1) העליתי את הקובץ לכאן למי שמעוניין
http://www.sendspace.com/file/vxwzmw
2) להלן הערותיי לחבר המושקע באגח ד' וביקש תמונת מצב:
התפתחויות אחרונות
א. דוחות אידיבי פיתוח פורסמו כצפוי ללא אזהרת רווח. לפיתוח מקורות כספיים לשירות החוב עד הרבעון הראשון של 2014.
ב. בכוונת פיתוח לממש את אחזקתה בכלל ביטוח. מתקיימים מגעים מתקדמים עם משקיע זר שירכוש נתח מהאחזקה. יתרת האחזקה, במחיר שייקבע, תימכר לכור. המכירה תבטיח תזרים מספיק עד סוף 2014 לפחות.
ג. קרן פנסיה גלעד שהינה המחזיק העיקרי בנציגות האג"ח ומחזיקה 5% מאג"ח ד' הודיעה כי טעתה בהצבעה באסיפה הכללית של אג"ח ד' וכי היא התכוונה להצביע בעד דחיית הריבית אך בטעות הצביעה נגד (ממש קונילמלים). תיערך הצבעה חדשה ב 2/4 ותאושר החלטה לדחות את הריבית. יחד עם זאת, הפעולה שכבר בוצעה בבורסה של האקס ריבית תיוותר.
ד. הנציגות ככל הנראה תדרוש שאלשטיין יפקיד את 75 מיליון הדולר שהתחייב להשקיע בגנדן בנאמנות.
ה. צפי לאישור ההסכם בבית המשפט – כחודשיים לכל היותר.
השקעה
אג"ח ד' (אקס ללא זכאות לריבית) נסחר ב-23.9 אגורות. במועד סגירת ההסכם אג" ד' יקבל 23.5 מזומן ועוד 4.4 אג' במניות אידיבי אחז' – סה"כ 27.9 אג'. למי שרכש לפני האקס – סה"כ 29.3 אג'.
כמו כן זכאים המחזיקים לתמורות בהתאם לטבלה שלהלן.
סיכון
טווח קצר: עם הסרת האיום המיידי של השתלטות הנושים על פיתוח, האיום שנותר הוא שאלשטיין יקבל רגליים קרות ולא ישקיע (נראה לי לא סביר) או שהסכם לא יעבור אישור בית המשפט (קלוש).
טווח ארוך יותר: השתלטות נושי פיתוח על פיתוח (ממשי)
אני מניח שלדנקנר יש תוכנית ארוכת טווח אותה הציג לאלשטיין ע"מ שיוכלו לשמר את החזקתם בפיתוח.
1. מכירת כלל ביטוח – תבטיח שירות חוב עד תחילת 2015 - קריטי
2. מכירת בנין HSBC המוחזק 50% ישירות ע"י פיתוח ו-50% ע"ינכסים ובנין. הנ"ל יכול ליצור תזרים חופשי נוסף של מאות מיליוני ש"ח.
3. מכירת חברות בקבוצתדיסקונט השקעות כמו גיוון
4. הנפקת מכתשים במהלך השנתיים הקורובות – קריטי.
5. מימוש מניות קרדיט סוויס
6. מימוש נכסים בקבוצת נכסים ובנין
7. מיזוג אפשרי בין כור העשירה במזומנים לדיסקונט השקעות (לפני הנפקת מכתשים)
8. שיפור רווחיות חברות בקבוצה וצעדי התייעלות ע"מ לשפר את תשואת דיבידנד.
9. אני מניח שדנקנר בונה על חידוש דיבידנד מדיסקונט השק לפיתוח ב- 2015 ומפיתוח לאחזקות ב-2017
10. אפשרות של רישום למסחר של מניות פיתוח וגיוס הון או לחילופין מכירת נתח מפיתוח למשקיע אסטרטגי
11. הסדר חוב בפיתוח שיכלול פריסת תשלומים לתקופה ארוכה יותר (לא נראה לי אפשרי כל עוד קרן יורק בתמונה אבל יתכן שבשלב מסוים יחליטו כי נסיון ההשתלטות לא צלח ועדיף למכור את ההחזקה באגח ברווח נאה)
אפסייד בפיתוח – מכתשים
בשנת 2011 רכשה כמצ'יינה שהיא חברה ממשלתית סינית 60% ממכתשים לפי שווי חברה של 2.4 מיליארד דולר. 40% מוחזקים ע"י כור שקיבלה כנגדם הלוואה מהסינים של 960 מיליון דולר נון ריקורס ל-7 שנים. כור יכולה להחזיר את ההלוואה מתי שתחפוץ. החיבור של מכתשים לסינים שיפר את מבנה הוון של מכתשים,הרווחיות, והצמיחה בעיקר בשוק הסיני. האפסייד הינו מכירת ה-40% בהצעת מכר במסגרת הנפקה לפי שווי גבוה בהרבה מ-2.4 מיליארד דולר שמתוכננת להתבצע במהלך השנתיים הקרובות בבורסה בהונג קונג , כך שהתזרים החופשי של כור לאחר ניכוי ההלוואה יכול להגיע לכמה מיליארדי ש"ח.
אפשרויות
א. הכי גרוע: אלשטיין לא ישקיע וההסדר לא יעבור – הנושים ישתלטו על אחזקות – מזומן 10 אג' ועוד מניות אידיבי אחק' שבשווי השוק העכשווי (פחות המזומן שנמשך) זה עוד 15 אגורות, אבל אני לא בטוח אם יהיו שוות הרבה שכן אז נושי פיתוח ישתלטו בקלות על פיתוח.
ב. הכי טוב: אלשטיין משקיע ודנקנר+אלשטיין מצליחים לשמר את השליטה לכל אורך התקופה – במיידי יתקבל מזומן + מניות בשווי של 28 אג' מייד (ללא זכאות ריבית אגח ד) ובסה"כ לאורך תקופה של 13 שנים 142 אגורות (לא מהוון כולל אפסייד ריבית על אג"ח 1) שחלקם המכריע צמודות למדד.
ג. מצב ביניים: אלשטיין משקיע אבל במהלך התקופה עומס החובות מכריע את פיתוח והנושים משתלטים עליה. בתלות מתי זה קורה התמורה המינימלית תהיה 28 אגורות.