל שהיה מאוד מוטרד מהמצב בעולם, הוריד ריבית והחל לרכוש דולרים "כמו משוגע" . המטרה היתה ברורה - להעלות את שער הדולר על מנת למנוע קריסת הייצוא הישראלי.

רגע אחד. בישראל קונים דולרים, זה לא כמו בארה"ב שהבנק המרכזי קונה אגח ממשלתי (כזכור - רואי השחורות רואים בזה צעד לקראת סוף העולם) נכון?

לא נכון - פרקטית זה אותו דבר. מהיכן מביא בנק ישראל את השקלים לרכוש דולרים? מאותו מקום אותו מביא הפד את הדולרים לקנות אגח ממשלתי.....

קצת נתונים -
    סך מאזן בנק ישראל ב - 2007 140 מליארד ש"ח
    סך מאזן בנק ישראל היום - 310 מליארד ש"ח.

די לאמר שפקדונות הבנקים בבנק גדלו מ - 14 מליארד ל - 114 מליארד, החזקות מקמ (אגח ממשלתי קצר) עלו מ 77 מליארד ל - 117 מליארד על מנת לממן גידול של מטבע זר מ 130 מליארד ש"ח ל 290 מליארד ש"ח....

הסיפור מוכר לכם?

רוצים לראות מה כתבו רואי השחורות בישראל בשנת 2009 ? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3757148,00.html

הכוכב הוא כמובן שלמה מעוז שבנה עצמו על נבואות שחורות שאינן מתגשמות. אין מה לעשות - הציבור אוהב שמפחידים אותו, לכן עוד ביוון העתיקה טרגדיות היו להיט. היום זה נקרא "סרטי אסונות" או "סרטים מפחידים".

היום גם ישראל עומדת בפני מצוק פיסקלי - העלאת מחירי חשמל, מים, מעמ ומזון מחד וקיצוץ הוצאות ממשלתיות מאידך הם מתכון בטוח לגידול בעוני ובאבטלה - נגיד הבנק המרכזי יכול לעשות שני דברים - להוריד ריבית ו - שוב להתחיל לקנות דולרים. את הורדת הריבית אנו רואים בחודשים האחרונים, רכישות הדולרים יגיעו במידת הצורך, לאחר שהריבית תרד למינימום האפשרי.....

לגבי אינפלציה? - אין. בנק ישראל רוצה שתהיה בסביבות 2.5% וינסה להגיע לשם - קודם ע"י כלי ריבית ואח"כ ע"י הרחבה מוניטרית

שאף אחד לא יתבלבל - אם הדולר יחזור לרמה של 3.3-3.5 כשהביקושים בעולם בשפל -יהיה לזה מחיר כבד

לסיכום - בישראל , כמו בארה"ב הבנק המרכזי ייצר רזרבות בנקים גדולות. כמו בארה"ב - הרזרבות נותרו ללא שימוש וקיים "מחנק אשראי" שמקשה על הביקושים לעלות, כשבן ברננקה קונה אגח ממשלתי, פישר קונה דולרים.

לא בכדי המדיניות בארה"ב וישראל כל כך דומות - פישר היה הפרופסור של ברננקה......

והאמת היא שקודם פישר קנה דולרים בכמויות אדירות , הראה את הדרך, ואז ברננקה החל לקנות אגח....

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות