אכן זה נכון, ואם כבר זה עלה אסביר את עצמי -כמה פעמים לאורך השירשור בחרת להתעלם מנתונים מערערים או שאלות מאתגרות
יש הבדל גדול בין פרשנות לעובדות , בין מה אנשים חושבים שהם יודעים לבין מה העובדות האמיתיות
נתחיל בעובדות -
כאשר דיון הופך להיות מבוסס על משפטים בסגנון " אני לא מוכן לקבל העובדות סתם כי כתבת אותם- תוכיח לי" שההסבר להם היא הצפיה כיאני מאבד מוטיבציה להמשיך בדיון, הרי אינני כאן על תקן מרצה שמקבל שכר שצריך לאתגר וללעוס חומר לסטודנטים שלו ובוודאי הפוסטים כאן אינם תזה שצריך לבנות עם לינקים והוכחות. מי שמצפה זאת ממני, פשוט מצפה יותר מדי....הקורא לא אמור לגבש דיעה לפי "מי נשמע הכי משכנע" אלא על סמך נתונים מגובים באסמכתאות (שחסרים בתגובותך).
מי שרוצה לקיים דיון, שיתרום את חלקו בברור העובדות. עובדות קל לברר - יש גוגל , צריך רק להשקיע 2-3 דקות בלחפש - מה מקור הנתונים שהבאתי [אחרי בדיקה מי שעדיין חושב שהנתון לא אמין - מוזמן למצוא מקורות אמינים יותר] , לברר מידע על עובדות שאני מציינם -זה קל , זה פשוט ומי שרוצה לקיים דיון - מבחינתי זה הכרחי. חיפשת וגילית עובדות אחרות - מצויין - זו הסיבה שאני כותב כאן - שיסבירו לי שהעובדות שלי פשוט לא נכונות - אך כאשר "עול הוכחת העובדות" מוטל עלי, זה עול שאני לא תמיד מוכן לשאת אותו - שיתכבד בצד השני בדיון לעבוד קצת ולהציג ממצאים.
בנוסף הרבה מאוד פעמים מוצגות כאן פרשנויות כעובדות - ויש לי אנרגיה מאוד מוגבלת להתמודד עם זה.
לדוגמא -בנושא האנרגיה כתבתי בטראד הזה רק לפני מספר ימים:
וכשמגיעה עובדה שתומכת בכך, ראיתי לנכון להביא אותה, אך מי שמצפה שאחזור אחורה ואתחיל להביא "הוכחות" , פשוט מצפה ממני יותר מדי..... , אך לבדוק ולאמת את שכתבתי יקח 3 דקות בדיוק ולכן הנושא "נשאר באויר" , השאלה נשארת פתוחה "והדיון" נקטע.כלכלת ארה"ב מושפעת מאוד ממחרי אנרגיה - דלק לתחבורה וחשמל. עליית מחירי האנרגיה הם כמו מס על הציבור / עסקים - ירידת מחירים שקולה לקיצוץ מס
מחירי האנרגיה במגמת ירידה - בעקבות טכנולוגיות חדשות של נפט וגז , ארה"ב מפיקה היום נפט בכמות שיא של 15 שנה. ב - 2012 קפצה הפקת הנפט ב - 14%! ביחס ל 2011 - הזינוק השנתיהחד מאז ומעולם. הפקת גז זול משנה את ייצור החשמל בארה"ב - מפחם לגז תוך חיסכון בעלויות וכמובן אפשרות נוחה לבנות תחנות כח מפעליות המונעות בגז מביאות לחסכון במגזר היצרני
לגבי פרשנות
כלכלה / שוק הון זה לא מדע מדוייק, על סמך אותן עובדות ניתן להגיע למספר פרשנויות, אפילו הסתכלות על אותם נתונים בתקופות באורכים שונים עשויה לגרום לפרשנות שונה לחלוטין.
אני מביא את הפרשנות שלי, על סמך העובדות שאני מציין, ולפעמים גם ללא עובדות. כאשר מסבירים לי שהפרשנות שלי לא נכונה והטיעון הוא לינק לאיזה אתר שמתפרנס בנבואות חורבן או שיש לו אג'נדה מובנית לכיוון זה או אחר ומצפים ממני שאתווכח עם הבלוג - זה לא מתאים לי.
אני מוכן / רוצה להתמודד עם חשיבה מקורית שמבוססת על ניתוח עובדות מסודר ולא עם בלוגים מחו"ל. יש לזכור שפרשנות היא פרשנות - היא יכולה להיות נכונה או לא, והעתיד יראה האם הפרשנות נכונה. אינני מחפש לשכנע בפרשנות שלי, אני לא מסיונר בעל אג'נדה , אני כבר משוכנע, ואת הפרשנות של הבלוגים אני בדר"כ מכיר ...... אני פתוח לקיים דיון על הפרשנות אך קודם יש להסכים על העובדות - ואם אני צריך להתחיל ללעוס שוב עובדות - או להתמודד עם פרשנות שמוצגת כעובדה , יש לי דברים יותר טובים להשקיע הזמן שלי בהם.
לכן לפעמים "נתונים מאתגרים" או "שאלות קשות" נותרות ללא מענה - פשוט אין לי אנרגיה להמשיך.