הי Yoadw,

איכשהו, אנחנו תמיד סובבים סביב נושא מוניטין על גווניו.

באופן כללי ניתן לאמר שככל שמכשיר פיננסי הוא יותר פופולרי, כך הוא פחות כלכלי. אנשים נוטים לשלם על "שם" יותר ממה שצריך (ובשוק שלנו בקיצוניות יתר). זה נכון לגבי האגחים של פישמן (מה שבאופן די גורף הופך אותם ללא ראויים) וזה נכון לגבי בזק.

אני אדם פשוט - אני מבין מה זה עסק: אני מבין הכנסות, הוצאות, רווח, סיכון, צפי לעתיד, תשואה וכיוצא באלו. עם מוניטין, סנטימנט ודומים להם לא קונים במכולת.

אנא זכור - אני אישית מודד כל מכשיר פיננסי במושגים של אגחים (כך אני עובד). כעת תביט, 60% תשואה ב-4 שנים שקול כנגד 12% תשואה בשנה. תשואה נאה, אך נמוכה מאוד יחסית לשוק האגח כיום. יש כיום בשוק עשרות אגחים שנותנים יותר מכך ובנוסף רבים מהם בטוחים מבזק. כלומר, אם אתה מתייחס לבזק על משקל אגח אז בזק היא מנייה לא ראוייה ביחס לשוק.

אם אתה מעלה ולו רק במעט את הסיכון לכיוון אינטרנט אגח ג ו/או מניית בי-קום אתה מקבל תשואות של 30% ו-47% שנתי בהתאמה. אלו כבר תשואות תחרותיות בשוק האגח כיום (ביחס לסיכון אותו הן מייצגות). כיוון שבי-קום ייתן תזרים רק בעוד כ-3 שנים, אני אישית מעדיף את אינטרנט זהב אגח ג, אך בחישוב קר נראה כי מניית בי-קום עדיפה על אינטרנט זהב אגח ג.

לבסוף, במאמר מוסגר, אעיר שאיני מסכים איתך שהסנטימנט הוא עם בזק. נראה כי השוק עיכל את הדוחות ודי מסכים עם מסקנותי (לפחות לעת עתה) והתוצאה? אתמול היו השינויים הבאים בניירות:
- בזק עלתה בכ-1%.
- אינטרנט זהב אגח ג עלה בכ-5%.
- מניית ביקום עלתה בכ-14%.

נראה לי סנטימנט הרבה יותר חיובי לניירות הגבוהים בפירמידה.

בברכה,