הי jsphs7
מצטער אבל לא מצליח להבין מדוע אתה מסתכל על המרחק מהפארי. הרי תסכים איתי שיש הבדל מהותי בין אגח במחמ 0.5 שנסחר כ 20% מהפארי לעומת אגח במחמ 4.5 באותו מרחק. הצגה בצורה כזו נותנת תמונה מוטעית לגבי האפסייד באגח.
הייתי מבין אם היה מדובר באגח עם סיכון ממשי להסדר קרוב (אז המרחק מהפארי נכנס כחישוב משום שבהסדר בדר"כ כל סדרות האגח שוות והמחמ מתבטל), אך לטענתך מדובר באגח להחזקה לפדיון כך שאין לזה משמעות.
לגביאפריקה מול גלובל כנפיים, הרשה לי לגחך (שים לב שאני מדבר על גלובל כנפיים ולא חברת האם כנפיים). החברה נזילה ובעלת צבר הזמנות שמספק לה תזרים שוטף כנגד מימון המטוסים. במקרה של מיתון כששוי הנכסים של אפריקה ישחט וגלובל כנפיים עדיין תספק תזרים שוטף תחזור אלי ותודיע לי מי יותר מסוכן (לא שזה נחשב יותר מידי אבל גם הדירוג של גלובל גבוה משל אפריקה).
אומנם לא ממש קשור לשירשור אבל אם כבר דיברנו על גלובלכנפיים בתחילת השנה בעלי האגח עשו שירירים והוציאו מספר התניות מהחברה. המגבלה הראשונה קובעת שהחברה לא תחלק דיבידנד שנתי של מעל ל-6.5 מיליון דולר. המגבלה השנייה קובעת שנדרש אישור של מחזיקי אג"ח לעסקאות בעלי עניין. המגבלה השלישית קובעת כי החברה תחזיק 10 מיליון דולר לא משועבדים, כדי שתהיה בידיה נזילות מספקת לעמוד בהתחייבות לבעלי אג"ח והבנקים. בשל דרישה זו התחייבה החברה כי אם תבצע פדיון מוקדם לבנקים, תבצע גם פדיון מוקדם לבעלי אג"ח.