x

עמוד 17 מתוך 39 ראשוןראשון ... 7151617181927 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 161 עד 170 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

הערכת השווי של הנציגות לקחה את התרחישים הפסימיים
    זה לא נכון. הערכת השווי של הנציגות לקחה פשוט את שווי השוק של אחזקות פיתוח - לא יותר ולא פחות.

כל דרך אחרת של הערכת שווי שהנושא הוא יכולת החזרת חוב אינה רלבנטית.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    זה לא נכון. הערכת השווי של הנציגות לקחה פשוט את שווי השוק של אחזקות פיתוח - לא יותר ולא פחות.

כל דרך אחרת של הערכת שווי שהנושא הוא יכולת החזרת חוב אינה רלבנטית.
    את הטענה של שווי שוק אידיבי יכולה לסתור בקלות, למרות שאידיבי מכרה את יתרת החוב בכלל תעשיות פחות משווי השוק, אפשר לומר שכאשר נחתמה המכירה למכירת כת''ש, אז חלק הארי של המכירה בוצעה ב40% מעל שווי השוק, אבל כמובן שלנציגות לא היה נוח עם זה, אז היא העלימה את המידע בדו''ח שלה, את שאר ההחזקות כרגע, כבר אידיבי לא יכולה או רוצה למכור בפחות משווי שוק, ראה את הדחיה של ההצעות לקניית כלל ביטוח וגיוון.
    שוב, על כל טענה שלך\של הנציגות, תהיה לחברה\לי תשובת נגד.

מסכים איתך שצריך תכנית הבראה, אבל הבעיה בנציגות פיתוח שהם רוצים דם, ולקחת את השליטה בחברה.
    נוחי פועל בשלבים, קודם הוא יגיע להסדר בגנדן ובאחזקות, וזה יקרה עד יוני הקרוב, ואחר כך יתפנה לפיתוח,
    מה שנושי פיתוח יוכלו להשיג בבית המשפט לכל היותר, זה שקיפות על ההוצאות של אידיבי ונאמן שישמור על ערך הנכסים שלא ימכרו בזול.
    אבל שוב, הבעיה היא בנציגות העכשווית של פיתוח שהבראה זה לא מה שמעניין אותה.

תכנית הבראה דנקנר יכל ליזום כשעוד היה לו את כת"ש. כעת, הכדור אצל הנציגות.

שלום לכלם,
    מה שלומכם?
    אני כותבת ואשמח לתגובה שלכם.
    אגב זה הפורום האהוב עלי והוא הפעיל באתר .......
    קצת מוזר בעיני אבל .....כיף

tby במיוחד אשמח להערות והארות שלך.
    הדיון בנושא ארוך כאורך הגלות .......הנושא מעניין הסוף עוד יותר אבל ................אני לא רואה עדיין סוף.
    ואם יהיה סוף הוא יהיה מאוד עגום ......

בעוד שנציגות מחזיקי האג"ח באי.די.בי פתוח טוענת כי השווי הנכסי של חברת ההחזקות שלילי והחברה חדלת פירעון, ל"גלובס" נודע כי לדעת חברת הייעוץ פאהן קנה, שנשכרה על ידי הקונצרן שבראשות נוחי דנקנר, מצאה שלחברה NAV (שווי נכסי נקי) חיובי של בין 400 ל-900 מיליון דולר. כלומר, השווי הנוכחי של נכסי החברה גבוה בכ-1.45-3.3 מיליארד שקל מהתחייבויותיה, ולכן אין להתיר את הוצאתה מידי בעלת המניות הנוכחית שלה - אי.די.בי אחזקות שבשליטת גנדן של דנקנר.

העבודה שחוברה על ידי פאהן קנה יועצים מצאה כי החברה סולבנטית ובעלת כושר פירעון של חובותיה. זאת, בניגוד לחוות הדעת של חברת הייעוץ TASC, עליה נסמכת הנציגות באי.די.בי פתוח (שאתמול פנתה לביהמ"ש כדי להשתלט על החברה במסגרת הסדר חוב כפוי). פאהן קנה יועצים הינה חברת בת של משרד רואי חשבון פאהן קנה ושות' - גרנט ת'ורנטון, והיא עוסקת במתן שירותי ייעוץ כלכלי. מפאהן קנה ומאי.די.בי פתוח לא נמסרה תגובה.

גורמים מסביבת אי.די.בי גורסים כי הפערים בין הצדדים נובעים מכך שמבחינת אי.די.בי פתוח לחברה יש יתרות מזומן מספיקות לשנה קדימה, כך שהשבחת נכסיה ומכירתם ייעשו שלא מתוך לחץ ומצוקה. מכאן גם ההערכה ששווי החזקותיה גבוה מזה עליו נסמכת נציגות האג"ח בהתאם להערכת TASC (אשר גורסת כי תחת הבעלות הנוכחית, לאי.די.בי פתוח לא יהיה די כסף לעמוד בהתחייבויותיה הפיננסיות - כ-6 מיליארד שקל).

עוד נודע ל"גלובס", כי העבודה של פאהן קנה הועברה לעיון רשות ניירות ערך, בעקבות הבקשה שהגישה נציגות האג"ח לביהמ"ש אתמול, ואשר תידון ביום ראשון הקרוב בביהמ"ש המחוזי בת"א, אצל השופט איתן אורנשטיין.

ממצאי הערכת השווי של פאהן קנה מנוגדים לחלוטין לממצאי TASC בעבודתה מטעם מחזיקי האג"ח. על פי TASC, שווי ההתחייבויות של אי.די.בי פתוח עולה בכ-1.55 מיליארד שקל על שווי כלל נכסיה (בניכוי חובות מובטחים). יחס הכיסוי (היחס בין כלל נכסי החברה לבין כלל התחייבויותיה הבלתי מובטחות, על פי שווי השוק הנוכחי) הינו 73%, כאשר רק ביחס של 100% יכולה החברה לפרוע את מלוא חובותיה.

גם בהערכה אופטימית, המניחה עלייה ניכרת בשווי נכסיה המהותיים של אי.די.בי פתוח בשיעור של עשרות אחוזים, מציינים ב-TASC, יחס הכיסוי של החברה עדיין לא עולה על 81%, והשווי הנכסי הנקי הינו שלילי ונמוך בכ-1.07 מיליארד שקל מהתחייבויותיה.

אתגרים בכל החזיתות
    העבודה של TASC מהווה נדבך מרכזי עליו נסמך המהלך האגרסיבי שמובילים מחזיקי האג"ח באי.די.בי פתוח - אשר מעוניינים להשתלט על מלוא מניות החברה במסגרת הסדר חוב כפוי. בבקשה מטעם נציגות מחזיקי האג"ח בחברה - בה חברים קרן יורק, פסגות והפניקס - שהוגשה לביהמ"ש נטען כי "לא קיים תרחיש סביר במסגרתו החברה תוכל לפרוע את כלל תשלומי שירות החוב העתידיים שלה במועדם", כך שהחברה היא למעשה חדלת פירעון.

המאבק על "המשך העסקים כרגיל" באי.די.בי פתוח או כפיית הסדר חוב בחברה, כך שמניותיה יועברו לידי הנושים שלה, הינם האתגר העיקרי של קונצרן הענק של דנקנר, הנמצא כיום בעיצומה של קריסה עסקית. ואולם, אין המדובר באתגר היחידי.
    לצד המהלך האגרסיבי בו נקטה בו אתמול נציגות מחזיקי האג"ח באי.די.בי פתוח, הרי שגם החברה האם שלה - אי.די.בי אחזקות, והחברות הפרטיות שבהן מחזיק דנקנר מעליה - גנדן וטומהוק, עלולות למצוא עצמן נשאבות לחדלות פירעון מול הבנקים ומחזיקי אג"ח שהעמידו להן אשראי בהיקף כולל של כ-3 מיליארד שקל.

זאת, לאחר שבעקבות התקפה ציבורית חסרת תקדים חזר בו בנק לאומי בסוף השבוע מהסדר חוב שסיכם מול דנקנר בגנדן, ושמט (לפחות זמנית) את הקרקע מתחת למתווה הסדר החוב הפיננסי אליו הגיע דנקנר עם נציגות מחזיקי האג"ח באי.די.בי אחזקות.

דנקנר עצמו, נציין, נמצא בימים אלה בארגנטינה במטרה להשלים במהירות את השקעת ההמשך של איש העסקים הארגנטינאי אדוארדו אלשטיין בגנדן. לפי שעה, נראה כי הסיכוי היחידי של דנקנר לשמור על השליטה בקונצרן הענק ולא לקרוס תחת נטל חובות העצום, טמון כולו בכך שאלשטיין יזרים לגנדן 75 מיליון דולר.

כל פעם סיפור חדש. צריך סבלנות של ברזל.

אשמח לתגובות.

המשך ערב נעים,

R
    נערך לאחרונה על ידי rema1, 22.04.2013 בשעה 21:42

ההבדל הוא בסיכון. אם אני מחזיק אגח פיתוח ז' הסיכון שלי במידה ובית המשפט מקבל את הקייס של דנקנר הוא נמוך מאוד.
    לעומת זאת אם אני מחזיק את אגח אחזקות ג' הסיכון שלי במידה ובית המשפט מקבל את הקייס של נושי פיתוח הוא עצום.
    האם הסיכון שווה את זה? לטעמי לא.
    גם במקרה אופטימי של אישור עסקת אלשטייו ותחילת ההסדר באחזקות הרווח באגח פיתוח יהיה משמעותית גדול יותר...

זה לא קשור "למסע צלב" כזה או אחר שמנהל דה מרקר נגד דנקנר.

אני מאוד לא מסכים עם הדרך בו מוליכה נציגות אחזקות -ךדעתי היא פוגעת באנטרסים של הנושים ולא נותר לי אלא לקשור זאת לחברי הנציגות שיש להם אינטרסים מנוגדים למרבית הנושים

טובת הציבור מחייבת ניהול נכון של המשבר באי.די.בי. במיוחד מצד בית המשפט, וכן מצד הנושים, ובראשם הבנקים הגדולים. עריכת הסדרים שיאפשרו התאוששות קבוצת אי.די.בי, על זרועותיה השונות, ובמידת הצורך גם מחיקת חלק מהחובות, הינם כורח בל-יגונה
    זה משפט המפתח.

כל מי שעיניו בראשו רואה שהבעיה בפרמידה היא רצינית ביותר - הסדר אחזקות / פיתוח צריך להיות תחת חסות בית המשפט- רק כך תימצא דרך שכולם יקבלו המקסימום - וזה בעיקר רלבנטי לנושי אחזקות.

במצב הנוכחי, נציגות נושי אחזקות נמנעים מבית משפט למעשה בכל מחיר ומגבים עצמם בשלל תירוצים -העיקר לא לשמוט את "ניהול" ההסדר מידי הנציגות ולהעבירו לבת המשפט - שכאמור לדעתי יעשה עבודה הרבה יותר טובה

נציגות אחזקות פרסמה את אומדן השווי שלהם לפיתוח - הם חושבים שפיתוח שווה לפחות מליארד ש"ח.

אם כך - מדוע לא להשתלט על פיתוח + הכסף בקופה ולתבוע את הדירקטורים / מנהלים במאות מליונים? - זה 1.2-1.4 מליארד שווי + השבחה עתידים.

אם נאמין לאומדן השווי של פיתוח לגבי שוויה - כפי שהוגש לבית המשפט , הרי אין בכלל ספק שההסדר של אחזקות גורם נזק לא מידתי לנושי אחזקות - יש לאחזקות נכס ששווה יותר מ 2 מליארד ש"ח, סולבנטי - למעשה לא צריך למחוק ש"ח -

לאור העובדות הנ"ל אני תוהה מדוע נציגות אחזקות רצה להסדר ומתנדבת למחוק מליארד ש"ח חוב תמורת הזרמה של 200 מליון ו - 15% מהמניות ששוות לשיטתם אולי 150 מש"ח כשזה זה מביא אותם שוב ל - 1.2-1.4 מליארד, אך בלי השבחה עתידית?

זה לא ניהול מו"מ זו הפקרות או יותר גרוע.

ראינו אותה תופעה בדלק נדל"ן. הסוף היה הסדר משפיל. אם הנושים היו גורמים לתשובה להגיע לאולם של אלשייך ולתת לה לנהל את "המו"מ" בשמם - התוצאות היו לאין שיעור יותר טובות.

זו דעתי, לא חייבים להסכים עימי....
    נערך לאחרונה על ידי tby, 06.05.2013 בשעה 06:47

דה מרקר כבר הפך לבדיחה בעיני, כל כתבה על אידיבי כל כך מוטית ואינטרסנטית שאני כמעט לא מאמין שזה עיתון כלכלי רציני,
    אני מסכים עם הנזק שהוא גורם לבעלי המניות והחוב באידיבי, והמטרה שלו פשוט להרוס את החברה.
    כל מה שכתב יואב יצחק הוא נכון ומדגיש את העליהום שעושים לדנקנר.

לאור העובדות הנ"ל אני תוהה מדוע נציגות אחזקות רצה להסדר ומתנדבת למחוק מליארד ש"ח חוב תמורת הזרמה של 200 מליון ו - 15% מהמניות ששוות לשיטתם אולי 150 מש"ח כשזה זה מביא אותם שוב ל - 1.2-1.4 מליארד, אך בלי השבחה עתידית?

זה לא ניהול מו"מ זו הפקרות או יותר גרוע.
    הידיים ידי טיבי והקול, קול דה מרקר, הנה עוד דוגמה לסילוף ודיסאינפורמציה, בוא תראה לי איפה אתה רואה בהסדר, תספורת של מיליארד שקל? אני רואה לפי האקסל של RH דווקא תספורת קטנה של לא יותר מ5%

וחוץ מזה, תראה מה כתבת בתחילת הת'רד:
    אם רוצים לא לפרק את אחזקות יש לבנותה מחדש כך שתוכל לשרת חובותיה 5 שנים קדימה בלי לחץ מימושים - זה אומר תספורת יותר גדולה והזרמת מזומן שישרת החוב הנותר 5 שנים קדימה - צריך כ - 250 מש"ח היום ועוד 250 בפריסה ל - 5 שנים וקיצוץ חוב ב - 50% לפחות

פיצוי במניות זה הבונוס במקרה של הצלחת הפרויקט - אם רוצים שנוחי ישאר ויזרים, כנראה לא ניתן יהיה לקבל יותר מ 20% ממניות אחזקות כי במבנה של בטחונות "נדמה לי" - גנדן/טומהוק צריכה מניות של אחזקות לתחזק את חובות הבנקים.
    אז מי מופקר? ההסדר של הנציגות או ההצעה שלך?
    נציגות אחזקות הגיעו להסדר כמעט כמו שטענת שצריך להיות, ואפילו קצת יותר טוב לטעמי.
    אז אם המטרה להבריא את החברה, אז ההסדר הוא הפתרון הטוב ביותר.
    ואם יש לך אג'נדה אחרת אז הפתרון השני הוא של יורק.
    נא להיות הוגנים.

פשוט לא מצליח להבין את זה. קודם כל כל הרעיון כאילו ל-TBY יש איזה אג'נדה אישית להפיל את נוחי נראה הזוי.

שנית, התמיכה בהסדר בפיתוח היא מתוך ההנחה (שמבחן המציאות תמיד מראה כנכונה) כי הסדר עדיף לעשות מוקדם ככל האפשר.

רק תחשבו מה היה קורה אם דנקנר היה נכנס להסדר בפיתוח לפני שנה- שנה וחצי כמו לבייב. הוא לא היה צריך למכור בלחץ את כלל תעשיות ואז עם פיתוח כחברה בריאה גם אחזקות הייתה נראית פחות נורא, אבל הכי טוב גירעון של מיליארדים בהון העצמי...

tby
    תודה על תגובה מהירה.

אבל אם זה כך מדוע שוב סיפור חדש על חברה ששכר שירותיה נ. דנקנר, פהאן קנה יועצים, כאשר הוא בודאי מודע להתנהלות בית המשפט הרי יש לו את מיטב עורך הדין אם איני טועה משרד כספי שהוא משרד וותיק ונכבד??????

האם נעשה הדבר כדי למשוך זמן או שמא יש לך תשובה אחרת ????דע לך שעו"ד מעצם טבעם נועדו כדי למצוא פרצות בחוק!!!!!!וזו גדולתם........................

המשך ערב נעים,

R
    נערך לאחרונה על ידי rema1, 22.04.2013 בשעה 22:09

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות