x

עמוד 3 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 35

נושא: זרקור: אינטרנט זהב אגח ג

Hybrid View

אני מסכים. השאלה היא אם הפרה החולבת מסוגלת להמשיך להחלב באותו הקצב.
    לפי החישוב שלי כדי לתת מענה לבי קום בזק צריכה להרוויח 1.2 מיליארד ש"ח. עושה רושם שהיא מסוגלת להגיע לרווחיות הזו בלי בעיה למרות ההחמרה ברגולציה.
    השאלה תהיה המענה לאינטרנט זהב שם המצב מעט יותר רגיש. בקשר לזה חשוב לזכור שאלוביץ' בניגוד לדנקנר בן דוב ושות' הוא אדם מאוד עשיר שמחזיק בחברות רווחיות אחרות ובנדל"ן רב ולכן קשה לי להאמין שהוא יאבד את בזק בגלל פער של כ-100 מיליון ש"ח (זה בלי להזכיר שאין היום כמעט שעבוד על מניות בזק בעקבות תשלום החוב המהיר יותר מן המצופה).

אינטרנט זהב עומדת בפני בעיית נזילות בסוף השנה הזו. בזק ובי קום לא.
    המשקיעים פחות מסמפטים חברות שקרובות להתקל בבעיות נזילות.

דעתי האישית, בהתחשב בכך שהנזילות החסרה היא בערך 100 מש"ח, קשה לראות את אלוביץ' מאבד את ההשקעה בבזק בעבור סכום זה.
    הנפקת זכויות, לקיחת הלוואת ושיעבוד מניות ביקום, העלאת דיבידנד מבי קום (?).. כל האופציות על השולחן לדעתי

מסכים לחלוטין לאבחנה,
    גם הדו"חות של בזק היו סבירים** בעיני. אף אני אישית מכרתי בזמנו בשער 2000-2100 את רוב האחזקה שלי (שנקנתה בשער 1150 משוקלל) והתבוננתי בהשתאות בהמשך הדהרה מעלה.
    השבוע נכנסתי מחדש.

**סבירים - מעט פחות מהתחזיות של מרבית האנליסטים, אך עדיין באיזור שבו ביקום תיתן תשואה יפה בשנים הקרובות.
    כל עוד בזק מייצרת רווחים של 1.3B ומעלה (השנה יהיה 1.75, בשנה הבאה אני מעריך שמשהו בין 1.4 ל 1.7) - ביקום היא השקעה מאד ראויה לעניות דעתי.

http://www.bcommunications.co.il/inv...ncial-reports/

תנסה פה יש דו"חות של החברה שוחות שנתיים בלבד אבל אני מניח ש-2011 יתנו לך מושג טוב

hey jorge
    מה שלומך ביה"ס הראלי
    טוב לראות אותך כאן בפורם הכי פעיל באתר שחקן מעוף
    בהצלחה בהשקעות לכלנו
    אגב בזק - יש המלצה עליה של איזה בית השקעות - המלצה "מטעם" אני מכנה המלצה כזאת
    שים לב לגרף של בזק - אלוביץ מזלך שיש גם המון נכסים לחברה LOL

יום נעים
    R

היי, שאלה שמסקרנת אותי היא למה דווקא עכשיו? למה החלטת דווקא עכשיו להכנס אליה. על פניו לחברה צפוי להיות שווי פנומנלי במידה ותעמוד בהתחייבויות אבל אני מתעניין דווקא בתזמון

בזק מציגה תחזית רווח עבור שנת 2013. התחזית היא לרווח של 1.7-1.8 מיליארד ש"ח בדומה לזו של שנת 2012. התחזית גבוהה משמעותית מהצורך של החברה כדי לשמר את הפירמידה. לפי החישוב שלי רווח של 1.2 מיליארד הוא מספק. Jorge רשם ש- 1.3 מיליארד מספיק לדעתו, כך שעבור בי קום התחזית הזו היא מעבר למצופה. יחד עם עוד מיליארד ש"ח של דיבידנד "מיוחד" חלקה של בי קום (31%) הוא 830- 870 מיליון ש"ח. בי קום צפויה להחזיר הלוואות השנה בהיקף של 635 מיליון ש"ח. בנוסף יש לה מזומן רב יחסית של מעל 600 מיליון ש"ח. הצורך של אינטרנט זהב (לפי פיראט) הוא 160 מש"ח בשנה. דיבידנד בהיקף כזה מהווה תשואת דיבידנד (לפי שווי נוכחי של 440 מש"ח) של מעל 35%.

לשיקולכם
    בברכה

שלום לkalazar

לא ברורה לי השאלה שלך. למה היום ולא אתמול ולא מחר? אין סיבה ממש. המחיר ביחס לשווי (לפחות ממה שפיראט חישב+- תיקונים מאז) נראה מאוד אטרקטיבי. למעט שינוים בקצוות אפשר לקנות עכשיו עוד שבוע, אבל הכי טוב לקנות בתחתית ולמכור בשיא.

תשלח לי מסר בפרטי כשאלו מגיעים בבקשה...

השוק למרות שאינו חכם במיוחד, לא צופה יותר מידי בעיות לאגח של בי.קום שנסחר בתשואה "סבירה" בהחלט. ההימור פה, הוא על סטטוס קוו של בזק. אם אתה מאמין בו, אז זו השקעה מעניינת מאוד. אם אתה חושש לו, אז אולי לא.

kelazar -
    התשובה לזה מעט פחות מתודולוגית ממה שהיית מצפה.
    בגדול - במשך שנים ארוכות מאד חשבתי שתזמון בכניסה למניות הוא מזל טהור, וזאת כמובן למעט הפעמים שבהם הייתי עושה זאת בצורה מדוייקת - ואז הייתי משוכנע שאני גאון פיננסי שניחן במתת אל.
    כיום, אני נוטה באופן כללי פחות להתייחס לתזמונים ובכלל ללשיקולי מסחר, גם כי זה באמת מאד אקראי וגם כי עצם ההתעמקות בזה דורשת זמן שממש קשה לי להקדיש - ימי גדושים מאד. באופן די מפתיע, מאז שאני פחות חושב על זה התזמונים שלי כנראה דווקא משתפרים אבל זה פחות משמח אותי מבעבר..

לעצם ההשקעה הזו - התשובה נעוצה בשער עצמו. לפי הצפי "הריאלי מעט פסימי" שלי, בשער 2400 - למשל- הנייר אמור לעלות ב - 4 שנים פי 2.5 ואילו בתרחיש פסימי קיצוני לא לעלות כלל.
    לעומת זאת, בשער 1800 של היום - כפי שאפשר לחשב בקלות - התשואה לפי הפרמטרים למעלה נעה (לתקופה כולה) בין +30% ליותר מפי 3, שזה כמובן מרנין.
    היו לי מעט שיקולים אחרים ("עלה יותר מדי ובצורה תלולה בטח יהיה איזה מימוש" וכיוצא בדבר), אבל הם מאסכולות אחרות - כלכליות ופסיכולוגיות כאחד, שאני מבין בהן אפילו פחות ולכן מעדיף לא לפרטן כי לא יתרמו לכלל בכלל.

מקווה שעניתי לך לשאלה.

שלום לכל מלומדי הפורום

אשמח לשמוע מה דעתכם על הטרייד הבא: שורט אג"ח ב' אינטרנט זהב/ לונג מנית ביקום.
    לדעתי בזמן האחרון נוצר עיוות בפירמידה של אלוביץ.
    בזמן שבזק עולה (עקב תחזית הרווח והציפיה לדיווידנד), גם ביקום עולה אבל לא באותה עוצמה.
    מצד שלישי האגחים של אינטרנט זהב עולים חזק, ונראה לי שהעליה שלהם נובעת גם מסיבות שאינם קשורות לעליה בבזק כמו:
    1. עליה חזקה בכל האפיק הקונצרני.
    2. השקת מדד תל בונד תשואות וציפיה לכניסת כסף לאפיק אגחי הזבל (לפי הפירסומים האגחים של אינטרנט זהב יהוו חלק ממדד זה.
    השיקולים בעד הם:
    1. כמובן התלות של האגחים בשווי ביקום.
    2. הצורך בדיוידנד מביקום לשירות החוב (כיום יש כסף בקופה לעוד תשלום 1 לאגח).
    3. התשלום לאגח ב'/ג הוא רק בנובמבר וזה יהיה לאחר תשלום הדיבידנד ועם מידע על עוד 2 רבעונים במקרה של בעיות.
    החשש הוא:
    שתהיה הזרמה מלמעלה לצורך שירות החוב (או הנפקת זכויות), אבל מניסיון במקרים דומים שקורים לאחרונה נראה שתהיה הזרמה (אם תהיה) רק אם יהיה שווה לשמור על הפירמידה וגם במקרה זה ערכו של האגח ירד.
    מכיוון שאני חובבן, אשמח לשמוע תובנות על העניין ומה אני אולי מפספס פה?

בהמשך לכך אם אחליט שהעניין אטרקטיבי אשמח לשמוע המלצות איפה אפשר לפתוח חשבון שיאפשר לי לעשות טרייד כזה ו
    כמובן עם עמלות נמוכות, וביצוע בסכום לא גבוהה (לא יודע מה המינימום לדבר כזה).

תודה לעונים, וערב טוב לכולם.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות