סלינגר מועמדת להתמנות למומחית בהסדר פטרוכימיים
לכלכליסט נודע כי מנכ"לית מעלות לשעבר עשויה להתמנות למומחית בהסדר מטעם ביהמ"ש. מחזיקי אג"ח ג' של בזן הסכימו לערוב לתשלומי האג"ח של כאו"ל
http://www.calcalist.co.il/markets/a...607680,00.html
סלינגר מועמדת להתמנות למומחית בהסדר פטרוכימיים
לכלכליסט נודע כי מנכ"לית מעלות לשעבר עשויה להתמנות למומחית בהסדר מטעם ביהמ"ש. מחזיקי אג"ח ג' של בזן הסכימו לערוב לתשלומי האג"ח של כאו"ל
http://www.calcalist.co.il/markets/a...607680,00.html
הודעה מאוד משמעותית לדעתי של פטרוכימיים - האג"ח קופץ במסחר היום בהתאם
http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=830760
שוב מתחילים משחקי "הסדרי חוב" ....
במידה רבה דומה פטרוכימיים לאלביט הדמיה - שוויה הנוכחי שלילי, יש פוטנציאל עיסקי בנכסיה אך זה גם טעון הוכחה ואין שום ערובה ששוייה אי פעם יחזור להיות חיובי. נדרש ארגון מחדש של חוב - דחיית חוב והמרת חוב למניות - ללא תרומת בעל שליטה.
באלביט אחרי הרבה דברת הגיעו לדילול של 95% מבעלי המניות תמורת קיצוץ של 75% בהיקף החוב של הנושים הלא מובטחים.
עכשיו פטרוכימיים באותו מסלול - בעלי השליטה פועלים לשמר את השליטה בידם , ללא תרומה כספית. זה מהלך חסר תוחלת ורצוי שמשהו יסביר זאת להם על מנת שלא תהיה משיכת זמן וביזבוז כסף -
פטרוכימיים מסכימה עם בנק לו שיעבוד על כ 12% ממניות בז"ן על דחייה של תשלומי הקרן המיועדים ל 2013-2016 ל 2017 במספר התניות:
1. שכל תשלומי הקרן לבעלי החוב האחרים ידחו גם כן ל 2017, למעט אגח ד' (שלו יש שיעבודים)
2. פיצוי שיוסכם
3. יחסי בטוחה חוב
זה בדיוק סוג "ההסדרים" שהנושים הלא מובטחים צרכים להתרחק כמו מאש - שום "פיצוי" שהם יקבלו לא יטיב את מצבם אם אחרי ההסדר החברה שוב תיכנס לקשיים או לא תוכל לעמוד בהתחיבוניות כלפיהם (כולל "הפיצוי שקיבלו") - הפיצויים שניתנים לנושים המובטחים "אוכלים" את שיעור הכיסוי לנושים הלא מובטחים.
אם בעל השליטה לא מזרים כסף שיאפשר פיצוי אמיתי ושיוויוני בין הנושים המובטחים והלא מובטחים, מדוע שהנושה הלא מובטח יסכים לתת לבעל השליטה אופציה על חשבונו - אם יהיה טוב - בעל השליטה הרוויח, יהיה רע - הנושה הלא מובטח הפסיד.
כמו באלביט הדמיה - על הנושים הלא מובטחים להמיר חלק משמעותי מהחוב כלפיהם למניות שידללו את מחזיקי המניות הקיימים ל- 0% , להשאיר חוב בכמות שהחברה תוכל לשאת וזהו.
אחרי אידיבי אחזקות ואלביט הדמיה - ההסדר הנדרש בפטרוכימיים ידוע וברור - צריך רק לממש ובזריזות
נערך לאחרונה על ידי tby, 17.07.2013 בשעה 12:46
הנפגעים העיקריים הם אגח ה' ו- ו'. לכן אם רוצים לקבל הסכמות לדחייה יש צורך לתת מעבר לפיצוי גם בטחונות ראויים. מצד שני דחיה של ה' ו- ו' גורם לעומס תשלומים כבד וזה אחרי שמשלמים הכל !!! לבנק. לכן לא נראה לי כי במתכונת המוצאת זה יעבור אלא אם יהיו סוכריות נוספות.
TBY אני מסכים איתך בכל מילה
אבל עושה רושם שאף אחד לא ממש מקשיב לנו, אגחים ה' ו-ו' השתפנו וחברו לנציגות משותפת שבתהליכי בחירה כרגע
נציגות משותפת אומרת שהם יסכימו לדחייה
מהרגשה שלי עקרונות ההסכם שנחתמו עם הפועלים יהיו ההסדר שייחתם בסוף
ואם אני אנסה להסתכל על הצד החיובי, אז האגחים עולים היום, ואני אכן מאמין שהמעבר לגז ומתקן הפצחן ישנו לטובה את ביצועי בז"ן
אז טיבי מה שאתה בעצם מציע זה שהנושים הלא מבוטחים ימירו את כל החוב שלהם ל 100% מפטרוכימיים וכל השאר יקבלו את התשלום בזמן?
אני לא יודע לגבי ההצעה הזאת בעיניים שלי כמחזיק אחזקה מהותית באג"ח ג, אני אדיש לגביה.
אני בעד ההסכם כי לא משעבדים שום דבר ורק דוחים תשלומי קרן (לאחרים). ברגע שיתחילו לשעבד נכסים אני מתחיל להרגיש לא בנוח.
מה שמטריד אותי בהסכם הוא שהבנק מקבל הבטחה שהשווי הסחיר של החוב כלפיו תמיד יכוסה על ידי מניות בזן. מה המשמעות הכלכלית של הסעיף הזה?
בהחלט.מה שאתה בעצם מציע זה שהנושים הלא מבוטחים ימירו את כל החוב שלהם ל 100% מפטרוכימיים וכל השאר יקבלו את התשלום בזמן?
דחית תשלומי חוב מובטח עולה כסף ("פיצוי" לדחיה ויותר הוצ' ריבית רק בגלל הדחיה עצמה) , ומגדילה את הסיכון לנושים הלא מובטחים.
אין מה לשחק ב"נדמה לי" . החברה לא סולבנטית - משמע היא שייכת לבעלי החוב. מכיוון שהנושים המובטחים מכוסים, החברה שייכת לנושים הלא מובטחים.
בעלי השליטה מוכנים לחלק "הטבות" תמורת דחיית תשלומים - אך "ההטבות" הן מכיסם של הנושים הלא מובטחים, מכיוון שבעלי השליטה לא מזרימים כלום , לפיכך אין מקום לדבר על דחיות - אלא רק המרת חוב למניות.
לאחר הארגון מחדש של החובות , והירידה החדה במינוף של החברה מחד והגידול בהון העצמי מאידך, תאפשר לחברה לבצע מימון מחדש של החובות הקיימים בריבית נמוכה ולחלק את כל ריווחיה כדוידנד לבעלי המניות שלה - ללא קשר אם קיבלה דוידנד מבז"ן.
כהשקעה ממונפת בבז"ן, כאשר בזן תתאושש , ערך המניות יעלה משמעותית וכך הנושים השלא מובטחים יקבלו כספם חזרה, מה גם שהורדת הלחץ מבז"ן לחלק דוידנדים יעשה למניות בזן רק טוב
נערך לאחרונה על ידי tby, 17.07.2013 בשעה 21:11
היי, כיוון שאין לנו דרך לשלוט על מתווה ההסדר.
ייתכן וראוי להכנס לפוזיציה באג"ח ד אם הוא לא נהיה בינתיים יקר מידי בשביל תשואה נאה בסיכון נמוך.
אני לא לגמרי בשל להחלטה הזאת, אבל האינטואיציה אומרת שעל זה שצריך לשלם את אג"ח ד בזמן אין יותר מידי ויכוח.
כיוון שאני לא רואה כרגע את העמדה של טיבי נדחפת על ידי מישהו ייתכן ויש שם הזדמנות.
אכן אין ספק שאגח ד' תשולם בזמן בכל מתווה של הסדר, בעיקרון הבטוחות שלה מכסים 100% מהחוב
נכון להיום התשואה היא כ-11%
אבל ירידה בשווי בזן עלולה לגרור ירידות באגח
כמו כן קשיים בהסדר עלולים להביא תנודתדיות באגח
הפדיון הוא בעוד 3 שנים
והאגח בלי בעיה יכול לרדת איזה 10%
אז אולי מנה קטנה אם אתה מסתובב עם הרבה כסף נזיל ואין לך השקעות אחרות שנראות לך יותר טוב
אבל נראה לי שיש דברים יותר טובים ( אבל לא שזה השקעה גרועה )
היי אורביט,
אין לי כלכך במה להשקיע ויש לי נזילות + צפי להגדלה משמעותית שלה בחודשים הקרובים. (סקיילקס א יפדה 50% וישחרר לי סכום כסף גדול.)
בכל מקרה לעניינינו, התחלתי לבנות פוזציה באלעזרא אגח ב בגלל שיש שיעבוד עם LTV טוב על מניות אלבר. (שנראת לי חברה סבירה).
אני אכתוב לעצמי ובפורום את השיקולי השקעה בקרוב, זה לוקח קצת זמן כי התשקיף של האגח מאוד ארוך ונפתול. זה נותן מדד + 5.4 פעם אחרונה שהסתכלתי ככה שאין שם איזה תשואה מטורפת, מצד שני אני חושב שהסיכון נמוך.