x

עמוד 7 מתוך 9 ראשוןראשון ... 56789 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 61 עד 70 מתוך 82

נושא: הרחבה מוניטרית -הפסקתה וה סיכונים

הסתובבתי מספר ימים במזרח אירופה, וקראתי בעיון את התגובות האחרונות כאן.

ברור לי שיש חוסר הבנה מוחלט של הסיטואציה בעולם, וזה נובע שכישראלים פשוט לא חווינו את המשבר - שעדיין מתרחש.

אבל לפני רשמים מאירופה קצת סדר:

לטעמי, ה "take home message" מהגרף שצירף למבו הוא שהזהב אכן שומר על ערכו לאורך ההסטוריה (לפחות במאתיים השנים האחרונות).
    לפעמים קצת למעלה, לפעמים למטה, בטווח של עשרות אחוזים לכאן או לכאן, אך תמיד סביב 500$ בממוצע, מתואם אינפלציה. מישהו מכיר עוד סחורה/השקעה כזו?
    אני חשבתי שהראתי באופן ברור כי נדל"ן ומניות עשו לאין שיעור יותר מ "הצמדה לאינפלציה" והסברתי שאם משהו "צמוד לאינפלציה" 200 שנה ולא משלם ריבית / דוידנד - אזי יש הפסד אדיר במונחים של כח קניה. אסור להתבלבל עם ה - 500$ - זה לא המחיר השולי של כריית זהב - היום במחיר ההוגן הוא כ - 900 דולר - ואנחנו נלווה אותו כל הדרך עד ל - 900 דולר ואולי , כאשר שחקני המומנטום יכנסו (הפעם כמוכרים) הזהב ירד גם ל - 500 דולר....

מזל שאף אחד מהחברים לא מחזיק הכל בזהב.....

אני לא רואה איך הבנקים המרכזיים ישאבו חזרה את "הנזילות" חסרת התקדים בה הם מציפים את העולם בנסיון נואש להרוויח עוד קצת זמן במשבר החוב
    הבטחתי פרק על כיצד שואבים את הנזילות , זה יגיע.

לגבי מה אני רואה - תשווה את דברי ברננקה האחרונים לתחזית שלי:

כך או כך, המטרה כבר הוגדרה לפני זמן רב - 6.5% אבטלה תביא לתחילת העלאת ריבית. לפני שמעלים ריבית, מצמצמים / מפסיקים את ההקלה המוניטרית - היום האבטלה ב 7.5% , ואני מעריך שבעת שהאבטלה תגיע ל 7% הפד יחל לצמצם רכישת אגח מגובה משכנתאות ויתן לריביות על המשכנתאות ל - 30 שנה להתחיל לזחול מעלה - הדבר האחרון שהוא רוצה לעשות זה לנפח שוב בועת נדל"ן (....) , בפאזה אחת יותר מאוחר הפד יתחיל לצמצם את הרכישות של אגח ממשלתי

אם אני צריך לנחש, צמצום הרכישות יהיה במנות של 20-30 מליארד דולר , כלומר מרמת אבטלה של כ - 7% לרמת אבטלה של 6.5% לפד יהיו 3-4 מדרגות של צמצום רכישות

מבחינת לוחות זמנים , הפסקת רכישות אגח מגובה משכנתאות , בהנחה ששוק הנדל"ן ושוק התעסוקה ימשיכו להתאושש, עשויה להתחיל לקראת סוף 2013 - כשהאבטלה תגיע לסביבות ה- 7% - וזו תהיה המדרגה הראשונה של צמצום QE3 , המדרגה השניה תגיע כפונקציה של המשך הירידה באבטלה - יתכן בקצב של מדרגה ברבעון.
    זה 100% חופף - וזו לא חוכמה גדולה - כל המידע זמין.

מבחינת השקעה - מי שמאמין בעליית התשואות של האגח ארוך הטווח הארה"ב - יש תעודות סל רלבנטיות
    - זה היה ב - 11/5/2013 -מי שמכר בשורט את TMF - עשה כ - 15%. מי שהחזיק זהב הפסיד 7% באותה תקופה.

לכל המחזיקים בזהב - ראו הוזהרתם - עליית התשואת על האגח והתחזקות הדולר שתבוא בעקבות צמצום / ביטול ה - QE והמשך הצמיחה בארה"ב תגרום לכם הפסדים כבדים.

כ-15% מחסכונותיי הם בזהב. השאר באגרות חוב ממשלתיות צמודות מדד עם מח"מ קצר.
    התשואה שלי אפסית, אם לא שלילית.
    המטרה שלי, לעבור את הסערה כשתגיע, והיא תגיע, עם מינימום פגיעה.
    אם אני טועה, מקסימום הפסדתי תשואה של כמה שנים. מחיר שאני מוכן לשלם.
    פשוט כואב הלב לקרוא כזה מבנה תיק. כל המחקרים שנעשו על תשואות מניות גילו כי התשואות מתרחשות על פני תקופות יחסית קצרות , הרי ברור לי מה יקרה - אתה תיכנס לשוק שתרגיש בטוח - זה יהיה בשיא הסייקל שוב באופוריה - הכל יראה מצוין ואז המניות יתחילו לרדת לקראת המיתון הבא....

אלא מנסה/מנסים בכל הכוח לצעוק - קחו סיכונים בהגיון !!!
    - לכל אחד יש תפקיד, אנחנו כולנו יודעים מה תפקידו של אודי. כפי שביקשתי פעמים רבות בעבר וללא המלחה - אשמח אם במקום להזהיר תפרסם ניתוחים של מה כן, לא מה לא.

אתה , ואחרים, הרבה זמן ממתינים לסערה , להתמוטטות , לקטסטרופה - אך בינתיים השוק בורח לכם - ויש סיבות לכך - לא כי כולם לוקחים "סיכונים" לא הגיוניים ויש בועה - השוק עולה כי מצב משתפר. להמליץ על החזקת זהב פיזית כחלק משמעותי מתיק השקעות בסיטואציה הקיימת היום זה נקרא לקחת סיכונים בהגיון?! - לי יש היגיון אחר והוא , במבחן התוצאה, משרת אותי היטב.

אך זה היופי של שוק - יש דעות לכל הכיוונים - לי זה נהדר שאודי יזהיר את כולם מלהיכנס "להשקעות מסוכנות" , בעיקר אגחים התשואה שערורייתית שמתומחרים רע - זה רק מאפשר לי ולאחרים שחושבים אחרת להיכנס לפוזיציה במחירים מצויינים. אני רק חושב, אודי זה מופנה אליך, שמי שקורא כאן באופן שוטף , כבר הבין מזמן שעוסקים כאן בהשקעות מתוחכמות ובעלות סיכון אינדווידואלי גבוה - בדיוק בנישה שאינה מכוסה ע"י אנליסטים, בלוגים - יכול להיות שפשוט עדיף שלא תיקרא את שכותבים כי כל פעם מחדש "כואבת לך הבטן" ואתה זועק גוואלט.....

ללמבו - 2.5 מליון הודים וסינים שקונים זהב זה ניתוח השקעות אינטיליגנטי. שאלת את עצמך למה ההודים והסינים עניים?

רשמים ממזרח אירופה

חלפו 13 חודשים מהסיבוב האחרון , והעסקים אינם כרגיל.

אפילו בדברים הפשוטים - המלון שאני מתגורר בו נהג לגבות כ - 120 יורו ללילה + תוספת לאינטרנט, היום 62 יורו ללילה עם אינטרנט

הריטייל בבעיה רצינית - הרבה חנויות נסגרות, מסעדות נסגרות אך באופן פרדוקסלי זה משפר קצת את מצבם של הקניונים כי התחרות מהריטיל המסורתי ברחובות דועכת והקניון מגדיל את נתח השוק שלו - אך זה בטל לעומת הירידה בביקושים של הצרכנים - כולם סובלים

שפל של 20 שנה במכירות רכבים

שוק נדלן תקוע - דירות לא נמכרות במחירים שמכסים את ההשקעה בפרויקטים בהם הקרקעות נרכשו לפני המשבר. בניגוד לארה"ב שם היד קלה על הדק העיקול, ביבשת הישנה לוקחים את הזמן - הבנק נותן ליזם יחסית הרבה זמן לנסות לטפל בנושא - זה רק מאריך את הזמן הנדרש להתאמת מחירים ומפגש של היצע / ביקוש ברמת מחירים יותר נמוכה - שלפחות תייצר פעילות של קניה / מכירה ובסיס לתמחור קרקעות מחדש על מנת להציע פרויקטים חדשים עוד שנתיים שלש.

משקיעים - אין, למעט ברובדים המאוד איכותיים

מימון למשכנתא - מסתבר שהבנקים מוכנים לתת 90% מערך הנכס בריבית אפסית - הם נואשים להלוות - אך הצרכן שחושש למקום עבודתו, חושש לעתיד - יושב על הגדר, כבר הרבה זמן. שהקהל יחליט שהוא יורד מהגדר - מלאי הדירות הקיים יתאדה .

כסף שמחפש הזדמנויות - מעט מאוד

הזדמנויות בנדל"ן - בלי סוף

המסקנה שלי

1. זה הזמן לחזור ולהשקיע במזרח אירופה , כמו בתחילת בשנות ה - 90 - היתרון היחסי זה מזומן - אם יש לך ואתה מוכן להשקיע - יש במה ובמחירים שנחשבו כבדיחה רק לפני מספר שנים
    2. אינפלציה - זה חזון רחוק. פונקציית התימסורת של "הדפסת כסף" כמנוף לצמיחה פשוט לא עובדת - אין ביקושים משמעותיים, יש עודף בהכל - על מנת לקבל אינפלציה יהיה צורך בהתאוששות מרשימה, שהיא עדיין רחוקה
    3. ההתאוששות תגיע, השוק נראה שהתייצב. אני מניח שב - 2015 מזרח אירופה תציג צמיחה שתתבסס על חזרת הביקושים המקומיים, וב - 2016 / 2017 נגיע חזרה לנורמליות (לא הבועה של 2007/2008 , אלא 2004-2005

בוקר טוב,

אתמול כאשר הודיעו על כוונה לשנות כיוון, ולהפסיק הזרמות של חמש שנים, עוד לא עשו דבר.

הכל ירד,מניות,מתכות,סחורות, הכל כנגד הדולר שזינק למעלה.

כל הממונפים הגדולים מבנים שהודיעו להם שהכיוון משתנה, והם יצטרכו להשיב הכסף.

לכן כדאי למכור המניות כעת שזה בשיא.

וגם את יתר הנכסים שהם באיזור גבוה הסטורית.

כשכולם מחפשים את הדלת, תמיד יהיו כאלה שיסבירו שכדאי לקנות בירידה ולמכור מאוחר יותר ברווח, זו הדרכה למשל שהיתה אתמול בבלומברג בלילה.

גם לאחר חמש שנים של הזרמות+ריבית אפס, הסחורה שתהיה חסרה זה דולרים של ארצות הברית, כולם ירוצו אחריהם ובדרך יזרקו את כל הנכסים שיש להם.

ציטוט פורסם במקור על ידי Sun100 צפה בהודעה

גם לאחר חמש שנים של הזרמות+ריבית אפס, הסחורה שתהיה חסרה זה דולרים של ארצות הברית, כולם ירוצו אחריהם ובדרך יזרקו את כל הנכסים שיש להם.
    אתה מבין את הבדיחה במה שאתה אומר? אתה טוען שמה שחסר זה לא נפט\נחושת\זהב\אוכל, אלא מה שחסר זה דולרים , שהפד יכול להדפיס אינסוף מהם בהחלטה של רגע. האם באמת זה מה שחסר?

זהו עולם שבו יום הוא לילה, ולילה הוא יום.

אני חושב שהוא התכוון לעובדה שכאשר יש התאוששות בארה"ב , ירידה בגרעון וברור שיש סוף ל - QE - הדולר יתחזק לעומת היורו / יאן.

שהדולר מתחזק, מחיר הסחורות, הנקובים בדולרים יורדים .

כשההבנה מחלחלת שלא תהיה אינפלציה רצינית בארה"ב / בעולם בתקופה של השנתיים-שלש הקרובות - גם השוורים הגדולים של הזהב / סחורות לא יכולים לעצור את זרם היציאה החוצה (זהב בשפל של שנתיים) למרות מיטב המאמצים - זה נראה בערך כך :

"אין סוף לירידות בזהב " אומר פראנק , "אנחנו מוחקים את כל הרווחים של ה - 5 שנים האחרונות כי זרימת הכסף לקרן "זהב הוא המלך" גדלה ככל שמחיר הזהב עלה - כך שהמחיר החל לרדת הקרן שלנו היתה בשיא גודלה".

מה אפשר לעשות?" שואל ג'וני, בוגר הרווארד בהצטיינות שגוייס לקרן להוסיף נופך של תחכום לקרן, "כבר 5 שנים שוורי הזהב מוכרים את הלוקשים על אינפלציה שתתפרץ וזאת באמצע המיתון הכי קשה שידע העולם מאז השפל הגדול - אך אחרי 5 שנים, גם המאמינים הגדולים נתחילים להתפכח"

"אל דאגה " אומר פראנק,"יש לנו חוזה עם זרו הדג ואחרים - הם דואגים לביקוש, הרי פריארים לא מתים, רק מתחלפים"

מי שחושב שהשיחה הזו היא דמיונית, שיחשוב שוב.

TBY

אתה באמת חושב שמלחמת המטבעות נגמרה? אתה באמת חושב שברננקי ירשה לדולר לחזור לרמות של 1:1 מול היורו? (אגב, היורו החל דרכו ב 1.05 דולר ליורו).

אתה באמת חושב שאפשר לנתק את ההתאוששות הרגעית בארה"ב מהמיתון המתקרב אולי בסין?

האם באמת אפשר להפריד ככה בין הכלכלות? אתה סיפרת על המצב במזרח אירופה. העולם הוא כפר גלובלי ואי אפשר להחזיר הגלגל אחורה.

אם לא תהיה אינפלציה, ה QE לא יגמר. וזה עניין של הגדרת ה QE כי כל מטרתו של ה QE היא להביא אינפלציה (שהיא הסימן האמיתי להתאוששות כלכלית).

כמובן שתוכל לומר שמטרת ה QE היא להקטין האבטלה, אבל כל עוד אין אינפלציה (ואולי ר"ל יש דפלציה) אז זה סימן שאין לחץ על אמצעי יצור ולכן אין סיבה שאבטלה תקטן. אם הדולר יתחזק מן הסתם האבטלה תעלה כי התחרותיות של הכלכלה האמריקנית תקטן.

ואגב, בסין ובהודו לא קוראים את ZEROHEDGE .
    נערך לאחרונה על ידי eyal12, 20.06.2013 בשעה 13:43

ציטוט פורסם במקור על ידי eyal12 צפה בהודעה
    אתה מבין את הבדיחה במה שאתה אומר? אתה טוען שמה שחסר זה לא נפט\נחושת\זהב\אוכל, אלא מה שחסר זה דולרים , שהפד יכול להדפיס אינסוף מהם בהחלטה של רגע. האם באמת זה מה שחסר?

איל צהרים טובים, את ההבנה הזו היה קשה לי מאוד לקלוט ולעכל, אבל זה קרה לאחר משבר 2008.

בקציר האומר, כאשר יש סביבה של ריבית אפס, ״כסף אינסופי״ - קחו כמה שאתם רוצים, ואי הענשה מוחלטת בגין סיכונים לעומת תגמול מעבר לכל דמיון בהצלחה. אז זו התוצאה.

אסביר: אנו חושבים שהמערכת מסודרת ובררננקי יושב בחדר עם טובי המוחות ויודע כמה התחייבויות דולריות יש בעולם!

אז זהו שלא, אין לו מושג , הוא רק יכול ״לנחש״ לפי הצע וביקוש כמו כל אחד אחר בשוק.

את זה מבנים אחרי שמפנימים את הפיתוח הכי חשוב של העולם המערבי בחמש מאות שנה האחרונות, ״מוסד האשראי״ וה- paper money . זה הפיתוח שנתן לכמה אומות קטנות באירופה להדיח את הודו סין משליטה היסטורית ב- GDP העולמי.

כל ״זב חוטם״ יכול להתחייב בשלל כלים הפתוחים לפניו ,בנגזרים או כל כלי אחר , התחייבות דולרית שבעצם יוצרת paper money והפיתוח האחרון כסף דגטלי.

דוגמא: ״הלוויתן מלונדון״ בשנה האחרונה. עובד אחד במוסד בנקאי הכי מכובד באמריקה התחייב בנגזרים על מוצר ריבית, שהציבור הרחב בכלל לא מכיר, גרם להפסד והתחייבויות של תשע מליארד דולר. כאשר למנכל ולעשרות אלפי עובדים אין מושג בכלל ממה שקורה וזה רק מקרה אחד שאנו יודעים.

על כן , צריך לקוות שמכלל שישה מליארדי בני אדם אין כאלו גרידים שגרמו להתחייבות דולריות שצריך לסגור כאשר המלווה אומר-״סגור ההתחייבויות ״ כאשר אין ברירה זורקים את כלל הנכסים. הכל בכדי להביא את מטבע ההתחייבות.

עדין לקנות: חיטה,נפט ,סחורה צריך דולרים לא ניתן לשלם למשל בסילבר או גולד.

ותזכור שלמרות כל הדיבורים והקישקושים המטבע העולמי היה ועדין נותר דולר של ארצות הברית.

זה המטבע שרוכשים עמו סחורה, וזה המטבע שכנגדו מתחייבים בכל האשראי אפס שפוזר לכל דכפין.

אגב, תבדוק ותראה שהפד נתן אשראי דולרי לכל המוסדות הפיננסים בעולם לרבות למשל לבנק הפועלים הזעיר שלנו ובסכומי עתק.

לכן כאשר ברננקי אומר אין יותר ״כסף ללא הגבלה״ אז הממונפים הכי ״ חכמים או לחוצים״ יזדרזו לסלק התחייבויות דולריות שלהם.

זה על קצה המזלג.
    נערך לאחרונה על ידי Sun100, 20.06.2013 בשעה 13:56

TBY

ואגב, בסין ובהודו לא קוראים את ZEROHEDGE .
    אם בסין לומדים על מלחמות ישראל.(כך קראתי היום).

אז צא מתוך נקודת הנחה שכולם קוראים את כולם/מעתיקים את כולם....

אתה באמת חושב שמלחמת המטבעות נגמרה? אתה באמת חושב שברננקי ירשה לדולר לחזור לרמות של 1:1 מול היורו? (אגב, היורו החל דרכו ב 1.05 דולר ליורו).
    אני חושב ש"מלחמת המטבעות" זו פיקציה עיתונאית - הרי בעצמך אמרת - היורו החל ב 1.05 לדולר והגיע ביוני 2008 לשער 1.57 (אני ברמות 1.45 מכרתי יורו ) - ואף אחד לא דיבר על מלחמת מטבעות - אלו יחסי סחר שמתקנים את עצמם עפ"י המצב .

ברננקה לא שולט על שער הדולר - הוא שולט רק על הריבית - והיא תעלה, והדולר יתחזק, בייחוד מול היורו - אירופה 24-30 חודש אחרי ארה"ב בהתאוששות ואין לי ספק שהיורו יחלש מול הדולר אם הצמיחה והירידה בגרעון הממשלתי בארה"ב ימשכו

אתה באמת חושב שאפשר לנתק את ההתאוששות הרגעית בארה"ב מהמיתון המתקרב אולי בסין?
    אינני מסכים שההתאוששות בארה"ב רגעית. ארה"ב לא מושפעת מהביקושים של סין - זה הפוך. מיתון בסין (שאינני חושב שיקרה, אולי ירידה בקצב הצמיחה) יהיה ברכה - הלחץ על הסחורות ירד, המחירים ירדו, הייצור יוזל וארה"ב ש 70% מהתל"ג זה צריכה פנימית - תהנה מזה.

האם באמת אפשר להפריד ככה בין הכלכלות? אתה סיפרת על המצב במזרח אירופה. העולם הוא כפר גלובלי ואי אפשר להחזיר הגלגל אחורה.
    בהחלט אפשר להפריד בין כלכלות, אך היופי בסחר ביןלאומי ושווקי מטבע משוכללים זה ההיזון החוזר שמחזיר את העולם לשיווי משקל

אם לא תהיה אינפלציה, ה QE לא יגמר. וזה עניין של הגדרת ה QE כי כל מטרתו של ה QE היא להביא אינפלציה (שהיא הסימן האמיתי להתאוששות כלכלית).

כמובן שתוכל לומר שמטרת ה QE היא להקטין האבטלה, אבל כל עוד אין אינפלציה (ואולי ר"ל יש דפלציה) אז זה סימן שאין לחץ על אמצעי יצור ולכן אין סיבה שאבטלה תקטן. אם הדולר יתחזק מן הסתם האבטלה תעלה כי התחרותיות של הכלכלה האמריקנית תקטן.
    כל מטרת המדיניות המוניטרית - QE וריבית זה להשיג ירידה באבטלה - זה המנדט של הפד יחד עם שמירה נגד אינפלציה . הפד סימן מטרה ברורה - 6.5% אבטלה תביא להתחלת עליית ריבית. 6.5% אבטלה זה לא תעסוקה מלאה, זה רחוק מזה.
    יתרה מכך, מכיוון ש 70% מהביקושים בשוק האמריקאי הם מקומיים, צמצום הגרעון הממשלתי ע"י הקטנת תקציבים - מוריד מהביקושים ומקזז את העליה שנובעת מהתעסוקה - זה המודל הקלאסי - במיתון על הממשלה להגדיל הוצאות על מנת לעודד צמיחה / תעסוקה ואז לצמצם הוצאות שהצמיחה ברת קיימה על מנת למנוע אינפלציה

ציטוט פורסם במקור על ידי Sun100 צפה בהודעה
    בוקר טוב,

אתמול כאשר הודיעו על כוונה לשנות כיוון, ולהפסיק הזרמות של חמש שנים, עוד לא עשו דבר.

הכל ירד,מניות,מתכות,סחורות, הכל כנגד הדולר שזינק למעלה.

כל הממונפים הגדולים מבנים שהודיעו להם שהכיוון משתנה, והם יצטרכו להשיב הכסף.

לכן כדאי למכור המניות כעת שזה בשיא.

וגם את יתר הנכסים שהם באיזור גבוה הסטורית.

כשכולם מחפשים את הדלת, תמיד יהיו כאלה שיסבירו שכדאי לקנות בירידה ולמכור מאוחר יותר ברווח, זו הדרכה למשל שהיתה אתמול בבלומברג בלילה.

שים לב מה קורה כעת לנכסים:

לי זה ברור, הגיע עת החמישיות והשישיות.

לאחר הגולד והסילבר לפני כמה שבעות שחטפו עשיריות, לאחר מכן היפאנים=הניקי שחטף עשריות, כעת בארופה רואים שלשות, אמריקה מתקרבת לזוגיה ולקינוח גולד חוטף חמישיה והסילבר חוטף שבעיה- כעת, סילבר מתחת לעשרים כעת!(שיא=50).

לעומת זאת , דולר אינדקס מזנק....

מזלנו, שאצלנו "דילגו" על העליות לשיא קודם 1340... אז השוק צריך לקוות שכאן המכה תהיה מרוככת בהתאם...

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות