x

עמוד 18 מתוך 18 ראשוןראשון ... 8161718
מציג תוצאות 171 עד 180 מתוך 186

נושא: זרקור: פטרוכימיים אגח ו

Hybrid View

לא נעים מה שקורה בפירמידה הזאת.....

תודה על העדכון המועיל

יש עוד בעיה עם הבנקים שהחברה בחרה להפקיד בהם את המזומנים שלה - אותם בנקים לה יש הלוואות ככה שבפועל - יש להעריך שקופת המזומנים משועבדת לבנקים. (במידה ויהיה באלאגן הם פשוט יקזזו את החובות שלהם מהפיקדונות שיושבים אצלם.)

הי, לכל המתמצאים באג"חים של פטרוכימיים - אשמח לדעתכם.

אני "תקוע" עם כמות קטנה של פטרוכימים סדרה ו'.
    לאחר הקריסה ל 15 (עקב הודעת חדלון הפרעון של החברה) בספטמבר - החל האג"ח לטפס, ובחודש האחרון עלה עד ל 24 (מ 15 בשפל).

האם מישהו יודע לתת צפי / המלצה / מחיר יעד לאג"ח בסצנריו כזה או אחר?
    אודה לתשובותיכם

לפי חישובים שנעשו הערך האינדקטיבי של האגרות הלא מובטחות ,קרי אגח ה ואגח ו הוא24 לפי שווי בזן של 120וערכן עולה ב5 אגורות על כל 10 אגורות עלית מחיר של בזן. 29 לפי בזן1.3 34 לפי בזן 1.4 וכן הלאה

תודה ברנש, תשובה ברורה מאד.
    OG

אגח ב נסחר ב 40% מהפארי
    אגח ג נסחר ב 42% מהפארי
    אגח ד נסחר ב 73% מפארי
    אגח ה נסחר ב 22% מהפארי
    אגח ו נסחר ב 21% מהפארי

ג' הכי כדאי

מצורפת כתבה מביזפורטל

http://www.bizportal.co.il/article/378070

אשמח לשמוע את דעתכם
    תודה
    אייל

ציטוט פורסם במקור על ידי etomer צפה בהודעה
    מצורפת כתבה מביזפורטל

http://www.bizportal.co.il/article/378070

אשמח לשמוע את דעתכם
    תודה
    אייל
    תשמע, מה שפטרוכימיים פיספסו אחרי הנפקת הזכויות זה שעכשיו החברה גמורה טוטאלית.
    אם קודם היו להם איזה 200 מליון שקלים בצד בשביל לשלם ריבית, קרן משכורות וכו'. עכשיו הם ממונפים עד השקל האחרון. וזה אומר שהחברה בלחץ תזרימי גדול הרבה יותר.

עכשיו זה חלב שנשפך אבל לדעתי הדרך הנכונה להתנהג בהנפקה הייתה להוריד מינוף -כלומר לעשות מאמץ למכור את הזכויות של מניות בזן - ולהמיר חלק למניות על מנת למכור מניות בבורסה.
    (בכל זאת לא בטוח שאפשר להיפטר מכלכך הרבה זכיויות ביום מסחר אחד).

עכשיו המצב הוא שאין כסף בקופה, ולכן החברה יותר חלשה מלפני ההנפקה, (שוב בזן אינה עסק מניב ודיבידנד משם לא יגיע בקרוב). יהיו לחברה הוצאות, משכורות (אולי ריבית) ובגדול החברה החליטה לצפות ל (רעשנים) אפ סייד עתידי. להבנתי זו מילה גסה, שכן יכולנו לפרק את בזן היום לקבל כמה גרושים, לקנות איתם מניות בזן ולצפות בעצמנו לאפ סייד עתידי.
    (נכון שאם בזן תהיה טובה יותר בעתיד זה טוב לאג"ח אבל זו לא סיבה לחכות).
    בכל מקרה, המקור היחיד לתשלום הוצאות הוא המניות הלא משועבדות של בזן. אלו ישועבדו לדעתי בקרוב בתנאים לא טובים לפטרוכימיים שכוללים ריבית גבוהה ובטחונות מלאים.

בזמנו חלקתי את שיקולי ההשקעה שלי לגבי אג"ח ג - לו יש בטחונות חלקיים על מניות בזן. אני עדיין בפוזיציה הזאת בהפסד משמעותי. אני לא מאוד מוטרד מההשקעה הזאת שכן מחיר האג"ח עדיין זהה למחיר השיעבוד +- אחוזים בודדים.

כלומר האג"ח מתנהג כמו מניות בזן + קיבלתי קצת ריבית שמיתנה את ההפסד. עיקר ההפסד הגיע מירידה בערך של מניית בזן לה יש בעיות משלה. ואני החלטתי להיות חשוף לבזן. לכן לדעתי אג"ח ג היה השקעה מעט רעה פחות ממניית בזן.

בכל מקרה, אני חושב שהנפקת הזכויות עשתה טוב לבזן, ואני אחכה לדוחות הקורובים על מנת לנסות להעריך האם זה 'מעט מידי ומאוחר מידי', או שבזן עלתה על מסלול של צמצום חובות. כל עוד אני מחליט להמשיך להיות חשוף לבזן אני אעשה את זה דרך אג"ח ג של פטרוכימיים במידה ואני אעריך שריבית תתקבל, או ישירות במידה ולא.

בכל מקרה, מה שעובד לי לאורך השנים זה לקבל את ההחלטות שלי לאט, ולהיות ברמת ביטחון גבוהה לגביהן. שכן בהשקעות מהסוג של בזן או פטרוכימיים, התנודות גדולות ובלי איזהשהי הערכת ערך הולכים לאיבוד.

לא ברור הרעיון של לתת למחזיקים עם הביטחונות את המניות. זה רק יצור לחץ על המניה. במידה והם נשארים הם גם ככה מקבלים את אותו חלק יחסי. אני יופתע אם הסדר כזה באמת ייסגר.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות