אהלן חבר'ה, אשמח לדעת מה דעתכם על האג,ח נכון לשלב הזה
אהלן חבר'ה, אשמח לדעת מה דעתכם על האג,ח נכון לשלב הזה
קשה לענות על שאלה כזאת ובמיוחד מפוזיציה. אם לא הייתי מחזיקה בנייר ובייחוד לאור העליות האחרונות הייתי מחכה לדוחות שאמורים להתפרסם בסוף החודש.
צריך לזכור היטב שהאג"ח הוא בסיכון גבוה ביותר ולא לבעלי לב חלש.
בהצלחה בכל מקרה. אני בפנים בהכוונה לדוחות ובמעקב צמוד
הי noam,
ראשית אני מציע שתקרא את ה-posts ב- thread זה מתאריך 22.6 (עמוד 5). אני חושב שזה ייתן לך תשובה די טובה למצב כיום (יש שם סיכום שלי, סיכום של mimi ודיונים נוספים). בהקשר לכדאיות - תצטרך להחליט בעצמך בהתאם לנתונים.
הי mimi,
שורת ה-chat היומית שלי. אך לדעתי, פה יש חשיבות לתגובה (ברמה יותר עקרונית).
בנוגע ל ...
אעיר כי ההגדרה של "דיבור מפוזיצייה" היא "הפנייה העשוייה להשפיע על השוק ובכך משפרת את מצבו של הדובר". אני מתקשה להאמין שה-chat היומי שלנו משפיע על השוק ולכן לטעמי אינך יכולה "לדבר מפוזיצייה" ....
ובאשר ל
יש לי בעייה עקרונית עם הטענה. לטעמי, כל נייר בשוק הוא במצב "קנייה" או "מכירה". אינני מקבל את הטענה שקיים מצב "החזק" מכיוון שמצב "החזק" מקפל בתוכו כי יש קושי בלחיצה על כפתור קנייה/מכירה במחשב (שהוא המעבר ממצב "החזקה" למצב "ללא החזקה" וההפך) ו/או שעלות העמלה היא בעייתית (לגבי ההפרש בין bid-ask, הרי המעבר בין מצבים הוא בקבוע זמן של חודשים ולכן חסר משמעות).
כלומר, יש לטעמי סתירה לוגית בדברייך:
מצד אחד - את מחזיקה בנייר ולכן יש בכך בגדר המלצת קנייה (שהרי אם את מחזיקה בו, את חושבת שהוא כדאי).
מצד שני - את מייעצת לא לקנות ולחכות לדוחות ויש בכך בגדר המלצת מכירה (גם את יכולה למכור את אחזקתך ולחכות לדוחות).
מה שבעצם רציתי לאמר פה הוא אמירה הרבה יותר כללית שיכולה לעזור לשחקנים בשוק זה (כמובן לשיטתי):
אין לאגח מצב "החזק", כל אגח הוא "קנייה" או "מכירה" (באם אינכם בטוחים מהו מצבו של אגח, אזי בהגדרה הוא "מכירה"). אל תניחו לסנטימנט רגשי להשפיע על החלטתכם (במיוחד - רווח/הפסד) מהו מצב כל אגח ואגח והקפידו תמיד שכל האגחים שברשותכם הם המצב "קנייה".
נשמע פשוט - אך זה מאוד לא (ואציין, שגם אני מתקשה לפעמים לשמור כלל הזה).
בברכה,
הי פיראט
משפט הסיכום שלך נכון מאד. אבל גם לי יש בעיה לממש אותו תמיד. במיוחד אם נגרם לי הפסד גדול, ואז השיקול שלי האם לקנות מנה נוספת (מחיר ממוצע יורד) או לחכות להתאוששות הנייר? ואז אני נמצא במצב החזק.
פיראט ניתוח פסיכולגי יפה מאוד אבל אסביר לך את שיקולי כרגע בנאנט:
אני נמצאת במצב ביניים של המתנה אני רוצה לראות איך הדוחות יראו עם התייחסות לדוח תזרים + לשמוע מהדירקטוריון אם תהיה הנפקת זכויות או הצהרת בעלים על מהלך מעיין זה.
לדעתי זה מצדיק המתנה לדוחות ולפי הדוחות אני אחליט מה גורל ההשקעה - האם לחתוך או להישאר..
הי miki,
המצב המתואר:
הוא מצב קנייה קלאסי (ולא החזק). אם אתה שוקל אם להגדיל או רק להשאיר זה אומר שמבחינתך הנייר כל כך כדאי שאתה שוקל להגדיל החזקה.
הי mimi,
את יודעת, למרות שמצאתי שבחלק גדול מהמקרים איננו מסכימים (לפחות אלו עליהם את מגיבה), אני עדיין מעריך את דעתך מאוד. כל זאת מכיוון שאת מנמקת בצורה הגיונית את מעשייך. אני יכול להסכים עם ההגיון ויכול שלא, אך הדברים מנומקים בצורה קוהרנטית.
לא היתה כל ביקורת בדברי, פשוט לעיתים אני מוצא שהאמיתות הפשוטות ביותר הן החשובות ביותר וזה מה שעלה לי בראש כשקראתי את תגובתך (ולכן כתבתי את אשר כתבתי...).
באשר לתגובתך, אעיר בצורה פשוטה ביותר: כולנו מחכים לדוחות בשביל לקבוע דפוס פעולה בנייר, אך יש הבדל מהותי בין שני דרכי פעולה שונות אפשריות:
1. אלו מאיתנו שממתינים לדוחות בחוץ: מגדירים את המחיר של האגח כ"מכירה".
2. אלו מאיתנו שממתינים לדוחות בפנים: מגדירים את המחיר של האגח כ"קנייה".
כמובן, שהדוחות יכולים לשנות את ההערכה ...
עכשיו לניתוח פסיכולוגי קטן נוסף (ואין כל כוונה שלילית):
מכיוון שאת ממתינה בפנים ומכיוון שהתרשמתי שאת פועלת בשוק ההון בצורה מרשימה (חותכת במיידי כשהגעת למסקנה שזו הפעולה הנכונה, נכנסת כנגד השוק אם את מאמינה שהשוק טועה ואת הפעולות מנמקת בראייה כלכלית), אני מעריך שאת מעריכה את המחיר של נאנט כ"קנייה". אלא מהי, כל התגובות השליליות (שרובן לא ממש מנומקות, לא ממש רציונאליות וממש לא נובעות מהבנה כלכלית - "אלוהים ישמור", "פראיירים לא מתים", "נדרשת פרמייה גבוהה מאד", "לא מאמין בהם" ועוד) לדעתי מקשות עלייך לאמר זאת בציבור. פשוט דעתי ...
בהערכה ובברכה,
היי פיראט
קודם כל חשוב לי לציין שאני ממש לא מפחדת (ואף שמחה) לקבל ביקורת זה מאתגר את דעתי וגורם לי לחשוב שוב מכיוונים נוספים כך שאני תמיד שמחה לשמוע את דעתך ואף מעריכה אותה מאוד. אני אכן משתדלת לחתוך בזמן השקעות כושלות או כאלה שנראות חסרות תוחלת לפי פרמטרים שקבעתי לעצמי ואני מודה שלעיתים זה מאוד קשה.
יכול להיות שאכן אני במצב החזק בתת מודע אני צריכה להרהר בכך אבל בוא נכניס אלמנט נוסף שהוא סכום "ההימור/ההשקעה" - אני כרגע לא מוכנה לסכם סכום כסף נוסף על אף שאני (כנראה) במצב החזק. כרגע במערך ניהול הסיכונים שלי זה נראה צעד לא נכון.
תודה על התשובות וההתייחסות אני תמיד שמחה לשמוע ממך ביקורת - לדעתי ביקורת בצורה נכונה ובונה (כפי שאתה מקפיד לתת) תמיד עוזרת למשקיע למקסם את ההשקעה שלו.
בהערכה
דיון פורה שעוזר לכוללללללללללללם :-)
הי mimi,
נכנסתי בחזרה בשביל להקדים אותך.
דוחות מעולים ויש לך תשובה לגבי התזרים - לזה לא ציפיתי!!! אם יידרש הם הולכים למכור מניות רוביג בשוק!!!
הם בקצב מכירות של מעל 1000 דירות בשנה בפולין (מכירות דומות במחירים מעט נמוכים יותר) ומעל 100 דירות בשנה בהונגרייה (מכירות מואצות במחירים זהים).
הופתעתי לטובה מהדוחות ומהפיתרונות (הם בהחלט מעשיים). מה דעתך?
בברכה,
היי פיראט וכולם..
אכן הדוחות היו מפתיעים במקצת אבל לדעתי שיקפו גם בשורות טובות וגם רעות.
מבחינת קצב מכירת הדירות - מכרו בפולין 242 דירות ברבעון ובהונגריה 50 דירות שזה לא רע.. אכן זה מקדם את תחזיות ההנהלה למשיכת הכספים הצפויה. מאידך החברה ציינה שבפולין נכנסו תקנות רגולטוריות חדשות שייצרו קצת בעיות מול הבנקים בקשר לכספי הלקוחות ששולמו לקניית הדירות. אני מניחה שמדובר בתקנות הזהות פחות או יותר לתקנות חוק מכר הישראלי. מה תהיה ההשפעה על משיכת הכספים מרוביג? לא יודעת אבל אנסה לבדוק אם זאת נקודה חשובה או שולית יחסית.
לגבי רוביג - "היהלום בערימת הזבל" שווי השוק של רוביג היום הוא 34.5 מיליון אירו - חלק החברה וההון העצמי הוא כ- 43.8 מליון אירו - חלק החברה. החברה נסחרת בערך 25% מתחת להון העצמי שלה. זהו נתון מעודד לכשלעצמו. ואני מניחה שאם אכן ימכרו מניות (הכוונה לנתח ולא למכירות בשוק שכן זה חסר טעם) זה יהיה במחיר הגבוה ממחיר השוק אם המכירה לא תתבצע בתנאי לחץ.
בקשר לדוח התזרים החזוי - אכן זה המקום הכי מעניין בדוח שבו לדעתי ניתן לראות אם ההנהלה ובעלי השליטה מחרטטים או לא. אז אני בדקתי וגם ברבעון ראשון רשמו אופציה של מכירת מניות רוביג. ההבדל הוא שהפעם לחברה יש גם את הבור של 6.2014 להציג ולכן רשמו מימוש מניות רוביג בין היתר בגלל שלא יכלו לרשום שום דבר אחר - הרי לא ממשו אף קרקע לאחרונה לא בהונגריה ולא ברומניה לכן הם היו חייבים לרשום גם מימוש מניות רוביג. אגב שים לב שלגבי 2013 בדוח התזרים החזוי הסכום תחת הסעיף של מימוש מניות רוביג עלה ל- 9 מיליון אירו מ- 2.5 מיליון אירו ברבעון 1 (הכוונה למימושים בשנת 2013). ומאידך משיכת הכסף בגין החזר הלוואות בעלים מרוביג - סעיף 7 קטן בהתאם
השאלה הגדולה היא האם החברה מוכנה (וגם בשלה נפשית לכך צריך בשלות נפשית כדי לממש את הנכס הכי מניב שלך בחברה) למימוש של רוביג? לפי דוח התזרים נראה שכן כי אין לחברה אופציות אחרות האם זה יקרה בפועל? סימן שאלה גדול אין לי כמובן מושג אבל לדעתי זה לא חד וברור כמו שזה מוצג פה.
נקודה מטרידה - בשום מקום בדוח ובייחוד בדוח התזרים לא מופיע אופציה ולא מצוינת האפשרות של תמיכת בעלים בחברה (אפילו לא נניח השלמה של הפקדונות שיהיו חסרים את החברה תרד מתחת ל-7 מיליון אירו יתרות מזומן וכיו"ב בטח שלא מדובר על הנפקת זכויות במידת הצורך). לבעלי השליטה לפחות מלוינשטיין (לא מדברת על אולימפיה שבפירוק) יש איתנות פיננסית חזקה ואם הבעיה של החברה תזרימית בלבד והחברה עם הון עצמי כל כך גבוה יחסית אז למה לא להזרים/להגדיל % החזקה? לא ברור..
אני חייבת לציין שלא הגעתי עדיין למצב מכירה () אבל אני עוקבת צמוד וגם אעיין שוב בדוחות משהו פה לא מסתדר לי כל כך.
אשמח לתגובות ולפתח פה דיון עם כולם לגבי החברה
נערך לאחרונה על ידי mimi100, 30.08.2012 בשעה 11:54