כפי שמסכמים את סאגת אחזקות, אפשר לסכם את סאגת פיתוח.

המעניין הוא שבסוף הנושים של אחזקות הגיעו לאותה מסקנה שציינתי לפני שנה - הם צרכים להשתלט על מניות פיתוח ולמכור את חלקם ולהישאר עם היתר

השאלה היתה לאורך כל הדרך מול מי לעבוד - מול דנקנר? מול נושי פיתוח? מול משקיעים?

כל זמן שהדיבורים היו מול דנקנר (אופציית אלשטיין) דעתי היתה שזה חסר תועלת - חדלות פרעון של פיתוח היתה עניין של זמן והשקעה באגח ד' של אחזקות היתה הימור חסר הגיון.

המפנה הגיע בסוף אפריל 2013 שהתברר ש"הצעת אלשטיין" לא גובתה בהפקדת כסף בנאמנות - המשמעות היתה שנושי אחזקות חייבים להגיע להסדר בפיתוח - אז נכנסתי לפוזיציה באגח ד' של אחזקות והסברתי:

למה אני מציע לקנות?

הסדר בפיתוח הוא בעצם לטובת נושי אחזקות - ללא הסדר ועפ"י האינטרסים של דנקנר היה תהליך של פרוק מרצון של פיתוח. בהסדר - תהיה השבחה .

בהובלת דנקנר חדלות פרעון של פיתוח היתה עניין של זמן, עכשיו יהיה הסדר שטוב לכולם.

זה הימור מחושב, לא השקעה בטוחה, אך ברמת המחירים שנוצרה סביב ה 20 נקודות לאגח ד' - זו יכולה להיות נקודת כניסה מעניינת. הגבול להפסד די מוגדר - המזומן בקופה - כך שהאגח הוא אופציה ארוכה על מניות פיתוח וערך מניות פיתוח עולה ברגע שהעסק שם מתנהל באופן שקול ובהתעלמות מהאינטרסים של דנקנר

כל מי שמאמין שפיתוח אכן תעבור השבחה - ובלי אמונה כזו אין מה להחזיק אגח אחזקות - הרי עכשיו הסיכויים אכן לראות ההשבחה השתפרו

יתרה מזו, ההסדר המוצע באחזקות הוא בדיחה . עדיף למחזיקי האגח להשתלט על 100% מאחזקות ואז אם משקיע ירצה להיכנס - הוא מוזמן, דנקנר ושותפיו רוצים "לקנות החוצה" את זכויות התביעה נגד הדירקטורים - שיציעו הצעה. אין סיבה למחוק מליארד ש"ח חוב כי יש משקיע שיתן 200 מש"ח היום.

שווי השוק של מניות פיתוח, במידה ויהפכו סחירות יעמוד על לפחות כמליארד ש"ח - בוודאי אם יהיה הסדר טוב בפיתוח - אז לא צריך את הטובות של אלשטיין , כל שצריך זה להוציא את דנקנר מהמשוואה , לפנות לבית משפט ולקחת את החברה

אחרי הדיון בבית המשפט בנושא פיתוח כבר ברור כי החשש הלא רציונאלי של נושי אחזקות כי נושי פיתוח, בעיקר הבנקים, יעמידו את חוב פיתוח לפרעון מיידי כי נושי אחזקות השתלטו על אחזקות - לא מחזיק מים

ואכן חלפו להם 8 חודשים והושג הסדר בפיתוח בחסות בית המשפט שכולל במיידי גיוס כסף חדש לפיתוח והתחייבות להשקעה נוספת במידת הצורך וזאת ע"י משקיעים חדשים , ועוד נותרו לנושי אחזקות מניות פיתוח

לא רק זאת , כבר בסוף אפריל 2013 די קלעתי לשווי פיתוח אחרי ההסדר - מליארד ש"ח .

היום אנ בדעה שבעקבות השיפור בשוק ההון וכניסת משקיעים חדשים שחפים מאינטרסים זרים - פיתוח שווה משמעותית יותר ויש לתמחרה כאופציה ארוכה על נכסיה.

בנימה אישית, במהלך 2013 הקדשתי זמן רב מאוד למעקב אחר סאגת אחזקות - בתחילה בגלל האחזקות המשמעותיות בפיתוח ובהמשך בעקבות ההזדמנויות שנוצרו - רכישת מניות דיסקונט השקעות, איתור נקודת כניסה לאגח ד' ורכישת אגח ח' של פיתוח - הכל תועד כאן בזמן אמת ואני מקווה שלפחות חלק ממי שקורא פעל והרוויח.

אני חייב לאמר שלקראת הסוף נשברתי מלקרוא החומר המשפטי - זה פשוט הפך להיות "גן ילדים" של בקשות שונות ומשונות ויש לי הערכה רבה לאורנשטיין שניהל את העניין בסבלנות ובפתיחות תוך שהוא מפלס דרכו אל ארץ משפטית חדשה.

המסקנה העיקרית שלי מכל הסאגה היא שהמסגרת החוקית של חדלות הפרעון / הסדרי חוב חייבת להתרחב ולהפוך ליותר ברורה מחד וליצור תהליכים מוגבלים בזמן. הסיטואציה בה אחזקות חדלת פרעון לחלוטין - נכסית ותזרימית - במשך שנה ויותר ותעשיית הסדרים שלמה ניזונה מהפגר כי לאף אחד אין אינטרס לבקש בקשת פרוק או הקפאת הליכים שתנתק את בעלי השליטה מהחברה היא שערוריה שלא היתה כדוגמתה.

עכשיו כל שנותר זה להמתין ולראות כמה תיהיה שווה פיתוח כחודש לאחר שתרשם למסחר.