x

עמוד 8 מתוך 39 ראשוןראשון ... 67891018 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 71 עד 80 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

דנקנר עם עוד סקוויז קטן מוסיף עוד 35M להצעה המקורית והצדדים חזרו לשולחן המו''מ
    http://www.calcalist.co.il/markets/a...597282,00.html
    נראה שלגבי ההזרמה הראשונית הצדדים כבר מסכימים וכ400M שח יקבלו המחזיקים עם חתימת ההסדר
    עדיין יש פערים בחלוקה של המניות, המחזיקים רוצים 30% דנקנר מוכן 15% אני מעריך שיסגרו בסוף על 20%, ועוד קצת מחלוקת על כמות האג''ח החדשות, והרצון של דנקנר לקנות אותם במחיר נמוך בהמשך, לזה המחזיקים מתנגדים, אבל זה דווקא חדשות טובות להחזרת החוב אם דנקנר מתכנן לקנות את החוב בזול בהמשך.
    כמו שזה נראה הצדדים יגיעו בסופו של דבר להסדר המיוחל, אבל בטוח נעבור עוד קצת במפרים בדרך, כמו איומים ללכת לבית משפט הגעה למבוי סתום וכדומה, אתם רק צריכים להבין שזה חלק מהמו''מ...
    אני רק לא יודע אם ההסדר כולל את הבנקים או שהוא רק למחזיקי האג''ח
    נערך לאחרונה על ידי rinmat, 07.03.2013 בשעה 11:06

jsph היי.
    אני לא ככ מבין את ההגיון בסיפור אידיבי.
    בעלי האגחים למניהם - אלו שהזרימו לנוחי מליארדים וטעו בהשקה אצלו , הם אלו שצריכים למצוא את הפתרון?
    ומה אם הם טועים שוב?
    כנל לגביי הנהלת ונושאי משרה בחברות אידיבי למניהם.
    ההגיון המעוות שלי אומר שמנהלים שכשלו צריכים לזוז הצידה. על אחת כמה וכמה כאשר הם טעו בכסף של אחרים

מה שקורה פה זה ההון שלטון במיטבו.
    אף אחד אין לו ביצים לצאת נגד נוחי.
    מה קרה? קפיטליזם ושוק חופשי טוב רק כשמתאים? הוא צריך להראות בפועל..וזה גם קשור להטבות המס לתאגידים כמו טבע וישקר
    במליארדים , הכל מתחבר זה פשוט לא יאמן , טבע בלי הטבות מס מהמדינה היתה גם בהסדר חוב כנראה(למרות שגם זאת לא נדע לעולם)...
    פתאום כל איזה מנהל פנסיה שהזרים לו בלי בטחונות מאות מליונים יודע מה טוב לציבור המשקיעים שלו.
    אני בכלל לא נכנס לכל החישובים שאתם עושים , זה הכל בגדר - wishfull thinking
    זה משחק מכור מראש.

מנהלים שהביאו חברה להסדר חובות חייבים לזוז הצידה וצריכים לבוא חדשים.
    עם רעיונות חדשים.
    כמו שקורה בדר"כ בחברות במדינות נורמאליות.,
    למה הם חייבים לעוף? כי זה ייתן מסר לכל שאר החברות בארץ ולמנהלים שיש חוקי משחק ברורים פה.
    יש מינהל תאגידי שתודות לרשות לניירות ערך הפך לבדיחה ולחלטורה.
    הרי אין למנהלים הוותיקים באידיבי מונופול על עשיית רווחים נכון?
    מצד שני אם נוחי וגבריאלי ומשפ מנור והשאר מוכנים לתת ערבות אישית לרווחי העתיד - הרי הם המתאימים ביותר לתפקיד
    לדעתם אז הייתי משאירם.

לסיום - הנקודה הכי חשובה לדעתי ,
    אם שוק ההון והמוסדיים יודעים לתגמל ולאשר למנהלים בחברות שכר עתק וסכומים מטורפים
    אבל לא יודעים לתת גרזן כשצריך , אזיי רק גזר מעביר מדינה מהר מאד לעולם שלישי.
    זה שחיתות , חד וחלק.
    מעודד שחיתות.

וככה זה נראה לי מהצד.
    פשוט שחיתות.
    אין תשואה לכסף בבנק בפיקדון.
    חובה לתת אותו לאיזה טייקון תורן בצירוף תספורת עתידית
    והכי מעצבן שעוד אומרים לנו שאין ברירה ואי אפשר עסקה טובה יותר.
    הרי אם לא ננסה לא נדע....והאמן לי , לא ננסה אף פעם כי המוסדיים זה חבורה של נקבות , כולל הרשות לניירות ערך.
    הם מזמן לדעתי היו צריכים לעשות לתשובה הרמת מסך על התספורת בדלק נדלן. וגם לנוחי ולזיסר ולכל מי שלא מחזיר חובות.
    בלי בלבולים.
    ומי בישל את כל הדייסה הזו? אדון סטנלי פישר עם הריבית השלילית הריאלית שלו.

ועונת התספורות עדיין לא החלה אפילו...חבס , זיסר , ועוד כמה עשרות מליארדים שצריכים להיפדות השנה ב2013
    יהיה מעניין
    נערך לאחרונה על ידי lembo, 12.03.2013 בשעה 22:34

אתה צריך חופשה באופן דחוף .

lembo -

ברור לך שכשאתה כותב "טבע בלי הטבות מס מהמדינה היתה גם בהסדר חוב כנראה(למרות שגם זאת לא נדע לעולם)..." אתה מראה חוסר הבנה בסיסית בניהול עסק?
    נערך לאחרונה על ידי eyal12, 13.03.2013 בשעה 09:16

אייל
    אני מכיר את הדוחות של טבע היטב ופעם בשנה עושה שיחה בטלפון עם הסמנכל כספים שם
    וסגנו שעונים לי על שאלות.
    כמעט 40% מההון שלה הוא גוד וויל.
    כמעט פי 2 יותר מאשר אצל המתחרות שלה.
    היא רכשה חברות ביותר מ 20 מליארד דולר ב5 שנים האחרונות
    ורק לפני פחות משנה לקחה הלוואה של 5 מליארד דולר בניו יורק.
    אני יודע על מה אני מדבר האמן לי ,
    וכשכתבתי שלעולם לא נדע , התכוונתי לזה.
    ברבעון השלישי היא סיימה עם 1 מליון דולר בתזרים חיובי , אחרי תשלומי תביעות ועוד.
    אלמלא ה כמה מליארדים בשנה שאני ואתה מממנים לההיא במקום אחר לגמריי.

לגביי הבנתי בניהול עסק ,
    אני מנהל עסק עם 10 עובדים שהולך לקרוס...איך ידעת?

מחזיקי אגח ד' דחו למעשה את ההסדר המוצע - הם לא הסכימו לדחיה של קבלת תשלום הריבית והסמיכו את הנאמן לפעול "להגנה על זכויותיהם" במידה והתשלום לא יבוצע.

אנחנו מתקרבים לרגע המכריע בתהליך.

האם לדנקנר נשארו עוד קלפים לגלות או שאכן כפי שאמר : "אין לי עוד" .

רק הליכה לבית המשפט תגלה זאת

יש איזה תקדים שתבעו דירקטורים והצליחו להוציא סכומים מהותיים?
    פרשה מס' 1 שהגיעה לפסק דין - קריסת בנק צפון אמריקה - 500 מליון ש"ח לפני הרבה שנים.

פרשות מהעבר הקרוב -

הדירקטורים של בנק למסחר הגיעו לפשרה כספית על פרשת המעילה של פקידה בבנק -2.5 מליון דולר חברת הביטוח +250 אש"ח אישית כל דירקטור
    כונס הנכסים של חפציבה תובע דירקטורים בחפציבה

הבעיה היא שהתהליכים המשפטיים נגד דירקטורים הם מאוד ארוכים - ולכן לא כדאי להתחיל אלא אם מדובר בסכומי עתק או שמישהו אחר כבר עשה את רוב העבודה (צפון אמריקה / בנק למסחר / בחפציבה יש פסק פלילי שמתאר הכל - וזה בסיס מצויין להתחלה - בוצעו מעשים פליליים תחת הדריקטוריון שחובתו לפקח)

ציטוט פורסם במקור על ידי lembo צפה בהודעה
    jsph היי.
    אני לא ככ מבין את ההגיון בסיפור אידיבי.
    בעלי האגחים למניהם - אלו שהזרימו לנוחי מליארדים וטעו בהשקה אצלו , הם אלו שצריכים למצוא את הפתרון?
    ומה אם הם טועים שוב?
    כנל לגביי הנהלת ונושאי משרה בחברות אידיבי למניהם.
    ההגיון המעוות שלי אומר שמנהלים שכשלו צריכים לזוז הצידה. על אחת כמה וכמה כאשר הם טעו בכסף של אחרים
    למבו שלום וסליחה על המענה המאוחר.

אני לא זוכר את פרטי השיחה אבל אנסה לעזור.

IDB-אחזקות היא מגדל שלא מסוגל דהיום לשלם את חובותיו בטווח זמן המיידי עד הבינוני. קיימת אפשרות לקחת את החברה לפירוק ובמקרה זה בעלי החוב יקבלו כ~ 10אג על בסיס המזומן בקופה, את 100% ממניות IDB פתוח ואפשרות להגיש תביעות כנגד נוחי ומשפחתו, משפחת מנור ומשפחת לבנת בגין לכאורה מעשים שנעשו ב- IDB אחזקות שהביאוה עד הלום.

אין ודאות כי יצא משהו מהתביעות הללו, להגשת תביעה יש עלויות וצריך לעמוד מול סגל משפטי מהשורה הראשונה במדינת ישראל שיש לעשירי המדינה.

ההסדר כפי שהוא מנוסח כרגע, מביא פנימה ~ 240M ש"ח מכספי ההשקעה העתידית של מר אלשטיין - לאף אחד מהצדדים לא ברור טיב היחסים בין אלשטיין לנוחי ומה אלשטיין מצא בגנדן שהיא האמא של IDB אחזקות. למעשה ההסדר הזה אם יצא לפועל מעניק ל- IDB אחזקות זמן נוסף לפתור את הבעיות במחיר של ותור על כל זכות תביעה באם ההשקעה תבוצע.

החוב העקרי של IDB אחזקות הוא למחזיקי אגרות החוב מסדרה ד - בלעדיהם לא יוכל להתקיים כל הסדר. יתכן ובכוחם גם לכפות הסדר בחסות ביהמ"ש על בעלי אגרות החוב הקצרות והבנקים ללא הבטחונות.

מחזיקי אגרות החוב של סדרה ד - היו אמורים לקבל ~ 65M ש"ח צמוד מדד בכל שנה עד שנת 2015 כריבית לאחר מכן במשך 6 שנים תשלום קרן. ע"פ המסתמן, בהסדר הם יקבלו פרעון מוקדם יותר של הקרן (בערך קופון שנתי + הקדמת תשלום 2015 בסדר גודל של 16.667%). לאחר מכן יתרת החוב תפרס מחדש לשנים ארוכות והם יקבלו % מסויים מהון המניות.

ע"פ הברירה היא לקבל את ההזרמה של אלשטיין ולחדול מתביעות אל מול לקחת את מניות IDB פתוח ולחפש להן קונה כשהאג"ח של IDB פתוח נסחר ב- 60אג לשקל.

הנציגות פעלה מול מחזיקי אגרות החוב של IDB פתוח שהציעו להם 5% מ- IDB פתוח לאחר הסדר בפתוח + 20% באופציות במחיר מימוש יקר כנראה.

הנציגות לאחר שבחנה את הדברים החליטה שעדיפה אופציית אלשטיין והקדמת תשלום אחד על פני תביעות כנגד נוחי ומשפחתו + מנור ולבנת + 5% מIDB פתוח לאחר הסדר בה.

אני מניח כי אם היו מציעים 20% ממניות פתוח לאחר הסדר כנראה שהנציגות היתה בוחרת לחבור לנציגות IDB פתוח.

אני מעריך שאלשטיין לא יכניס כסף טרם שיהיה כוון של פתרון ל- IDB פתוח, ואם בסופו של דבר לא תתבצע ההשקעה והחברה תלך לפירוק ה- 25M$ שהוכנסו לגנדן ירדו לטמיון.

מצד שני, אני לא מאמין שקרן יורק יקלו על בצוע הסדר שדרוש ב- IDB פתוח. ע"פ המסתמן הם מעוניינים להשתלט על מניות החברה - לא ללכת להסדר.

במידה ועל הכף יהיו השקעות הצבור ב- IDB אחזקות ביהמ"ש לצד בעלי השליטה ביהמ"ש יפעל (להערכתי) לעזור לצדדים להגיע להסדר על פני פירוק - זו הסיבה להערכתי שנוחי מעדיף להגיע להסדר אחזקות כעת כשנה מינוס לפני שיהיה צריך להגיע להסדר ב- IDB פתוח (ל- IDB פתוח מזומן לשנה, כנראה ללא הערת עסק חי, וסימן שאלה כיצד ישלמו עד סוף 2014).

על פניו, הסדר בפתוח הוא פשוט - דרושה פריסה מחדש של החוב בריבית טובה יותר.

בכל מקרה, יהיה מעניין.

תגובות כמו של פשוט עם מדגימות באופן מפליא את יכולת ההשפעה וה"ערבוב" של אנשים שהם כביכול טייקונים, אך בפועל הם פושטי רגל על אנשים.

כאילו שאי אפשר לנהל את הקבוצה בלי נוחי המנהל הדגול, המבריק והכל יכול....

ממש לא מה שכתבתי. אני גם ממש לא בטוח שאלשטיין בסוף ישים את הכסף אבל מהאופציות שיש על השולחן זו האופצה הכי פחות גרועה.
    דווקא בתסריט שפיתוח לא צומחת באופן חד כאן אתה הנפגש עם 20% מזומן.
    דווקא בתגובה האחרונה של טיבי אני לומד שנושא תביעת דירקטורים לא יביא לי תועלת אמיתית. נורמות חדשות בשוק ההון ? אולי, אבל, כמו שאומרים, אם זה לא הולכים למכולת.

אגב, היחיד שמעורבב פה זה מי שכותב בדיוק מה שחלק מאוד מסויים בתקשורת הישראלית כותב, חלק כל כך מסויים ונטול פניות שסגרו לו לאחרונה את בית הדפוס.

החלק האובייקטיבי הזה. שמתנהל תמיד באובייקטיביות (תרשה לי להוסיף פחחחחח)
    אז אתה מוזמן לכתוב, מומלץ בעזרת מספרים, למה אני מעורבב או שעורבבתי.

חג שמח

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות