הפלשתינים לא הבנתי, 1948 מי אלו הפלשתינים? לא היה יצור כזה - כלומר היה יצור אחר שנקרא המנדט הבריטי על ארץ ישראל המנדטורית ובמסגרתו גם היהודים קבלו דרכונים פלשתינים. ראה את דברי מעלה. אתה בודה את המציאות - לא נכבש שום שטח מהפלשתינים כי הם לא היו קיימים אז - מה שהיה ב- 1948 היה מאבק בין היהודים לערביםכשצבאות הכבוש ההאשמים כבשו במלחמת השחרור את יו"ש הם לא כבשו שטח מהפלשתינים - לא היה כזה עם ב- 1948, ולא לפני 1948 - זהו מונח חדש יחסית בין כמה עשרות שנים בודד.עם טענה כזו אני לא מסוגל להתמודד.הויתור של ההאשמים על השטח לא אומר בשום מצב כי השטח אוטומטית של הערבים
הרי אתה מקבל את ההחלטה על חלוקת הארץ, אתה רק מערער על האחוזים שכל צד קיבל, אזי אתה מכיר בצורך ב 2 מדינות - יהודית וערבית.
עצם זה שאתה מכמה את האשמים "ככובשים" אתה מקבל את העובדה שלקחו שטח שלא שלהם. אך על פי תוכנית החלוקה הוא גם לא של היהודים אז למי הוא היה שייך? (רמז:לערבים) ושהאשמים "ויתרו" - למי השטח שייך (עוד רמז:לערבים) . ומי היה מספיק אידיוט לפזר ישובים ותשתיות על ימין ושמאל בשטח לא לו במקום לשקיע בחינוך, דיור ותחבורה במדינה שלו? (רמז: הישראלים). ומי יהנה בסוף מכל ההשקעות של האידיוטים?(רמז אחרון:הערבים)
את ערבים שבשטחי א"י בין הים לירדן , שאינם בעלי אזרחות ישראלית, אנו מכנים "פלשתינים" באותה מידה אפשר לקרוא להם "פולנים ממוצא מוסלמי" - זה שם לתאור אוכלוסיה שהיתה קיימת וממשיכה להתקיים זה לא "עם" זו אוכלוסיה, אך אוכלוסיה מתגבשת אחרי שנים ל"עם" -אבל זו סמנטיקה לא רלבנטית.
אם אתה טוען שלא היתה אוכלוסיה של "פולנים ממוצא מוסלמי" (כלומר ערבים שלא קיבלו אזרחות ישראלית - כי הם ברחו) בעכו, בלוד, ברמלה ביפו , בחיפה בצפת בטבריה ובעוד מאות כפרים בשטחים שנועדו להיות מדינה ערבית עפ"י תוכנית החלוקה - אז אין בעיה עם הטיעונים שלך.
אם אתה טוען שערבים בשכם, ג'נין,ירושלים , רמאללה , בית לחם וכו' באו עם הירדנים אחרי 48 ובעצם השטח היה ריק - אז אתה צודק בטיעונים שלך.
הערבים אומרים אותו דבר על החלטת בלפור והחלטת החלוקה ...... . איך יודעים שהפתרון טוב? ששני הצדדים חושבים שדפקו אותם.כעת באים הבריטים ונוהגים כבשליהם - מחלקים 80% מהקרקע לאיזה שייח בדואי שהם חייבים לו משהו ושבעצמו היה בסכסוך על בני משפט אל-סעוד שהמליכו עצמם על סעודיה של ימינו וממליכים אותו למלך על עבר הירדן - את החשוב הזה אי אפשר בשום מצב להוציא מהמשוואה.
אם רבת עמון ושאר הערים בירדן, היו ידועות במורשת היהודים שלהם עפ"י התנ"ך ובהתישבות יהודית לאורך הדורות ובעלת אחוז יהודי משמעותי בתחילת המאה ה 20 - אז אתה צודק שאולי היתה כוונה להעניק ליהודים מדינה גם בעבר הירדן .... , בחייך, בוא תפסיק אם הטיעון הזה , זה פשוט לא רציני
אני מסכים איתך ב 100% . בכל ישוב שישאר תחת שילטון פלשתיני , יערך משאל ביישוב לגבי הישארותו בשטח - אני חושב שכולנו יודעים מה תהיה התוצאה, לכן חבל על הזמן בלעסוק בנושא.הטעון כי קבלנו פחות מ- 20% מארץ ישראל המנדטורית כמדינה שיש בה ~ 20% ערבים ודרישה שכל שטח שהם יקבלו יהיה נקי מיהודים הוא לא הוגן בשום צורה שהיא.
אתה לא צריך "לקבל" דבר. ישראל היא מדינה דמוקרטית עם חוק ובית משפט. אני חושב שמה שאתה מציע הוא בלתי אפשרי במדינת ישראל. מפלגה שחרתה על דיגלה "טרנספר" הוצאה מחוץ לחוק רק בגלל שהציעה את האפשרות, אז אם אתה חושב שלבצע טרנספר של אוכלוסיה (עם או בלי השטח) זה אפשרי - זו זכותך המלאה.אני לא מקבל את הטיעון כי מותר להזיז 30,000 יהודים על מנת לאפשר רצף ערבי ומצד שני לא מוכנים לקבל ערבים שכרגע יש להם תעודת זהות ישראלית ונמצאים 10 דקות מגנין ו- 3 דקות מיעבד.
ולפני שתקפוץ ותאמר אבל "עושים טרנספר ליהודים" אני אזכיר לך שוב שהאידיוטים שבממשלה שלחו אנשים לגור בשטחים שהחוק הישראלי לא חל עליהן והובטחו - ע"י ממשלות ישראל לדורותיהם - לערבים. זה מה שהעולם כולו לא מצליח להבין - איך ישראל כמדינה רציונאלית ומוצלחת בכל תחום הצליחה להיות כל כך לא רציונאלית שזה מגיע להתיישבות בשטחים לא שלה. אני חושב שזה פשוט ב DNA הציוני ואני בעד, אבל זה נעשה באופן שלומיאלי לחלוטין במקום תוכנית מאורגנת של השתלטות על קרקעות .
אגב, אינני חושב שזו "הזדמנות אחרונה" ואינני חושש ממה יקרה אם לא יהיה הסדר.
אני בטוח שאם לא יהיה הסדר, ישראל תמשיך ותיסוגחד צדדית משטחים נוספים באיו"ש ותשלים את הגדר - מה שמעבר לגדר - ינוון / יורד, הערבים יכריזו בפעם השלישית על מדינה ויקבלו מקום באו"ם.
ואנחנו נמשיך לשלם קצבאות ל 300,000 ערבים תושבי מזרחירושלים שהגאונים מהימין סידרו להם זכיה במפעל הפיס, ועוד מאפשרים להם "איחוד משפחות" ו"חתונות" עם תושבי הגדה. אבל אין בעיה, בשביל זה מעלים את גיל הפרישה ל - 70 .
זו הבעיה עם הימין הישראלי - ההתעלמות המוחלטת מהעלויות הכלכליות של המדיניות.
- אם רק 50% מההשקעות בתשתיות ישובים / כבישים באיו"ש ב 30 שנה האחרונות היו הולכים לקו הירוק - הפריפריה היתה נראית אחרת
- אם רק 50% מההשקעות דיור ועידוד דיור, הלוואות מסובססדות וכו היו הולכים לקו הירוק - לא היה משבר דיור
- אם היו מקימים רק 50% מהישובים - ההוצאות על ביטחון , חינוך , בריאות היו יורדות דרסטית - על אותה אוכלוסיה בגלל יתרון לגודל
- אתה מספח 300,000 ערבים - אתה צריך לשאת בעלות של האוכלוסיה הלא פרודוקטיבית ששונאת אותך- מחינוך עד בריאות, מקצבאות עד שרותי דת, מהבטחת הכנסה עד דמי אבטלה. מקצבאות ילדים ועד צהרונים בחינם כי זו אוכלוסיה חלשה
לשם הולכים המיסים שלנו!
מדיהת ישראל "מכרה " את תושבי הפריפריה בצפון ובדרום לטובת מתיישבים אידיאולוגים עמוק בתוך איו"ש ומתישבי "איכות חיים" על קו התפר - במקום לעודד אוכלוסיה לפריפריה, יצרו חלופות של "10 דקות מכפר סבא" . במקום לחזק את "האוניברסיטה בגליל" הקימו "אוניברסיטה" באריאל
העמדות שלי הם לא פוליטיות, הם כלכליות - למדינת ישראל יש רק להרוויח מסיום הסכסוך ו"המחירים" שיש לשלם הם תוצאה של שגיאות שלנו, לא של אף אחד אחר