כמובן שלא.... זה כמו לאמר שכדאי לקנות שופרסל לפני פסח ...לפי הגרף המשמעות היא כי כל שנה כדאי לקנות בתחילת השנה ולמכור בקיץ שהתפוסה היא מכסימלית.
האם גרף המחירים מתנהג בצורה זהה?
כמובן שלא.... זה כמו לאמר שכדאי לקנות שופרסל לפני פסח ...לפי הגרף המשמעות היא כי כל שנה כדאי לקנות בתחילת השנה ולמכור בקיץ שהתפוסה היא מכסימלית.
האם גרף המחירים מתנהג בצורה זהה?
תשמע TBY,
ראשית כל, אשמח אם תשלח לי בפרטי את המרשם שלך (או פרטי סוחר הס***). גם אני רוצה.
להיות אופטמי זה בסדר אבל אם אתה כבר מנסה לתרץ זאת בפומבי עם נתונים, אז כדאי לעשות עבודה יסודית.
צמצום גרעון מסחרי? אשמח אם תספק גרף/מספרים.
"אנרגיה זולה"? למי? הנפט נוגע ב-100$ והדלק בתחנות התידלוק נושק לשיא ההיסטורי. ראה גרף:
http://www.eia.gov/dnav/pet/hist/Lea...TE_NUS_DPG&f=W
לא ממש נראה לי כמו מנוע התאוששות.
לייצר תפוסה מלאה זו לא בעיה. השאלה היותר נכונה (או משלימה) היא באיזה מחיר! כדי לגבות את הטיעון שלך עליך לספק נתון המשווה את המחיר הממוצע לחדר לעומת שנים עברו.
כמו כן, מקור הגרף ("סמית מחקר תיור") לא נראה לי אובייקטיבי במיוחד.
אחנתון,
ראשית, אין צורך להיות גס רוח. יש אימרה - כל הפוסל במומו פוסל. אם אני צריך "להוכיח" לך כי יש ירידה בגרעון המסחרי של ארה"ב שמובל ע"י מכירות נפט זה רק אומר שאתה לא מעודכן.... לכן, רצ"ב קישור בעיברית - על מנת לא להקשות עליך:http://www.themarker.com/wallstreet/1.1925485
שנית, אל תעשה "סלט" בין מחיר הדלק בתחנות הדלק לבין מחיר "אנרגיה" אלו שני דברים שונים לחלוטין, ואם קראת את שכתבתי כאן בנושא הייתה מבין כי אני מתיחס לאנרגיה שנצרכת ע"י מפעלים / ייצור חשמל (בעיקר המעבר לגז טיבעי) . על כל פנים, מחירי הנפט נקבעים ע"י שוק עולמי + מרווח זיקוק שהוא קצת יותר מקומי אבל לא בהרבה - ארה"ב קונה פחות נפט בשוק העולמי ויותר ויותר נסמכת על ייצור מקומי.
ייצוא "אנרגיה" של ארה"ב מורכב גם מהרבה פחם - מחירי גז נמוכים גרמו להעברת חלק מייצור החשמל לגז ובאופן טיבעי חברות הפחם מחפשות שווקי ייצוא כתחליף לשוק המקומי - וכל זה מתרחש כאשר סין הופכת ליבואנית של פחם [=יבואנית אנרגיה]
אגב , מחיר גלון נפט היום הוא 3.6 דולר מול שיא של 4.16 - 15% הפרש. מזה לקבוע שהמחיר "נושק" לשיא זה נראה לי הגזמה פראית בייחוד שמחיר זה הוא בערך ממוצע המחיר בשנתיים האחרונות.... אבל לשיטתי שההתאוששות תמשיך - מחיר הנפט ימשיך לעלות ויעבור את השיא.
לגבי המלונות - אני לא מצפה ממך להבין את הנושא - גרף התפוסה שצירפתי משמש את תעשיית המלונות בארה"ב, אבל יש מקורות מידע אחרים - אתה מוזמן לחפש אותם ולהשוות. אתה צודק שבשביל רווח לא מדובר רק על תפוסה אלא גם על מחיר לחדר והגרף לא דן בו. לא סתם כתבתי שההשקעה במלונות היא השקעה ממונפת - הכלל הוא שאחוזי תפוסה ומחיר לחדר נעים באותו כיוון, ועל פי הדוחות הכספיים - המחירים אכן עולים.
לא סתם עולים - התחזית ל 4 שנים הקרובות היא עליה שנתית של כ 6% במחיר של חדר.
מה שאינני מבין מהטון של התגובה שלך - אתה חושב שאין התאוששות? או שאתה חושב שאני ממציא נתונים? מפרש אותם לא נכון? - זכותך המלאה לחשוב מה שאתה רוצה
נערך לאחרונה על ידי tby, 09.02.2013 בשעה 19:52
tby,
הכתבה מדה-מרקר מאוד מגמתית ומי שקורא אותה עלול לחשוב שבאמת יש התאוששות.
מזמין את כלם לקרוא את הכתבה הבאה:
http://www.zerohedge.com/news/2013-0...ge-1997-levels
שנותנת פרספקטיבה.
אמנם נתון דצמבר יצא מצויין אך הוא בא אחרי נובמבר שהיה גרוע מאוד.
בכלל, אם מסתכלים שנתיים אחורה לא רואים שום התאוששות (עיינו בגרף שבלינק) אלא גרעון פחות או יותר קבוע של 40 מיליארד $ בחודש.
לשלוח אותי לחפש נתונים על מחירי חדרים במלונות בארה"ב זו לא הדרך. העלת טענה ואני הצבעתי על נקודה חלשה. אפילו הסכמת איתי. אז או שתפתור אותה ע"י המצאת סימוכין או שתוותר על הטענה. אתה לא מצפה שבדיון ברמה כזו פשוט נקבל את מילתך שמחירי החדרים עלו על סמך איזה "כלל" מקובל.
לגבי התחזיות.... תחזיות של מי? של בעלי המניות? של הממשל? מי בכלל יכול לתת תחזית 4 שנים קדימה בתקופה כזו?
גם בעניין האנרגיה... מישהו נהנה מאנרגיה זולה? גבה את עצמך בנתונים. תראה למשל איך מפעל ייצור בארה"ב (עוד יש כאלה?) משלם פחות במאזן השנתי שלו על אנרגיה.
בתקווה לשיח יותר מדעי,
אחנתון.
אחנתון,
אני כותב על התאוששות כלכלית ואתה עונה לי "בהתאוששות" של גרעון מסחרי?
לגבי אנרגיה, די אם תקרא את הכותרת של הלינק שלך :US Trade Deficit Drops To Lowest Since January 2010 As Crude Imports Plunge To 1997 Levels
כל שאני אומר שזו מגמה ארוכת טווח - ארה"ב חוזרת להיות ספקית עצמית של אנרגיה וזה יביא לצמצום הגרעון. אתה לא צריך להאמין לי.
לגבי מחירי חדרים - הסימוכין שלי אלו הדוחות של חברות העוסקות במלונאות בארה"ב - אתה מוזמן לעיין בדוחות, אני באמת לא מרגיש צורך ללעוס עבורך את המידע.
לגבי מחירי אנרגיה - לך תבדוק בעצמך את מחירי הפחם והגז בארה"ב ותסיק את מסקנותיך, גם כאן אינני מרגיש צורך ללעוס עבורך את המידע - יש ממנו עד אין סוף - לא יזיק לך לקרוא קצת מעבר ל - זרו הדג'....
נראה לי שהדיון הפך קצת טעון ואני לוקח עליי את האשמה.
אני מתנצל בפניך tby.
ארצה לציין שאני מוצא את הדיון איתך קשה.
כמה פעמים לאורך השירשור בחרת להתעלם מנתונים מערערים או שאלות מאתגרות.
יותר מכך, דיון פורה הוא כזה שבו הנתונים מוצגים בפני הקוראים והם יכולים להחליט איך לפרשם. ככל שהנתונים רלוונטים יותר, כך המסקנה המתקבלת יותר אחידה, למרות שזו עדיין כלכלה ולא פיסיקה. הקורא לא אמור לגבש דיעה לפי "מי נשמע הכי משכנע" אלא על סמך נתונים מגובים באסמכתאות (שחסרים בתגובותך).
tby, אתה מעיין של ידע והנושאים שהעלת כאן חשובים ומעניינים. אנא קבל את הערתי בצורה בונה.
ארה"ב מייצאת נפט? עד כמה שלי ידוע ארה"ב היא יבואנית נפט, אומנם הכמות אכן הולכת ויורדת לאחרונה אבל עדיין עד כמה שידוע לי הם יבואנים ולא ההפך, תקן אותי אם אני טועה.הראשון - הצמצום בגרעון המסחרי של ארה"ב המוסבר בגלל ייצוא נפט - אנרגיה זולה בארה"ב זה אחד ממנועי ההתאוששות הגדולים ביותר - מגמה זו תמשיך ונזכה לראות את הלא יאומן - גירעון מסחרי זניח לארה"ב
לגביי גרעון המסחר אז נכון שהחודש הוא הפתיע אפילו את הציפיות האופטימיות אבל מנסיוני הדל כדאי לחכות לחודשים הבאים כי תמיד יש סטיות בגלל סיבות כאלה ואחרות(אולי סנדי, אולי סיבה אחרת). החודשים הבאים יתנו אינדיקציה אם מדובר במגמה או סתם בסטיה נקודתית.
מי שבאמת מעניין אותו נושא גרעון המסחר יכול למצוא פה מידע
http://bea.gov/newsreleases/internat...ewsrelease.htm
שבוע טוב חברים.
"משנכנס אדר מרבים בשמחה", אחנתון תגובתך ראויה להערכה, צעד אצילי, TBY אנא המשך להפרות אותנו ברעיונותיך המרתקים והמיוחדים.
ניובי, התמונה בשבילך:
יצואניות הנפט הגדולות.
ארז
הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.
אכן זה נכון, ואם כבר זה עלה אסביר את עצמי -כמה פעמים לאורך השירשור בחרת להתעלם מנתונים מערערים או שאלות מאתגרות
יש הבדל גדול בין פרשנות לעובדות , בין מה אנשים חושבים שהם יודעים לבין מה העובדות האמיתיות
נתחיל בעובדות -
כאשר דיון הופך להיות מבוסס על משפטים בסגנון " אני לא מוכן לקבל העובדות סתם כי כתבת אותם- תוכיח לי" שההסבר להם היא הצפיה כיאני מאבד מוטיבציה להמשיך בדיון, הרי אינני כאן על תקן מרצה שמקבל שכר שצריך לאתגר וללעוס חומר לסטודנטים שלו ובוודאי הפוסטים כאן אינם תזה שצריך לבנות עם לינקים והוכחות. מי שמצפה זאת ממני, פשוט מצפה יותר מדי....הקורא לא אמור לגבש דיעה לפי "מי נשמע הכי משכנע" אלא על סמך נתונים מגובים באסמכתאות (שחסרים בתגובותך).
מי שרוצה לקיים דיון, שיתרום את חלקו בברור העובדות. עובדות קל לברר - יש גוגל , צריך רק להשקיע 2-3 דקות בלחפש - מה מקור הנתונים שהבאתי [אחרי בדיקה מי שעדיין חושב שהנתון לא אמין - מוזמן למצוא מקורות אמינים יותר] , לברר מידע על עובדות שאני מציינם -זה קל , זה פשוט ומי שרוצה לקיים דיון - מבחינתי זה הכרחי. חיפשת וגילית עובדות אחרות - מצויין - זו הסיבה שאני כותב כאן - שיסבירו לי שהעובדות שלי פשוט לא נכונות - אך כאשר "עול הוכחת העובדות" מוטל עלי, זה עול שאני לא תמיד מוכן לשאת אותו - שיתכבד בצד השני בדיון לעבוד קצת ולהציג ממצאים.
בנוסף הרבה מאוד פעמים מוצגות כאן פרשנויות כעובדות - ויש לי אנרגיה מאוד מוגבלת להתמודד עם זה.
לדוגמא -בנושא האנרגיה כתבתי בטראד הזה רק לפני מספר ימים:
וכשמגיעה עובדה שתומכת בכך, ראיתי לנכון להביא אותה, אך מי שמצפה שאחזור אחורה ואתחיל להביא "הוכחות" , פשוט מצפה ממני יותר מדי..... , אך לבדוק ולאמת את שכתבתי יקח 3 דקות בדיוק ולכן הנושא "נשאר באויר" , השאלה נשארת פתוחה "והדיון" נקטע.כלכלת ארה"ב מושפעת מאוד ממחרי אנרגיה - דלק לתחבורה וחשמל. עליית מחירי האנרגיה הם כמו מס על הציבור / עסקים - ירידת מחירים שקולה לקיצוץ מס
מחירי האנרגיה במגמת ירידה - בעקבות טכנולוגיות חדשות של נפט וגז , ארה"ב מפיקה היום נפט בכמות שיא של 15 שנה. ב - 2012 קפצה הפקת הנפט ב - 14%! ביחס ל 2011 - הזינוק השנתי החד מאז ומעולם. הפקת גז זול משנה את ייצור החשמל בארה"ב - מפחם לגז תוך חיסכון בעלויות וכמובן אפשרות נוחה לבנות תחנות כח מפעליות המונעות בגז מביאות לחסכון במגזר היצרני
לגבי פרשנות
כלכלה / שוק הון זה לא מדע מדוייק, על סמך אותן עובדות ניתן להגיע למספר פרשנויות, אפילו הסתכלות על אותם נתונים בתקופות באורכים שונים עשויה לגרום לפרשנות שונה לחלוטין.
אני מביא את הפרשנות שלי, על סמך העובדות שאני מציין, ולפעמים גם ללא עובדות. כאשר מסבירים לי שהפרשנות שלי לא נכונה והטיעון הוא לינק לאיזה אתר שמתפרנס בנבואות חורבן או שיש לו אג'נדה מובנית לכיוון זה או אחר ומצפים ממני שאתווכח עם הבלוג - זה לא מתאים לי.
אני מוכן / רוצה להתמודד עם חשיבה מקורית שמבוססת על ניתוח עובדות מסודר ולא עם בלוגים מחו"ל. יש לזכור שפרשנות היא פרשנות - היא יכולה להיות נכונה או לא, והעתיד יראה האם הפרשנות נכונה. אינני מחפש לשכנע בפרשנות שלי, אני לא מסיונר בעל אג'נדה , אני כבר משוכנע, ואת הפרשנות של הבלוגים אני בדר"כ מכיר ...... אני פתוח לקיים דיון על הפרשנות אך קודם יש להסכים על העובדות - ואם אני צריך להתחיל ללעוס שוב עובדות - או להתמודד עם פרשנות שמוצגת כעובדה , יש לי דברים יותר טובים להשקיע הזמן שלי בהם.
לכן לפעמים "נתונים מאתגרים" או "שאלות קשות" נותרות ללא מענה - פשוט אין לי אנרגיה להמשיך.
לצערי, אתה ממשיך לנסות "לשכנע".
ודרך אגב, אחד הדברים שאפשר לומר בזכות אתר zerohedge הוא שכל טיעון מלווה שם בסימוכין וגרפים. אז נכון שיש להם אג'נדה אבל לקורא יש לפחות את הנתונים כך שיוכל להסיק את המסקנות בעצמו. ואכן לפעמים אני רואה דברים אחרים בגרפים ממה שמציגים באתר.
בלינק שצירפתי מהאתר היה גרף לתפארת שמראה בבירור שלא השתנה דבר בגרעון המסחרי של ארה"ב בשנתיים האחרונות. אתה בחרת לענות תשובה מוזרה לגבי "התאוששות" בתחילה ואח"כ פסלת לחלוטין את האתר. הלו! יש שם גרף! תתייחס לנתונים.
גם בדיון על הקשר בין ריבית לנדל"ן אתה פחות או יותר התעלמת/ברחת לאחר שהצגתי דוגמאות מהעולם. נתונים נטו! במקום זאת שיחררת כל מיני טבלאות מגלובס שלא ראויות להיות מוצגות כאן ללא כל פרשנות. אתה לא מסכים, תאמר משהו. אתה פתחת את הדיון. אתה מסכים? תגיד טעיתי/צדקת ובוא נמשיך הלאה.
תשובות לא הופכות יותר צודקות אם הן ארוכות אז הייתי מעדיף פחות מילים ויותר גרפים, אבל זה אני.