x

עמוד 3 מתוך 6 ראשוןראשון 12345 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 58

נושא: אפריקה ישראל

שלום YOADW,

עונג שבת זה מצויין, אבל אתה מכיר את הפתגם: "לכל שבת (והעונג שלה) יש מוצאי שבת".
    במוצאי שבת הייתי ממליץ לבדוק מס' חולשות של אג"חי הזבל בהם אנו דנים ועוסקים, כדלקמן:

מחזור - חלק מהניירות המוזכרים פה לא ראו שקל מחזור כבר תקופה לא קטנה. במאמר מוסגר, הקונים הראשונים (ובכסף קטן) לניירות אלה נמצאים 5%-15% ויותר מתחת למחירים שהוזכרו !!
    עיסוק - חלק ניכר מהחברות הינן נדל"ן על ענפיו השונים. בימים מטורפים דהיום ובועת הנדל"ן בחלק ניכר מהאזורים המוזכרים, הייתי שוקל עד כמה להשקיע בתחום זה.
    בעלים - לחלק מהחברות הוחלפי הבעלים ולא מסיבות חיוביות, לחלק מהחברות בעלים שמצטיינים בהשמדת ערך בחברות האם ועכשיו (אולי??) ישמידו ערך בחברות הבת, חלק מהבעלים חובבי טייס ועינוגים נוספים
    שונים ע"ח מחזיקי האג"ח ועוד ועוד.

ולא אמרנו מילה על המצב הכלכלי העולמי והשפעתו על החולשה בשוק.

בברכה,
    אודי

הי pirate
    תודה לתשובתך המפורטת לשאלתי
    אבי

פיראט מכובדי,

לדעתי, קיימת אנומליה כללית בשוק.

אפריקה כ"ו נסחרת ב- 20% מהמתואם, אפריקה אג"ח שפרוס טוב, לחברה כסף בכמעט מיליארד ש"ח בקופה ברמת הסולו. לחברה זכות להנפקת זכויות או הנפקה פרטית של בעל השליטה שיכניסו בין 150M - 300M ש"ח בשנה הבאה, לאפריקה נכסים לא משועבדים והחוב לבנקים קטן יחסית.

אני מסכים עם הניתוח של לגבי חברות הדירוג - הן מבחינתי האחראים לסגירת השער לאחר בריחת הסוסים מהאורווה.

בניגוד לאג"חים אחרים דוגמאת: אידיבי פתוח את אחזקות, נאנט, אלביט הדמיה שנסקים כאן בפורום אפריקה להערכתי לא תצטרך ללכת להסדר לפחות 3 שנים כי הכסף בקופה פחות או יותר לשנתיים ומשהו קדימה.

כל האחרים דוגמאת: נאנט, אידיבי, אלביט מתומחרים להליכה להסדר.

להערכתי, מצבה של אפריקה טוב ביחס למחיר בו היא נסחרת ולכן לא הייתי מוכר במחיר השוק היום. אם רוב רובו של אג"ח כ"ו יומר בכ"ז כי המוסדיים ירצו את הנזילות על מנת להעמיס סחורה בזול מכל טוב שיש היום בשוק - אפריקה פורעת את רב הקרן של 3 השנים הקרובות ונותרת עם הריבית לשלם בלבד.

בתוספת לקיחה בחשבון של מה שישאר בקופה + הנפקת הזכויות של שנה הבאה והנה כבר גם תשלומי הריבית בקופה.

המהלך להערכתי, ישפר את מצבה של אפריקה ולכן בעתיד אני מצפה ששער האג"ח יעלה בטווח זמן של שנה קדימה. אין וודאות שזה יקרה ואני מוכן לשבת על האג"ח לפידיון.

אגב, יש לך הסבר מה פשר המפולת בנאנט היום?

הי jsphs7

כשאתה מסתכל על המרחק של הערך הסחיר מהערך המתואם אתה בעצם מתעלם מגורם המחמ שהוא אחד מגורמי הסיכון העיקריים באגח זה. הראייה הנכונה היא תמחור האגח ע"פ תשואה שנתית.

כבר ציינתי בהודעה קודמת שאני מסכים איתך שמצבה של אפריקה כיום הוא טוב ואף ישנו צפי חיובי לעתיד, אך לדעתי אתה טועה בתמחור הסיכון.

רק לשם המחשה גלובל כנפיים אגח א' נסחר בתשואה של 11.9%, מחמ 3.49. מדובר בחברה שרוכשת ומחכירה מטוסי נוסעים ומטען. חברה טובה עם תזרים יציב והכי חשוב מדובר בתחום שכמעט ואינו מושפע בתקופות של מיתון.
    סיכון נמוך מאשר אגח אפריקה (תחום פעילות יציב ומחמ קצר יותר) ותשואה דומה.

לגבי נאנט סביר להניח שהמרחק מהתשלום הבא בשילוב הורדת הדירוג הביאו לנפילה היום. למרות הזילזול המופגן (שאני לגמרי מסכים איתו) כלפי חברות הדירוג, עדיין יש לפעולה זו יכולת לדחוף אגח למטה הן מסיבות טכניות והן מסיבות פסיכולוגיות.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

שלום גימני,

אני בד"כ מסתכל על הדברים לא לפי תשואה אלא ע"פ ההנחה ביחס לפארי, קרי מה יקרה אם הדברים ישתבשו. לצורך הדוגמא: אני מעדיף את אידיבי אחזקות ד על פני ה על אף מועדי הפרעון הקרובים הואיל ובפירוק כולם שווים ובהסדר יש חשיבות למח"מ אבל גם ליחס חוב \ מחיר.

לגבי אפריקה מול כנפיים. לאחר שהשתמשת שנה במטוס ערכו יורד ובעוד 20 שנה ימחק לחלוטין לעומת בניין משרדים או קניון במרכז עיר דווקא השמוש בהם מעלה את המחיר שלהם לאורך זמן בממוצע.

הי jsphs7
    מצטער אבל לא מצליח להבין מדוע אתה מסתכל על המרחק מהפארי. הרי תסכים איתי שיש הבדל מהותי בין אגח במחמ 0.5 שנסחר כ 20% מהפארי לעומת אגח במחמ 4.5 באותו מרחק. הצגה בצורה כזו נותנת תמונה מוטעית לגבי האפסייד באגח.

הייתי מבין אם היה מדובר באגח עם סיכון ממשי להסדר קרוב (אז המרחק מהפארי נכנס כחישוב משום שבהסדר בדר"כ כל סדרות האגח שוות והמחמ מתבטל), אך לטענתך מדובר באגח להחזקה לפדיון כך שאין לזה משמעות.

לגבי אפריקה מול גלובל כנפיים, הרשה לי לגחך (שים לב שאני מדבר על גלובל כנפיים ולא חברת האם כנפיים). החברה נזילה ובעלת צבר הזמנות שמספק לה תזרים שוטף כנגד מימון המטוסים. במקרה של מיתון כששוי הנכסים של אפריקה ישחט וגלובל כנפיים עדיין תספק תזרים שוטף תחזור אלי ותודיע לי מי יותר מסוכן (לא שזה נחשב יותר מידי אבל גם הדירוג של גלובל גבוה משל אפריקה).

אומנם לא ממש קשור לשירשור אבל אם כבר דיברנו על גלובל כנפיים בתחילת השנה בעלי האגח עשו שירירים והוציאו מספר התניות מהחברה. המגבלה הראשונה קובעת שהחברה לא תחלק דיבידנד שנתי של מעל ל-6.5 מיליון דולר. המגבלה השנייה קובעת שנדרש אישור של מחזיקי אג"ח לעסקאות בעלי עניין. המגבלה השלישית קובעת כי החברה תחזיק 10 מיליון דולר לא משועבדים, כדי שתהיה בידיה נזילות מספקת לעמוד בהתחייבות לבעלי אג"ח והבנקים. בשל דרישה זו התחייבה החברה כי אם תבצע פדיון מוקדם לבנקים, תבצע גם פדיון מוקדם לבעלי אג"ח.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

שלום GIMANI,

האם המשבר הכלכלי ובתעופה לא משפיע על כנפיים??
    האם בימי מיתון ו/או עליה חדה במחיר הנפט, המטוסים יעמדו ללא עבודה ולא תהיה תשואה ותזרים??
    ואם המצב, לכאורה, בסדר אז מה קרה שמחזיקי האג"ח התעוררו ובאו בדרישות??

בברכה,
    אודי

הי אודי
    משבר כלכלי ומשבר בתעופה בהחלט ישפיעו על כנפיים אך כמו שציינתי אני מדבר על גלובל כנפיים. תחום החכרת המטוסים נשאר יציב גם בתקופות מיתון עקב העדפה של חברות התעופה להחכיר מטוסים במקום לרכשם.

אינני טוען שמיתון או נפט גבוה אינו יכול לפגוע בביצועי החברה אך הפגיעה תהיה קטנה ביחס לחברה כמו אפריקה. פגיעה בתזרים תהיה יותר אקוטית למחזיקי אגח כנפיים מאשר למחזיקי אגח גלובל כנפיים שפשוט יפסיקו לחלק דיבידנד.

בקשר לאסיפה בעלי האגח בסה"כ ניסו לשמור על האינטרסים של עצמם. לא היה חשש אמיתי לחדלות פירעון אך מחזיקי האגח רצו לוודא שהחברה תעמוד בסטנדרטים מסויימים של איתנות פיננסית כדי להבטיח את יכולת החברה לעמוד בהתחיבותיה בעתיד. סה"כ מדובר בדבר חיובי שמחזק את הבטחון בתשלום האגח.

דווקא אתה שמתלונן יום וערב על "קומבינות" והתנהגות כלכלית שאינה הולמת, צריך לברך על המעשה. עשו נכון בעלי האגח "שהקדימו תרופה למכה" ולא חיכו עד שיצוצו בעיות כדי לפעול, וכן החברה שבאה לקראת מחזיקי האגח וקיבלה על עצמה את ההתניות.

בניגוד לצורה שאתה ניסית להציג את זה אינני טוען שמדובר באגח ללא סיכון (לא מקבלים 12% + מדד ללא סיכון), אך לדעתי ע"פ כל פרמטר הוא "בטוח" מאשר אפריקה כו.

שלום חברים,

נחזור לרגע לסיבת פתיחת הדיון - הצעה להחלפת אג"ח.
    ובכן, ההיענות היתה נמוכה ולפיכך הצעת החברה מבוטלת.
    אג"ח כ"ו נשאר במתכונתו הרגילה.

בברכה,
    אודי

בוקר טוב
    אני מהתחלה חשבתי שההחלפה גרועה.
    והנה צדקתי....אין הענות

תודה רבה לכלם

שרון

יום 1.6.2012 שעה 06:59 נכתב ע"י Pirtae
    אם בעבר התנגדתי להחלפה, כיום אני חושב שהיא כדאית - פדיון בפארי של 18% מהקרן מאפשר להנזיל את האגח ובתקופה זו נזילות היא ייתרון (לדעתי) כי קיימות לא מעט הזדמנויות בשוק.

ההצעה נדחית האנשים לא רוצים אותה.
    נערך לאחרונה על ידי sharon1983, 18.06.2012 בשעה 09:59

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות