x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: סקנדל ה-LIBOR ואמינות הבנקים

סקנדל ה-LIBOR ואמינות הבנקים

שלום,
    לא ראיתי שהתייחסו לזה פה.
    ה-LIBOR הוא הבנצ'מרק החשוב ביותר בשוק הריביות לטווח קצר (עד שנה). מה זה אומר? שהמשכנתאות, הלוואות ונגזרי ריבית נקבעים ברחבי העולם נקבעים כ LIBOR + מרווח מסוים.
    הגופים שמצטטים שערים ל-LIBOR (אותם גופים שהייתם רושמים כ- too big to fall ) עושים זאת לפי ההערכה שלהם כמה יצטרכו לשלם לגופים אחרים בשביל לקבל הלוואה.
    דהיינו, ציטוט גבוה =>"אנחנו מעריכים שעלות המימון שלנו גבוהה"=> (במצב הרוח של 2008 ) "זהירות, אנחנו הולכים ליפול"
    ברקליס הודו בשבוע שעבר שקבוצת סוחרים אצלם השפיעה על מי שמוסרים את הציטוט.
    וכעת הם בחקירה האם הבנק ככלל דחף לפרסם נתונים שקריים. תגובתם היא בסגנון "אחרים התחילו, עשינו רק מה שכולם עושים ובכלל הבנק המרכזי הבריטי רמז לנו לעשות את זה"

מכתבות שקראתי באנגלית התרעומות זה שהם לקחו את הכסף של סבתא. זה מה שלא ברור לי.
    אם הורידו את ה-LIBOR בצורה שקרית, מי שהרוויחו זה משקי הבית, ששילמו פחות על משכנתאות והלוואות ומי שהפסידו זה העסקים הבינוניים שהציעו עסקות על סמך שערי LIBOR אבל בפעם שילמו יותר לברקליס ואחרים, שסחרו בשערים שונים מאלו שפירסמו.

מכיוון שנראה שברקליס הם רק הסנונית הראשונה (כי הודו ראשונים), נראה שהולך להיות פה שמח..

כתבת:
    מכתבות שקראתי באנגלית התרעומות זה שהם לקחו את הכסף של סבתא. זה מה שלא ברור לי.
    אם הורידו את ה-LIBOR בצורה שקרית, מי שהרוויחו זה משקי הבית, ששילמו פחות על משכנתאות והלוואות ומי שהפסידו זה העסקים הבינוניים שהציעו עסקות על סמך שערי LIBOR אבל בפעם שילמו יותר לברקליס ואחרים, שסחרו בשערים שונים מאלו שפירסמו.

הרווח הוא לא מהפיפסים בשינוי ריבית הלייבור אלא מהמינוף על הריבית. הם הורידו ביד אחת, והובילו לכך שמשקיעים מתוחכמים מהצד
    השני הרויחו על חשבון האפיקים הסולידיים ביותר (קופות, פנסיה,...). הדבר מתקשר למינוף שכתבתי עליו בבלוג כיוון שהיכולת היא בעצם השינוי
    בשוק המשני ולא בראשוני. בכל מקרה בשוק הראשוני מדובר על שברירי אחוז ולא משהו שמשקי הבית הרגישו, ובנגזרים כמו בנגזרים, לפעמים
    די בשברי אחוז בכדי ליצור הבדל של מאות אחוזים.

ואם היו גורמים דווקא לעלייה, אז לא הייתה קבוצת סוחרים מתוחכמת מהצד השני של מפת הפוזיציה שהייתה עושה על זה רווח?

אני לא מבין מה פה נהייה על חשבון האפיקים הסולידיים, שלא היה קורה במסחר תקין?

עריכה: מה הצפי שלך לגבי המשך הדרך?
    how deep is the rabbit hole?

ציטוט פורסם במקור על ידי idans צפה בהודעה
    ואם היו גורמים דווקא לעלייה, אז לא הייתה קבוצת סוחרים מתוחכמת מהצד השני של מפת הפוזיציה שהייתה עושה על זה רווח?

אני לא מבין מה פה נהייה על חשבון האפיקים הסולידיים, שלא היה קורה במסחר תקין?

עריכה: מה הצפי שלך לגבי המשך הדרך?
    how deep is the rabbit hole?
    אם באמת ירצו להפוך כל אבן במערכת הבנקאית, אני מניח שלא ראית אפילו 0.000001 מהמשחקים החשבונאיים. ולמרות הכל, אל תשכח שלאף פוליטיקאי לא נכון להתנגש חזיתית במערכת הזו, כי היא יודעת לסגור חשבונות (תרתי משמע) ולהמליך נשיאים וראשי ממשלה. תהיה עכשיו תקופה לא נעימה בבריטניה אבל המטרה העקרית היא לתת לקיטור לצאת, ובעוד חודש לערך כבר ישכחו מהעניין. זה כאין וכאפס אל מול
    הנעשה בוולסטריט ומזכיר לך שJPמורגן מחק כבר 9 מיליארד דולר בהימור נגזרים יחיד. הבנק ממונף בלמעלה מ 50 טריליון דולר, אז באמת שהלייבור הוא לא הבעיה הבנקאית הגדולה בעולם.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות