x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 218

נושא: ריבית בנק ישראל ומחירי הדיור - עמדתו של פישר

Hybrid View

להערכתי, על הממשלה להתעקש על התיישבות יהודית בבקעת הירדן - שתהווה קו הגנה מפני כל מה שרע מאוד ויכול להגיע מהמזרח.

ללא התיישבות יהודית - אין כל משמעות להחזקת צבא ישראלי - וללא צבא ישראלי כח בינלאומי אפילו אמריקאי זה יותר נזק מתועלת.

ברור שיש כאן ניסיון לכפות הסכם רע על ישראל - השאלה היא האם ראש הממשלה הישראלי מסוגל לעמוד בלחץ האמריקאי.

לכל חסידי ההסכם - תארו לכם מה היה קורה אם הסכם אסד האב - ישראל היה מביא את הגיהאד העולמי לשבת על מי הכנרת ומקורות הירד
    ימי חומה ומגדל חלפו מהעולם. להתישבות אין כל ערך צבאי - ראו זאת כבר במלחמת יום כיפור שצריך היה לפנות אוכלוסייה מישובים ברמת הגולן - בשום ישוב לא היתה כוונה להילחם על הגדר - בניגוד מוחלט לששת הימים שישובי הגבול היו עמדות מבוצרות המאויישות ע"י התושבים

התפיסה הבטחונית היום נגד הסתננוית זה גדר טכנולוגית - גדר מסיבית עם אמצעי גילוי טכנולוגיים שכוללים הסתכלות אל תוך שטח התראה בעומקים של ק"מ רבים.
    נגמרו הימים של מגדלי שמירה וזרקורים - היום אלו תרני תצפית / בלונים עם ראיית יום / לילה , רזולוציה גבוהה וזום מסיבי שמתנקזים אל חמ"ל מוקר מחשב שמקפיץ רק את החריג.
    נגמר גם הצורך בסיורים מאויישים - היום יש כלי רכב בלתי מאוישים וחמושים שנוסעים סביב עזה ובמתקנים רגישים בארה"ב , יש עמדות "רואה-יורה" ועוד ועוד.
    אפשר לסגור הרמטית גבול בפני מסתננים - זה רק שאלה של עלות - וישראל עושה זאת היום בעזה, סוריה , חלקית בלבנון ועוד יותר חלקית בגבול.
    לגבי מי יאייש את סגירת הגבול - הייתי הולך על כח נאטו שישראל מצורפת לנאטו ב - 5 שנים הראשונות 70% מהכח ישראלי ואז להוריד 5% כל שנה עד שמגיעים ל 15%- כך שיהיו ישראלים בשטח ובעמדות פיקוד , ומכיוון שהניטור הוא אלקטרוני - ישראל יכולה להקים חמ"ל מקביל ולקבל את כל האינפורמציה שהחמ"ל הבינלאומי רואה - ישראל תראה.

לגבי תסריטים של שריון איראני / עיראקי / ירדני חוצה את הירדן ומטפס לגו ההר - את זה ניסו הירדנים לבצע בששת הימים- ואז הם שלטו בגדה. חיל האויר גמר אותם בדרך. היום תנועה של טור משוריין מול אויב מודרני זו התאבדות - הסורים גילו זאת ב 82 , העירקים ב 91 ומאז אף אחד לא חשב אפילו על לנסות....

באופן כללי - איום טרור הוא איום משמעותית יותר קל לטיפול ו"תחזוקה שוטפת" מאשר הערכות למלחמה עם מדינה לכן "מה יה קורה אילו הגיהד העולמי היה על הכנרת " - התשובה היא - זה משמעותית פחות מסוכן מדויזיות משורינות של אסד האבא שישבו על הגולן טרם ששת הימים.

והכל בסוף מתקשר לכמה כסף הבטחון עולה - כתבתי על זה כאן: http://on-vix.blogspot.com/2014/02/blog-post_26.html בהקשר של צמצום הצבא האמריקאי והשלכת הנושא על גודל צה"ל
    נערך לאחרונה על ידי tby, 07.03.2014 בשעה 11:51
    בלוג: on-vix.blogspot.co.il

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה

התפיסה הבטחונית היום נגד הסתננוית זה גדר טכנולוגית - גדר מסיבית עם אמצעי גילוי טכנולוגיים שכוללים הסתכלות אל תוך שטח התראה בעומקים של ק"מ רבים.
    נגמרו הימים של מגדלי שמירה וזרקורים - היום אלו תרני תצפית / בלונים עם ראיית יום / לילה , רזולוציה גבוהה וזום מסיבי שמתנקזים אל חמ"ל מוקר מחשב שמקפיץ רק את החריג.
    נגמר גם הצורך בסיורים מאויישים - היום יש כלי רכב בלתי מאוישים וחמושים שנוסעים סביב עזה ובמתקנים רגישים בארה"ב , יש עמדות "רואה-יורה" ועוד ועוד.
    אפשר לסגור הרמטית גבול בפני מסתננים - זה רק שאלה של עלות - וישראל עושה זאת היום בעזה, סוריה , חלקית בלבנון ועוד יותר חלקית בגבול.
    לגבי מי יאייש את סגירת הגבול - הייתי הולך על כח נאטו שישראל מצורפת לנאטו ב - 5 שנים הראשונות 70% מהכח ישראלי ואז להוריד 5% כל שנה עד שמגיעים ל 15%- כך שיהיו ישראלים בשטח ובעמדות פיקוד , ומכיוון שהניטור הוא אלקטרוני - ישראל יכולה להקים חמ"ל מקביל ולקבל את כל האינפורמציה שהחמ"ל הבינלאומי רואה - ישראל תראה.

סגרנו על כח טורקי מנאטו שיאבטח את הגבול ממזרח?

לגבי תסריטים של שריון איראני / עיראקי / ירדני חוצה את הירדן ומטפס לגו ההר - את זה ניסו הירדנים לבצע בששת הימים- ואז הם שלטו בגדה. חיל האויר גמר אותם בדרך. היום תנועה של טור משוריין מול אויב מודרני זו התאבדות - הסורים גילו זאת ב 82 , העירקים ב 91 ומאז אף אחד לא חשב אפילו על לנסות....

באופן כללי - איום טרור הוא איום משמעותית יותר קל לטיפול ו"תחזוקה שוטפת" מאשר הערכות למלחמה עם מדינה לכן "מה יה קורה אילו הגיהד העולמי היה על הכנרת " - התשובה היא - זה משמעותית פחות מסוכן מדויזיות משורינות של אסד האבא שישבו על הגולן טרם ששת הימים.

והכל בסוף מתקשר לכמה כסף הבטחון עולה - כתבתי על זה כאן: http://on-vix.blogspot.com/2014/02/blog-post_26.html בהקשר של צמצום הצבא האמריקאי והשלכת הנושא על גודל צה"ל
    שים לב, כתבתי על בקעת הירדן לא כי אני מסתכל על הדברים מבחינה בטחונית אלא כי אני מסתכל על הדברים מבחינה דמוגרפית - מצבנו היה טוב בהרבה אם גב ההר היה פנוי ברובו - בפועל זה לא המצב - המרכזיים האורבאניים הגדולים ביו"ש: שכם, רמאללה, חברון והכפרים סביב כוללים כמיליון ערבים ונראה לי שיש ביננו הסכמה שלא טוב להגיע למצב בו אנחנו נצטרך לתת להם בתי חולים, ותעסוקה וקצבאות.

האם היה ניתן להגן על ישראל ללא הגולן - התשובה היא כן, אבל האם עדיף מצב בו אנחנו יושבים ברמה ואחראים על ~20,000 ערבים - דרוזים, שלא ממש מתים עלינו - נהפוכו. מים חיים זורמים אל הכנרת ולא ביוב של חצי מיליון סורים כפי שהיה קורה אם אסד האב היה מקבל את השטח.

גם הערבים הפלשתיתנאים לוטשים עיניים אל השטחים הפתוחים של בקעת הירדן - הם מתכננים שם ערים ושדות תעופה,.....

ברגע שהשטח יהיה מאוכלס אתה לא ממש תוכל להפריד כמו שצריך בין מאות המיליונים של הערבים שממזרח לגבול וממערב לו. גם כח נאטו שיהיה שם יהיה חסר מוטיבציה ורצון להתעמת אפילו פחות ממך.

מדינאי של השמאל בשם יגאל אלון ראה את הדברים הללו נכונה כבר בשנות ה- 70 - הוא הבין את חשיבות ההתישבות כהגנה והחשיבות הדמוגרפית.

גם לערבים ולאמריקאים ברור שערים שלמות כמו מעלה אדומים, אריאל, בית"ר עלית, קרית ספר, גבעת זאב הם עובדות בשטח שלא ממש קל להזיז וביננו זו תהיה אוולת ועוול לנסות לגרש מבתיהם מאות אלפי יהודים ולכן מדברים על פתרון למצב קיים.

השאלה היא לטעמי, למה אנחנו בונים תוכנית שמדברת על גירוש של מאות או עשרות אלפי יהודים לצד איזו אידאולוגיה שערבים אסור להזיז או להזיז את הגבול בקרבתם.

ממש לא ברורה לי האקסיומה הזו. כדוגמא יתכן והייתי מוותר על ישובי נחל עירון כהחלטת ממשלה וגלגוגיה וקלאנסווה כהחלטת ממשלה ומספח איזורים ריקים וכאלו שקיים שם רב יהודי ברור.

למעט סלע המחלוקת בהר הבית ובעיר העתיקה גם הספוח של כפרי "מזרח ירושלים" שלא היו ירושלים עד שהחלטה לא חכמה במיוחד של ממשלת ישראל הפכה אותם לכאלה ניתנים ביותר מרצון להפרדות מאתנו.

הפתרון שיחזיק מעמד לטווח ארוך חייב להיות מבוסס על הפרדה של יהודים מצד אחד של הגבול ומוסלמים מצדו האחר וגדר גבוהה בינהם - כשהגדר תהיה גבוהה ולא ניתנת להזזה ניתן לדבר על פרויקטים והשקעות וסחר - אחרת זה מתכון לצרות צרורות.

ברגע שנציע לצד השני את מה שאתה מציע ניתפס כחלשים ושערי גיהינום ייפתחו על ראשינו
    אתה לא מעודכן. זה לא מה שאני מציע, זה מה שסוכם.

אתה חי בשכונה לא רציונלית וכדי לשרוד בה גם אתה חייב מידה של אי-רציונליות.
    זה לא כמו לנתח אג"ח זבל של חברה שאנשים זרקו מתוך פניקה,
    אבל כשעושים חשבון רציונלי ומתעלמים מרעשי רקע ו"פרשנים" יודעים שמתישהו העיוות בשוק יתוקן.
    אני חושב שהגדרת יפה את המצב - יש הרבה אי רציונאליות בשני הצדדים שמאוד מפריעה להגיע לתוצאות, אבל זה לא אומר שאין פתרון רציונאלי - זה רק יקח זמן עד שהלא רציונאלים יבינו שהם חיים בעולם דמיוני.

עד סוף החודש יהיה מסמך אמריקאי - ישראל תקבלו עם הערות על הפרטים הקטנים, אנו מאזן יעשה רעשים של דחיה אך "יכנע" ללחץ של מדינות המפרץ וירדן ויקבל עם הסתייגויות ולפחות יהיה ברור כמה קרובים הצדדים זה לזה - והם מאוד קרובים אם מה שראש הממשלה הישראלי דורש זה "שיכירו במדינה יהודית"

אני בדעה שהשוק יגיב מצויין על העניין ונחווה ראלי לא קטן במניות - אם אני טועה , מחיר הטעות קטן אם אני צודק - יהיו רווחים יפים. כעת שההזדמניות באגח זבל מתמעטות, הגיע הזמן למניות

... אם אני צודק - יהיו רווחים יפים. כעת שההזדמניות באגח זבל מתמעטות, הגיע הזמן למניות
    וסוף כל סוף הגענו להיבט הכלכלי....

השאלה שנותרה לפתור - אילו מניות....??

ציטוט פורסם במקור על ידי og1525 צפה בהודעה
    וסוף כל סוף הגענו להיבט הכלכלי....

השאלה שנותרה לפתור - אילו מניות....??
    עשיתי קצת חריש על מניות נדל"ן.
    הרי מתישהו המדינה שלנו תהפוך לאתר בנייה אחד גדול - אין בררה.
    מתישהו הסבך הביורוקרטי ייפתר כאן ויש המון עבודה.

הכי מצאה חן בעיני "דורי בנייה". נסחרת מאוד בזול - מכפיל באזור 6.
    אין לה חובות והתפעול שלה מאוד יעיל עם החזר גבוה על ההון/השקעה.
    אם נקח לדוגמא את "דניה סיבוס" לצורך השוואה, היא נסחרת מכפיל 28.
    יש למניית "דורי בנייה" איפה לעלות אפילו ללא צמיחה ברווחים.
    ואם תסקרו את ההיסטוריה שלהם, הם הגדילו הכנסות יפה מאוד מאז הקמתם.

מה שעוד מייחד את "דורי בנייה" זה שזו חברה קבלנית בלבד - אסור לה לעשות בפרויקטים יזמיים.
    זאת לעומת "דורי קבוצה" שלה אסור לעסוק בפרויקטים קבלניים.
    כך, למעשה, "דורי בנייה" מגינה על עצמה מפני ירידה אפשרית במחירי דירות (אם תקרה כמובן),
    מכיוון שאין לה מלאי קרקעות שעלול לחוות ירידה דרסטית במחיר.

אני חושב שהגדרת יפה את המצב - יש הרבה אי רציונאליות בשני הצדדים שמאוד מפריעה להגיע לתוצאות, אבל זה לא אומר שאין פתרון רציונאלי - זה רק יקח זמן עד שהלא רציונאלים יבינו שהם חיים בעולם דמיוני.
    זה יכול לקחת 100 ו-200 שנה עד שיהיה שלום "הסכמי".
    אני לא מאמין שהמצב הזה של מלחמה קרה ביננו לבין הערבים יתחלף מתישהו בקרוב.

אני בדעה שהשוק יגיב מצויין על העניין ונחווה ראלי לא קטן במניות - אם אני טועה , מחיר הטעות קטן אם אני צודק - יהיו רווחים יפים. כעת שההזדמניות באגח זבל מתמעטות, הגיע הזמן למניות
    כאן אנחנו מסכימים.
    אנחנו די מפגרים אחרי העולם ולא ממש בצדק

שוב, פעם לא העלה לי צבע, אסדר בערב הפרדה בצבע בין כתביך לדברים שכתבתי.

, יש לשים בפני כולי עלמא את הקלפים על השולחן - היהודים בניגוד לכוונה המקורית של אומות העולם בועידת סן-רמו של הקמת מדינה יהודית על מירב \ כל שטח של המנדט הבריטי - היהודים לא קבלו את נתח הארי וכעת מנסים לגזול גם את כבשת הרש.
    עכשיו הבנתי מה אתה לא מבין.

מעולם לא היתה כוונה של אף אחד להקים מדינה יהודית בכל שטח המנדט הבריטי

בוועידת סאן רמו חילקו את המזרח התיכון , והבריטים קיבלו מנדט על עבר הירדן וא"י כאשר הטילו על בריטניה לממש את הצהרת בלפור בשטח המנדט.

ומהיא הצהרת בלפור:

"לורד רוטשילד היקר,

לעונג לי להעביר לידיך להלן, בשמה של ממשלת הוד מלכותו, את הצהרת ההזדהות עם השאיפות היהודיות הציוניות כפי שהוגשה לקבינט ואושרה על ידו:

"ממשלת הוד מלכותו רואה בעין יפה הקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל, ותשתדל במיטב מאמציה להקל על השגת מטרה זו, בתנאי ברור שלא ייעשה שום דבר העלול לפגוע בזכויות האזרחיות והדתיות של עדות לא יהודיות בארץ ישראל או בזכויות ובמעמד המדיני של יהודים בכל ארץ אחרת".

כלומר בריטניה , בזכות לובי יהודי חזק , הכירה בתהליך של הקמת מדינה יהודית בא"י אך בלי לפגוע בזכויות האזרחיות של הלא יהודים - כלומר הזכות שלהם להגדרה עצמית , שלטון עצמי וכו - בוודאי לא היתה כוונה כי יהודים ישלטו בערבים או לתת ליהודים את כל שטחי המנדט....

אגב, אני קצת לא מבין מה אתה מלין שעבר הירדן ניתן לערבים - ראשית לא היה שם ולו יהודי אחד. שנית , שמעת על לורנס איש ערב? הערבים שילמו בדם על כיבוש א"י הם נלחמו יחד עם הבריטים נגד הטורקי - זה לא מלמדים בישראל. עבר הירדן היה הפרס שלהם.
    מה היהודים עשו אז? כלום. כי היו מעט מאוד יהודים בא"י ב 1918-1919, אבל על מחתרת ניל"י כל ילד שמע, והצהרת בלפור היתה מנותקת לחלוטין מהמציאות בשטח .
    המזל של היהודים היה הלובי החזק בבריטניה - חיים ויצמן ואחרים שאפשר בכלל את כל המפעל הציוני תחת השלטון הבריטי, אחרת כל שטח המנדט היה נמסר לערבים ובצדק - הם לחמו על שחרור השטח.

אלו העובדות. אני יודע שלא נעים לשמוע אותם, אבל לפחות בוא נכיר בעובדות ולא נספר לעצמנו סיפורים על "מגיע לנו " שטח המנדט ו "הערבים קיבלו יותר"

הדין הקיים בחוק הבילאומי ותקרא מה כתב היועץ המשפטי לשעבר של משרד החוץ - במשפט אחד: לא מדובר בשטח כבוש.
    אותה גישה שיש לי לגבי הערכות שווי כך יש לי לחוו"ד משפטיות. צריך לבדוק מי הזמין את חוו"ד - כלומר "היועץ המשפטי לשעבר של משרד החוץ" לא נתפס אצלי כגורם נטול פניות. ביקשו ממנו "להכשיר השרץ" אז הוא עושה זאת. זה לא אומר שזה נכון.

משפטית האו"ם החליט על חלוקה, ירדן השתלטה על השטח של הפלשתינים , ירדן ויתרה - אז איך זה שיש מחלוקת למי שייך השטח? זה חוקי שכונה? הגונב מגנב זה שלו? - הכובש מכובש זה שלו?

כל מי שמנסה להכריח אותנו להשתמש בטרמינולוגיה הזאת מכוון להכרה לכאורה של כל מה שמעבר לקווים הללו הוא שטח כבוש - זה שהירדנים כבשו את גוש עציון, טיהרו אתנית מיהודים והרסו הכל אומר שאנחנו לא מכירים בזכות שלנו לשבת שם? זה שהירדנים כבשו את הר הצופים, שרפו בחיים את האחיות והסגל הרפואי של הדסה הר הצופים וכבשו את האוניברסיטה העברית - אומר שאנחנו מכירים בזה? האם נפילת בית הערבה לחופי צפון ים המלח אומרת שאנחנו מוותרים על חלקו הצפוני של האגם?
    אני שם לך מראה -הערבים יטענו אותו דבר על אשדוד ועכו ועוד עשרות רבות של ערים / כפרים שנכבשו ע"י ישראל ב 48 שעפ"י תוכנית החלוקה לא היו צרכים להיות שלהם , אז הם לא מוותרים ורוצים לדון על השטחים.

אנחנו לא חיים בוואקום, אנחנו בתהליך כבר 40 שנה. יש כבר סיכומים ומוסכמות וחזרה לימי המנדט הבריטי לא רלבנטית לכלום - הסיכום הוא שגבולות ישראל המוכרים ע"י מדינות ערב הם קווי 67 (זה כבר התקדמות כי הם וויתרו על עכו והגליל העליון וחצי מהגליל התחתון ואשדוד, אשקלון ועוד וישראל ויתרה על גוש עציון , בית הערבה, והרובע היהודי)

אם אתה מאלו שמוכנים להתווכח עם העובדות ולטעון כי השטחים במחלוקת - למרות שברור שאין כל מחלוקת וזאת יאמרו כל אומות העולם , כולל חלק מהישראלים ואני בתוכם , אז אתה צריך להיות מוכן לאפשרות שהעולם יחליט עבורך (זו החלופה הטובה) או שהערבים יקבלו את העמדה שלך ויוותרו על כל השטח ויבקשו החלת החוק הישראלי על איו"ש - ישראל הרי לא יכולה לעשות זאת - אין כוונה לשלם ביטוח לאומי לכל הפלשתינים או לתת להם זכות בחירה- אז מה אז? הם וויתרו, אתה לא נותן זכויות- זו הגדרה של אפרטהייד.

אז במקום לאמר איך הייתה מתחיל את המו"מ, אולי כדאי שתחשוב איך אתה מסיים אותו בהסכמה ובאופן הוגן ולא בתוצאה שתהיה רעה לך שבעתיים.

לנתניהו וליברמן לקח 10 שנים להבין זאת - אנחנו לא עושים מו"מ כטובה לפלשתינים, אנחנו עושים מו"מ על מנת להגיע להסדר - כי אנחנו זקוקים לו. ולכן עקרונות ההסדר ידועים - 100% מאיו"ש לפלשתינים על בסיס חילופי שטחים של 5%-7% מהשטח. היתר זה פרטים.

הממשלה, כולל בנט ,יאשרו את ההסכם למישאל עם , ובמישאל עם ההסכם יעבור , מה שמחזיר אותו להתחלה - ואז יעלו מחירי הדיור בישראל כמו טיל.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות