x

עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 32

נושא: זרקור: ארזים אגח 4

זרקור: ארזים אגח 4

בעקבות הפניתו של reem ולאחר בדיקה ראשונית. מצאתי שהנייר עשוי להיות מעניין. החלטתי לבדוק יותר לעומק ולהפתעתי, הניתוח עבור הניירות הללו הוא קל למדי (בגלל מבנה החוב לבנקים). כיוון שכך, החלטתי לפרסם את הניתוח.

ארזים היא חברת אחזקות הפעילה בעיקר באנגלייה. בעקבות המשבר והמינוף הגבוה בו פעלה נכנסה הקבוצה למצב קטסטרופלי (הון עצמי של כ-300M- שח על נכסים של כ-1000M שח). עם זאת, בניתוח מושכל, מתגלה כי לא הכל שחור.

הנחה ראשונה: החברה מסוגלת לשלם לבעלי אגרות החוב את אשר התחייבה לו בהסדר (ב-14.5).
    לחברה יש מספיק מזומנים בחברות הבנות לבצע את התשלום (כ-120M שח). עם זאת, לא ברור היכן יושב המזומן הנ"ל ובחלק מן החברות בנות, הבנק יכול לעצור את התשלום. מנגד, ניתן להניח כי ההסדר לא היה נחתם ללא היכולת הזו. כתנאי מחמיר (במסגרת ההנחה), יונח כי כל הכספים שיש בקופה + אלו שהתקבלו בימים האחרונים (16M שח) ישמשו לצורך התשלום הנ"ל + תשלומי הקרן לאגחי 2,4 ב-31.7 (עוד 4M שח) והיתרה לצורך החישוב היא 0.

לפני שניגש לניתוח, נסתכל על המבנה במבט על. הבנק המממן של כל הנכסים הממונפים של ארזים בחו"ל הוא Anglo-Irish בנק. כל הנכסים כמקשה אחת הם מסוג Non-Recourse (ישנו סוג של ערבויות צולבות, לצורך משיכת מזומנים). כיוון שכך וכיוון שנכסים אלו משוערכים הרבה פחות משווי ההלוואות שמולם, אנו נתייחס לכל הנ"ל כמקשה אחת בעלת שווי חשבונאי 0.

לאחר שפישטנו את המצב, נסתכל על הנכסים הנותרים (תיאור מצב wc):

נכסי ה-Cappela:
    שיערוך: כ-210M שח.
    NOI: כ-18M שח.
    תשואה בפועל: 9.2%
    - אין הלוואה כנגד הנכס.
    - חוזים ארוכים מאוד מול הלווים.
    - המבנה מיועד למטבחים ולכן בעלי סיכון גבוה מנכסי השכרה תעשייתיים רגילים.
    שיערוך שלנו: 180M.

בית ארזים ראשון לציון:
    שיערוך: כ-12M שח.
    NOI: כ-2.5M שח.
    תשואה בפועל: 22% (??)
    - אין הלוואה כנגד הנכס.
    שיערוך שלנו: 15M.

אזורי תעשייה יוקנעם וכרמיאל:
    שיערוך: כ-13M שח.
    NOI: כ-2.5M שח.
    תשואה בפועל: 21% (??)
    הלוואה נותרת: 4.5M ש"ח
    שיערוך שלנו: 15M.

כנגד שלושת הנכסים הללו, ישנן הלוואה של בנק מזרחי (ספציפית) ואיגרות החוב.
    בנק מזרחי: 5M שח (כולל ריביות).
    אגרות חוב נותרות 2: כ-30M (כ-35M פארי)(מקוזז כ-8M בחזקת החברה).
    אגרות חוב נותרות 3: כ-4M (כ-5M פארי) (מקוזז כ-1M בחזקת החברה).
    אגרות חוב נותרות 4: כ-185M (כ-205M פארי) (מקוזז כ-12M בחזקת החברה).
    פחות
    כלומר ב-wc, נכסים של כ-210M מול חובות של כ-225M ע.נ. כלומר שווי נגזר פסימי ריאלי לאגרות החוב הוא כ-92 אג.

עכשיו נשאלת שאלת התזרים (ע"מ להכריע בין האגחים). שלושת הנכסים הנ"ל מייצרים 23M ש"ח בשנה. אני איני רואה כיצד תזרים כזה יכסה את הצורך בכ-40M ש"ח ב-2013 וכ-25M ש"ח ב-2014. כמובן שההנחות שהונחו הן מחמירות מאוד וייתכן כי המצב טוב בהרבה (עקב קיום מזומנים נוספים ו/או עקב הסכמות מול הבנק בחול, ו/או מימוש נכסים). עם זאת, במצב חוסר הוודאות הקיים וכן עקב חוסר במידע, כדאי להניח פשיטת רגל באזור 2014.
    בעקבות כך, העדיפות של אגח 4 במקרה פירוק הופך אותו לפיבוריט בעיני. הבטוחות העומדות מול חוב של 185M ע.נ הן לערך 210M שח. זהו margin נאה גם בחברה בסיכון כה גבוה.

ארזים אגח 4: נסחר ב-51 אג (ניתן לקנות ב-52), פארי 117, תשואה 36% צמוד, מח"ם 3 שנים.

סיכום: אגח בסיכון גבוה מאוד עם משוואת סיכוי-סיכון מעולה (לדעתי). לשיקולכם.

הערת אגב:
    לדעתי, ארזים והבנק המממן באנגלייה (Anglo-Irish בנק) יגיעו להסכמה בה הבנק יספוג את רוב ההפסדים (דה פקטו אם לא בהכרזה) ויקבל אחוזים נכבדים בנכסים (UpSide) ואילו ארזים תמשיך לנהל את הנכסים.

בברכה,

אהלן פיראט

למיטב זיכרוני לחברה בעיות קשות עם רשויות המס, חשוב לזכור שמס הכנסה הוא במעמד של נושה מובטח.
    מעבר לכך, יפה שאינך בוחל בשום חוב ובשום חברה זוועתית ככל שתהיה, ממש מחטט בין הפחים וטובל את ידיו בז..

יישר כוח

שבת שלום ומבורכת
    ארז
    ​הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

הי ILEE,

תודה על הברכות ותודה על תשומת הלב.

אתה אכן צודק, שכחתי לכלול את רשויות המיסים ברשימת החובות. ישנו הסכם מול מערכת המיסוי על תשלום של כ-15M שקל (בתקופה 2012-2014). חובות אלו אינם רשומים בתזרים (הגס מאוד) ואינם רשומים ברשימת הנושים (רשות המיסים היא נושה מובטח וצריכה להיכלל ברשימת הנושים). טעות שלי, עמכם הסליחה. התיקון לא משנה את המסקנות (לדעתי, אם משהו - מדגיש אותם ביתר שאת).

רציתי להעיר עוד הערה אחת - החברה אכן בצרות. עם זאת, הבעלים מאיר גורביץ מעולם לא ביקש הסדר חוב וממש לחם נגד הסדר החוב שנכפה עליו וטען (ועדיין טוען) כי הוא יכול לשלם את כל חובותיו במהלך העסקים הרגיל של העסק (לא בטוח שמסכים עימו). יותר מזאת, הוא חזר ואמר שההסדר הזה יביא את החברה לפשיטת רגל (בניגוד לבעלי שליטה אחרים - שרצו רק לסיים את ההסדר ולהשאיר את העתיד בעתיד). ניתן לאמר עליו שהוא יהיר, ניתן לאמר עליו שהוא בוטה, אך הוא גם אדם ישר ואמין (לדעתי) שנקלע למשבר עיסקי קשה וניסה להתמודד עימו כמיטב יכולתו.

ככל שהניירות מסוכנים, אני מתקשה להתייחס אליהם בצורה שונה מניירות דומים בגלל בעל השליטה. למעשה אומר שהם הרבה פחות "זבל" בעיני מאשר דלק נדלן, אמפל, סקיילקס, נאנט, טאו ועוד רבים וטובים.

בברכה,

הכסף למס הכנסה עומד בצד ומחכה בדמות ארזים חש (גם 2 וגם 3) במסגרת ההסדר נוצר חש חדש (ממש החודש) ורק לאחר תשלום למס הכנסה אם ישאר כסף המחזיקים בחש החדש יקבלו משהו

הי reem,

זה לא מה שאני הבנתי מהכתוב. האגח "חדש" עבורי (כבר 3 שנים לא הסתכלתי על החברה) ולכן קיים סיכוי סביר שאני טועה, אך מכיוון שכך או כך, אין לזה חשיבות מבחינת הניתוח, איני מוצא צורך לבדוק.

מה שאני הבנתי הוא ש-15M שח מועברים לנאמן לצורך התשלום לאגחים חש. עם זאת, ע"פ דרישת רשות המיסים, אין לשלם כסף זה, אלא לאחר סגירת השומות מולה ולכן כסף זה יעוכב אצל הנאמן ויועבר לנושים, רק לאחר סגירת השומות (או כמה התניות אחרות).

בברכה,

אני ממשיך מדי פעם להסתכל על כל הניירות הקשורים לארזים. דברים שפיספסתי:
    1. שלילי - הביטחונות העדיפים ל-4 הם רק על החלק היחסי שנפרע ביתר (מול שאר הסדרות).
    2. מאוד חיובי - נאמן 4 יכול לכפות על החברה מכירה של ה-Cappela, אם ימצא רוכש ב-250 מליון שח (לא כל כך תלוש).

ככל שאני מסתכל על האגח יותר, הוא נראה לי יותר טוב.

בברכה,

שלום PIRATE,

אני מתאר לעצמי שלא "תאהב", בלשון המעטה, את שאלתי הבאה:
    האם אתה לא חושב שעדיף היה שהאדון יכניס את ה-10 מליון שלו לחברה (נניח, כהלוואת בעלים פחותה מהאג"ח) ע"פ תעלולים משונים באולטרא-שייפ ??
    האם זה לא היה משפר במעט את התמונה העכורה בנוגע להסדרי חוב??
    נדמה לי, כי שוק הון משולל היבט מוסרי מסוים הינו חסר תוחלת.

בברכה,
    אודי

הי udiwe,

אנחנו כבר מבינים שהגישות שלנו לשוק ההון שונות בתכלית. אני איני מאמין במוסר בשוק ההון אלא באינטרסים (ושם טוב של מוסריות, נאמנות וכדומה הם אינטרס בפני עצמו) או, אם לעוות מעט את משפט הסיכום שלך - וסר חסר אינטרס בשוק ההון הוא חסר תוחלת". מעבר לכך, כישלון בעיסקה אחת לא צריכה לגרום לוויתור על עיסקה מוצלחת אחרת (אלביט הדמייה והקניונים בארהב כדוגמא).

לגופו של עניין, גורביץ טען שהוא יכול לשלם הכל ומעולם לא רצה את הסדר - ההסדר נכפה עליו. למעשה הוא התנגד להסדר שהתקבל לכל אורך הדרך (כי גם הוא מבין שההסדר הנ"ל יגרום לחברה חדלות פירעון). במצב כזה, לטעמי, גורביץ אינו חייב דבר (גם לא מוסרית) לבעלי האגח (שסינדלו אותו). אישית, לא אאשים את גורביץ אם יפעל כנגד מחזיקי האגח.

בברכה,

עידכון,

החברה מימשה את הנכס ביוקנעם ב-18M שח (זה שהחברה שיערכה כ-13M, לפי תשואה בפועל של 21% ולא הבנתי מדוע). כמובן שמשפר את הנזילות שזו חדשה טובה לחברה.

האגח לטעמי, במחירו הנוכחי (52.7) היה ונשאר אחד האגחים הטובים ביותר בשוק כיום (במשוואת סיכון-סיכוי). אך כדאי לזכור שהסיכון המגולם בו גבוה (לא מעט, בגלל בעל בית עצבני שנדפק ע"י בעלי האגח).

בברכה,

rema1
    אורח
    בוקר,

תודה.

ובאשר ל:

(זה שהחברה שיערכה .....וכו') אם אינך מבין ברור שאני לא מבינה.
    אז בכל זאת מדוע?

אולי אשקיע (לא סוחרת לא) שם משהו היום נראה גם הבדיקה שלי נדרשת)

תודה, יום נעים ,

אודי
    בוקר
    נסה לחוות דעה גם

תודה
    יום נעים

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •