כתבה מעניינת על ה-vix וקפריסין:
http://www.cnbc.com/id/100564400
כתבה מעניינת על ה-vix וקפריסין:
http://www.cnbc.com/id/100564400
ליאור,
לא מדוייק.אתה מתאר את התנודתיות כתנודתיות של התשואה על הנכס, בעוד האופציות מגלמות את התנודתיות של הנכס עצמו.
יש תנודתיות של שוק / מניה - זה מדיד וברור כתנודתיות בתשואה.
התנודתיות בתמחור אופציה היא "גלומה" . מה זאת אומרת - היא נגזרת של מחיר האופציה, היא אינה תנודתיות אמיתית , אלא "חזויה"
אתה כמובן צודק, אך זה לא רלבנטי , כי אם אתה יודע בוודאות מה יהיה ערך המדד עוד שבוע מהיום, תמחור האופציה יקבע עפ"י מחיר המימוש, הריבית והזמן לפקיעה. התנודתיות "הגלומה" בתמחור האופציה תישאר קבועה בין הימים עד הפקיעהאפילו אם נאמר שאנחנו יודעים שבשבוע הקרוב בכל יום יעלה המדד בדיוק ב-1%, ויש אופציות שפוקעות בעוד שבוע, ברור שסטיית התקן שלהן לא תהיה 0
לא. סטיית התקן שלהם מבטאת את הערכת כותב / מוכר האופציה לתנודתיות הצפויהסטיית התקן שלהן מבטאת את תנודתיות הנכס
לכן יש פער בין תנודתיות בפועל לתנודתיות הגלומה המחירי האופציות
נערך לאחרונה על ידי tby, 19.03.2013 בשעה 12:46
אם השחקנים מעונינים בפקיעה מתחת ל1230 ,מדוע הם לא מנצלים את המומנטום שקיים כרגע בשוק ולהתחיל להוריד את המדד... ,נכון לעכשיו נראה שיש להם תוכניות אחרות...
לא כל מה שהשחקנים מתכננים גם מצליח להם בסופו של דבר.
יש עוד גורמים שמשפיעים על השוק מלבד שחקנים.
לאור העובדה שכל המדדים ירוקים למעט מדד הבנקים אני חושב שהמדד עולה בניגוד לתוכניות של השחקנים.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
היי tby,
הדברים שכתבת כמובן נכונים.
לא הוספתי אותם כי חשבתי שזה מובן מאליו.
ברור שהתנודתיות שגלומה באופציות היא חזויה, ושהיא נגזרת מהמחיר.
מה שאמרתי הוא שהתנודתיות החזויה היא של הנכס ולא של התשואה, ולא כמו שהצגת את זה, שאם השוק כל יום נותן בדיוק את אותה תזוזה, התנודתיות שלו היא 0.
ז"א- סטיית התקן ההיסטורית לא תקבע לפי תצפיות של התזוזה, אלא לפי תצפיות של נכס הבסיס.
כך גם התנודתיות החזויה- באופציות אני מנסה לחזות מה תהיה תנודתיות נכס הבסיס, ולא תנודתיות התזוזה(תשואה).
בסך הכל נראה לי שהתבלבלת כאן, ורציתי להסב את תשומת לבך.
חוץ מזה, אני שוב מציין שאני לא חולק על עניין הויקס, ולא מתיימר לדעת איך בדיוק הוא מחושב.
כמובן שאם מישהו לא מכיר את הנכס הנ"ל, אין לו מה להתעסק בו.
יום טוב.
ליאור,
לא התבלבלתי. אני עומד מאחורי המשפט:
בהנחה ש"תנודתיות" זו סטיית תקן , ו"תזוזה" זו תשואה.שאם השוק כל יום נותן בדיוק את אותה תזוזה, התנודתיות שלו היא 0
היי,
הבנו אחד את השני.
אני מקווה שגם כל מי שקורא הבין שהניסוח הנ"ל בהקשר של סטיית התקן באופציות לא מסתדר.
כל טוב.
דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.
הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.
אבי,
אני רואה שהנושא מסובך להבנה אך לא נותר לי אלא לחזור על שכתבתי -
אני שוב מדגיש אנו עוסקים בשני נושאים שונים:אתה בא לומר לי שאם במשך 10 יום רצוף השוק ינוע כל יום 2 אחוז, ובתוך יומי נזוז בפראות כל כמה דקות מעלה מטה את אותם 2 אחוז בשלמות דהיינו נבקר בשיא ובשפל היומי כל כמה דקות, הויקס עדיין תעמוד בסיום ה10 ימים באותה מקום ?
1. יש את תנודתיות השוק/ מניה - אם כל יום במשך 10 ימים השוק יעלה בדיוק 2% [לא חשוב מה קרה במסחר התוך יומי ] אזי סטיית התקן של תשואת השוק היומית ב - 10 ימים אלו היא 0.
אילו מחשבים סטיית תקן שעתית, אזי התוצאה היתה שונה מ - 0. את סטיית התקן מחשבים בתום אותם עשרת הימים - זו סטיית תקן היסטורית.
2. יש את ה - VIX - הוא מחושב מסטיית התקן הגלומה באופציות והוא "צופה" קדימה את התנודתיות - ה - VIX אינו תנודתיות השוק היום או אתמול ה - VIX הוא בהפשטה סטיית תקן עתידית והיא אינה עומדת על 0.
תודה
דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.
הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.