x

עמוד 8 מתוך 43 ראשוןראשון ... 67891018 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 71 עד 80 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

אבל אתה לא לוקח בחשבון שאם יפרקו את אחזקות, לנושי פיתוח תהיה עילה להעמיד את החוב לפרעון מיידי ולהשתלט על פיתוח, ומה יקרה אז עם נושי אחזקות? יישארו עם 190M וזהו, הסיכון-סיכוי במצב הזה הוא לרעתם.
    הסדר הוא בהכרח רע למי שהילווה את הכסף, אבל אין מה לעשות, דוחים את התשלומים במטרה לתת זמן לפיתוח להבריא, ואם פיתוח תתאושש (היא כרגע עם שווי נכסי שלילי של 500-600 מליון ש''ח) אז הערך של האג''ח החדשות יעלו וגם שווי החבילה.
    גם ללבייב יש אפשרות להתחמק מהתשלומים שהבטיח תמורת מניות לבעלי האג''ח ואפילו שווה לו לא להזרים כסף נוסף, והוא בכל זאת עומד בהסכם.
    אל תשכח שאחרי החתימה על ההסדר, לאחזקות יהיה עוד אבא עשיר בדמות אלשטיין, ואני מעריך שלא תהיה בעיה לצמד נוחי את אלשטיין להזרים 45M כל שנה, ולהבטיח עוד 225M לנושים.

אבל אתה לא לוקח בחשבון שאם יפרקו את אחזקות, לנושי פיתוח תהיה עילה להעמיד את החוב לפרעון מיידי ולהשתלט על פיתוח
    זה ספין להסביר מדוע ההסדר עם דנקנר הוא הרע במיעוטו.

הפרקטיקה בחיים היא שונה - יש למחזיקי האגח של פיתוח עילה , וגם לבנקים שמממנים את פיתוח וכך הלאה בכל הפרמידה.

בפיתוח לבנקים יש קובננטים לא רעים, כך שאין להם אינטרס אמיתי להכניס את פיתוח לפרוק, [גם מחזיקי אגח פיתוח בונים על כך שהלוואות הבנקים נותרות] ולכן כולם יפגשו בבית משפט כאשר מי שיוביל אלו הנציגים הלוחמניים של אגח פיתוח.

אם לנושי אגח פיתוח יש קייס -[ולדעתי יש להם סיכוי ] הם ממילא ילכו לבית המשפט וינסו - עם הסדר דנקנר או בלעדיו.

אך שיגיעו לבית משפט, ומחזיקי המניות של פיתוח יבואו עם הצעה להסדר כפי שאני הצעתי , בגיבוי מומחה להסדר החוב שמונה ע"י בית המשפט- בית המשפט לא יתן יד לפרוק פיתוח אלא יתמוך בהסדר - יש איזון סביר בין הנושה לבעל המניות - קודם משלמים לנושים , אין תספורת והחיים ממשיכים.

גם ללבייב יש אפשרות להתחמק מהתשלומים שהבטיח תמורת מניות לבעלי האג''ח ואפילו שווה לו לא להזרים כסף נוסף, והוא בכל זאת עומד בהסכם.
    אתה שוכח שבהסדר עם לבייב, מעבר להזרמה הגדולה של מזומנים, המחזיקים קיבלו מניות של החברות הבנות. אם במקום 15% מאחזקות, היו מקבלים 15% מפיתוח - זה לבד שווה כמה מאות מליוני שקלים. מדוע הם לא קיבלו? ככה.

אני הייתי אומר לדנקנר ניפגש בבית משפט ולא בא לאף פגישה עד שיש בקשה לפרוק אצל אלשייך . לא הייתי נפגש עם גבריאלי ושאר שליחים - רק עם דנקנר- ככה מנהלים מו"מ - מי שמנהל מו"מ הטעם הנציגות לא התנסה במו"מ אמיתי על הכסף שלו. כולם שכירים שמנהלים מו"מ מול דנקנר. זה לא כוחות.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 13.03.2013 בשעה 15:40

רק לציין שדנקנר לא הזרים שקל לאידיבי בניגוד למה שאומר RINMAT
    את הכסף הזרים אלשטיין הפראייר

ציטוט פורסם במקור על ידי rinmat צפה בהודעה
    לגבי הערכה של שווי ההסדר, אלון פיאדה היה עושה זאת מצויין בעבר עם אקסלים כמה שווה החבילה באגורות, חבל שהוא לא כותב יותר בפורום שהוא מנהל.
    במקרה זה קשה מאוד להעריך את שווי החבילה בהסדר משום שיש הרבה סעיפים שקשה לתמחר אותם. השווי הסחיר של המניות יכול להשתנות בקיצוניות בעת ביצוע ההסדר, הזרמת המזומן של נוחי גם היא בסימן שאלה. החלק הקל יחסית לתמחור הינו סדרות האגח החדשות והמזומן כמובן.
    אשמח לפרסם את הקובץ אקסל שהכנתי לסדרות החדשות אם מישהו יסביר לי איפה מתחבאת האופציה לצרף קובץ להודעה.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

ציטוט פורסם במקור על ידי lembo צפה בהודעה
    jsph היי.
    אני לא ככ מבין את ההגיון בסיפור אידיבי.
    בעלי האגחים למניהם - אלו שהזרימו לנוחי מליארדים וטעו בהשקה אצלו , הם אלו שצריכים למצוא את הפתרון?
    ומה אם הם טועים שוב?
    כנל לגביי הנהלת ונושאי משרה בחברות אידיבי למניהם.
    ההגיון המעוות שלי אומר שמנהלים שכשלו צריכים לזוז הצידה. על אחת כמה וכמה כאשר הם טעו בכסף של אחרים
    למבו שלום וסליחה על המענה המאוחר.

אני לא זוכר את פרטי השיחה אבל אנסה לעזור.

IDB-אחזקות היא מגדל שלא מסוגל דהיום לשלם את חובותיו בטווח זמן המיידי עד הבינוני. קיימת אפשרות לקחת את החברה לפירוק ובמקרה זה בעלי החוב יקבלו כ~ 10אג על בסיס המזומן בקופה, את 100% ממניות IDB פתוח ואפשרות להגיש תביעות כנגד נוחי ומשפחתו, משפחת מנור ומשפחת לבנת בגין לכאורה מעשים שנעשו ב- IDB אחזקות שהביאוה עד הלום.

אין ודאות כי יצא משהו מהתביעות הללו, להגשת תביעה יש עלויות וצריך לעמוד מול סגל משפטי מהשורה הראשונה במדינת ישראל שיש לעשירי המדינה.

ההסדר כפי שהוא מנוסח כרגע, מביא פנימה ~ 240M ש"ח מכספי ההשקעה העתידית של מר אלשטיין - לאף אחד מהצדדים לא ברור טיב היחסים בין אלשטיין לנוחי ומה אלשטיין מצא בגנדן שהיא האמא של IDB אחזקות. למעשה ההסדר הזה אם יצא לפועל מעניק ל- IDB אחזקות זמן נוסף לפתור את הבעיות במחיר של ותור על כל זכות תביעה באם ההשקעה תבוצע.

החוב העקרי של IDB אחזקות הוא למחזיקי אגרות החוב מסדרה ד - בלעדיהם לא יוכל להתקיים כל הסדר. יתכן ובכוחם גם לכפות הסדר בחסות ביהמ"ש על בעלי אגרות החוב הקצרות והבנקים ללא הבטחונות.

מחזיקי אגרות החוב של סדרה ד - היו אמורים לקבל ~ 65M ש"ח צמוד מדד בכל שנה עד שנת 2015 כריבית לאחר מכן במשך 6 שנים תשלום קרן. ע"פ המסתמן, בהסדר הם יקבלו פרעון מוקדם יותר של הקרן (בערך קופון שנתי + הקדמת תשלום 2015 בסדר גודל של 16.667%). לאחר מכן יתרת החוב תפרס מחדש לשנים ארוכות והם יקבלו % מסויים מהון המניות.

ע"פ הברירה היא לקבל את ההזרמה של אלשטיין ולחדול מתביעות אל מול לקחת את מניות IDB פתוח ולחפש להן קונה כשהאג"ח של IDB פתוח נסחר ב- 60אג לשקל.

הנציגות פעלה מול מחזיקי אגרות החוב של IDB פתוח שהציעו להם 5% מ- IDB פתוח לאחר הסדר בפתוח + 20% באופציות במחיר מימוש יקר כנראה.

הנציגות לאחר שבחנה את הדברים החליטה שעדיפה אופציית אלשטיין והקדמת תשלום אחד על פני תביעות כנגד נוחי ומשפחתו + מנור ולבנת + 5% מIDB פתוח לאחר הסדר בה.

אני מניח כי אם היו מציעים 20% ממניות פתוח לאחר הסדר כנראה שהנציגות היתה בוחרת לחבור לנציגות IDB פתוח.

אני מעריך שאלשטיין לא יכניס כסף טרם שיהיה כוון של פתרון ל- IDB פתוח, ואם בסופו של דבר לא תתבצע ההשקעה והחברה תלך לפירוק ה- 25M$ שהוכנסו לגנדן ירדו לטמיון.

מצד שני, אני לא מאמין שקרן יורק יקלו על בצוע הסדר שדרוש ב- IDB פתוח. ע"פ המסתמן הם מעוניינים להשתלט על מניות החברה - לא ללכת להסדר.

במידה ועל הכף יהיו השקעות הצבור ב- IDB אחזקות ביהמ"ש לצד בעלי השליטה ביהמ"ש יפעל (להערכתי) לעזור לצדדים להגיע להסדר על פני פירוק - זו הסיבה להערכתי שנוחי מעדיף להגיע להסדר אחזקות כעת כשנה מינוס לפני שיהיה צריך להגיע להסדר ב- IDB פתוח (ל- IDB פתוח מזומן לשנה, כנראה ללא הערת עסק חי, וסימן שאלה כיצד ישלמו עד סוף 2014).

על פניו, הסדר בפתוח הוא פשוט - דרושה פריסה מחדש של החוב בריבית טובה יותר.

בכל מקרה, יהיה מעניין.

מחזיקי אגח ד' דחו למעשה את ההסדר המוצע - הם לא הסכימו לדחיה של קבלת תשלום הריבית והסמיכו את הנאמן לפעול "להגנה על זכויותיהם" במידה והתשלום לא יבוצע.

אנחנו מתקרבים לרגע המכריע בתהליך.

האם לדנקנר נשארו עוד קלפים לגלות או שאכן כפי שאמר : "אין לי עוד" .

רק הליכה לבית המשפט תגלה זאת

כמו שזה נראה, זה ילך לבית משפט
    למרות שיש פתרון די פשוט לבעיה הזאת, הריבית שאג''ח ד' תקבל תהיה על חשבון חלקה מ405M שיוחלקו בהסדר (ו-או שישימו בנאמנות את החלק היחסי לשאר הסדרות)

ציטוט פורסם במקור על ידי rinmat צפה בהודעה
    כמו שזה נראה, זה ילך לבית משפט
    למרות שיש פתרון די פשוט לבעיה הזאת, הריבית שאג''ח ד' תקבל תהיה על חשבון חלקה מ405M שיוחלקו בהסדר (ו-או שישימו בנאמנות את החלק היחסי לשאר הסדרות)
    יש פתרון יותר פשוט.
    ינסחו את הצעת ההסדר שתכלול כמובן את הסדרת תשלום ה- 405 מיליון ללא הריבית. יאושר = מחכים לכסף של אלשטיין אם כאשר.
    לא יאושר - כמו שטיבי כתב מעניין האם מדובר באמת בהצעה האחרונה של נוחי

ועוד משהו... לא נראה לי סביר אבל יכול להיות שיורק קנו קצת אג"ח ד' כדי להשפיע על ההצבעה ?

פיתוח הגיעה להסדר עם הבנקים הנושים לגבי הקובננטים של ההלוואות ומהלך בוררות מוסכם אם יבקשו להעמיד לפרעון מוקדם את ההלוואות

עכשיו יהיה הרבה יותר קל לנושי אחזקות להשתלט על פיתוח, החשש שכאילו הבקים יעמידו לפרעון מוקדם את ההלוואות במקרה של שינוי שליטה באחזקות אין לו אחיזה אמיתית בפרקטיקה

המהלך הזה שומט את הקרקע מידי יורק וחבריהם להשתלט על פיתוח לפחות בשנה וחצי הקרובה,
    אבל בוא תסביר לי למה נושי אחזקות צריכים להשתלט על החברה? מה יצא לנו מזה אם נלך ראש בראש עם החברה?
    כרגע אין אף אחד שמוכן לשים כסף על פיתוח (בעלת שווי נכסי שלילי), ובמסגרת ההסדר בעלי החוב מקבלים 20% מהחוב במזומן, 15% מהמניות של אחזקות, ואג''ח חדשות.
    עכשיו, אם פיתוח תתאושש בשנה שנתיים הקרובות, ותעבור לשווי נכסי חיובי, חבילת האג''ח תתקרב לפארי, המניות של אחזקות יעלו והמחזיקים יקבלו שווי חבילה של 80-90 אגורות (למי שימשיך להחזיק אחרי ההסדר)
    אם זה לא יקרה, ופיתוח לא תצליח להתאושש, בעלי החוב בפיתוח יוכלו להשתלט על החברה, ובעלי החוב באחזקות אכלו אותה ( אבל לפחות הרווחנו את המזומן שקיבלנו בהסדר),
    ראש בראש כרגע עם החברה לא ייתן כלום, תראה מה קורה עם חברה גמורה כמו אמפל, כמה זמן לוקח להעביר את השליטה לידיים של המחזיקים, וכמה כסף מתבזבז בין כל אוכלי הנבלות, בנוסף, גם נראה לך שנוחי יוותר על החברה כל כך בקלות?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות