x

עמוד 3 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 32

נושא: זרקור: ארזים אגח 4

המנכל מתפטר, האם זה צריך להדאיג או שזה סתם מחזור חיים רגיל ?
    http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=753577

הי reem,

התפטרות של מנכל צריכה תמיד להטריד.

עם זאת, מקריאת המכתב, נראה כי אין זה מכתב של סכסוך אלא רצון למקום "יותר נעים" במיוחד לאור העובדה שהמנכ"ל במקרה זה פעל כנגד בעל השליטה וניצח - יוצר מתחים לא קטנים ...

תוסיף על כך את התובנה שמלכתחילה ההשקעה באגח זה היא בעיקר בגלל הבטוחות ותקבל שהתפטרות המנכ"ל לא משנה הרבה - החברה היתה בח.. ונשארה שם (עם או בלי המנכ"ל).

בברכה,

אני מחזיק גם את אגח 2 הקצר עם פחות ביטחונות, האם לדעתך התשלום הקרוב בינואר ישולם?
    נ.ב
    היום שולם גם קצת מאגח 2

הי reem,

תשובה פה לא תהייה רצינית.
    צריך לחכות לדוחות וגם אז אני לא בטוח שניתן יהייה לקבל תשובה.

בכל מקרה, אני אישית מעולם לא שקלתי לקנות את אגח 2.

בברכה,

הי reem,

אכן חדשות טובות. החדשות טובות לכל האגחים אך במיוחד ל-2,3.
    למעשה המימוש הנ"ל ביחד עם הקודם סולל את הדרך לתזרים. בזמנו הערכתי שהחברה לא תעמוד בתשלומים. לאחר המימושים האחרונים (+ההסכמים בגרמנייה) שיניתי את דעתי. אני מעריך שאם לא יהיו הפתעות מיוחדות עם השוכר של בניין ה"קאפלה", כל התשלומים של כל האגחים ישולמו!!

תסתכל על זה כך - עד לסוף שנת 2015, יש את החשבונאות הבאה (מהזיכרון - בערך):
    תשלומים:
    - מיסים (מעבר למיסים על המכירות החדשות): 15M ש"ח.
    - אגח 2: 32M ש"ח
    - אג 3: 8M ש"ח
    - אגח 4: 60M ש"ח.
    - הנה"כ: 10M ש"ח.

מקורות:
    קופה: 15M ש"ח.
    מימוש 1: 14M ש"ח.
    מימוש 2: 24M ש"ח.
    קאפלה: 4x18M=72M

חובות לתשלום 125M, מקורות לתשלום 125M ש"ח.
    נראה די מבטיח (גם אם "שיחקתי" קצת עם הנתונים שייראה "טוב").

בברכה,

הי reem,

בחנתי מעט את הדיווחים. נראה כי פספסתי דווח על הסדר (נכסים בגרמנייה) בשווי של כ-3M יורו (15M ש"ח). תוספת זו (למימושים האחרונים) נראה כי מייצבת את מצבם של אגחים 2,3 באופן סופי והם עברו למצב של no-loss (עד תחילת 2014 יחזירו את כל ההשקעה - במחיר השוק היום). גם אגח 4 מצבו השתפר פלאים אך הרבה פחות מהשניים האחרים.

כלומר, כל מי שאינו מחזיק באגח ומחפש משהו בשוק, הייתי מציע לשקול ולבדוק קנייה של ארזים אגח 2 (אגח 3 כמעט בלתי אפשרי לקנות), ייתכן כי זהו winner אמיתי.

בברכה,

עידכון,

פורסם הדוח.
    אין חדשות מרעישות. נראה שאכן לא תהייה בעיית תשלום בעתיד הקרוב. לדעתי, הבעייה תצוץ ב-2016 (ואופתע מאוד אם לא תצוץ). מעבר לכך, גיליתי בדו"ח משהו שלא שמתי לב אליו בקריאת ההסדר:
    "עד ליום 31.1.2013 תפעל החברה לכך שתתבצע הזרמה של 20 מש"ח ממקורות חיצוניים לחברה (לרבות מכח השכר עליו ויתר בעל השליטה כמפורט לעיל, או מכירת מניות רדומות או הלוואה נחותה לחובות כלפי מחזיקי אגרות החוב בכל הסדרות או ממימוש הנכס בבון, והחברה תבצע עד המועד האמור פירעון מוקדם של סדרה 4 (המוחזק בידי הציבור בלבד) בסכום של 20 מליון ש"ח, מתוך אותה הזרמה ממקורות חיצוניים (על פי שווי מתואם)."

כלומר, כיוון שהמקורות ל-20M ש"ח המצוינים כבר כמעט וקיימים במלואם (כ-17M ש"ח מתוכם קיימים), ניתן להניח פידיון מוקדם של 10% מהסידרה (מעבר ללוח הסילוקין הקיים - אם הבנתי נכון).

הבטוחה עדיין נראית טוב (נכסי הקאפלה) - יוצרת הכנסות ברוטו של כ-24M ש"ח בשנה (ע"פ הדוח האחרון).

בברכה,

לסיכום ולאחר הדוח איזה אגח אטרקטיבי יותר 2 הקצר עם פחות ביטחונות או 4 הארוך עם סיכוי לפדיון מוקדם של 10% ויותר ביטחונות?

הי reem,

לאור ההודעות האחרונות, ההעדפה שלי עברה ל-2,3. אלא מהי, לא ממש ניתן לעבור בין הניירות שכן לא ניתן לקנות/למכור במחירים הגיוניים. כלומר, אני עדיין בעיקר ב-4 (העברתי רק מעט ל-2).

בברכה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות