שלום דוד, אני מצטער אם אני נשמע יהיר וכו'.
אני לא השמעתי ביקורת כלפי האסטרטגיה של שחקן, אלא רק שאלתי מה ההגיון מאחוריה, אני יכול למצוא הגיון שכזה, והייתי שמח לשמוע משחקן מה ההגיון שלו.
אני לא תופס מעצמי בתחום המסחר, אני לא חושב שאני טוב, אבל כשאני קורא מה שמוטי כתב או מה שאתה כתבת בעבר על גלגולים אני נחרד. מה אתה היית חושב אם מישהו היה מראה לך אסטרטגיה גאונית שבא הוא קונה כל דבר בפי 2 מהמחיר בשוק, האם לא היית נחרד מזה, האם זה אומר שאתה יהיר ? אז סורי, אני אדם שקשה לו לראות אנשים אחרים פועלים בצורה שהיא מטורפת בעייני, כואב לי לראות את זה.
אני כאמור לא חושב שאני טוב, ולכן לא רציתי אני להיות ה"מורה" יש מליונים שיכולים להסביר טוב ממני, ואני לא חושב שזה דווקא הופך אותי ליהיר.
אם אתה מתעקש, אז אני אגיד לך, שאין דבר כזה שתי אסטרטגיות בזמן מסוים לאותו אדם. כל אדם צריכה להיות לו רק אסטרטגיה אחת בלבד בזמן מסוים. כמובן שהאסטרטגיה יכולה להיות מחולקת לכמה חלקים, אבל לא תוכל להסביר לי את ההגיון של אדם שבאותו רגע גם קונה פוט ב1000 שח וגם מוכר את אותו פוט ב1000 שח, זה פשוט חסר הגיון.
עכשיו לענייננו, כאשר אתה מחליט על ההשקעה שלך במעוף, אסור לך לתת לשיקולים כמו חטטורת מהחודש שעבר להשפיע עליך.
אתה צריך לברר לעצמך כמה דברים, כמו, 1 האם אני חושב שהשוק יעלה או ירד. 2. כמה אני חושב שהוא יעלה/ירד.
3. באיזו עוצמה אני חושב שזה יקרה (כלומר כמה זמן תקח העליה/ירידה) 4. האם התנודתיות תעלה או תרד.ובאיזו עוצמה וכמות 5.כמה אני בטוח בעצמי, 6. כמה אני אגרסיבי.
יש עוד הרבה אפשרויות כולל הטובה שבהם שלא להגדיר את התשובות בצורה בנארית (יעלה או ירד) אלא לתת וקטור של תוחלת עליה/ירידה. וכולל לחשוב על מה יקרה בטווחי זמן שונים ולשקול ספרדים בין חודשים שונים
בכל מקרה אחרי שיש לך את כל הנתונים שהחלטת עליהם, אתה ניגש לשוק וקונה/מוכר את האסטגיה המתאימה לך.
במקרה שיש לך כבר אסטרטגיה מחודש שעבר, אני קונה/מוכר את ההפרש בניהן.
אני כאמור קטן ומושתן, ולכן אני מציע לך ולמוטי בחום, לקרוא איזה ספר בתחום, או לצפות באיזה DVD בנושא. אלו הדברים הכי בסיסיים, קורס מתחילים מינוס, כך שלא צריך הרבה זמן כדי ללמוד אותם.
ושוב אני ממש ממש ממש מצטער אם אני מעליב, הלוואי שיכולתי לומר את הדברים בצורה פחות מעליבה.