הי avi1001,
ראשית, בוא נבין - מהי אפריקה? אפריקה היא חברת אחזקות וחברות אלו הן הרגישות ביותר במקרה של משברים כלכליים. בעוד שנתיים שלוש אפריקה תידרש לדיבידנדים מהחברות בנות בכדי לשלם את חובותיה. לעת עתה הנזילות שלה גבוהה, אך אתה יכול לראות מה קורה לחברות נזילות בזמן משבר מהדוגמאות של קרדן NV, אלביט הדמייה. אני יודע, לעת עתה הכל נראה וורוד אך המח"ם של האגחים והיותה של אפריקה חברת אחזקות הן סיכון (שהשוק משום מה מתעלם ממנו).
מאז שהסתכלתי לאחרונה על אפריקה היא ירדה רבות - עדיין לא מספיק בשביל להיות אטרקטיבית. לדעתי, כמעט כל נייר שדובר עליו באתר, טוב יותר מאפריקה מבחינת סיכון-סיכוי. אם אתה מגביל את החיפוש גם לסיכון יותר קטן וגם לתשואה גבוהה יותר, אני אציע לך לבדוק מספר ניירות (אשתדל עם מח"ם ארוך ככל שניתן, שיהייה בסיס להשוואה).
מתחום קרוב:
1. אאורה אג 1 (שער 33 - תשואה לא ידועה [הפירסומים בעיתונות הם טכניים ולא נכונים] - הערכתי 22%+מדד, במסלול מנייתי)
2. חנן מור אגח ד (שער 77 - תשואה 15%+מדד).
3. ליברטי אגח ג (שער 81 - תשואה 17%+מדד).
4. גינדי אגח ג (שער 80 - תשואה 20%+מדד).
5. פאנגאיה אגח ג (שער 100 - תשואה 11%+מדד) - אמנם תשואה נמוכה מעט מאפריקה, אך ישנו כסף משועבד בקופה שמכסה את מחיר האגח ולכן רמת הביטחון היא הרבה יותר גבוהה.
מתחום התעשייה (קשה להשוות בין תחומים שונים ובכל מקרה תחום התעשייה בבסיסו מסוכן יותר מתחום הנדל"ן ועדיין ננסה להציע מספר ניירות לבדיקתך):
1. סינרגי כבלים אגח ב (שער 81 - תשואה 27%+מדד).
2. גלובל כנפ אגח א (שער 86 - תשואה 12%) - אמנם תשואה נמוכה מאפריקה, אך בעל פעילות יציבה ותזרימית, לכן רמת הביטחון היא יותר גבוהה.
ואם אתה מוכן להתמודד עם פירוקים ו/או הסדרים (אם יקרו) לאגחים עם בטחונות מעל שווי האג"ח (מה שאומר שייתכן פלקטואטיביות גבוהה בסחירותם):
1. ארזים אגח 4 (52 - 37%+מדד).
2. אנגל משאבים אגח ו (71 - 24% + מדד).
3. נתנאל גרופ אגח ג (82 - 18% צמוד פריים).
אני בטוח שישנם עוד ניירות רבים, אפריקה אגח כו נסחר מחוץ לסקלה במונחי סיכון-סיכוי.
בברכה,