הי,
עזבתי בכוונה לא לחזור יותר.
דנה פנתה אלי ב-mail (לא שאמור להיות לה אותו - אבל לעת עתה נתעלם מזה).
בכל מקרה, בתשובתי אליה, הנחתי כי איני חוזר לכתוב באתר. אמנם דנה העבירה את תשובתי להנהלה ולאחר דין ודברים החלטתי לתת לעניין ניסיון שני. אבל, אני חושב שחשוב שאפרסם חלק מן התשובה (לא ערוך, כך שלא הכל מנוסח היטב - אך אותנטי לחלוטין):
ואני עדיין מתכוון לכך. אם אתם, כחברים בפורום (הפעילים ושאינם כאלו), מעוניינים לשמרו במתקונתו, מוטלת גם עליכם האחריות להוקיע התנהלות שאינה נאותה (ואיני מוציא עצמי מן הכלל). ההנהלה יכולה לסייע, אך אינה יכולה להיות תחליף לכם חברי הפורום.
איני יודע לגבי כולכם. אני אישית, לא מתכוון להישאר באתר אם הדיון בו לא יהייה נאות. כל אחד מכם יכול לחלוק עלי (ולטעמי, על כל חבר אחר באתר) בכל נושא שהוא, כל זמן שהתגובה מוגשת בצורה מכובדת. לפעמים בעבר לא הסכמתי עם מגיבים שונים אך היו להם נימוקים הגיוניים יותר או פחות (לדוגמא - סאני, קרדן NV, אלביט הדמייה, נאנט, ...). לפעמים התחושה שלי היא שחלק מן המגיבים לא ממש מבינים את החוקים, חישובי חוב וקדימויות (לדוגמא, הדבר בולט מאוד ב-thread החדש של אידיבי אחזקות) אך גם זה מבחינתי תקין כיוון שאין פסול בחוסר הבנה/ידע (אף לא אחד מאיתנו נולד עימם). מה שאיני מוכן לקבל הוא זילזול, שקרים, הטעיות וכיוצא בזה. אם אתם, חברי הפורום, תאפשרו את הנ"ל, אז כנראה שמקומי אינו עימכם. כולי תקווה שמספר עשבים שוטים לא יהרסו לי ולכם את ההנאה מהפורום הזה.
מאז הפעם האחרונה שהייתי פה, היו מספר התפתחויות מעניינות במספר אגחים. אנסה להעיר עליהם בשבוע הקרוב:
1. אלביט הדמייה אג 1 (גם א, ג, ו).
2. קרדן NV אגח ב (גם א).
3. גמול השקעות אגח ב.
4. אאורה אג 1.
5. סינרגי אגח ב (אין זרקור, אך ניתן הערה קצרה).
6. נאנט אגח ג.
אך בעיקר אני רוצה לכתוב על דברים יותר כלליים (לפחות זה התכנון - נראה מה יהייה בפועל) בעקבות פניות ושאלות של חברים (בזמן שלא הייתי באתר), דברים שקראתי באתר וסתם תובנות:
1. נכסים, תזרים וחובות בחברות פירמידה.
2. שיטת חישוב של שווי סחיר של אגח (סטנדרטי).
3. מסחר והשקעה יחסיים באגחים.
ושני נושאים שאשקול (כיוון שאני מאמין כי אני נמצא רחוק מן הקונצנזוס בנושאים אלו):
4. בעלי שליטה, חברות, מוסדיים ואגחים.
5. המחאה החברתית (קשור לאגחים בעקיפין, אך אולי אוותר פה).
בברכה,