x

עמוד 4 מתוך 17 ראשוןראשון ... 2345614 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 31 עד 40 מתוך 168

נושא: 2013 - תחזית

מטבע העולם, בכלכלה יש עליות וירידות, ואחת לכמה זמן יש משבר גם.
    השיטה החדשה שנקראת מדיניות מרחיבה, הדפסות, השחתת המטבע, QE, OT ו/או איך שלא נקרא לזה - שיצא מבית מדרשו של ברננקי, וכל העולם ואישתו מחקים את זה, היא למעשה שיטה שהמציא האדם שמנסה להלחם בטבע.

מספרים על רבי יהונתן אייבשיץ, שפעם התווכח עימו הגמון אחד בשאלה - מי כוחו גדול יותר, הטבע או האדם? רבי יהונתן סבר שהטבע כוחו גדול יותר, ואילו ההגמון, להבדיל, נקט שכוחו של האדם גדול. סיכמו ביניהם, שכעבור חודש ישובו ויפגשו וכל אחד יביא הוכחות לדבריו.

שקע רבי יונתן בתלמודו ושכח מכל העניין. והנה כעבור חודש, קפץ עכבר על שולחנו של רבי יונתן ונלכד בתוך קופסת הטבק שלו. כעבור דקות מספר, הופיעו שלוחי ההגמון בביתו של רבי יונתן, והבהילוהו אל הארמון להמשך הוויכוח.

בהגיעו לארמון, מצא שם רבי יונתן קבוצה גדולה של מוזמנים לאירוע יושבים וסועדים את ליבם. והנה, מחא ההגמון כף, ואל חדר האוכל נכנס חתול מאולף עוטה בגדי מלצר, בידיו מגש ועליו כוסות ועל ראשו כובע רקום בכתובת: "הטבע או האדם?"

ראה רבי יונתן את הפח שהוטמן לו, קימט את מצחו, ופתח את קופסת הטבק שלו, כדי להריח ולחשוב על פתרון. והנה... מן הקופסה קפץ העכבר המבוהל והחל להימלט. לפתע, נשמע קול נפץ חד, החתול שמט את מגש הכוסות והחל לדלוק אחרי העכבר...

אמת, תפקידו של האדם לפתח ולשכלל את העולם - ממילא, מעשיו של האדם נאים מן הטבע הגולמי (עיין תפא"י למהר"ל פ"ב), אבל בכל זאת הטבע חזק יותר.
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

סיפור קטן על טלית

בוקר טוב,

הרב ניסים יגן מספר:
    בהיותו בניו יורק פגש אדם שסיפר לו סיפור מדהים ומרגש, והינה הסיפור מוצג לפניכם.

מסופר על אדם בתוך הגטו אשר הוא ניסה לעודד תמיד את היהודים
    ולהפיח רוח של חיים בתוך מחנה העבודה. בכל פעם שהייתה הזדמנות למצוות היה חוטף אותם. כאשר היו 10 איש היה דואג שיעשו קדיש, תפילות, כל מצווה שהייתה ניתנת לעשות בגטו אותו אדם היה חוטף.

הגרמנים ראו שהרוח של היהדות חזקה שם במחנה שאותו איש נמצא ביותר מכל שאר המקומות בגטו.

הם עשו חקירה ומתברר שיש ילנק'לה אחד שובב שמפיח כל הזמן רוח של יהדות בגטו.

הזהירו אותו מספר פעמים שראו אותו שר ומתפלל בתוך הגטו.

אמרו לו תשמע אם לא תספיק אם זה נעשה לך משפט לינץ בתוך המנחה ואתה תקבור את עצמך בעודך חיי.

הם חשבו שזה ירתיע אותו, אך האדם המשיך לרקוד ולשיר "עבדו את השם בשמחה"....

הם לא הבינו מה מתרחש שם.
    ו"סוף סוף" יצא הפסק דין ממפקד המחנה: להביא את כל הנשים והגברים למשפט פומבי שכול האנשים יראו מה זה יהודי חוצפן ששומר מצוות ליד גרמנים.

אמרו לו ליד כולם תחפור כאן את הקבר שלך! (בלי כלים, בשניים).

התחיל לחפור וכל הזמן היה שר: "עבדו את השם בשמחה".

הגרמנים הם נהיו מטומטמים לא מעקלים מה קורה שם!
    חושבים כמה הוא יכול להיות עקשן!? לפני המוות!?!
    הוא חופר את הקבר שלו בידיים, אמרו לו שהוא ימות חי יכסו אותו חי והוא עדיין שר:
    "טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף"..
    "טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף"..

בקיצור היהודי הזה המשיך לשיר, הוא רצה לפחות לקדש את החיים של אחרים במות, ולעודד אותם לפני שהוא מת. אז הוא שר ורקד בעודו חופר את הקבר. הוא סיים לחפור את הקבר והגרמנים מחכים ברגעים לכסות אותו חי.

ציוו אותו להתפשט ולהכנס לקבר ערום.
    גם זה לא הרתיע אותו.
    הוא הוריד החולצה, הגופיה, מכנסים, נעלים מתכונן להתכנס ערום לקבר ,

דבר אחד לא הסכים להוציא את הטלית קטנה!!

את הטלית קטן לא הסכים להוריד.
    החותים המיושנים שלבש אותם כמה שנים רקדו לו.

הגרמני מח שימו וזכרו אמר לו תוציא את זה שוב ושוב והוא לא הסכים. הגרמני הרשע אמר לו תגיד לי למה אתה לא מסכים להוריד את הטלית? לפני שאני קורע אותך תסביר לי מה החוטים האלה עושים לך?

אמר לו החוטים האלה יש בהם את שם השם!
    הם מראים שיש אלוקים אשר מנהיג את העולם ולא אתה.
    הם מראים שיש בוס גם עליך וגם עלי.
    אותו אלוקים ינקום את דמי ממך!!
    זה מראה שיש כח עליון בשמיים גם עליכם.

המפקיד לא יכל לשמוע את הגבורה האומץ והעוז הבלתי נלאים של העם היהודי .

ואמר לו:
    תתלבש מייד! ונתן לו ויזה לברוח לארצות הברית..
    שם פגש אותו הרב ניסים יגן וסיפר לו את סיפור זה.

מפה בואו נראה מהו יהודי בתוך הגטו.
    ואנחנו בלי גטו? בלי מכות? בלי שום דבר?
    שום קצין לא מתבייש להשים את הדרגות שלו!!
    למה אנחנו כיהודים נתבייש בדרגות שלנו!!
    ובשם השם יתברך!!

מצוות ציצית שקולה כנגד התורה גדולה.
    מצוות ציצית מגנה עלינו מדברים רבים!
    מי שיישאר במלחמת גוג מגוג הם אלה שינחו ציצית.
    לעתיד לבוא אדם ששם ציצית ישמשו אותו 2,000 עבדים, כתוב זאת בספר הזוהר הקדוש.
    ואדם זה זוכה ורואה פני השכינה.
    יום נעים,

R

למבו

להגיד 27% ב 3 שנים , ולא300% ב4 שנים גידול של המאזן , זה סוג של מניפולציה של המספרים.
    כי מעולם לא שילש בנק מרכזי את המאזנים שלו בפרק זמן ככ קצר.
    זו לא מניפולציה של מספרים. אלו העובדות. הטענה שלי פשוטה ובלתי ניתנת לסתירה (ואל תאמר "קראתי בזירו הדג'...) לגבי הגידול במאזן הבנק הפדרלי.

אני שב וחוזר - כל טענתי היא שעיקר , המסה, הרוב הגדול בגידול המאזן של הפד התרחד ברבעון האחרון של 2008 , מאז ועד עתה המאזן התרחב ב 27% בלבד.

לגבי הלוואות לגופים זרים - הפד הפעיל מנגנוני החלפה (SWAP) של מטבע זר מול דולרים על מנת לאפשר לבנקים מרכזיים זרים לקבל דולרים לצרכי המימון של מערכת הבנקאות העולמית כי היתה "ריצה" אל הדולר כמטבע בטוח . אם לא היה עושה כך , שער הדולר היה ממריא לשמים ומפיל את הייצוא האמריקאי ומעמיק עוד יותר את המשבר.

לגבי רכישות אגח - המתן בסבלנות, אגיע לשם

פרק 5 - הקלות כמותיות

הפרק הרביעי הסתיים בסוף 2008 , מאזן הפד צמח ברבעון האחרון של 2008 מ - 0.9 טריליון דולר ל - 2.2 טריליון דולר בעקבות תפקידו של הפד "כמלווה בחרום" (Lender of last resort) .

פרק הזה אני מקווה לנתץ כמה "אמונות" מוסכמות ו"ידע" שמבוסס על קריאה יומית של גלובס ואתרים כלכליים באינטרנט שקשורים ל - QE למיניו

ברבעון האחרון של 2008, 1.3 טריליון דולר חדשים הוזרמו לבבנקים , מוסדות פיננסיים, מבטחי משכנתאות ועסקאות החלף וכו' כמימון לטווח קצר , שנתן מענה לחוסר הנזילות בשוקים הארה"ב ובחו"ל.

כבטחונות למימון קיבל הפד אגח ממשלתי אמריקאי, אגח מגובה משכנתאות של פרדי מק ופאני מיי (GSE'S) וניירות נוספים - את הכסף שנתן - ייצר מהאויר, אך שוב הפתעה לכל מי שלא בקיא בפרטים במהלך 2008 מכר הפד 0.4 טריליון דולר של אגח ממשלתי שהחזיק כרזרבה , כלומר , בנוסף ל 1.3 טריליון דולר החדשים, הזרים הפד עוד 0.4 טריליון שמקורם נכסים שלו. כלומר הזרמת החרום עמדה על כ - 1.7 טריליון דולר, אך המקור הכספי לכ - 25% ממנה היה מכירות נטו של אגח ממשלתי ע"י הפד.

כלומר אם בתחילת 2008, הפד החזיק 0.8 טרליון דולר באגח ממשלתי שהיווה את רוב מאזנו, הרי בסוף 2008 החזיק רק 0.4 טרליון אגח ממשלתי ועוד 1.8 טרליון הלוואות חרום לסוגיהם.

פעילות נמרצת זאת, בתוספת פעילות משרד האוצר , הצהרות על תמיכה בלתי מסוייגת במערכת הפיננסית והעובדה שאחרי ליהמן לא היו עוד נפילות של גופים גדולים, החזירה את האמון במערכת הפיננסית ובזה תם הפרק של הטיפול המשמעותי במשבר הפיננסי.

אלא מה, הכלכלה הריאלית נכנסה למיתון עמוק והיה צורך לפעול , עפ"י מנדט הפד, לעידודה לצורך הורדת האבטלה.

הצעד הראשון ברור - מורידים ריבית - ריבית הפד ירדה מ 5.25% בספטמבר 2007 ל 0% בדצמבר 2008 ומאז נשארה שם

כאשר הריבית ב - 0% לא נותרו עוד אמצעים לפד להשפיע על הריבית לטווח ארוך אלא ע"י רכישות ישירות של מכשירים פיננסיים ארוכים - אגרות חוב ממשלתיות ואגח של GSE

תוכנית הרכישה הראשונה (QE1) הושקה במאי 2009 . עד סופה במאי 2010 הזרים הפד נטו ...... 100 מליארד דולר בלבד.

איך זה יכול להיות? הרי קראנו בעיתונים שמדפיסים המון כסף. לא יכול להיות ! בוודאי יש טעות.

אין טעות.

מה שקרה בפועל זה שבמקביל לרכישות של האגח בשוק, צומצם מימון החרום שהועמד לבנקים. זוכרים מה הבנקים נתנו כבטוחה למימון החרום - אגח ממשלתי, אגח מגובה מגובה משכנתאות וחוב של GSE - ומה קנה הפד ב - QE1 - בדיוק את האגחים הללו.

אם בסוף 2008 הפד החזיק 0.4 טרליון אגח ממשלתי והיתר מימון חרום, במאי 2010 החזיק 0.75 טריליון אגח ממשלתי, 1.25 אגח מגובה משכנתאות וחוב GSE ו - 0.3 טריליון מימון חרום לסוגיו. סה"כ מאזן בסוף 2008 - 2.2 טרליון, במאי 2010 - 2.3 טריליון דולר.

המאמץ הראשון שנועד להוריד את הריביות לטווח ארוך הצליח חלקית, הריבית לטווח ארוך ירדה, אבל ההשקעות לא התאוששו, שיעור האבטלה נותר גבוה

לפיכך נקט הפד במאמץ שני QE2 מנובמבר 2010 ועד יוני 2011 - הפעם נרכשו 0.55 טריליון דולר - 0.85 טרליון באגח ממשלתי , אך 0.3 טרליון של אגח מגובה משכנתאות ו חוב GSE ירדו מהמאזן (נפדו) , נטו המאזן גדל ל - 2.85 טרליון , דומה לרמתו היום.

במילים אחרות, מיוני 2011 הפד לא "ייצר" דולר אחד חדש - 18 חודשים ללא "הזרמות". נהפוך הוא , הפד העביר לממשלת ארה"ב 200 מליארד דולר של רווחים - הרי כל האגחים שהוא מחזיק משלמים ריבית. כלומר QE2 בפועל היה רק 0.35 טרליון דולר.

מה איכפת לנו ה - 18 חודשים האחרונים, יאמרו המקטרגים, העובדות מדברות בעד עצמם - מאזן הפד היה 0.9 מליארד והתנפח ל - 2.85 תוך מספר שנים, ולא משנה אם זה שנתיים, שלש או חמש. זה מספר אדיר שיביא לחורבן האנושות כפי שאנו מכירים אותה. אנו מוצפים בכסף. יהיה רע. אפילו רע מאוד. אפילו מאוד מאוד מאוד.

התשובה לכך נחלקת לשני חלקים -
    1. בהיבט מטרת הפד - שיפור המצב הכלכלי, הורדת האבטלה, שמירה על יציבות מחירים - מתחילים לראות תוצאות - האבטלה יורדת, שוק הדיור התייצב , התוצר עולה [אומנם בקצב איטי משמעותית מכל המיתונים עד היום , אך יש לכך סיבות רבות וזה לא המקום לפרטם] ויציבות המחירים נשמרת - מחירי הבתים הפסיקו לרדת , החששות מדיפלציה נמוגו ואין אינפלציה. הפד סימן באופן ברור מה היעד - אבטלה של 6.5% תאפשר תחילת עליית ריבית
    2. "הדפסת כסף" - הכל עורבא פרח. לכאורה הודפס כסף אבל היכן הוא? איפה נמצאים ה - 2 טריליון דולר הללו?

אתן לכם לעכל את הדברים, להגיב , לשאול ולקטול....

הפרק הבא - היכן הכסף ומדוע אני אופטימי
    נערך לאחרונה על ידי tby, 20.12.2012 בשעה 16:45

ציטוט פורסם במקור על ידי udiwe צפה בהודעה
    הריני מצהיר כי אני גאה, ואפילו מאד, להיות אחד שאינו יודע מה הוא סח !!!
    רשמנו לפנינו.
    אני חושב שלהתייחס לתוכן ולעובדה ש TBY כתב
    היום המאזן כבר קטן ב - 100 מליארד דולר משיאו בינואר 2012 - 2.9 טריליון
    היה משכיל אותי יותר מהצהרות דרמטיות ועקיצות שליליות.

שלום TBY,

אני מוצא את הנושא שבחרת כמעניין מאוד.
    הפרשנות שלך מאתגרת מוסכמות שהכרתי והייתי רוצה להבינה לעומק.

בלינק הבא יש גרף אינטראקטיבי המתאר את מאזן הפד בשנים האחרונות:
    http://blogs.wsj.com/economics/2012/...b/interactive/

אציין כמה אבחנות לא מקצועיות שלי לגבי המאזן ואשמח לשמוע את דעתך:
    1. באוקטובר 2010 הכריז הפד על התחלת QE2 ורכישת אג"ח ממשלת ארה"ב בסכום של 0.6 טריליון $. אכן, ניתן לראות שהמאזן גדל בכמות המדוברת. עם סיום הרכישה המשיך הפד לקנות אג"ח ארוכות במקביל למכירת אג"ח קצרות, מה שמכונה operation twist. המאזן אמנם לא גדל בתקופה זו אך האג"ח הקצרות יגמרו במאזן הפד בשלב מסויים והוא יאלץ לשוב להיות קונה נטו. הלא כן?
    2. QE3 שהוכרזה לא מזמן מאפשרת לפד לרכוש מדי חודש 40 מיליארד דולר של MBS (אגחים מגובי משכנתאות). איך לדעתך יראה המאזן בסוף התוכנית?

האג"ח הקצרות יגמרו במאזן הפד בשלב מסויים והוא יאלץ לשוב להיות קונה נטו. הלא כן?
    לא, הוא תמיד יוכל למחזר את האגח הקצר ע"י מכירה חוזרת

QE3 שהוכרזה לא מזמן מאפשרת לפד לרכוש מדי חודש 40 מיליארד דולר של MBS (אגחים מגובי משכנתאות). איך לדעתך יראה המאזן בסוף התוכנית
    התשובה שלי קצת תפתיע - זה לא חשוב כיצד המאזן יראה, ההסבר בפרק הבא שאכתוב

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    לא, הוא תמיד יוכל למחזר את האגח הקצר ע"י מכירה חוזרת
    לא ברורה לי הכוונה מאחורי "מכירה חוזרת"? איך אפשר למכור דבר שאין? האם אלו אג"חים שהבנק מנפיק (מק"מ)?

כמו כן, אם אני לא טועה אז QE4 שהוכרז החודש מקצה 45 מיליארד $ לרכישת אג"ח ארוכות ללא תנאי למכירת קצרות. בצירוף רכישת ה-MBS המאזן יגדל בטריליון דולר תוך שנה.
    אתה טוען שמבנה המאזן "לא חשוב" אך בפועל טריליון דולר ייוצרו השנה יש מאין.

לא ברורה לי הכוונה מאחורי "מכירה חוזרת"? איך אפשר למכור דבר שאין?
    למה אין? לפד יש 370 מליארד דולר באגח ממשלתי קצר טווח - 1-5 שנים

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    למה אין? לפד יש 370 מליארד דולר באגח ממשלתי קצר טווח - 1-5 שנים
    עשינו מעקף וחזרנו לשאלה המקורית שלי: מה יקרה כשיגמרו?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות