מודה לך על התשובה והניתוח. אניי נכנסתי בשער 75. האג"ח המדובר הוא אחד מתוך 20 שיש לי בתיק כחלק מהפיזור. שוב תודה.
מודה לך על התשובה והניתוח. אניי נכנסתי בשער 75. האג"ח המדובר הוא אחד מתוך 20 שיש לי בתיק כחלק מהפיזור. שוב תודה.
גלובל כנפיים זו "חיה" שונה לחלוטין מחברת האם - כנפייםהאם בחנת את הכדאיות אג"חי כנפיים מול אגח"י הבת גלובל כנפיים ?
כנפיים היא חברת אחזקות שכרגיל בשוק הישראלי, תלויה בבנותיה לשרות חובה.
גלובל כנפיים זו חברת ליסינג עם חוזים ארוכים מאוד, תזרים יציב, פיזור לקוחות ונכסים - מטוסים - שניתן לממש במחירים סבירים בשוק נזיל.
לדעתי הדרוג של החברה A- הולם ולאגח בהחלט יש מקום בתיק עם סיכון בינוני/נמוך, אך התשואה כרגע אינה "מציאה" - רמת הסיכון של החברה תעלה מאוד במקרה של משבר בתעשיית התעופה העולמית .
אני מניח שאחרי פדיון הקופון הקרוב -התשואה תעלה קצת.
אגח כנפיים שייך לליגה של סיכון גבוה - החברה חייבת לנקוט בצעדים שאינם במסגרת מהלך העסקים הרגיל על מנת לשרת את חובה
tby שלום,
ראשית, תודה על הניתוח הבהיר והמסקנות על האג"ח.
שנית, כפי שאני רואה אין שיעבוד על אג"ח ד' של כנפיים אז כשאתה כותב "בטחונות" למה אתה מתכוון?
כוונתי לומר שכסף בקופה ללא שיעבוד עלול להתאדות במהירות בשעת משבר.
עופר - אג"ח גלובאל כנפיים הומלצה בעבר בפורום אך כמובן שהתשואות שונות.
רמה - פיראט תרם המון לאתר וככל שאני מבין ללא כל תמורה ועל כך מגיע להסיר את הכובע לפניו.
רצונו של אדם - כבודו.
כמובן שהוא חסר ואשמח לקרא סקירותיו שוב.
בברכה
hano
מתנצל על הניסוח המטעה - כוונתי היא - נכסים בפרוק שעומדים מול החוב - הם "הביטוח" לאגח . אתקן את הטקסטכפי שאני רואה אין שיעבוד על אג"ח ד' של כנפיים אז כשאתה כותב "בטחונות" למה אתה מתכוון?
נערך לאחרונה על ידי tby, 08.11.2012 בשעה 10:06
חדשות טובות לכנפיים, קרן הפרייבט אקוויטי פימי דיווחה היום, כי תיכנס לגרעין השליטה בחברה ביחד עם משפחת בורוביץ', ותזרים לה עד 60 מיליון דולר.
העסקה תתרחש במספר שלבים: בשלב הראשון תזרים פימי לחברה 5 מיליון דולר כנגד הקצאת מניות, ותרכוש מבעלת השליטה הנוכחית בחברה, חברת כנפיים, מניות בתמורה ל-5 מיליון דולר נוספים. הרכישה תיעשה לפי מחיר מניה של 62.5 אגורות - פרמיה של 36% על מחירה הנוכחי, אשר משקפת לחברת התעופה שווי של 83 מיליון דולר.
השלב השני והעיקרי בעסקה, יהיה הזרמת של 30 מיליון דולר כנגד הנפקה נוספת של מניות, עד חודש אוגוסט. שלב זה יהיה מותנה בקבלת היתר שליטה מן המדינה, ובהגעה להסכם קיבוצי עם ועד העובדים של החברה, המעסיקה כ-6,000 עובדים.
לאחר השלמת שלב זה תשקיע פימי 20 מיליון דולר נוספים בחברה בשתי פעימות לפי שווי גבוה יותר. במקרה שפימי תבצע את מלוא ההשקעה, היא תעלה להחזקה של כ-42% בחברה; ואילו חברת כנפיים, המחזיקה היום ב-39% מהון המניות החברה, תהפוך להיות לבעלת מניות מיעוט אך בתוך גרעין השליטה.
מימוש חלק ממניות אל - על ב - 5 מליון דולר, יקטין את היקף המימון מחדש שתזדקק החברה לבצע על מנת לשרת את חובותיה עד מחצית 2014 להיקף של כ -20 מליון דולר .
בנוסף, אם היה חשש שאולי כנפייים תאלץ להזרים כסף לאל - על , חשש זה נמוג.
אם יורשה לי להביע דעה על העיסקה - אני חושב שפימי טועים ויצטערו על ההשקעה. חברות תעופה זה עסק רע.
התשואה בכנפיים מוגזמת ביחס לדירוג ולהחזקות. ההחזקה הראשית היא חברת גלובל כנפיים - חברה רווחית, יציבה וההחזקה נקייה משיעבודים וההחזקה היא 100%. לחברה שלל אפשרויות לגייס הון ולא מדובר בהמון כסף (לפי המספרים פה מדובר ב100 מיליון ש"ח) עד אמצע 2014. לכן כנראה עכשיו נראה התכנסות איטית לתשואות שפויות יותר.
זו עסקה משמעותית לכנפיים בהנחה שתושלם במלואה.
ראשית תזרימית - היא מייצרת 5M$ שלא היו צפויים להגיע בשום צורה מאל-על בעתיד הקרוב, ומפחיתים את צרכי המימון של 2014 שנראים כרגע די קלים (באמצעות גלובל כנפיים הלא משועבדת והתזרימית).
שנית הונית - עקב המעמד הכמעט מיתי של פימי, ניתן לייחס לאל-על שווי כלשהו (כל אחד והערכתו..) וזה מעלה את השווי הנכסי (החיובי) של כנפיים.
בהנחה שהעסק (אל-על) לא ימשיך בדרך מטה כמו רוב ענף התעופה, זה נותן לכנפיים גם אופציות מימון נוספות - ע"י מכירת אקוויטי נוספת לפימי.
לסיכום - כנפיים תשייט להערכתי די מהר במסע מה 20 ומשהו אחוז בה שייטה זמן רב לכיוון ה 10-12% תשואה. כרגע המוקש היחיד שאני רואה הוא במידה ויתפוצץ חלק ב' של ההסכם עקב קשיים בחתימת ההסכם הקיבוצי. אני מעריך שהסיכוי שזה יקרה נמוך מאד אך קיים. השלמת ההסכם ותחילת מהלכי מימון מחדש מוצלחים של כנפיים (שני דברים סבירים בהחלט) יכולים להביא את כנפיים ד' גם לתשואה חד ספרתית.
שימו לב שיש לכנפיים אגח ד, הצעת רכש.
במאיה תמצאו מצגת למשקיעים:
http://maya.tase.co.il/bursa/report....d=543&Type=Pdf
בקצרה:
מחליפים בפארי לאג"ח מדרה חדשה ה, ומקבלים שיעבוד על 49% מגלובל.
ההצעה מוגבלת ל 80-120 מליון שקלים ערך נקוב מאגח ד וג.
ההון העצמי של גלובל כיום הינו 85 מליון דולר, ולכן אמור לכסות את את האג"ח.
אם נניח שגלובל שווה את ההון העצמי שלה מדובר על שיעבוד בערך של 154 מליון שקלים.
שזה אומר שיחס השיעבוד לחוב הולך להיות מעל 100% בכל רמת הענות. 120% ברמה הגבוהה.
כמו כן, קיימת התניה לטובת האג"ח שההון העצמי של כנפיים לא יפחת מ 70 מליון דולר.
במצב שההון העצמי של כנפיים 70 מליון דולר, הבטוחה שלנו היא בשער של 126 מליון שקלים, קצת מעל הקרן ההתחלתית של החוב.
כמו כן, מיולי 2014 האגח יפרע קרן כל חצי שנה 5% - מבחינת המחזיקים זה חיובי כי זה מגדיל את הבטחון של שאר החוב.
סה"כ : 3.88 מח"מ.
הריבית השוטפת של האג"ח החדש תגדל ל8%. שזה תמיד נחמד.
מה אתם חושבים?
דעתי האישית היא שהעסקה כדאית, (אני קיבלתי אותה.) לדעתי זה הופך להיות לאג"ח משמעותית פחות מסוכן וראוי להשקעה.
שימו לב יחס ההחלפה משקף את ערך הפארי (סדרה ד') ואת ערך הפארי בתוספת 3.3% (סדרה ג')