x

עמוד 7 מתוך 43 ראשוןראשון ... 5678917 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 61 עד 70 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

אז עכשיו כובד המשקל יעבור לפיתוח... זה נראה כמו אתגר גדול הרבה יותר

שם נראה כי הנציגות אינה מגוחכת כמו זו של אחזקות...והיא גם מעוניינת בהשתלטות על הנכס.

עם כל הביקורת כלפי הסדר החוב באחזקות, בסופו של דבר אפשר להסתכל על הדברים גם קצת אחרת -

במקום לפרק את אחזקות , לקבל המזומן ולריב עם פיתוח (החלופה שאני מציע) , קיבלה נציגות אחזקות הזרמה של 235 מש"ח שתחולק למחזיקים בנוסף למזומן בקופה ומשאירה לדנקנר לריב עם פיתוח.

בהנחה שיוצאים להסדר והסתדרו עם פיתוח, אם יהיו בעיות תזרמיות בהמשך - יקבלו עוד מניות באחזקות ויש שיעבוד שלילי על פיתוח - תמיד אפשר לפרק את אחזקות ולהשתלט על פיתוח.

אגח אחזקות ממילא בזבל, למי שמכיר את הסיטואציה אין צפיה שתהיה איזו קפיצה בשווי האגח - כך שנותנים כמה שנים ומקווים לטוב.

לגבי השאלה כמה האגח שווה - כאן כל מספר פוגע כי שווי האגח תלוי בבטחונות שלו - כמה שווה פיתוח / אופציה על פיתוח - אני זורק כאן כפפה - מי יציג יחשב את השווי הנכסי / סחיר של פיתוח - עשו זאת כאן מספר פעמים.

לאחרונה הפורום מתנהל על מי מנוחות, אולי פיראט יכבד אותנו בהופעת אורח?
    נערך לאחרונה על ידי tby, 12.03.2013 בשעה 17:36

ובכן אגח ד' נסחר עכשיו ב - 30 אג , בפארי 126 כלומר , תמורת המזומן+מניות המהווה 24% מהחוב שווה ל - 30 אג באגח ד' וכרגע השוק נותן שווי 0 לכל היתר."

מדוע השוק מתמחר את אגח ד (פארי 126) כמו אג"ח ה (104)? הייתי מצפה שהיחס יהיה 126/104.

"השוק לא מאמין להסדר"

הכל עדיין כפוף להזרמת אלשטיין, שלי נראה עניין פורמלי אבל אני מניח שהשוק לא משקלל 100%.

במילים אחרות, מי שמאמין שההסדר יוצא לפועל יש הזדמנות לרכוש אגח ד' ולעשות סיבוב נאה - המניות והמזומן מכסים ההשקעה ויש עדיין אופציה על פיתוח .

לא רואה את אגח ד נסחר בשווי של פחות מ-40 אגורות לאורך זמן אחרי הזרמה בפועל של אלשטיין. דנקנר עכשיו יפנה לשלב ב' של תוכניתו - מכירת כלל ביטוח שתאפשר לו מרווח נשימה עד סוף 2014 ועד אז ינפיק את מכתשים. דיסקונט ונכסים יממשו נכסים ובסה"כ אין עוד נכסים רעילים דוגמת מעריב. בכל מקרה,אני מאמין כי רצף של ידיעות טובות יכניס את אופציה 7 לכסף וזה נדמה לי עוד 130 מיליון שח.

ציטוט פורסם במקור על ידי RH2000 צפה בהודעה
    הכל עדיין כפוף להזרמת אלשטיין, שלי נראה עניין פורמלי אבל אני מניח שהשוק לא משקלל 100%.
    במילים אחרות, מי שמאמין שההסדר יוצא לפועל יש הזדמנות לרכוש אגח ד' ולעשות סיבוב נאה - המניות והמזומן מכסים ההשקעה ויש עדיין אופציה על פיתוח .

האי ודאות לגבי ההסדר הזה, זאת ההשקעה של אלשטיין, קשה לנו לשוק הישראלי לראות מישהו ששופך עוד 75 מיליון דולר בנוסף ל 25 שכבר שפך על חברה במצבה של אחזקות.

jsph היי.
    אני לא ככ מבין את ההגיון בסיפור אידיבי.
    בעלי האגחים למניהם - אלו שהזרימו לנוחי מליארדים וטעו בהשקה אצלו , הם אלו שצריכים למצוא את הפתרון?
    ומה אם הם טועים שוב?
    כנל לגביי הנהלת ונושאי משרה בחברות אידיבי למניהם.
    ההגיון המעוות שלי אומר שמנהלים שכשלו צריכים לזוז הצידה. על אחת כמה וכמה כאשר הם טעו בכסף של אחרים

מה שקורה פה זה ההון שלטון במיטבו.
    אף אחד אין לו ביצים לצאת נגד נוחי.
    מה קרה? קפיטליזם ושוק חופשי טוב רק כשמתאים? הוא צריך להראות בפועל..וזה גם קשור להטבות המס לתאגידים כמו טבע וישקר
    במליארדים , הכל מתחבר זה פשוט לא יאמן , טבע בלי הטבות מס מהמדינה היתה גם בהסדר חוב כנראה(למרות שגם זאת לא נדע לעולם)...
    פתאום כל איזה מנהל פנסיה שהזרים לו בלי בטחונות מאות מליונים יודע מה טוב לציבור המשקיעים שלו.
    אני בכלל לא נכנס לכל החישובים שאתם עושים , זה הכל בגדר - wishfull thinking
    זה משחק מכור מראש.

מנהלים שהביאו חברה להסדר חובות חייבים לזוז הצידה וצריכים לבוא חדשים.
    עם רעיונות חדשים.
    כמו שקורה בדר"כ בחברות במדינות נורמאליות.,
    למה הם חייבים לעוף? כי זה ייתן מסר לכל שאר החברות בארץ ולמנהלים שיש חוקי משחק ברורים פה.
    יש מינהל תאגידי שתודות לרשות לניירות ערך הפך לבדיחה ולחלטורה.
    הרי אין למנהלים הוותיקים באידיבי מונופול על עשיית רווחים נכון?
    מצד שני אם נוחי וגבריאלי ומשפ מנור והשאר מוכנים לתת ערבות אישית לרווחי העתיד - הרי הם המתאימים ביותר לתפקיד
    לדעתם אז הייתי משאירם.

לסיום - הנקודה הכי חשובה לדעתי ,
    אם שוק ההון והמוסדיים יודעים לתגמל ולאשר למנהלים בחברות שכר עתק וסכומים מטורפים
    אבל לא יודעים לתת גרזן כשצריך , אזיי רק גזר מעביר מדינה מהר מאד לעולם שלישי.
    זה שחיתות , חד וחלק.
    מעודד שחיתות.

וככה זה נראה לי מהצד.
    פשוט שחיתות.
    אין תשואה לכסף בבנק בפיקדון.
    חובה לתת אותו לאיזה טייקון תורן בצירוף תספורת עתידית
    והכי מעצבן שעוד אומרים לנו שאין ברירה ואי אפשר עסקה טובה יותר.
    הרי אם לא ננסה לא נדע....והאמן לי , לא ננסה אף פעם כי המוסדיים זה חבורה של נקבות , כולל הרשות לניירות ערך.
    הם מזמן לדעתי היו צריכים לעשות לתשובה הרמת מסך על התספורת בדלק נדלן. וגם לנוחי ולזיסר ולכל מי שלא מחזיר חובות.
    בלי בלבולים.
    ומי בישל את כל הדייסה הזו? אדון סטנלי פישר עם הריבית השלילית הריאלית שלו.

ועונת התספורות עדיין לא החלה אפילו...חבס , זיסר , ועוד כמה עשרות מליארדים שצריכים להיפדות השנה ב2013
    יהיה מעניין
    נערך לאחרונה על ידי lembo, 12.03.2013 בשעה 22:34

אתה צריך חופשה באופן דחוף .

lembo -

ברור לך שכשאתה כותב "טבע בלי הטבות מס מהמדינה היתה גם בהסדר חוב כנראה(למרות שגם זאת לא נדע לעולם)..." אתה מראה חוסר הבנה בסיסית בניהול עסק?
    נערך לאחרונה על ידי eyal12, 13.03.2013 בשעה 09:16

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    במקום לפרק את אחזקות , לקבל המזומן ולריב עם פיתוח (החלופה שאני מציע) , קיבלה נציגות אחזקות הזרמה של 235 מש"ח שתחולק למחזיקים בנוסף למזומן בקופה ומשאירה לדנקנר לריב עם פיתוח.
    איזה סיבוב פרסה עשית אחרי התגובה בת'רד של פיתוח...אבל בהחלט עכשיו אתה בכיוון :-) השאלה אם נכנסת לפוזיציה או שאתה גם לא מאמין שיהיה בסוף הסדר.
    לגבי ההסדר, הרי כולם אומרים שפיתוח שווה אפס, ופיראט בזמנו גיחך שמישהו ישים שקל על המניות של פיתוח, אז מכל זה נוחי (או אלשטיין) יוצאים פראירים,לשים 235M במזומן (על כלום) ולפרוע 20% מהחוב עכשיו זה הישג לא רע למחזיקים, כמובן שתמיד יהיו כאלה שיצקצקו איזה חרא של הסדר, וגם דה מרקר בסדרת כתבות הפחדה על כמה ההסדר גרוע ,ככה שזה לא מפתיע ששוק ההון מפוחד ומתמחר את האג''ח בחסר... וכל מי שטוען אחרת, שהמחזיקים נדפקו וצריך לזרוק את ההסדר, צריך להביא אלטרנטיבה אחרת טובה יותר, שמה לעשות אין יותר טוב טוב מזה.
    כמו שאמרת, שווי המזומן + המניות שווה כבר 30 אגורות, ועם על הכבוד, 1.5G של אגרות חוב יהיו שוות לפחות עוד 20 אגורות, האג''ח שהוא בעצם אופציה על פיתוח יש מחיר, וכרגע לאופציה הזאת יש זמן ארוך, ולזמן עצמו צריך להיות מחיר לא רע.
    בכל מקרה, יש עוד שני מייל סטון שצריך לעבור, אישור ההסדר על ידי בעלי האג''ח ברוב של 75%, ומימוש האופציה סופית על ידי אלשטיין, אחרי זה מחיר האג''ח יתקרב לשווי ההסדר עצמו.
    לגבי הערכה של שווי ההסדר, אלון פיאדה היה עושה זאת מצויין בעבר עם אקסלים כמה שווה החבילה באגורות, חבל שהוא לא כותב יותר בפורום שהוא מנהל.
    נערך לאחרונה על ידי rinmat, 13.03.2013 בשעה 14:06

איזה סיבוב פרסה עשית אחרי התגובה בת'רד של פיתוח
    זה לא סיבוב פרסה. לכל מטבע יש שני צדדים ואני משתדל להסתכל על כולם.

אני חושב שפרוק אחזקות והשתלטות על פיתוח תניב יותר לנושי אחזקות מאשר ההסדר המוצע.

אסביר -
    אני מתעלם מהמח"מ של תשלומי האגח המוצעים בהסדר כי גם בחלופת השתלטות על פיתוח יקח זמן רב לראות תזרימי מזומנים ומתעלם מהמזומן בקופה של אחזקות כי יחולק לנושים בשתי החלופו - , אני פשוט משווה ערך אפשרי של שתי חלופות

בבסיס ההסדר המוצע זה ויתור על כ - 550 מש"ח נומינלי של חוב (כי אגח ב' לא שווה כלום) , תמורת 15% מערך אחזקות שזה עודף שווי מניות פיתוח על חוב אגח אחזקות חדש- בתמורה ל 10% מהחוב שיוזרם ע"י הבעלים כעת (ההזרמות העתידיות אינן מובטחות ויש מנגנון של הקצאת מניות אם לא יוזרם - כלומר אם לדנקנר לא יהיה כדאי - אין הזרמות - זו אופציה שלו)

כלומר בטווח הארוך שווי אחזקות צריך לגדול ביותר מ - 3 מליארד ש"ח על מנת שהמחזיקים יראו כספם בחזרה[קרן 1.2 מליארד אגח חדש + 15% מאחזקות שיהיו שוות 550 מש"ח) - כלומר פיתוח צריכה לייצר שווי של 4.2 מליארד ש"ח + החזרי ריבית לאגח אחזקות על מנת שהמחזיקים לא יפסידו. אך דנקנר יהיה מרווח 2.55 מליארד על המזומנים שהכניס לחברה בהסדר

באלטרנטיבת ההשתלטות על פיתוח , פיתוח צריכה לייצר שווי של 2.05 מליארד ש"ח לאחזקות על מנת שמחזיקי האגח לא יפגעו וכל תוספת שווי שייכת להם - כל מה שהם צרכים לעשות זה לוותר על 230 מש"ח היום.

מכיוון שהנחת היסוד של ההסדר היא שפיתוח תהיה שווה יותר בעתיד אחרת אין על מה לדבר , מדוע למכור לדנקנר 85% ממניות פיתוח במחיר של 230 מש"ח היום ועוד קצת כל שנה בהמשך?

זה המשמעות של הסדר רע מאוד, ולא יעזרו כל הספינים בעולם.

הסכימו על הסדר בגלל לחצים , ובגלל שאיל גבאי אמר - זה מה שאפשר להוציא מדנקנר - גם אני אמרתי זאת , אך המלצתי למחזיקים שונה - ללכת לבית משפט - אולי דנקנר יעשה עוד מאמץ וישפר ההצעה ואם לא - לקחת החברה לפרוק
    נערך לאחרונה על ידי tby, 13.03.2013 בשעה 14:50

אייל
    אני מכיר את הדוחות של טבע היטב ופעם בשנה עושה שיחה בטלפון עם הסמנכל כספים שם
    וסגנו שעונים לי על שאלות.
    כמעט 40% מההון שלה הוא גוד וויל.
    כמעט פי 2 יותר מאשר אצל המתחרות שלה.
    היא רכשה חברות ביותר מ 20 מליארד דולר ב5 שנים האחרונות
    ורק לפני פחות משנה לקחה הלוואה של 5 מליארד דולר בניו יורק.
    אני יודע על מה אני מדבר האמן לי ,
    וכשכתבתי שלעולם לא נדע , התכוונתי לזה.
    ברבעון השלישי היא סיימה עם 1 מליון דולר בתזרים חיובי , אחרי תשלומי תביעות ועוד.
    אלמלא ה כמה מליארדים בשנה שאני ואתה מממנים לההיא במקום אחר לגמריי.

לגביי הבנתי בניהול עסק ,
    אני מנהל עסק עם 10 עובדים שהולך לקרוס...איך ידעת?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות