x

עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 35

נושא: זרקור: אינטרנט זהב אגח ג

הי,

Jorge העיר לי שבחשבון שביצעתי לבי-קום, חסר את המזומן. כלומר, בסוף 2016 השווי של בי-קום אמור להיות באזור 2700M ש"ח (ולא 1700M ש"ח ככתוב). תוצאה שרק מדגישה את הכתוב.

הי Yoadw,

בנוגע ל-city, אני מסכים לגבי העובדות הכלליות (ואכן פלאפון וטלפון קווי חוטפים חזק והעניין יימשך). הוא מגיע גם למסקנה די דומה לגבי הרווח הנקי (לדעתו 2013: 1700M ש"ח ו-2014: 1630M ש"ח). בנוגע לתמחור, אני מתקשה להסכים עימו. בכל מקרה, כל הניתוח מבוסס על ניתוח תזרים ולכן הערכות שווי של בזק הן פחות חשובות. הנקודה הקריטית היא - האם בזק מסוגלת לייצר את התזרים הנדרש לבי-קום? למיטב הבנתי, גם הניתוח שלי וגם הניתוח שלו אומרים שכן.
    עם זאת, יש לשים לב שאינטרנט זהב אכן עלולה להיקלע לבעייה רצינית אם התזרים יהייה גבולי ולכן הניתוח התביית על רמת הביניים (אגח אינטרנט זהב / מניית בי-קום).

בברכה,

שלום לכולם,
    אני מחזיק את האגח משער 69 אג' ושוקל לחזק בשער הנוכחי (כ- 51)

יש לי מספר רב של אג"חים בתיק והניתוח הנ"ל יחד עם הניתוח שקראתי של סיטי והמעבר שלי על הדוחות כולל האופציה הלגיטימית לרכישת אג"ח של החברה (תאורטית כי כרגע החברה מתנגדת למרות שההיגיון דורש זאת)
    גורם לאג"ח להיות מעניין מאוד

מה דעתכם?

הי kelazar,

האגח מעניין מאוד ברמה האבסלוטית תשואה מול סיכון. אך לטעמי (כמו שנאמר לגבי דסקש אגח ט), השאלה שצריכה להישאל היא האם הוא מעניין במובן משוואת סיכון-סיכוי ביחס לניירות קיימים אחרים בעלי מח"ם ארוך. בוא ואתן לך רשימה לדוגמא לצורך השוואה (לגבי הסיכון - הערכה שלי):
    1. פטרוכימיים אגח ו (סיכון מעט גבוה יותר תשואה גבוהה הרבה יותר).
    2. אאורה אג 1 (סיכון הרבה יותר נמוך, תשואה הרבה יותר גבוהה).
    3. המשביר אגח ב (סיכון יותר נמוך, תשואה משוקללת הרבה יותר גבוהה, המרה קרובה לכסף).
    4. דלק נדלן אגח ה (סיכון הרבה יותר נמוך, תשואה משוקללת דומה, סיכון שבית המשפט לא יאשר את ההסדר).
    5. אמפל אגח ב (סיכון מעט יותר גבוה, תשואה הרבה יותר גבוהה, לא ברור לאן הולך).
    6. IDB פיתוח י (סיכון דומה, תשואה הרבה יותר גבוהה, כנראה הולך להסדר).
    7. ליברטי אגח ג (סיכון הרבה יותר נמוך, תשואה דומה).
    8. גינדי אגח ג (סיכון הרבה יותר נמוך, תשואה דומה).
    9. סקיילקס אגח ז (סיכון גבוה יותר, תשואה הרבה יותר גבוהה, כנראה הולך להסדר).

ויש עוד רבים,

מה שאני אומר למעשה הוא שמבחינה אבסלוטית האגח ב-26% תשואה הוא אגח טוב. אך לדעתי, ביחס לשוק, קיימים לו מתחרים רבים (במובן משוואת סיכון-סיכוי). בגלל ייחודיות התחום כדאי לדעתי בתשואות כאלו להחזיקו בנייר לצורך פיזור, אך לא להגזים עם כך. בשערים 38-40 (לפני ריבית) קניתי במאות אלפי שקלים את הנייר (התחלתי לקנות ב-43). בשערים 48-50 מכרתי במאות אלפי שקלים את הנייר.

לסיכום: האם כדאי או לא זו שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך. אך לדעתי תמיד צריך לבחון את החלופות שקיימות בשוק.

והערה אחרונה - אם אתה מתעניין באינטרנט זהב אגח ג, ייתכן שכדאי לך לשקול את מניית בי-קום (כפי שצויין בניתוח). הסיכון דומה והתשואה במניית ביקום עדיין פנומינלית (גם לאחר עלייה של 40% מאז ה-post).

בברכה,

שימו לב
    בשבועות האחרונים בי.קום נשחטת וחוזרת לטריטוריה מעניינת יותר (חבל שלא מימשתי יותר בשיא )
    לעומת זאת האגחים עלו ולא ירדו.
    לטעמי זה מסיט את הכדאיות לבי.קום.

מסכים לחלוטין לאבחנה,
    גם הדו"חות של בזק היו סבירים** בעיני. אף אני אישית מכרתי בזמנו בשער 2000-2100 את רוב האחזקה שלי (שנקנתה בשער 1150 משוקלל) והתבוננתי בהשתאות בהמשך הדהרה מעלה.
    השבוע נכנסתי מחדש.

**סבירים - מעט פחות מהתחזיות של מרבית האנליסטים, אך עדיין באיזור שבו ביקום תיתן תשואה יפה בשנים הקרובות.
    כל עוד בזק מייצרת רווחים של 1.3B ומעלה (השנה יהיה 1.75, בשנה הבאה אני מעריך שמשהו בין 1.4 ל 1.7) - ביקום היא השקעה מאד ראויה לעניות דעתי.

hey jorge
    מה שלומך ביה"ס הראלי
    טוב לראות אותך כאן בפורם הכי פעיל באתר שחקן מעוף
    בהצלחה בהשקעות לכלנו
    אגב בזק - יש המלצה עליה של איזה בית השקעות - המלצה "מטעם" אני מכנה המלצה כזאת
    שים לב לגרף של בזק - אלוביץ מזלך שיש גם המון נכסים לחברה LOL

יום נעים
    R

היי, שאלה שמסקרנת אותי היא למה דווקא עכשיו? למה החלטת דווקא עכשיו להכנס אליה. על פניו לחברה צפוי להיות שווי פנומנלי במידה ותעמוד בהתחייבויות אבל אני מתעניין דווקא בתזמון

שלום לkalazar

לא ברורה לי השאלה שלך. למה היום ולא אתמול ולא מחר? אין סיבה ממש. המחיר ביחס לשווי (לפחות ממה שפיראט חישב+- תיקונים מאז) נראה מאוד אטרקטיבי. למעט שינוים בקצוות אפשר לקנות עכשיו עוד שבוע, אבל הכי טוב לקנות בתחתית ולמכור בשיא.

תשלח לי מסר בפרטי כשאלו מגיעים בבקשה...

השוק למרות שאינו חכם במיוחד, לא צופה יותר מידי בעיות לאגח של בי.קום שנסחר בתשואה "סבירה" בהחלט. ההימור פה, הוא על סטטוס קוו של בזק. אם אתה מאמין בו, אז זו השקעה מעניינת מאוד. אם אתה חושש לו, אז אולי לא.

זה ברור לי
    פשוט Jorge רשם שהשבוע הוא נכנס מחדש. רציתי רק לדעת אם היתה סיבה ספציפית שהוא נכנס דווקא השבוע ולא בדיוק כמו שאמרת שבוע שעבר או שבוע הבא
    הסיכוי והסיכון ברורים לי

kelazar -
    התשובה לזה מעט פחות מתודולוגית ממה שהיית מצפה.
    בגדול - במשך שנים ארוכות מאד חשבתי שתזמון בכניסה למניות הוא מזל טהור, וזאת כמובן למעט הפעמים שבהם הייתי עושה זאת בצורה מדוייקת - ואז הייתי משוכנע שאני גאון פיננסי שניחן במתת אל.
    כיום, אני נוטה באופן כללי פחות להתייחס לתזמונים ובכלל ללשיקולי מסחר, גם כי זה באמת מאד אקראי וגם כי עצם ההתעמקות בזה דורשת זמן שממש קשה לי להקדיש - ימי גדושים מאד. באופן די מפתיע, מאז שאני פחות חושב על זה התזמונים שלי כנראה דווקא משתפרים אבל זה פחות משמח אותי מבעבר..

לעצם ההשקעה הזו - התשובה נעוצה בשער עצמו. לפי הצפי "הריאלי מעט פסימי" שלי, בשער 2400 - למשל- הנייר אמור לעלות ב - 4 שנים פי 2.5 ואילו בתרחיש פסימי קיצוני לא לעלות כלל.
    לעומת זאת, בשער 1800 של היום - כפי שאפשר לחשב בקלות - התשואה לפי הפרמטרים למעלה נעה (לתקופה כולה) בין +30% ליותר מפי 3, שזה כמובן מרנין.
    היו לי מעט שיקולים אחרים ("עלה יותר מדי ובצורה תלולה בטח יהיה איזה מימוש" וכיוצא בדבר), אבל הם מאסכולות אחרות - כלכליות ופסיכולוגיות כאחד, שאני מבין בהן אפילו פחות ולכן מעדיף לא לפרטן כי לא יתרמו לכלל בכלל.

מקווה שעניתי לך לשאלה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות