x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: ישרמקו אופ 6

ישרמקו אופ 6

שלום שחקן
    אני תקוע עם לא מעט כסף באופציה זו
    אני מבין שבתחילת יולי ניתן יהיה להפוך את האופציה ליה"ש.
    התוספת שכל מחזיק יצתרך להוסיף היא 933 שקל על כל 100000 אופציות קימות. רציתי שתאיר את עיני. מה לדעתך נכון לעשות. ואיך אם בכלל עושים את ההמרה הזו
    תודה

הי jnhah
    מחיר המימוש של כל אופציה היא 56 אג'. משמע שאם תממש תצטרך לשלם 56 אג' לכל ע.נ. שאתה מחזיק.
    תאריך המימוש הוא ה 17/7/12 ועד תאריך זה אתה אמור לממש את האופציה. הבעיה שכרגע מחיר מניית ישראמקו הוא 46.9 אג' כך שאם אתה מעוניין להחזיק במניה עדיף לך לקנות אותה בשוק ולא לממש. (למה לשלם 56 אג' על משהו ששווה 47 אג'?)
    לצערי אין לי הרבה חדשות טובות. כדי שהאופציה תכנס לכסף (ורק אז יהיה שווה לך לממש או למכור את האופ בשוק) המניה צריכה לעלות 21.54% ב 32 יום, ולא היא תפקע מחוץ לכסף ותהיה שווה 0.
    מבחינת הביצוע כל מה שאתה צריך זה להודיע לבנק/בית השקעות שאתה עובד איתו שאתה מעוניין לממש והדבר יבוצע.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

על אף שהמניה עלתה מעט, עדין תמיד מוטב לממש מחצית מהכמות. לרוב, גם אם במחיר הודעות שליליות
    מנפיקי האופציות (מגייסי כסף) אינם מאפשרים למניה לעלות כפי שניתן היה להעריך בכדי שהאופציות יפקעו
    מחוץ לכסף.
    הדבר נכון לחלוטין גם למחזיקי אופציה 10 של רציו.

התשובה בלבלה אותי.

הרי מטרת האופציה לגייס כסף ואם יפקעו מחוץ לכסף, אין כניסה של כסף נוסף.
    אז מה הקטע?

האם כוונתך היא רק לאופציות של ישראמקו ורציו או שזה נכון לכל החברות?

תודה מראש ויום טוב

מה לא מובן, מוכרים לך אופציה וגבו על זה כסף שנכנס היישר לכיסי המנפיקים/מגייסים, וכשזה פוקע מחוץ לכסף משלמים לך אויר, לכן
    ציטוט פורסם במקור על ידי שחקן מעוף צפה בהודעה
    מנפיקי האופציות (מגייסי כסף) אינם מאפשרים למניה לעלות כפי שניתן היה להעריך בכדי שהאופציות יפקעו
    מחוץ לכסף.
    ולא יצטרכו להחזיר כלום
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

אני חייב להגיד שלא ממש הבנתי מדוע שחקן ממליץ למכור חצי, הרי האופציה למעשה מתה. גם לאחר העליה האחרונה במניה האופציה נשארה בשער 1 ועדיין רחוקה מהנקודה שהיא תתרומם מעליו.

בסבירות גבוהה אני יכול להגיד לך שהאופציה תפקע מחוץ לכסף כך שאם אתה יכול למכור (לא בטוח שיהיו קונים), תמכור הכל ותציל את מה שנשאר.

ישנה אפשרות פחות סבירה שמחיר המניה יעלה בזמן הקרוב (המאוד קרוב) לאזור שער 55 ואז כנראה יהיה אפשר למכור את האופציה במחיר מעט גבוה מ 1 אבל גם במקרה כזה ידאגו שבסופו של דבר האופציה תפקע מחוץ לכסף.

עוד משהו שהרבה אנשים מתעלמים ממנו הוא עלות ההמרה. לפעמים גם כשההמרה כדאית היא דורשת תוספת של לא מעט כסף שלא לכולם יש.

לשם המחשה אדם שקנה היום את האופציה בשער 1 בסכום כולל של 10K ש"ח קיבל כ 1,000,000 ע.נ. של האופציה. אם הוא מעוניין להמיר הוא צריך להוסיף כ 56 אג' על כל 1 ע.נ. משמע ההמרה דורשת תוספת של 560K ש"ח.
    נערך לאחרונה על ידי gimani, 19.06.2012 בשעה 14:55
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

ציטוט פורסם במקור על ידי אבי1 צפה בהודעה
    מה לא מובן, מוכרים לך אופציה וגבו על זה כסף שנכנס היישר לכיסי המנפיקים/מגייסים, וכשזה פוקע מחוץ לכסף משלמים לך אויר, לכן

ולא יצטרכו להחזיר כלום
    1. אני יוצא מתוך הנחה שהאופציות הונפקו בכדי שייכנס כסף לחברה עקב צורך כלשהוא. במידה והאופציות ימומשו החברה תקבל כסף (56 אג' לכל 1 ע.נ.)

2. מה כוונתך ב "ולא יצטרכו להחזיר כלום" ?

ציטוט פורסם במקור על ידי alfredn צפה בהודעה
    1. אני יוצא מתוך הנחה שהאופציות הונפקו בכדי שייכנס כסף לחברה עקב צורך כלשהוא. במידה והאופציות ימומשו החברה תקבל כסף (56 אג' לכל 1 ע.נ.)

2. מה כוונתך ב "ולא יצטרכו להחזיר כלום" ?
    1. אופציות בדר"כ מונפקות כהטבה בזמן הנפקת מניות ולאו דווקא כדי להכניס כסף לקופה. אם האופציות פוקעות בכסף ומומרות למניות זה מכניס כסף לקופה, אבל מדלל את בעלי המניות.

2. ברמה העקרונית הדבר דומה לאופציות מעוף. יש את מי שכתב את האופציה (במקרה שלנו המנפיק) ויש את מי שקנה אותה. אם האופציה פוקעת מחוץ לכסף היא שווה 0 והמנפיק מרוויח את עלות האופציה. אם האופציה פוקעת בתוך הכסף המנפיק משלם לך את שווי האופציה. פה בניגוד לאופציות מעוף לא תקבל כסף, אבל המנפיק יצתרך להשלים את ההפרש בין מחיר המניה ל 56 אג' (בהנחה כמובן שהמניה מעל 56 אג' והאופציה בכסף).

gimani - הצעתי לממש חלק ולא הכל פשוט מהטעם שבמחיר הנוכחי האופציה כבר כמעט ומחוקה,
    ההפסד מגודר ולכן אולי כדאי למשקיע לבצע חישוב סיכונים ולהחליט אם שווה לו כרטיס הלוטו הזה ביחס
    של 1:10. זה יחס גרוע אבל עדין יותר טוב מלוטו אמיתי. לא הייתי עושה כן אם עדין היה בשר בפרמיה כמובן.

בנוגע להנחה שחברה מנפיקה אופציות בכדי לממן משהו - נכון, לרוב הדבר מממן משכורות לבכירים ונדיר
    שאופציה פוקעת בתוך הכסף.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות