עכשיו די ברור כי הכוונה לבצע רה-ארגון של חובות אלביט באופן עמוק , כך שהחובות הלא מובטחים - אגח, יומרו למניות והחוב המובטח ישאר כשהיה (זו מתכונת רה-ארגון קלאסית ).
אלביט פרסמה עקרונות על פיהם ייקבע מתווה ההסדר:
1.החוב הבלתי מובטח של החברה יומר כולו למניות רגילות של אלביט הדמיה.
2.החוב המובטח לא ייפגע וימשיך להיות משולם כסדרו.
3.הארגון מחדש עשוי לכלול רכישה במזומן של חלק מאגרות החוב שעל ידי מחזיקי אגרות החוב העיקריים לטובת מחזיקים שלא יהיו מעוניינים להמיר את אגרות החוב שברשותם למניות רגילות של החברה.
4. זיסר ימשיך לכהן כמנכ"ל החברה בתנאים שייקבעו עבורו, לרבות, הענקת אופציות הניתנות להמרה למניות רגילות של החברה.
קיימות שתי שאלות מרכזיות סביב "הצהרת העקרונות":
1.כמה מניות יקבלו מחזיקי האגח שלמעשה מוחקים את כל חובם לחברה. מבחינתי התשובה ברורה - 100% מהמניות, אין אפשרות סבירה אחרת. יחד עם זאת הריצה של מניות אלביט עשויה לרמוז כי בעלי המניות הנוכחיים לא ימחקו לגמרי - ושווה לבחון את שווי המניות לאחר ההסדר בהנחות של אי מחיקה מלאה של בעלי מניות קיימים.
2. "מחזיקי אגרות החוב העיקרים" עשויים לרכוש אגח של מחזיקים שלא יהיו מעוניינים להמיר את אגרות החוב שברשותם למניות רגילות של החברה - הכוונה היא "לקנות החוצה" מתנגדים פוטנציאלים על מנת להגיע לרוב של 75% באספות אגח לאישור ההסדר - השאלה כמה כסף המחזיקים העיקריים מוכנים להשקיע ובאיזה מחיר
מה שברור הוא שאם זיסר נשאר , מחזיקי האגח מוותרים על זכותם לתבוע דירקטורים ובעלי תפקידים שתרמו להתמוטטות החברה ורו"ח שלא נתנו ביטוי נאמן למצבה של החברה ושווי נכסיה.
לאחר מחיקת החוב הלא מובטח, נותרת אלביט עם חוב של כ- 300 מש"ח.
מבחינת נכסים -
מלונות - בלגיה + רומניה - אלביט מעריכה שווי של 550 מש"ח, אני מעריך 400 מש"ח
פלאזה סנטרס (62%) - שווי שוק 400 מש"ח, חלק אלביט - 248 מש"ח
הודו - שווי עפ"י אלביט 475 מש"ח, אומדן שלי - 330 מש"ח במקרה הטוב....
אלביט טכנולוגיות - (93%), שווי שוק 130 מש"ח - חלק אלביט 121 מש"ח
קמעונאות -לא מהותי
סה"כ נכסים - 1546 עפ"י אלביט , 1100 אומדן שלי
אני מתעלם מהמזומן בקופה - יהיו הוצ הסדר, תשלומי ריבית לחוב מובטח, הוצ הפעלת חברה וכו'.
אם ניקח את השווי שאלביט מיחסת לנכסים הרי החברה תהיה בעלת שווי חיובי של כ - 1250 מש"ח או 800 מש"ח לשיטתי, וזאת לאחר שמחזיקי האגח ויתרו על 1.9 מליארד בפארי, כלומר תספורת של 35% עד 55% .
אבל, אם לא מוחקים את בעלי המניות הקיימים והם נותרים עם 20% , הרי שווי המניות שיחזיקו בעלי האגח יהיה 1000-640 מש"ח - תספורת של 45%-66% .
נניח ויש מידע פנימי שקובע כי שווי השוק הנוכחי של אלביט 311 מש"ח מהווה שווי של 20% מאלביט החדשה - זה גוזר לה שווי של 1550 מש"ח -שזה 25% יותר משווי אלביט כפי שמעריכה אותו הנהלת אלביט.......
חשוב לציין , שגם לאחר ההסדר, עומד בפני אלביט אתגר ענקי - זו חברה ללא מזומנים וללא מקורות יציבים של הכנסות - פלאזה לא תשלם דוידנדים בעתיד הנראה לעין - כך שההכנסות הן רק מהמלונות -ואלו השאריות של התזרים לאחר החזר הלוואות של המלונות. מימושים בהודו / מלונות רק יהפכו את הנכסים למזומנים - הם לא "השבחה".
אז מהיכן תגיע ההשבחה? רק בפלאזה יש פוטנציאל תאורטי , אך הוא מאוד רחוק מהתממשות.יש סיכוי לא מבוטל שגם פלאזה תיזדקק להסדר על מנת להימנע ממכירת נכסים בלחץ , כך שאיך שאני לא מסתכל על זה, לא חשוב מה ואיך יהיה ההסדר - שווי נכסי אלביט לא צפוי לעבור השבחה רצינית אלא יש חשש הפוך שהחברה שוב תיקלע למחסור במזומנים וללא יכולת לממש נכסים