שלום פיראט,

אתחיל בדבריי שתענוג לקרוא את הדיונים והתגובות וההשקעה שלך ואתה מבחינתי אחד מהפרחים היפים באתר (מקווה שהציוריות הצליחה והיא מחמיאה..), אך אציין שגם מפריע לי הניסיון לחסום משתתפים אחרים (קח זאת כהערה כללית כי איני רוצה להתערב ועד עכשיו לא התייחסתי, מכיוון שאנני יודע על מה בדיוק מדובר ואיזה חתול או אגח שחור עבר ביניכם) ואולי גם מפריע הביטחון העצמי הגבוה שלך, אתה עלול להיפגע ולפגוע באנשים שקוראים את דבריך (כאן אני מקווה שלא נפגעת).

ולענייננו

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
באופן כללי אני מודע לכך שהמושג "מתנחלים"....
צודק, אני משתדל להיזהר בלשוני, אך כמו שאתה רואה לא תמיד מצליח (אישית אני חושב שאם הם נחשבים מתנחלים אז כולנו מתנחלים, אבל נעזוב את זה).

אין שום דמיון בין תקנה שידוע כי עלולה להשתנות לבין חוזה חוקי.
השאלה באמת אם זה חוזה כפי שאתה מציג זאת או תקנה כפי שהמדינה מציגה.
אם זה חוזה חוקי אז איני מתווכח, חוזה צריך לקיים.

גם אם זה לא חוזה וגם נניח חוקי, ציינתי שמאוד התחבטתי בנושא, כי אחד הדברים הגרועים זה לשנות כללים באמצע משחק למשתתף שהחליט להשתתף בו בעקבות אותם כללים ידועים.
אך בפועל ידוע שהכללים משתנים בסביבה העסקית ועליך לתת דעתך לזה.

מהו "אחוז גבייה"? בפרויקטים ארוכים ויקרים, אתה יודע מראש שאינך הולך לגבות את כל הכסף!
למרות שאני מבין מה שאתה מנסה לומר עם ה 65% גבייה בישראל:
1. אני חושב שזה לא קשור, אתה מדבר על משהו לא חוקי והרי החוק לא מתיר את זה. יש פה משהו אחר.
2. אני דווקא אקח את הדוגמה שלך ואחזק בה את טענתי. שים לב, לקחת בחשבון אפילו דברים לא חוקיים כך שקל וחומר אתה אמור לקחת בחשבון שינויים בחוק.
3. אגב אם הבנתי אתה חישבת את הגבייה בישראל ב 65% בישראל, אך זה לא מה שהיה בפועל.
אני חושב שהחישוב שלך נובע מכיוון שאתה חי פה. כלומר אני חושב שרוב תושבי העולם יעריכו את מדינתם בסקלה נמוכה לעומת מדינות אחרות שבעינהם הם עילוי.
בארץ לדוגמא תופסים את המוצרים היפנים והגרמנים כמוצרי עילית. אך אני חושב שברור שלא כל החברות היפניות והגרמניות עושים מוצרים מדהימים, אולי אפילו רובם לא כאלו. אך מכיוון שיש מס' חברות יפניות/גרמניות גדולות, מבחינתנו המשפט MADE IN JAPAN/GERMANY מעיד על מוצר איכותי גם אם זה של חברת קקה-סאן.
עוד דוגמא שראיתי, אני חושב שרובנו ידרגו את מערכת החינוך שלנו אי שם למטה. אז בסדרה 'בין סינגפור לכרכור' ראש הממשלה הסינגפורי (אם אני לא טועה) כל כך מעריך אותנו שהוא רוצה ללמוד את מערכת החינוך שלנו וליישם בסינגפור. עכשיו מה אתם חושב על זה? אני כישראלי הייתי בהלם, אך אני מבין שמישהו מבחוץ שומע על הייטק הישראלי, מבחינתו אנו גאונים מהלכים.

עבור משטרת ישראל (לקחתי "אחוז גבייה" - 95%, בכל זאת ישראל)
אם אפשר לדעת, מה בסוף קרה?

בימים אלו קמה צעקה בנוגע ל"רווחים הכלואים". תהית לרגע מדוע הממשלה לא העבירה חוק חדש (חוק פיפינסקי) שמאפשר לה למסות את ה"רווחים הכלואים"?
אתה מכיר את המשפט "אל תהיה צודק (בהנחה ואתה צודק) היה חכם"

ומכיוון שלא וויתר עליו להסיק כי המהלך שלך "צודק".
כוונתי היתה שאם המהלך כל כך גרוע כך שהוא גורם לאי כדאיות או משנה את כללי המשחק מהותית, אז הייתי מצפה שברשיונות שבהם עדיין לא בוצעה כל פעילות (עד לפרסום הדו"ח) היו מחזירים את הרישיון, אך כידוע לי אף אחד לא החזיר.

אינני יודע. במובן מסויים אני מתנהל כעיתונאי (כפי שוודאי שמת לב). אינני נוטה לחפש פתרונות, אלא רק מנתח דברים ומדווח על הממצאים.
אז חבל, כי זה מה שמפריע לי בפוליטיקה ובעיתונות. תמיד האופוזיציה או העיתון יגיד מה ההוא עשה לא בסדר ואיך ההתנהלות שלו לא נכונה, אבל מה אתה תעשה כאשר אתה בשילטון הס מלומר.
לא מנסים לשכנע במה אני יותר טוב, אלא איך שההוא גרוע.

שיהיה יום טוב וחג שמח והמשך כך