x

עמוד 2 מתוך 6 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 58

נושא: אפריקה ישראל

הי avi1001,

ראשית, בוא נבין - מהי אפריקה? אפריקה היא חברת אחזקות וחברות אלו הן הרגישות ביותר במקרה של משברים כלכליים. בעוד שנתיים שלוש אפריקה תידרש לדיבידנדים מהחברות בנות בכדי לשלם את חובותיה. לעת עתה הנזילות שלה גבוהה, אך אתה יכול לראות מה קורה לחברות נזילות בזמן משבר מהדוגמאות של קרדן NV, אלביט הדמייה. אני יודע, לעת עתה הכל נראה וורוד אך המח"ם של האגחים והיותה של אפריקה חברת אחזקות הן סיכון (שהשוק משום מה מתעלם ממנו).

מאז שהסתכלתי לאחרונה על אפריקה היא ירדה רבות - עדיין לא מספיק בשביל להיות אטרקטיבית. לדעתי, כמעט כל נייר שדובר עליו באתר, טוב יותר מאפריקה מבחינת סיכון-סיכוי. אם אתה מגביל את החיפוש גם לסיכון יותר קטן וגם לתשואה גבוהה יותר, אני אציע לך לבדוק מספר ניירות (אשתדל עם מח"ם ארוך ככל שניתן, שיהייה בסיס להשוואה).

מתחום קרוב:
    1. אאורה אג 1 (שער 33 - תשואה לא ידועה [הפירסומים בעיתונות הם טכניים ולא נכונים] - הערכתי 22%+מדד, במסלול מנייתי)
    2. חנן מור אגח ד (שער 77 - תשואה 15%+מדד).
    3. ליברטי אגח ג (שער 81 - תשואה 17%+מדד).
    4. גינדי אגח ג (שער 80 - תשואה 20%+מדד).
    5. פאנגאיה אגח ג (שער 100 - תשואה 11%+מדד) - אמנם תשואה נמוכה מעט מאפריקה, אך ישנו כסף משועבד בקופה שמכסה את מחיר האגח ולכן רמת הביטחון היא הרבה יותר גבוהה.

מתחום התעשייה (קשה להשוות בין תחומים שונים ובכל מקרה תחום התעשייה בבסיסו מסוכן יותר מתחום הנדל"ן ועדיין ננסה להציע מספר ניירות לבדיקתך):
    1. סינרגי כבלים אגח ב (שער 81 - תשואה 27%+מדד).
    2. גלובל כנפ אגח א (שער 86 - תשואה 12%) - אמנם תשואה נמוכה מאפריקה, אך בעל פעילות יציבה ותזרימית, לכן רמת הביטחון היא יותר גבוהה.

ואם אתה מוכן להתמודד עם פירוקים ו/או הסדרים (אם יקרו) לאגחים עם בטחונות מעל שווי האג"ח (מה שאומר שייתכן פלקטואטיביות גבוהה בסחירותם):
    1. ארזים אגח 4 (52 - 37%+מדד).
    2. אנגל משאבים אגח ו (71 - 24% + מדד).
    3. נתנאל גרופ אגח ג (82 - 18% צמוד פריים).

אני בטוח שישנם עוד ניירות רבים, אפריקה אגח כו נסחר מחוץ לסקלה במונחי סיכון-סיכוי.

בברכה,

PIRATE שלום
    מעניין שאפריקה כו מוערכת על ידך כבעלת סיכון גבוה יחסית ... ה COMMON WISDOM של יועצי ההשקעות בבנקים ודומני שגם של צרניאק הוא שאפריקה היא בעלת סיכון נמוך יחסית לחברות כמו פאנאגאיה ונתנאל הנזכרות ברשימתך.
    סופש טוב

הי Yoadw,

חברות אחזקות המתבססות על דיבידנדים מחברות מוחזקות הן בהגדרה - בסיכון גבוה. אכן, לאפריקה יש כרגע את המזומן לשנתיים הבאות (אולי אף שלוש) ששם אותה בקצה התחתון. אך מה הלאה? הלאה הן יאלצו לקבל דיבידנדים וברוך השם האגח ארוךךךךךךך. להזכירך - אפריקה לפני ההסדר היתה בסיכון נמוך, סקיילקס היתה בסיכון נמוך, אידיבי אחזקות היתה בסיכון נמוך, גאון אחזקות היתה בסיכון נמוך, אלביט הדמייה היתה בסיכון נמוך (נמשיך?). מה שמשותף לכל אלו שהן חברות אחזקה. ביום סגריר, שווי אחזקותיהם של חברות אחזקה צונח, החברות הבנות לא מסוגלות לחלק דיבידנד והמנוף מתרסק. או אז כולם שואלים - איך לא ראינו? מי השקיע? (רובם כמובן צבועים - כולם יודעים לצעוק בדיעבד).

אם זכור לך הדיון מול freedom בנושא סאני. גם שם צרניאק ניתח והגיע לסיכון נמוך וגם שם טענתי "אבל מה אם". אז - מה אם המצב באירופה מתדרדר משמעותית וגורר גם את רוסייה - אפימול לא תופס ומתחיל לאבד קהל, אפי נכסים ואפי פיתוח לא משלמות דיבידנד. שוק הנדלן בארץ (עקב המצב בעולם) מתרסק ואפריקה מגורים מסיבה הפסדים כבדים לדנייה סיבוס (שגם היא עקב כך לא יכולה לשלם דיבידנד). בנוסף, גידמק מנצח בתביעה מול לבייב ומרוקן אותו ועקב כך לבייב לא מצליח להזרים את הכסף שהוסכם עליו בפשרה. הנה לך - אפריקה בקריסה.

היום זה נשמע לא סביר. אבל במצב עולמי כה נזיל, הכל אפשרי (כן, כולם צפו את קריסת סקיילקס ו-IDB לפני שנתיים). מי שחושב שחברת אחזקות ממונפת יכולה להיות מוגדרת כ"סיכון נמוך" שיבושם לו. תשים לב שבמקרה המתואר זה גם הביטחונות של אפריקה כו מאבדים הרבה מערכם (אפי פיתוח, אפריקה נכסים).

שקלתי אם להכניס לרשימה את אלעזרא אגח א (אם אני זוכר נכון, ביטחונות של כ-170% על החוב הסחיר). אך, כמו באפריקה אגח כו, הביטחונות הן מניות (של אלבר) ואלעזרא היא חברת אחזקות ממונפת, לכן החלטתי לבסוף שלא (למרות שבין השניים, אני בוחר באלעזרא א כל יום בשבוע - הוא נותן 22%+מדד ולכן גם אם הסיכון מעט יותר גבוה, במשוואת סיכון-סיכוי הוא אוכל את אפריקה כו לארוחת בוקר). למעשה אני התחלתי לאחרונה לקנות את אלעזרא אגח א (באזור 90 אג).

לבסוף, בנוגע להערתך באשר לסיכון החברות. חלק מן החברות המוצגות הן אכן בסיכון גבוה יותר מאפריקה. אך:
    1. אנו דנים באגחים מסוימים, לא בחברה. אני אישית שופט אגח ראש וראשון לפי הביטחונות שלו.
    2. ביטחון של אגח נגזר גם משוויו הסחיר (תקרא ב-thread של אלמוגים מה אמרתי עליו ב-62 אג ומה אמרתי עליו ב-87 אג).

לפאנגאיה אגח ג יש ביטחונות במזומן המכסים את כל שווי האגח הסחיר (ויש גם ביטחונות נוספים שאינם במזומן - ביחד מכסים 120% מפארי) - זהו האגח הכי "באנקר" שאני מכיר. מבחינת בעלי פאנגאיה אגח ג, החברה יכולה לעלות בעשן והם יקבלו את מלוא התמורה. העניין מזכיר לי את הסיפור על ב. יאיר אגח 5 בזמן המשבר של 2008. לאגח זה היה משועבד מבנה בירושליים שבנייתו הסתיימה (מצודת משהו). שווי הפארי של האגח היה 75M ש"ח, הבניין שוערך ב-125M ש"ח והיתה הצעה לרכישתו ב-110M ש"ח. למרות כל זאת, האגח נסחר ב-70 אג (פארי כ-110 אג, שמשמעו שווי סחיר של החוב כ-45M ש"ח). לי לא היה כל הסבר לעניין (מישהו איבד את הברקסים?) וגם היום אין לי הסבר לפאנגאיה אגח ג - לדעתי, מישהו נרדם בשמירה (תשואה כמעט ודאית של 11%+מדד עם ביטוח כנגד הפסד - נשמע כמו winner אמיתי).

לגבי נתנאל אגח ג, אני פחות מתרשם ממנו (אינני מחזיק - גם הוא לא משהו ביחס לשוק) אך ביחס לאפריקה אגח כו - הוא פחות מסוכן, בגלל הביטחונות. משועבדת לו אדמה המשוערכת כ-55M ש"ח בחולון, כאשר השווי הסחיר של החוב כיום הוא 38M ש"ח. ישנן בעיות עם השיעבוד (במיוחד עם כניסה להתחלת בנייה פעילה - אז ההלוואה הופכת להיות הלוואת מזנין) אך עדיין, לטעמי, מבחינת סיכון הוא עדיף על אפריקה אגח כו.

לסיכום אומר - תקשיב לכולם, תשפוט בעצמך. העובדה שמישהו אומר או עושה משהו (גורו או לא), אינה הופכת אותו לצודק.

בברכה,

פיראט מה לגבי הצד החיובי?

פיראט שלום,

ראשית אני מאוד אוהב את הפוסטים שלך keep doing.

לגופה של אפריקה, אפריקה מדורגת BBB+ ואם יצליח מהלך ההחלפה בכמות משמעותית של כ"ו ל- כ"ז הדבר יאפשר לאפריקה להפחית את תשלומי הריבית העתידיים וכן להפחית את הקרן של רב החוב כמעט 3 שנים קדימה.

למעשה אפריקה תעמוד מול מצב שיש לה רק לשלם ריבית על האג"ח ויש גם מעט חובות לבנקים.

3 שנים הם זמן רב שמאפשר:

1) לממש נכסים בלי לחץ ובמחיר טוב - המוכר לא לחוץ וכולם יודעים זאת.
    2) לגמור להקים עוד 2-3 נכסים מניבים לאפריקה נכסים ולאפי פתוח על מנת להגיע למצב בו ה- NOI של הפרויקטים הבנויים והמניבים ב- 2015 יאפשר דוידנד שנתי של 100M$ לאפריקה.
    3) עודפי הכסף שבקופה יאפשרו לקנות אג"ח כ"ו, כ"ז ובעיקר מניות אפריקה נכסים ואפי פתוח.
    4) הפחתת האי וודאות בתשלומי עיקר הקרן יאפשרו להערכתי להעלות לאפריקה את הדרוג לפחות ל- A- ואולי אף A.

מרגע שאג"ח גדול בכמותו כמו אפריקה כ"ו ו- כ"ז יכנס לתל בונד יהיו תעודות סלו שיקנו והרבה.

למעשה מי שקונה היום אפריקה כ"ו בהנחה של 20% על המתואם מחזיק באופציה לכניסה לתל בונדים - דבר שיכול להעביר את האג"ח לחד ספרתי ורווחי הון בטווח של שנה.

אם נסתכל על חברות נדלן ממונף, מצבה של אפריקה טוב בהרבה ביחס לנאנט ג, לנאנט אין נראות איך היא משלמת את 2013 והיא תלויה בבניה בפולין ובהונגריה.

אשאל זאת כך:

האם היית אפריקה כ"ו על מנת לרכוש 2 אגרות נאנט ג?
    האם היית מוכר כ"ו על מנת לרכוש 2 אגרות + של אלביט ד?

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    1. אאורה אג 1 (שער 33 - תשואה לא ידועה [הפירסומים בעיתונות הם טכניים ולא נכונים] - הערכתי 22%+מדד, במסלול מנייתי)
    ברשותך מאסטומרת לא ידועה, מדובר בשוק הפשפשים, קונים חתול בשק, או זה מכרז ?as is תפתח תראה ! אם אפשר הסבר
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

הי japhs7
    כל הטענות שלך נכונות ובהחלט יכול להיות שהן יתקיימו אך אני נאלץ להסכים כאן עם פיראט.
    חברות החזקה הן חברות בסיכון גבוה בגלל הרגישות שלהן למצב הכלכלי וליכולת של חברות הבנות לשלם דיבידנדים.
    במקרה של אפריקה אכן המצב כרגע טוב, אך התחום המסוכן בשילוב של אגח ארוך במיוחד מצדיקים לדעתי תשואה גבוהה מ 12%.
    עם כל הכבוד לדירוג ולכניסה למדדי התל בונד קשה לי לראות אגח זה נסחר בתשואה שנמוכה מ 10%.
    נ.ב.
    אני חייב להודות שכשקראתי את תשובותו של Yoadw על ההשוואה בין פאנגאיה ג לאפריקה גם לי עלה אוטומטית המקרה של ב. יאיר 5.
    הרבה פעמים אני קורא פה תגובות של אנשים שמעדיפים אגח מסויים על פני אחר כי מדובר בחברה יותר גדולה ורצינית.
    המקרים של פאנגאיה ג וב. יאיר הן דוגמאות טובות לכך שיש עוד הרבה גורמים לקביעת הסיכון באגח מסויים וחלקם חשובים בהרבה מגודל החברה, דירוג וכו.
    במקרה של ב. יאיר הדיסקאונט נוצר כשהיתה בהלה בשווקים ואנשים זרקו סחורה בלי הבחנה. בתום הסערה הפער נסגר.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

rema1
    אורח
    שלום,
    מעניין איך אנשים עושים גיבובציה.
    כאן זה אג"ח אפריקה או שמא אני טועה.

אאורה זה במקום אחר. איך השואל לא שם לב......
    ושכח להגיד תודה מה זה הציווי הזה.....Excuse me Sir

have a glorious week guys

Rr

שבת שלום גימני,

המסקנה מכל האמור לעייל הוא שחברות החזקה חייבות בנכסי מזומן ל- 3 שנים קדימה באופן שוטף.

פשוט כי ללא כל התראה מוקדמת משהו משתנה ופתאם אי אפשר לקבל דוידנדים מהבנות בהיקף הרצוי. אי אפשר למכור נכסים כי כולם ממתינים למחירי שחיטה. מה שיש הוא המזומן בקופה.

את החוכמה הזאת אנחנו רואים בקבוצת עזריאלי שמקפידה על נזילות גבוהה.

אפריקה נשחטה בשיא המשבר של 2008פשוט כי היתה ממונפת מדי וללא מזומן. הלקח נלמד כיום חובות הקבוצה בסולו פרוסים בצורה נוחה ויש לאפריקה יחד עם הנפקת הזכויות האחרונה של מאי 2013 את הכסף בקופה לשלוש שנים ללא תלות בדוידנד הבנות.

כלומר לאפריקה יש הכסף להגיע ל- 2015 ללא קשר למה יקרה בשווקים.

המרת חלק גדול מאג"ח כ"ו בכ"ז מקטינה את תשלומי הריבית העתידיים.

למעשה אפריקה כרגע במירוץ להרים 2-3 פרויקטים עד 2015 (לא בסדר גודל של אפי-מול) על מנת שהבנות יתחילו למלא את הקופה. למעשה אפריקה מבינה את ההבדל בין חברת נדלן מניב שמקבלת תזרים שנתי לבין חברת נדלן למכירה.

אני הייתי מצפה מהם לקנות אפי פתוח ונכסים בבלוקים מחוץ לבורסה בעודפי הכסף.

להערכתי, אי אפשר לזלזל בכניסה לתל בונד - הכניסה תחייב את תעודות הסל לקנות בכמויות גדולות דבר שלהערכתי יאפשר אופציית יציאה טובה יותר למחזיקים באג"ח.

מהקל את הכבד ...

אז אבי,
    ציטוט פורסם במקור על ידי אבי1 צפה בהודעה
    ברשותך מאסטומרת לא ידועה, מדובר בשוק הפשפשים, קונים חתול בשק, או זה מכרז ?as is תפתח תראה ! אם אפשר הסבר
    לשאלתך (ושל אחרים), העליתי זרקור לאאורה אג 1 (שמסביר "מאסטומרת").

ואל הכבד, ...

אז jsphs7,

ראשית - תודה.

עכשיו לתכלס ...
    ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    ....
    הפחתת האי וודאות בתשלומי עיקר הקרן יאפשרו להערכתי להעלות לאפריקה את הדרוג לפחות ל- A- ואולי אף A.

מרגע שאג"ח גדול בכמותו כמו אפריקה כ"ו ו- כ"ז יכנס לתל בונד יהיו תעודות סלו שיקנו והרבה.

למעשה מי שקונה היום אפריקה כ"ו בהנחה של 20% על המתואם מחזיק באופציה לכניסה לתל בונדים - דבר שיכול להעביר את האג"ח לחד ספרתי ורווחי הון בטווח של שנה.
    ....
    אז ככה:
    1. אלו שיקולי מסחר ואני מתנגד להם באופן עקרוני. יש הטוענים כנגדי שאני כן מתייחס לשיקולי מסחר מפעם לפעם והם צודקים (ברור לי שלא רק שיערוך משפיע על נייר). אך כלל ברזל הוא עבורי, אינני מחזיק נייר אך ורק בגלל שיקולי מסחר. מה שאתה למעשה טוען פה - "מחיר האיגרת אינו ראוי, אך אני מחזיק אותה משיקולי מסחר". אל תבין לא נכון - הטיעון תקין, אך לא במחוזות פעולותי.
    2. אני מסכים עם gimani, כן תל-בונד, לא תל-בונד, האגח לא ייסחר בתשואה חד ספרתית (לא אמור לפחות).
    3. ביום שאני אסתמך על פעולותיהם של חברות הדירוג (ודעתי עליהם ידועה) הוא היום שבו אעזוב את שוק ההון. אין שום קשר בין פעולותיהם למה שקורה בפועל (בדיחה עצובה החברה האלה).

ובהמשך ...
    ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    ....
    אם נסתכל על חברות נדלן ממונף, מצבה של אפריקה טוב בהרבה ביחס לנאנט ג, לנאנט אין נראות איך היא משלמת את 2013 והיא תלויה בבניה בפולין ובהונגריה.

אשאל זאת כך:

האם היית אפריקה כ"ו על מנת לרכוש 2 אגרות נאנט ג?
    האם היית מוכר כ"ו על מנת לרכוש 2 אגרות + של אלביט ד?
    ראשית הבהרה - אפריקה אינה חברת נדלן ממונף אלא חברת אחזקות ממונפת (נאנט ואלביט הדמייה הן משהו באמצע).

באשר לשאלתך, איני מחזיק באפריקה אגח כו, אך התחלתי לרכוש מחדש נאנט ג לאחרונה (ביום המסחר האחרון - שער 47 בכמות קטנה של 5000) ובנוסף מחזיק כמויות גדולות מאוד מאלביט הדמייה אג 1 (כיום מהווה 6% מהתיק). אני חושב שזה עונה לשאלתך בצורה הברורה ביותר שיש. אבל, לטעמי, זאת אינה השאלה הנכונה - המרחק בין הניירות שהבאת הוא כה גדול שקנייה של אחד ולא של השני משקפת יותר סגנון מאשר כדאיות.

תשאל את עצמך (בחזרה) כך:
    מבין כל הניירות שהוצגו ב-post, האם יש ולו נייר אחד שהיית מעדיף את אפריקה אגח כו על פניו?

בברכה,

עונג שבת לקרוא את ה-THREAD הזה...
    לגבי יתרון ההנזלה הגלום בהצעת אפריקה... מדובר אחרי הכל בהנזלת רק חלק קטן מההחזקה, כך שזה לא בהכרח גורם משמעותי בהחלטה, לדעתי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות