שלום פיראט ואחרים,
(אני כותב בעיקר לפיראט, אבל תכלס לכולם)
מענין איך הגענו מכותרת הפוסט להתוכן שלו. אה כן דרך הקביעה שלך פיראט שהאגח של רבוע כחול ממש ממש לא מענין כי יש את: .... שהם מובילים בכל הקריטריונים.
טענת שאתה לא מתכוון להיותpompous או לנזוף באנשים. אבל תכלס אתה קצתחד לשון ונוטה להיות מאוד פסקן ובעל בטחון עצמי נאמר לא קטן. זה סבבה, גם אני כזה. דרך אגב, אני מתנצל על ניתוח האופי הפומבי (ובמידע חסר) אבל זה יוביל לאנשהו.
בשורה התחתונה אתה פוסל אגחים רבים על פי הטענה שיש הרבה אחרים שמנצחים במשוואת הסיכון סיכוי. על כך יש לי כמה השגות:
1. היו מקרים כבר בעבר, ויתכן שיהיו בעתיד שניתוח שלך או של אחרים שגוי או לא מדויק מספיק. ואז זה משנה את המשוואה לגמרי.
2. האיזון trade off, בין הסיכון לסיכוי לא מצביע על נק' אוניברסלית מסוימת שבה נכון להשקיע. מדבריך עולה כי יש כזו. אבל ברור שכל אחד צריך לקבוע את אחד הפרמטרים, נאמר את הסיכון, ושם עליו למקסם את הסיכוי.
3. יכלים להיות אגחים "ראוים" להשקפתי בתשואה 5% 10% 15% ו20%. לפעמים הסיכון של ה10% שווה לסיכון של אגח אחר בתשואה 5% וזה כמובן סוג של כשל שוק שטוב וצריך לנצל. אבל מה עם כל האנשים שמוכנים לוותר על 5% תשואה, ולקבל רק 5% כדי להקטין את הvariance באופן משמעותי. פקדון בבנק או גינדי אגח ג' אינן שתי האפשרויות היחידות בעולם.
מכל מקום, בראי נקודות אלו אני חושב שאולי, אם מתחשק לך, יכל להיות נחמד להיות פחות נחרץ. אתה תורם רבות לדיון ואני ממש לא מתכוון להגיד לך על מה לכתוב או איך. אבל ניתן לנתח ולהעלות מידע ותובנות על אגחים גם בסיכון נמוך (עזוב סיכוי לרגע). כמו כן, מטעמי פיזור, זהירות ועוד ניתן לנתח ולהבין ולהשקיע גם באגחים שאינם אופטימלים באופן מוחלט (אגח בתשואה 5 שיש זהה לו בתשואה 5.5) או שלא שלא מתאימים לפרופיל הסיכון שלך.
אני מקווה שהכל יתקבל ברוח טובה, כי אניבאמת מעריך את התרומה של כל המעורבים כאן בפורום המקצועי והמענין הזה.
יום נעים
א.
נ.ב
לדוגמא יש לך יום שלם להיות באחת משני מכונות מזל שעולות 1000 שח למשחקון.
1. בסיכוי 1:1000 מקבלים מליון בשאר מקבלים שקל.
2. בסיכוי 52% מקבלים 1001 שח בסיכוי 48% מקבלים 999 שח.
לאן תלך ומדוע?
ומה אם כל הסכומים היו מוכפלים ב10 או 100? אין תשובה נכונה שמתאימה לכולם. התוחלת של המשחק הראשון היא 2000~ והשני 1000.001 ואז מה?
אולם אפילו עם מיליון שח בכיס הסיכוי להפסיד את הכל בראשון הוא בערך שליש (אחד חלקי e). הסיכוי לצאת עם רווח זניח הוא גם אותו דבר כמעט.
אני למשל במספרים האלו היתי בוחר את המשחק השני ומרוויח כנראה ביום את מה שאני מרוויח ביום בכל מקרה... כל כל הסכומים היו מוכפלים ב 0.1 היתי משחק בראשון.
למי שלא מכיר, אפשר להוסיף את המשחק של פרדוקס סן פטסבורג לסיפור כדי להדגיש את הנקודה.
טוב יצא ארוך מידי
ביי