x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

ניתוח הסדר מוצע באידיבי אחזקות

עכשיו שיש מסמך מוסכם על השולחן אפשר לבדוק מה המציאות, לעומת הספינים.

נתחיל בדברים הברורים - החוב שמטפלים בו הוא החוב לאגח והבנקים יחדיו בהיקף 2.06 מליארד ש"ח

התקבולים המידיים בהבסדר - 405 מש"ח מזומן + 15% ממניות אחזקות (נניח שווי שוק היום של כ - 620 מש"ח כמיצג ערך) - 93 מש"ח ==> יחדיו 498 מש"ח ==>24% מהחוב

כמו כן יונפקו אגחים חדשים :

775 מש"ח שישולמו משנה 5 עד 12 (8 תשלומים, גרייס של 4)
    325 מש"ח שישולמו עוד 13 שנה
    300 מש"ח שלחברה זכות לפרעון מוקדם במקדם היוון שנתי של 30%! - זה לא שווה כלום.
    165 מש"ח שישלומו משנה 2 עד 6 (5 תשלומים, גרייס של שנה)

שיחקתי במספרים , השאלה הגדולה היא באיזה מקדם היוון יש להשתמש בחישוב הערך הנוכחי של האגחים - 15%? 25%? 30%?

מה השוק אומר?

ובכן אגח ד' נסחר עכשיו ב - 30 אג , בפארי 126 כלומר , תמורת המזומן+מניות המהווה 24% מהחוב שווה ל - 30 אג באגח ד' וכרגע השוק נותן שווי 0 לכל היתר.

זה אומר שהשוק מאוד סקפטי לגבי ההסדר, אבל כרגע מתמחר אותו לא נכון - אם יצא לפועל.

גם אם השוק חושב שצריך להיות עוד הסדר , האגח שיוותרו הם שוב אופציה על שווי פיתוח שתלך ותגדל בשווי ככל ששווי הנכסי של פיתוח יעלה (אם יעלה) כמה האופציה הזו שווה? - לא מעט, אם מסתכלים כל שווי השוק של מניות אחזקות.

במילים אחרות, מי שמאמין שההסדר יוצא לפועל יש הזדמנות לרכוש אגח ד' ולעשות סיבוב נאה - המניות והמזומן מכסים ההשקעה ויש עדיין אופציה על פיתוח .

השוק לא מאמין להסדר.

שווי אג"ח ד

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    מה השוק אומר?

ובכן אגח ד' נסחר עכשיו ב - 30 אג , בפארי 126 כלומר , תמורת המזומן+מניות המהווה 24% מהחוב שווה ל - 30 אג באגח ד' וכרגע השוק נותן שווי 0 לכל היתר.

זה אומר שהשוק מאוד סקפטי לגבי ההסדר, אבל כרגע מתמחר אותו לא נכון - אם יצא לפועל.
    ...
    במילים אחרות, מי שמאמין שההסדר יוצא לפועל יש הזדמנות לרכוש אגח ד' ולעשות סיבוב נאה - המניות והמזומן מכסים ההשקעה ויש עדיין אופציה על פיתוח .

השוק לא מאמין להסדר.
    בהנחה שההסדר הנ"ל אכן יצא לדרך, מהו סדר גודל השווי של אג"ח ד, להערכתכם?

איזה סיבוב פרסה עשית אחרי התגובה בת'רד של פיתוח
    זה לא סיבוב פרסה. לכל מטבע יש שני צדדים ואני משתדל להסתכל על כולם.

אני חושב שפרוק אחזקות והשתלטות על פיתוח תניב יותר לנושי אחזקות מאשר ההסדר המוצע.

אסביר -
    אני מתעלם מהמח"מ של תשלומי האגח המוצעים בהסדר כי גם בחלופת השתלטות על פיתוח יקח זמן רב לראות תזרימי מזומנים ומתעלם מהמזומן בקופה של אחזקות כי יחולק לנושים בשתי החלופו - , אני פשוט משווה ערך אפשרי של שתי חלופות

בבסיס ההסדר המוצע זה ויתור על כ - 550 מש"ח נומינלי של חוב (כי אגח ב' לא שווה כלום) , תמורת 15% מערך אחזקות שזה עודף שווי מניות פיתוח על חוב אגח אחזקות חדש- בתמורה ל 10% מהחוב שיוזרם ע"י הבעלים כעת (ההזרמות העתידיות אינן מובטחות ויש מנגנון של הקצאת מניות אם לא יוזרם - כלומר אם לדנקנר לא יהיה כדאי - אין הזרמות - זו אופציה שלו)

כלומר בטווח הארוך שווי אחזקות צריך לגדול ביותר מ - 3 מליארד ש"ח על מנת שהמחזיקים יראו כספם בחזרה[קרן 1.2 מליארד אגח חדש + 15% מאחזקות שיהיו שוות 550 מש"ח) - כלומר פיתוח צריכה לייצר שווי של 4.2 מליארד ש"ח + החזרי ריבית לאגח אחזקות על מנת שהמחזיקים לא יפסידו. אך דנקנר יהיה מרווח 2.55 מליארד על המזומנים שהכניס לחברה בהסדר

באלטרנטיבת ההשתלטות על פיתוח , פיתוח צריכה לייצר שווי של 2.05 מליארד ש"ח לאחזקות על מנת שמחזיקי האגח לא יפגעו וכל תוספת שווי שייכת להם - כל מה שהם צרכים לעשות זה לוותר על 230 מש"ח היום.

מכיוון שהנחת היסוד של ההסדר היא שפיתוח תהיה שווה יותר בעתיד אחרת אין על מה לדבר , מדוע למכור לדנקנר 85% ממניות פיתוח במחיר של 230 מש"ח היום ועוד קצת כל שנה בהמשך?

זה המשמעות של הסדר רע מאוד, ולא יעזרו כל הספינים בעולם.

הסכימו על הסדר בגלל לחצים , ובגלל שאיל גבאי אמר - זה מה שאפשר להוציא מדנקנר - גם אני אמרתי זאת , אך המלצתי למחזיקים שונה - ללכת לבית משפט - אולי דנקנר יעשה עוד מאמץ וישפר ההצעה ואם לא - לקחת החברה לפרוק
    נערך לאחרונה על ידי tby, 13.03.2013 בשעה 14:50

פיתוח הגיעה להסדר עם הבנקים הנושים לגבי הקובננטים של ההלוואות ומהלך בוררות מוסכם אם יבקשו להעמיד לפרעון מוקדם את ההלוואות

עכשיו יהיה הרבה יותר קל לנושי אחזקות להשתלט על פיתוח, החשש שכאילו הבקים יעמידו לפרעון מוקדם את ההלוואות במקרה של שינוי שליטה באחזקות אין לו אחיזה אמיתית בפרקטיקה

בטח שמתם לב לדוחות של אידיבי פיתוח, שמחפשת מקורות מימון של 1.6 מיליארד ש"ח...וזה עוד בהנחה שתמכור את חלקה בכור.

השורה האהובה עליי: אידיבי פיתוח לא מתכננת לחלק דיבידנדים במהלך השנתיים הקרובות. מדהים!

פשוט עם, המספרים של TBY מראים שנוחי הוא רוח וצלצולים. תהיה הזרמה אחת כעת, ועוד הזרמות בשנים הבאות. כמובן שבמצב שבוא פיתוח אובדת בגלל הניהול המדהים של נוחי שמסרב להבין עד כמה המצב שם מורכב מחזיקי אגח אחזקות ימצאו עצמם מול שוקת שבורה. האפסייד למחזיקי אגח אחזקות שיקבלו 15% מהחברה הוא אפסי, כי הוא מצריך עליית שווי עצומה של פיתוח, שכרגע לא מסוגלת בכלל לשרת את החוב שלה.

תאגיד אידיבי הוא תאגיד עם מס' נכסים מאוד איכותיים. הבעיה היא שבמקום למחוק את החוב ולהקצות מניות למחזיקי האגח שיהנו מפורטפוליו הנכסים המעולה, הם מעדיפים לתת לנוחי "לנהל" את הנכסים ולממש אותם במחירים הנמוכים ממחירי השוק. כך יוצרים ערך! זה ניהול!

אתה בניגוד לטיבי מניח שפיתוח תקרוס.
    לא מבין מה את מציע בהינתן שזה התסריט שאתה מעריך שייקרה
    פירוק ? = פחות כסף
    הליכה עם פיתוח = פחות כסף

אגב, יש תסריט נוסף - פיתוח/אחזקות מצליחים לחיות עד המשבר הבא- נגיד שנתיים/שלוש ואז
    אופציית ההסדר משרתת בוודאות טוב יותר את מחזיקי האג"ח.

לגביי השורה האהובה עלייך - אם לא היו מפרסמים מדיניות דיב' היית טוען (ובצדק) לחוסר שקיפות.
    אגב - החוק מחייב חברות כאידיבי לדון במדיניות דיב'

1 הכללים הבסיסיים בהשקעה בשוק ההון והאג"ח בפרט זה לפעול בצורה קרה על בסיס נתונים ולא ל'להיקשר' לחיוב או לשלילה לנייר/חברה

חג שמח

RH

עבודה יפה

אתה יכול להעלות את הקובץ לגוגל דוקס ולתת לינק לשיתוף - כך אפשר יהיה להשתמש בזה

אם אתה רוצה, אתה יכול להוסיף מקדם היוון לכל אגח (התשואה בה הוא יסחר) ואז לחשב את הערך הסחיר של אגח , להניח שווי מניה - ויש לך מודל שמראה כמה שווי מקבלים.

תתאם זאת עם מחירי האגח הסחירים ותקבל מה ההתמורה התאורטית הסחירה שתתקבל בגין אגח סחיר היום

אשמח אם תפרט החישוב של אגח ב' - הפרעון המוקדם עם 30% היוון

ובכן אגח ד' נסחר עכשיו ב - 30 אג , בפארי 126 כלומר , תמורת המזומן+מניות המהווה 24% מהחוב שווה ל - 30 אג באגח ד' וכרגע השוק נותן שווי 0 לכל היתר."

מדוע השוק מתמחר את אגח ד (פארי 126) כמו אג"ח ה (104)? הייתי מצפה שהיחס יהיה 126/104.

"השוק לא מאמין להסדר"

הכל עדיין כפוף להזרמת אלשטיין, שלי נראה עניין פורמלי אבל אני מניח שהשוק לא משקלל 100%.

לא רואה את אגח ד נסחר בשווי של פחות מ-40 אגורות לאורך זמן אחרי הזרמה בפועל של אלשטיין. דנקנר עכשיו יפנה לשלב ב' של תוכניתו - מכירת כלל ביטוח שתאפשר לו מרווח נשימה עד סוף 2014 ועד אז ינפיק את מכתשים. דיסקונט ונכסים יממשו נכסים ובסה"כ אין עוד נכסים רעילים דוגמת מעריב. בכל מקרה,אני מאמין כי רצף של ידיעות טובות יכניס את אופציה 7 לכסף וזה נדמה לי עוד 130 מיליון שח.

ציטוט פורסם במקור על ידי RH2000 צפה בהודעה
    הכל עדיין כפוף להזרמת אלשטיין, שלי נראה עניין פורמלי אבל אני מניח שהשוק לא משקלל 100%.

האי ודאות לגבי ההסדר הזה, זאת ההשקעה של אלשטיין, קשה לנו לשוק הישראלי לראות מישהו ששופך עוד 75 מיליון דולר בנוסף ל 25 שכבר שפך על חברה במצבה של אחזקות.

רק לציין שדנקנר לא הזרים שקל לאידיבי בניגוד למה שאומר RINMAT
    את הכסף הזרים אלשטיין הפראייר

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות