שלום לכלם,
בשביל מה יש נושאים.
אתם כותבים במקום שרק צריך לנתח את אפריקה על הכל.
הצלחתם לבלבל אותי חבל אני מנסה להתעמק.
תודה רבה
נסו לעשות סדר
שרון
שלום לכלם,
בשביל מה יש נושאים.
אתם כותבים במקום שרק צריך לנתח את אפריקה על הכל.
הצלחתם לבלבל אותי חבל אני מנסה להתעמק.
תודה רבה
נסו לעשות סדר
שרון
שלום גימני,
מתנצל על המענה המאוחר, לגבי גלובל מול אפריקה - לא מתכוון להכנס לשיחה של למי יש גדול יותר :-).
מבחינתי, פחות מעניין אותי מח"מ אלא יותר בטחונות, הצפי שלי לתשלום קרי יכולת החברה לשלם ממקורותיה העצמיים, הנחה על הפארי. מבחינתי, הפרמטר הוא הנחה על הפארי של עסק שאני מאמין שהוא טוב.
אפריקה במחיר של 50אג לאגרת היא הזדמנות מצויינת לקניה, אפריקה ב- 100אג לאגרת היא בהתאם לסכון הגלום בחברת אחזקות ממונפת עם כיסים מלאים ל- 3 שנים.
ברגע שאג"ח נסחר מתחת לפארי והעסק בסדר יבוא התיקון באופן חלקי או מלא.
מתי לא יודע.
הי jsphs7,
ישנם כמה דיונים שונים שעלו בנושא אפריקה, אתן את דעתי בנושא. ראשית jsphs7 (וגם sharon לצורך העניין), אין לי כל בעייה עם התפיסה שלכם וחשוב שתשקיעו לפי הבנתכם. כל שטענתי הוא, שלדעתי אפריקה אגח כו הוא אגח לא ראוי בצורה קיצונית (ובכל קנה מידה) בשוק כיום. אתם חושבים אחרת (עם או בלי נימוק) - אין לי כל בעייה עם זה. בסופו של יום אנו בתחום האגחים, תוכלו די בקלות לספור את הכסף ביום פקודה ולראות אם צדקתם או טעיתם.
פארי מול מח"ם:
לפני שבכלל אדון בנושא, אני רוצה להדגיש: פארי אינו מסמן שווי הוגן של איגרת ולכן כל ההתייחסות לפארי היא לא רלוונטית. מדוע?, זאת כיוון שפארי מסמן את השווי ההוגן כפי שהוא נתפס ע"י הציבור ביום ההנפקה (או במיקרה של אפריקה - שנכפה על הציבור בהסדר). כל ההתייחסות לפארי כשווי הוגן אינה נכונה ובמיוחד הדבר נכון לאיגרות ארוכות (כדוגמת אפריקה אגח כו).
באשר לדיון שלך מול gimani האם תשואה או המרחק משווי הוגן (שאינו פארי) הוא המדד לאיכות האיגרת. הדבר אינו חד ערכי, אך אם התשובה צריכה להיות שחור או לבן, אז לדעתי הצדק יותר עם gimani. לרוב תוכל לקבל תשואה גבוהה יותר על איגרת קצרה ולחזור לאיגרת במח"ם הארוך בפדיון הקצרה.
שוק השוואתי:
אתה חוזר ואומר שאפריקה אגח כו היא אגח ראוי. אתה יודע מה - אם היית מספר לי על מצבה של אפריקה ועל האיגרת שלה, אזי במובן אבסלוטי - אתה צודק, אכן האגח ראוי. הבעייה בטיעון היא ששוק ההון הוא שוק יחסי - אתה יכול לבחור בין חלופות שונות. לצורך המחשה מיידית - אם הייתי מציע לך, תיבחר בין פיקדון בנק שנותן לך אותם תנאים של אגח אפריקה לבין אגח אפריקה, הרשה לי להניח כי היית בוחר בפיקדון הבנק. אז כמובן שאין איגרת זהה לתנאיה של אפריקה. אך קח לדוגמא את פאנגאיה אגח ג הוא אגח ארוך (לא כמו אפריקה, אך קרוב) והוא אגח שכמעט שקול לפיקדון בנק והוא בעל תשואה דומה לאגח אפריקה כו. נישגבת מבינתי הסיבה בגללה תעדיף אפריקה אגח כו על פאנגאיה אגח ג. נתתי רשימה ארוכה של אגחים שהם לדעתי גם יותר בטוחים וגם בעלי תשואות גבוהות מאלו של אפריקה אגח כו. אוסיף ואומר כי לדעתי ישנם מאות אגחים בשוק שמשוואת הסיכון-סיכוי שלהם טובה מזו של אפריקה אגח כו.
כעת, לצורך השלמת הדיון, נניח שאינך מסכים וחושב שמשוואת הסיכון-סיכוי של אפריקה אגח כו היא הטובה ביותר (או לחילופין, אחת הטובות) כיום בשוק.
ניתוח אפריקה:
אז בוא וניראה מה יש לנו (ניתוח מאוד גס).
חוב: 3500M ע"נ (פארי 108 - בערך 3800M ש"ח) הצובר ריבית של כ-7% בשנה (250M ש"ח)
נניח כי רווחי אפריקה תעשיות+רווחי דניה סיבוס (ללא אפריקה מגורים) מכסים את הריבית על האגח (מהיום והלאה)
נניח בנוסף כי המזומן בקופה+מימושים באפי ארה"ב יביאו ל-1200M ש"ח בארבע השנים הקרובות.
החוב צמוד למדד כלומר, בעוד 4 שנים (בהנחת מדד 2.5% ותשלומי ריבית כפי שהונח) החוב הנותר יהייה 3000M ש"ח. החוב הזה יצטרך להיות משולם באמצעות החברות הנותרות אפי פיתוח (אחזקה כ-60%) , אפריקה נכסים (אחזקה כ-60%), אפריקה מגורים (אחזקה בשרשור כ-60%). שווי שוק של שלושת החברות הנ"ל הוא 1000M (אפי פיתוח)+900M (אפריקה נכסים)+500M (אפריקה מגורים) == 2400M ו-60% מאחזקה זו (חלק אפריקה) הוא כ-1400M ש"ח.
כלומר, אפריקה תצטרך ב-10 השנים הבאות (עלינו לטובה) לקבל מאחזקה בשווי שוק כ-1500M ש"ח דיבידנדים בסדר גודל של 3000M ש"ח. זוהי תשואה של כ-300% בעשר שנים (200% רווח). תשואה טובה משמעותית מהתשואה באגח אפריקה כו (אם נחלק את את ה-3000M לשש השנים האחרונות, שמשמעו תשואה מינימלית, תתקבל תשואה של כ-16%+מדד)
לסיכום jsphs7, גם לשיטתך, קיימת השקעה משמעותית טובה יותר מאפריקה אגח כו (הנסמכת על אותם הנחות בדיוק).
כדרך אגב, כיוון שגם אני מאמין באפריקה ורוצה להישאר חשוף אליה, יצאתי מאפריקה אגח כו (מזמן) ונכנסתי (בצורה שווה) למניות אפריקה נכסים, אפי פיתוח, אפריקה מגורים.
בברכה,
אהלן פיראט, חברים
"כדרך אגב, כיוון שגם אני מאמין באפריקה ורוצה להישאר חשוף אליה, יצאתי מאפריקה אגח כו (מזמן) ונכנסתי (בצורה שווה) למניות אפריקה נכסים, אפי פיתוח, אפריקה מגורים".
ועל זה נאמר מזה זמן וגם בפוסט אחר, יוצא מן הכלל.
מחשבה מקורית וגמישה על התפר שבין אג"ח למניות, יפה מאוד.
יישר כוח שודד ים
ארז
נערך לאחרונה על ידי ILEEAVIV, 21.06.2012 בשעה 20:48 סיבה: הגהה
הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.
ilee
היי בוקר
יפה לך שקנית מניות אפריקה.
בהצלחה מורה יקר
יום נעים
והבלוג יעוף מכאן כי אינו ראוי להיות כאן
Rר
שלום חברים,
ברשותכם, אסתפק בתגובה קצרה - "שם רע לחלטורה"....
אלוהים ישמור.
בברכה,
אודי
הי ILEE,
אכן, הרבה זמן לא שמעתי ממך.
ברוך שובך למחוזותינו :-).
בברכת ברוכים השבים,
פיראט מכובדי,
פארי, זה החוב שהאגרת צריכה לשלם לו היתה ניפדת היום. בהינתן לוח סילוקין קל לשער איך יראה הפארי בתאריכים השונים.
ברור שפארי אינו חזות הכל, בשוק ניתן לקנות אג"ח גם ב- 90% הנחה על הפארי - המשמעות היא שהסכוי לחלץ משם משהו שהוא מעבר לאגורות הוא אפסי.
ולכן, אגרות שונות מתומחרות במחירים שונים.
לגבי אפריקה, החל משנה הבאה החברה תזדקק לכ- 500M ש"ח בשנה לפרעון קרן וריבית וגם קצת בנקים ולכן ה- 1G ש"ח שיש בקופה יחד עם הנפקת הזכויות בשנה הבאה מכסים בקירוב טוב עד סוף 2014.
כבר כיום afi פתוח ונכסים מצליחות לממן את הריביות של החובות שלהן מפעילותן השוטפת - קניוני קוטרוצן ואפי-מל מניבים פחות או יותר מה שדרוש על מנת לממן את הריבית השנתית שלהן ואולי קצת פרעון קרן. שאר הנדלן המושכר מניב במידה כזו שהוא מאפשר את הפתוח של 2-3 פרויקטים בינוניים שאם יהיו גמורים (חלקם כבר בעבודות) יאפשרו להערכתי להרים יחדיו כ- 100M$ בשנה לאפריקה.
למעשה להערכתי אפריקה תפעל להמשך השכרת AFI-MALL והעלאת שכ"ד, בניה והשכרה של עוד 2-3 נכסים בכל אחת מהחברות על מנת שבסוף 2014 החברה תוכל לקבל 100M$ שנתי רק מהשתיים הללו.
במידה ולא יקרה כנראה בקשת הסדר נוספת בדרך.
אי ההענות של המוסדים להחלפת אג"ח כ"ו בכ"ז כשבשוק אג"חים טובים נסחרים ב- 20% הנחה על הפארי אומרת שהם מאמינים שהאג"ח טוב.
לדעתי ההיענות להצעה הייתה כל כך נמוכה לא בגלל האטרקטיביות של האגח, אלא בגלל שההצעה פשוט לא הייתה טובה.
החברה רצתה לנצל את המזומן שלה על מנת לפרוע חלק מהחוב ובכך להוריד הוצאות מימון עתידיות. הבעיה שהחברה לא רצתה לפרוע את האגח בפארי, אז הציעו מעין אגח חלופי שהוא העתק של האגח הקודם רק ישנה הקדמה תשלום אחד. המוסדים לא פראיירים וכל עוד החברה לא מציעה בהצעה איזשהו "תמריץ", אין סיבה להסכים להחלפה.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
גימני, לא היתה הקדמה של תשלום אחד אלא הקדמה של 2.5 תשלומים ולאחריהם הריבית על האג"ח מתקבעת על 6.5% צמוד מדד.
אם המוסדיים היו חושבים שיש סכון בינוני באג"ח אפריקה הם היו פועלים לקבל כבר כעת 18% לפי פארי ועל היתרה להלחם כאשר תגיע הצעת הסדר.
הרבה פעמים המוסדיים מוכרים בהפסד על מנת לא להגיע להסדר, המקרה הזה מוכיח שרובם לא מוכנים להקדים 2.5 תשלומי קרן על חשבון הפחתה של ריבית עתידית.
אין זה אומר שאפריקה לא תגיע לבקשת הסדר ב- 2015. כרגע אפריקה במירוץ כנגד הזמן להרים לבנות המניבות שלה 2-3 פרויקטים שיאפשרו בעתיד משיכת דוידנדים משם.
שים לב, סנטימנט בשווקים יכול לפגוע באג"ח. נפילה במחיר הנפט בשעור חד מדי יכול לצנן את הכלכלה הרוסית ולהקרין על דמי השכירות במוסקבה בדיוק באופן שבו קרור שוק הנדל"ן בסין הוריד את קרדן NV ב למחצית הפארי.