הסתובבתי מספר ימים במזרח אירופה, וקראתי בעיון את התגובות האחרונות כאן.
ברור לי שיש חוסר הבנה מוחלט של הסיטואציה בעולם, וזה נובע שכישראלים פשוט לא חווינו את המשבר - שעדיין מתרחש.
אבל לפני רשמים מאירופה קצת סדר:
אני חשבתי שהראתי באופן ברור כי נדל"ן ומניות עשו לאין שיעור יותר מ "הצמדה לאינפלציה" והסברתי שאם משהו "צמוד לאינפלציה" 200 שנה ולא משלם ריבית / דוידנד - אזי יש הפסד אדיר במונחים של כח קניה. אסור להתבלבל עם ה - 500$ - זה לא המחיר השולי של כריית זהב - היום במחיר ההוגן הוא כ - 900 דולר - ואנחנו נלווה אותו כל הדרך עד ל - 900 דולר ואולי , כאשר שחקני המומנטום יכנסו (הפעם כמוכרים) הזהב ירד גם ל - 500 דולר....לטעמי, ה "take home message" מהגרף שצירף למבו הוא שהזהב אכן שומר על ערכו לאורך ההסטוריה (לפחות במאתיים השנים האחרונות).
לפעמים קצת למעלה, לפעמים למטה, בטווח של עשרות אחוזים לכאן או לכאן, אך תמיד סביב 500$ בממוצע, מתואם אינפלציה. מישהו מכיר עוד סחורה/השקעה כזו?
מזל שאף אחד מהחברים לא מחזיק הכל בזהב.....
הבטחתי פרק על כיצד שואבים את הנזילות , זה יגיע.אני לא רואה איך הבנקים המרכזיים ישאבו חזרה את "הנזילות" חסרת התקדים בה הם מציפים את העולם בנסיון נואש להרוויח עוד קצת זמן במשבר החוב
לגבי מה אני רואה - תשווה את דברי ברננקה האחרונים לתחזית שלי:
זה 100% חופף - וזו לא חוכמה גדולה - כל המידע זמין.כך או כך, המטרה כבר הוגדרה לפני זמן רב - 6.5% אבטלה תביא לתחילת העלאת ריבית. לפני שמעלים ריבית, מצמצמים / מפסיקים את ההקלה המוניטרית - היום האבטלה ב 7.5% , ואני מעריך שבעת שהאבטלה תגיע ל 7% הפד יחל לצמצם רכישת אגח מגובה משכנתאות ויתן לריביות על המשכנתאות ל - 30 שנה להתחיל לזחול מעלה - הדבר האחרון שהוא רוצה לעשות זה לנפח שוב בועת נדל"ן (....) , בפאזה אחת יותר מאוחר הפד יתחיל לצמצם את הרכישות של אגח ממשלתי
אם אני צריך לנחש, צמצום הרכישות יהיה במנות של 20-30 מליארד דולר , כלומר מרמת אבטלה של כ - 7% לרמת אבטלה של 6.5% לפד יהיו 3-4 מדרגות של צמצום רכישות
מבחינת לוחות זמנים , הפסקת רכישות אגח מגובה משכנתאות , בהנחה ששוק הנדל"ן ושוק התעסוקה ימשיכו להתאושש, עשויה להתחיל לקראת סוף 2013 - כשהאבטלה תגיע לסביבות ה- 7% - וזו תהיה המדרגה הראשונה של צמצום QE3 , המדרגה השניה תגיע כפונקציה של המשך הירידה באבטלה - יתכן בקצב של מדרגה ברבעון.
- זה היה ב - 11/5/2013 -מי שמכר בשורט את TMF - עשה כ - 15%. מי שהחזיק זהב הפסיד 7% באותה תקופה.מבחינת השקעה - מי שמאמין בעליית התשואות של האגח ארוך הטווח הארה"ב - יש תעודות סל רלבנטיות
לכל המחזיקים בזהב - ראו הוזהרתם - עליית התשואת על האגח והתחזקות הדולר שתבוא בעקבות צמצום / ביטול ה - QE והמשך הצמיחה בארה"ב תגרום לכם הפסדים כבדים.
פשוט כואב הלב לקרוא כזה מבנה תיק. כל המחקרים שנעשו על תשואות מניות גילו כי התשואות מתרחשות על פני תקופות יחסית קצרות , הרי ברור לי מה יקרה - אתה תיכנס לשוק שתרגיש בטוח - זה יהיה בשיא הסייקל שוב באופוריה - הכל יראה מצוין ואז המניות יתחילו לרדת לקראת המיתון הבא....כ-15% מחסכונותיי הם בזהב. השאר באגרות חוב ממשלתיות צמודות מדד עם מח"מ קצר.
התשואה שלי אפסית, אם לא שלילית.
המטרה שלי, לעבור את הסערה כשתגיע, והיא תגיע, עם מינימום פגיעה.
אם אני טועה, מקסימום הפסדתי תשואה של כמה שנים. מחיר שאני מוכן לשלם.
- לכל אחד יש תפקיד, אנחנו כולנו יודעים מה תפקידו של אודי. כפי שביקשתי פעמים רבות בעבר וללא המלחה - אשמח אם במקום להזהיר תפרסם ניתוחים של מה כן, לא מה לא.אלא מנסה/מנסים בכל הכוח לצעוק - קחו סיכונים בהגיון !!!
אתה , ואחרים, הרבה זמן ממתינים לסערה , להתמוטטות , לקטסטרופה - אך בינתיים השוק בורח לכם - ויש סיבות לכך - לא כי כולם לוקחים "סיכונים" לא הגיוניים ויש בועה - השוק עולה כי מצב משתפר. להמליץ על החזקת זהב פיזית כחלק משמעותי מתיק השקעות בסיטואציה הקיימת היום זה נקרא לקחת סיכונים בהגיון?! - לי יש היגיון אחר והוא , במבחן התוצאה, משרת אותי היטב.
אך זה היופי של שוק - יש דעות לכל הכיוונים - לי זה נהדר שאודי יזהיר את כולם מלהיכנס "להשקעות מסוכנות" , בעיקר אגחים התשואה שערורייתית שמתומחרים רע - זה רק מאפשר לי ולאחרים שחושבים אחרת להיכנס לפוזיציה במחירים מצויינים. אני רק חושב, אודי זה מופנה אליך, שמי שקורא כאן באופן שוטף , כבר הבין מזמן שעוסקים כאן בהשקעות מתוחכמות ובעלות סיכון אינדווידואלי גבוה - בדיוק בנישה שאינה מכוסה ע"י אנליסטים, בלוגים - יכול להיות שפשוט עדיף שלא תיקרא את שכותבים כי כל פעם מחדש "כואבת לך הבטן" ואתה זועק גוואלט.....
ללמבו - 2.5 מליון הודים וסינים שקונים זהב זה ניתוח השקעות אינטיליגנטי. שאלת את עצמך למה ההודים והסינים עניים?