x

עמוד 6 מתוך 19 ראשוןראשון ... 4567816 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 51 עד 60 מתוך 186

נושא: זרקור: פטרוכימיים אגח ו

בז"ן התחילה לקבל גז בימים אלו וזה משנה לחלוטין את מבנה העלויות ותזרים המזומנים - החברה סיימה פרויקט ענקי להשבחת מוצריה והתאמת הפעילות לגז ומהרבעון הנוכחי ( II 2013) הכל מתחבר יחדיו.

זה מצב שונה מהחברות הממונפות האחרות שהבנות בקשיים - כאן הבת מתחילה לפרוח

אני מניח שפדרמן יודע בדיוק מה אפשרי ומה לא - יש לו מזומן לשנה וזה יספיק - מניית בז"ן תתחיל לעלות , לייצר תזרים חזק שב 2014 שיותורגם לתזרים דוידנדים.

היה לנו דיון כאן על פטרוכימיים אגח אל מול מניית בזן - שהיא חייבת לחלק מזומנים על מנת לתחזק את פטרוכימיים - לדעתי היום המניה מאוד מעניינת.

אני אשתמש במשפט שלך בפוסטים אחרים
    "עוד נראה עוד נראה כמה טוב יהיה, בשנה בשנה הבאה"

בינתיים גם פטרו וגם בז"ן מציגות דוחות זועתיים רבעון אחרי רבעון ותמיד מצפות לשנה הבאה.
    מזכיר לי את הקבוצה שאני אוהד מאז שאנ ילד(ליברפול), תמיד מחכים בכיליון עיניים לשנה הבאה ותמיד מפשלים במאני טיים.

דעתי היא שאין מה להתקרב בכלל לפטרו, בטח שלא במחיר הגבוה בעיניי.
    מתחת ל-20 יהיה מעניין...

בינתיים גם פטרו וגם בז"ן מציגות דוחות זועתיים רבעון אחרי רבעון ותמיד מצפות לשנה הבאה.
    פטרוכימיים תלויה בבז"ן ולכן דוחותיה ישקפו דוחות בז"ן.

מה בז"ן עשתה בשנתיים האחרונות מתועד היטב בדוחותיה

עכשיו יש שתי אפשרויות -

לקרוא את הדוחות ללא התעמקות ולהניח מה שהיה הוא שיהיה

או

ללמוד ברצינות את החברה להבין לאן העסק הולך ולפעול בחוכמה.

אני מעדיף את הדרך השניה - בדר"כ (לא תמיד) מרוויחים בה יותר.....

היופי בהשקעות בבורסה זה שניתן לחזור ולבדוק תחזיות - מי צדק מי טעה וגם להבין היכן היתה הטעות - זה מוביל ללמידה והשתפרות

התחזית שלי לבז"ן רשומה כאן. נחיה ונראה.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    עכשיו יש שתי אפשרויות -

לקרוא את הדוחות ללא התעמקות ולהניח מה שהיה הוא שיהיה

או

ללמוד ברצינות את החברה להבין לאן העסק הולך ולפעול בחוכמה.

אני מעדיף את הדרך השניה - בדר"כ (לא תמיד) מרוויחים בה יותר.....
    רגע רגע, אתה מדבר על אחזקות במקרה הזה... :-)
    סתם בצחוק, במקרה הזה אני מסכים איתך לגבי בז''ן, גם אני נכנסתי למניה, שיהיה בהצלחה

גם אני חושב כי שנתיים אחרונות הושפעו חזק מהתארגנות הקבוצה ומעבר לעבודה עם גז.
    כעת עם תחילת הזרמת הגז בזן תציג תוצאות טובות והמניה שלה צפויה לעלות וכמובן לחלק דבידנדים.
    הבעיה היא עם פטרוכימיים התלויה בבזן.
    לפי דוח תזרימים צפוי פטרוכימיים מסתמכת על דביבדנד מבזן שתקבל רק ב-2014 וגיוס הון.
    הדבידנד מבזן כנראה שתקבל , אבל גיוס הון איני רואה איך תקבל.
    ולכן התשלומים לאגח ב 2014 יהיו בעיתיים כיוון שאין לה מספיק בטחונות לתת.
    על כן אני חושב שהיא תצטרך להגיעה להסכמות עם אגחים לפריסת החוב וזה יקרה השנה.

היכולת של פטרוכימיים לגייס הון יותר פשוטה מהנראה לעין כי לפי ההסכם שלה עם החברה לישראל:

* יש שיתוף פעולה בין פטרוכימיים לחברה לישראל (שמחזיקה גם היא בבז"ן). במידה ופטרוכימיים תצטרך לשעבד מניות נוספות של בזן גם החברה לישראל תעמיד ביטחונות עבור פטרוכימיים

כך שיש לה יותר מניות לשעבוד עבור השליטה

נדמה לי כי ראיתי שהסכם זה פג תוקפו עם סיום מכירת אבגול.
    ולכן ללא עזרה מחברה לישראל אין לה מספיק בטחונות.

השפעת הגז על בז"ן

. בזן צפויה לחסוך סכום של עד 200 מיליון דולר בשנה כתוצאה מהמעבר לייצור באמצעות גז טבעי.

היקף החיסכון תלוי בהיקף האספקה של הגז הטבעי מתוך צרכיה של החברה, במחיר הגז הטבעי ‏(6.3 דולרים למיליון BTU במקרה של בתי זיקוק - מחיר השקול למחיר של 250 דולר לטונה של מזוט‏) ובמחיר המזוט, שהוא חומר הגלם החלופי לגז הטבעי.
    מחיר המזוט נע באחרונה בין 650 דולר ל–700 דולר לטונה, ומכיוון שקבוצת בתי הזיקוק, בתי הזיקוק עצמם והחברות הבנות כרמל אולפינים וגדיב, צורכת 500 אלף טונות מזוט בשנה, מגיע החיסכון המקסימלי ל–200 מיליון דולר בשנה. החיסכון בפועל יהיה נמוך יותר, משום שבתי זיקוק קיבלה עד כה מהפירורים שנותרו במאגר ים תטיס כ–35% מצרכיה, כך שהחיסכון בהוצאות האנרגיה ב–2013 בהשוואה ל–2012 כתוצאה מהמעבר לגז טבעי באפריל 2013 עשוי להגיע ל–98 מיליון דולר, או 130 מיליון דולר במונחים שנתיים.

הערכה זו משקפת את החיסכון המינימלי כתוצאה מהמעבר לגז טבעי, שכן היא אינה כוללת את היכולת לעבור לשימוש בתהליך הייצור בגז טבעי במקום גז פחמימני מעובה, שמחירו 1,000 דולר לטונה, או את החלפת הנפטא - חומר הגלם שבו משתמשת חברת כרמל אולפינים לייצור פוליפרופילן, שגם מחירו האמיר ל–1,000 דולר לטונה - בגז טבעי. השימוש בגז טבעי צפוי גם להקטין את הוצאות התחזוקה של בתי זיקוק.

אם ברצוני להשקיע בבז"ן, איך לדעתכם הכי כדאי לעשות זאת השקעה ישירה במניית בז"ן או השקעה באג"ח ג של פטרוכימיים?

מצד אחד השקעה באג"ח פטרוכימיים ג' מהווה למעשה אג"ח להמרה במניות בז"ן. אם פטרוכימיים מצליחה איכשהו לעבור את השנים הקשות אז מקבלים תשואה יפה של כ16 אחוז בשנה ועלייה במניית בז"ן די מתואמת עם העלייה באג"ח זה, בפירוק תתקבל תמורת מניות בז"ן + נכסים לא משועבדים של פטרוכימיים. לעומת זאת הקפאת הליכים בפטרוכימיים עלולה להוביל לפחות בטווח הקצר להפסקת תשלומים והסדר ארוך שבמהלכו לא משולמות ריביות, כמו כן בפירוק התמורה התגיע ממכירת המניות עלולה להיות נמוכה עקב מימוש מהיר.
    דעתכם?

אם אתה מאמין בבזן. תקנה את המניות שלה. הניתוח של TBY מדבר על אפסייד עצום. אני אישית קצת סקפטי, אבל אם אתה מאמין בבזן- קנה מנייה. אם אתה כמוני שמאמין בבזן, אבל לא רואה אותה מכפילה את שוויה תשקיע דווקא באגח ה של פטרוכימיים. האגח משלם שליש בספטמבר הקרוב.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות