שחקן האם תוכל לתת הסבר מתמטי לעובדה שהויקס לא יכול לשבור את רמת ה10 נקודות כפי שטענת בעבר,שכן כרגע ברמת 11 נקודות ואני שוקל לאסוף אותו
שחקן האם תוכל לתת הסבר מתמטי לעובדה שהויקס לא יכול לשבור את רמת ה10 נקודות כפי שטענת בעבר,שכן כרגע ברמת 11 נקודות ואני שוקל לאסוף אותו
אין הסבר כזה
הסיפור שויקס לא יכול לרדת מתחת ל - 10 זו אגדה אורבנית.
ובאשר למשפט שלך "אני שוקל לאסוף אותו" מדגיש את חוסר הידע שלך בנושא -חבל על הכסף שלך , אל תתעסק במוצרי VIX עד שתלמד טוב טוב מה זה - ובטח לא דרך מערכות פורומים והסברים שיטחיים
גם לזה אין אחיזה במציאות.כשבהנחה ונגיע לסטיה 10 או קרוב לכך אני רואה בכך הזדמנות של פעם בדור לביצוע
אסטרטגיות טווח ארוך, ואף מתעתד לפעול בהתאם במקרה שכזה.
כולם חייבים להפנים - מדד הויקס הוא חישוב שמבוסס על השונות הגלומה באופציות על ה - S&P - זה הכל.
VIX בטווחים של 10 ומטה זו לא תופעה של פעם בדור. נהפוך הוא --ככל שהמסחר מבוסס אלגו יותר נפוץ והשחקנים מוכנים לבצע עיסקאות בשברירי דולרים של ריווחיות - כך התשתית שגורמת ל -VIX לרדת . הוא גם יגיע ל - 8.כי מי שמוכר אופציות יהיה מוכן למוכרן במחירים יותר נמוכים כי נסמך על מערכות ממוחשבות לתחזק את הפוזיציה
הבעיה של כולם היום זה ההלם של 2008-2009 שהקפיץ את התנודתיות לשמיים ולוקח זמן לשכוח כזה מאורע. אך זה יקרה.
אי אפשר "לנצל" VIX נמוך פרט לעובדה הברורה שמחירי שהפרמיות על האופציות מאוד נמוכות כך שקנית PUT ארוך זולה. אפשר לבנות פוזיציה שתרוויח השונות הגלומה באופציות תעלה - אך זו הימור לטווח קצר ובוודאי לא אסטרטגיה לטווח ארוך
בקיצור, בתור מי שעוסק ב- VIX והרבה - - זה תחום סופר מקצועי. דורש הרבה לימוד , הבנה והתנסות ולא מעט "דמי לימוד"
אי אפשר ללמוד זאת מפורום באינטרנט - כי רבים וטובים שחושבים שהם יודעים - לא באמת מבינים
כלל פשוט וקל לגבי כל מי שכספו יקר לו - אף פעם אל תהיה LONG במוצרי VIX. אף פעם. לעולם.
רוצים להמר על ירידות בשוק - תיקנו PUT , תמכרו מניות בשורט , תמכרו CALL . אל תיגעו ב - VXX וחבר מרעיו. אלא אם אתם בצד המוכר.
תודה TBY!VIX בטווחים של 10 ומטה זו לא תופעה של פעם בדור. נהפוך הוא --ככל שהמסחר מבוסס אלגו יותר נפוץ והשחקנים מוכנים לבצע עיסקאות בשברירי דולרים של ריווחיות - כך התשתית שגורמת ל -VIX לרדת . הוא גם יגיע ל - 8.כי מי שמוכר אופציות יהיה מוכן למוכרן במחירים יותר נמוכים כי נסמך על מערכות ממוחשבות לתחזק את הפוזיציה
יש מישהו שלא נוהה אחרי "השחקן".
שאלה:
מסחר מבוסס אלגו לא מלבה תנודתיות??
זה מה שמספרים לנו כל הזמן בתקשורת.
מה שאתה אומר זה בעצם ההיפך המוחלט: אלגו מדכא תנודתיות.
הממ... מעניין
ליאור,
לא התבלבלתי. אני עומד מאחורי המשפט:
בהנחה ש"תנודתיות" זו סטיית תקן , ו"תזוזה" זו תשואה.שאם השוק כל יום נותן בדיוק את אותה תזוזה, התנודתיות שלו היא 0
דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.
הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.
ליאור,
לא מדוייק.אתה מתאר את התנודתיות כתנודתיות של התשואה על הנכס, בעוד האופציות מגלמות את התנודתיות של הנכס עצמו.
יש תנודתיות של שוק / מניה - זה מדיד וברור כתנודתיות בתשואה.
התנודתיות בתמחור אופציה היא "גלומה" . מה זאת אומרת - היא נגזרת של מחיר האופציה, היא אינה תנודתיות אמיתית , אלא "חזויה"
אתה כמובן צודק, אך זה לא רלבנטי , כי אם אתה יודע בוודאות מה יהיה ערך המדד עוד שבוע מהיום, תמחור האופציה יקבע עפ"י מחיר המימוש, הריבית והזמן לפקיעה. התנודתיות "הגלומה" בתמחור האופציה תישאר קבועה בין הימים עד הפקיעהאפילו אם נאמר שאנחנו יודעים שבשבוע הקרוב בכל יום יעלה המדד בדיוק ב-1%, ויש אופציות שפוקעות בעוד שבוע, ברור שסטיית התקן שלהן לא תהיה 0
לא. סטיית התקן שלהם מבטאת את הערכת כותב / מוכר האופציה לתנודתיות הצפויהסטיית התקן שלהן מבטאת את תנודתיות הנכס
לכן יש פער בין תנודתיות בפועל לתנודתיות הגלומה המחירי האופציות
נערך לאחרונה על ידי tby, 19.03.2013 בשעה 12:46
טדי
נערך לאחרונה על ידי lembo, 14.03.2013 בשעה 10:22
אל תדאג לכסף שלי, ולגבי אגדה אורבנית או לא, זה מה ששמעתי משחקן, והייתי מעוניין שיחזק זאת על ידי כלים מתמטיים.אם אינך בקי בחומר אין צורך להפריך זאת, ואם אתה בקי בחומר אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בעניין
התשובה הקצרה - לא, זה לא יחזיר.במקרה קיצון שבאמת ה VIX יקפוץ-
האין זה "יכפר" על כל השחיקה ואף יותר?
התשובה הארוכה - תלוי.
השחיקה היא פונקציה של זמן. בממוצע, כל חודש, מי שמחזיק את ה - VXX מפסיד 8% לקוטנגו
ה- VXX מחזיק חוזים עתידיים - כלומר היום ה - VIX הוא 11.3 , אך VXX מחזיק מעט מאוד מהחוזה הקרוב - במחיר 12.5 והרבה מהחוזה הבא - 14.65 (קוטנגו חודשי - 17%!) , כלומר במשוקלל ה - VXX מחזיק חוזים בשווי של כ - 14 - 24% יותר גבוה מספוט VIX
עכשיו קח בחשבון שכאשר ה - VIX קופץ לרמות מאוד גבוהות , המצב מתהפך - VXX מחזיק חוזים במחיר יותר נמוך מהספוט VIX
אתה תלוי במשולש הזה - כמה זמן אתה מחזיק (ונשחק) לעומת כמה גבוה יקפוץ ה - VIX ולכמה יגיע החוזים שה VIX יגיע למקסימום, שלא לדבר שתצטרך למכור בשיא ואיך תדע שאתה שם? ובכלל מי יודע לכמה יקפוץ ה - VIX ?
תעשה מחקר פשוט - תסתכל על הגרפים של VIX לעומת VXX ותראה את הקורלציה - ככלל אצבע VXX יעלה 50% מעליית ה - VIX
בסיכומו של דבר,כל חודש אחזקה ב- VXX יצריך קפיצה יותר חדה ב VIX על מנת שתרוויח עד השחיקה תהיה כזו שרק מאורע סופר קיצוני יאפשר לך להרוויח ובסוף שום דבר כבר לא יעזור - ההפסד על ה - VXX כל כך כבד ששום קפיצה ב - VIX לא תחזיר אותו לערכי העבר