x

עמוד 5 מתוך 9 ראשוןראשון ... 34567 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 41 עד 50 מתוך 82

נושא: הרחבה מוניטרית -הפסקתה וה סיכונים

למבו,

אנה פרסם את התקציב של ארה"ב ב2012 וב 2013 (הכולל , לא סעיפים ספציפיים)
    למען נראה כולנו שאין קיצוץ של דולר אחד ממנו.
    במקום לתת לי משימות אתה מוזמן לתרום לדיון באופן חיובי ואינפורמטיבי .

עכשיו שאלה מאתגרת עבורך - מדוע הפד צריך למכור את מה שקנה? למה לא פשוט להשאיר האגח במאזן ?

התשובה פשוטה.
    שים לב לרשימת המדינות שה -
    בנקים מרכזיים שלהם קנו ללא הגבלה אגחים - קרי עשו מוניטיזציה של חובות המדינה,
    ייצרו כסף מאוויר , ולא הקטינו את הכמות של הכסף בשוק ושל המאזן אלה רק הרחיבו וקנו עוד :

זימבבואה
    בלרוס
    רפובליקת וימאר - גרמניה , שנות ה-20
    ועוד כמה ששכחתי

והמצטרפות הטריות :
    יפאן
    ארה"ב
    בריטניה

הסכנה במדיניות כזו היא איבוד שווי הערך של הכסף. של כסף הנייר.
    בהיפראינפלציה הזהב תמיד ישמור(לפחות שמר היסטורית ) על ערכו ,
    הסיבה לדעתי שכרגע אין סכנה של היפראינלציה במדינות המדפיסות בטירוף כמו יפן וארה"ב
    היא שהם שרויות במיתון כ"כ עמוק , כולל אירופה (ראה אחוזי אבטלה u16 , משכורות שלא זזות ,
    התייקרויות של אנרגיה מזון וכו , ) הסיבה הנוספת לדעתי היא שהכסף שמיוצר ע"י הבנקים המרכזיים נשאר במערכת הבנקאית ולא מחלחל לכלכלה האמיתית , כך שאין באמת יותר כסף בשווקים ,
    וההוכחה לכך היא שאין צמיחה באיורפה יפן וצמיחה מזערית בארה"ב.
    וזה אחרי טרליונים שהוכנסו למערכת הבנקאית.
    אם הכסף הזה היה ניתן לעסקים קטנים ובינוניים היתה צמיחה הרבה יותר חזקה.
    אבל הצד המפחיד של ייצור הכסף היה מתעורר , ועם הצמיחה היתה מגיעה אינפלציה אדירה
    עקב הדפסת הטרליונים.

וזה בעצם המשחק הכפול והמסוכן שהם משחקים , כולל פישר
    שהביא את השיטה הזו לארץ.
    נערך לאחרונה על ידי lembo, 12.06.2013 בשעה 13:32

אפרופו זהב זה כסף ,
    אני מעלה תמונה ששווה מאה אלף מילים

http://www.zerohedge.com/news/2013-0...-line-buy-gold

מה שמדהים שאיך שכל כך בקלות מצליחים לשטוף לאנשים את המוח - ואנשים יחסית משכילים לא עוצרים לחשוב רגע על כל העניין בכלים אנאליטיים והגיון קר.

זהב.

מלכודות השוטים הגדולה.

סכנה במדיניות כזו היא איבוד שווי הערך של הכסף. של כסף הנייר.
    בהיפראינפלציה הזהב תמיד ישמור(לפחות שמר היסטורית ) על ערכו
    כמה שההצהרה הזו לא נכונה ! הרי יש מי שקנו זהב כשהיתה אינפלציה אמיתית והפסידו 50% מכספם!

על מנת לסיים את הדיון הלא רציני על זה על "סגולותיו " של הזהב - להלן קצת נתונים בפרספקטיבה של השקעה -לא ספקולציה:

מחירי זהב מתוקנים לאינפלציה:

כפי שניתן לראות, הזהב עלה ריאלית פי 3 מאז 1914 , כאשר ב- 1914 היתה מלחמת עולם והמטבעות היו צמודים לזהב - ובסיומה רואים שמחיר הזהב יורד ב - 50% , , ב- שנות ה - 30 היתה אינפלציה + מיתון ואז שוב מלחמת עולם והזהב עולה לכ - 600 ושוב יורד - עד האינפלציה של שנות ה - 70 שמגיע לפסגה של 2330 דולר (במחירי 2011!) רק על מנת לחזור ל - 500 דולר ריאלית ב -2003.

כשיטה - כל פעם שהזהב עלה בגלל סיבה אמיתית - מלחמה או אינפלציה - בסיומה הוא ירד והרבה.

כלומר מי שקנה במהלך מלחמת העולם הראשונה זהב והוריש אותו לילדיו -החזיק 90 (!) שנה עד 2003 - התשואה הריאלית על ההשקעה - 0%!

מ - 2005 אנו מנפחים בועה בזהב באמצעות המדיה -אך גם במחיר של 1500 דולר, התשואה הריאלית ל- 100 שנה - 300%

יחד עם זאת, מי שרכש זהב בבהלה האחרונה לזהב בשנות השבעים (ולא בשיאה) -שהיתה אינפלציה אמיתית - ולא מדומיינת כמו היום - רק עכשיו רואה חזרה את כספו ריאלית - שמנפחים שוב בועה.

זה זהב.

לעומתו יש נכס ששומר על ערכו באינפלציה לאין שיעור יותר טוב - הוא נקרא מניות.

אם הזהב היה זקוק ל 100 שנה לעשות תשואה של 300 ריאלית (בבועה) לכמה זמן נזקקו המניות?

פחות מ 30 שנה! - וזה בלי דוידנדים.

תאמר, מניות זה מסוכן.

אז יש לי עוד נכס בשבילך ששומר על ערכו באינפלציה יותר טוב מזהב - זה נקרא נדלן.

לא אלאה בגרפים, אך ב - 40 שנה האחרונות מחירי הנדל"ן למגורים עלו ריאלית ב - 20% וזה שמשווים למחירים היום - רחוקים מאוד ממחירי בועה - יש לזכור שעל ה - 20% יש להוסיף הכנסה משכירות שמביאה את התשואה למאות אחוזים - ב - 40 שנה.

מאז 1914 מחירי הנדל"ן עלו קצת יותר מ 20% (בערך 50% ריאלית) + תשואת שכירות של 100 שנה .....

בקיצור - זהב היום זה נכס בבועה - רק האדיקות שבה תומכי הזהב טוענים בעדו מראה כי יש בועה .....

הוא אינו נותן מענה אופטימלי להגנה על אינפלציה - כי שנגמרת האינפלציה המחיר נופל ויש נכסים הרבה יותר טובים ממנו כהשקעה.

יש 2.5 מליארד סינים והודים + 1 לימבו שחושבים אחרת ממך.
    אל תשכח שהאינפלציה עדיין לא החלה כלל , כל ההדפסות עדיין לא הגיעו לכלכלה הריאלית..

כבר 5 שנים רצוף שבנקים מרכזיים הם קונים של זהב פיזי.
    סין רוסיה ועוד מדינות קונות בטירוף.
    אולי אשלח להם את הגרפים שלך עם 0 אחוז תשואה....
    תפנים , הגדולים רואים מה הולך לקרות והם ישחררו את השווקים לצלילה כאשר יהיו מכוסים עם מספיק זהב ונכסים פיזיים. הם לא רוצים להישאר עם אגחים . ראה התשואות והבריחה מהאגח היפני והאמריקאי
    ב3 חודשים האחרונים. זה תנועות שרואים פעמים בודדות ב100 שנה.

מעניין למה התחלת את החישוב לפני 100 שנה.
    למה לא 3000 שנה?
    אולי הניירות זו אפיזודה חולפת בראייה היסטורית? הם קיימים 200 שנה בקושי
    וזהב כסף כבר אלפי שנים.

בכל אופן , כרגע , אני מעדיף זהב פיזי על כל נייר שיש בארץ, אגח , מנייה , תעודת סל וכ"ב

לסיום : אתה קורא לדיון על הזהב "לא רציני" , "סגולותיו"..
    זה לא רציני.
    אתה לא מאמין שזהב הוא כלי לשימור הון בעיתות אי ודאות וזמני קיצון?
    אתה לא מכיר היסטוריה?
    אתה לא מכיר את ההדפסות של השנים האחרונות?
    אחרי שמאות חברות נדלן ישראלי פשטו רגל בשנים האחרונות , זה נראה לך רציני שבמחירים היום
    להגיד שנדלן השקעה יותר טובה לשימור הון , או בעיתות קיצון?
    זה היה נכון אולי ללפני 10 שנים , שדירה בת"א עלתה 700 אלף שקל בבזל.

ההיסטוריה מוכיחה , וזה עובדה , לא דעה שלי ,
    שהון נשמר בזהב.

מאוד מוזרה העמדה שלך.

אתה רוצה לשמור על הון נגד אינפלציה ולא רוצה מניות / נדל"ן - תיקנה אגח ממשלתי צמוד למדד ותקבל גם תשואה.

אם אתה חושב שהממשלות כולן חדלות פרעון - אני ממליץ על נשק חם, הרבה אוכל , רופא במשפחה ומלאי דלק........

לפחות היום כבר הפנמת שהכסף שמיוצר על ידי הממשלות , לא מגיע לכלכלה - כלומר אין הדפסת כסף

זהב זה לא אמצעי לשימור הון בזמני קיצון. בזמני קיצון אתה במאבק קיומי, לא שומר על הון.

אם יש לי 5 מליון דולר ואני הופך את זה לזהב - אני אשמור את זה בבית? בבנק? אם זה לא פיזי -אז זה לא מגן ממצב קיצון - מחר הבורסה תיסגר ונראה אותך משתמש בזהב שלך ......

ונניח זה אצלך בבית - מה תעשה עם זה?

שמירה על הון היא מטרה שיכולה להתקיים במצבים נורמליים כהשקעה לקראת תנודתיות בשווקים, כמגן בפני אינפלציה .

מניות יגיבו הרבה יותר טוב לאינפלציה מאשר זהב.

קודם כל , איך אתה מעלה פה גרפים? אני גם רוצה
    שנית ראה את הגרף הזה על מחיר זהב אמיתי , קצת שונה ממה שאתה טוען

http://www.zerohedge.com/sites/defau...30615_gold.jpg

כמו שזה נראה לי כרגע , מתישהו הניירות יחזרו להיות צמודים לזהב.
    כך היה רוב השנים כמדומני מאז שהניירות כסף הומצאו לפני 200 שנה.
    אז כן. זה שימור הון אמיתי
    לגביי מה תעשה עם זה....תראה הנייר כסף זו המצאה מעולה
    והשימוש בה ימשך , לפחות עד שהביטקוין וכ"ב יכנסו לשימוש רחב , אבל הם יהיו חייבים להיות מגובים בזהב , כיום כל נגיד מדפיס כמו מטורף ומייצר כסף מאוויר , זה מצב לא הגיוני בעליל
    נערך לאחרונה על ידי lembo, 16.06.2013 בשעה 08:23

למבו,

אמי חייב לדעת קצת מי אתה - מה ההשכלה שלך. אני מתייחס אילך כאדם משכיל, בוגר אוניברסיטה במקצוע רלבנטי, אך יש לי תחושה שפיסספסתי.

הגרף שצרפתה באמת שונה מהגרף שלי. שלי מתחיל מ 1914 ושלך מ - 1791.

עפ" הגרף שלך, הטיעון שלי חזק פי כמה - מ - 1791 ועד שנת 2005 - 214 שנה - התשואה הריאלית למי שהחזיק זהב והוריש אותו דור אחרי דור (סין? הודו? - מזכיר לך?) היא 0.

בשיא הבועה הנוכחית, התשואה על פני 225 שנה היא 140% מלבד!

תסתכל על התנודתיות במחיר - יש עליות של 100% וירידות של 50% בטווחים של עשרות שנים - כלומר קניתה בדור הלא נכון - לבנים ולנכדים יש חצי מההון ריאלית - זו דרך גרועה ביותר לשמור על הון...

עכשיו תסתכל כל הגרף התחתון של אינפלציה - ולהפתעתך כי רבה תגלה ב - 100% מהמקרים הזהב ירד ריאלית שהאינפלציה עלתה - זה הכלל עד שהמסחר האלקטרוני הבינלאומי בשנות ה - 80 התחיל להיכנס (חוזים עתידים וכו') - אז רואים תנודתיות הרבה יותר גדולה בזהב ומצב של בועות שנדחפות ע"י המדיה ואנשים שלא מבינים מה הם עושים.

עכשיו אלך צעד אחד קדימה -

הגרף מראה מחיר מתואם לאינפלציה, לא מחיר מתואם לכח קניה (אני מקווה שאתה מבין את ההבדל - תבדוק משכורות ריאליות היום ולפני 200 שנה...) - לנו היום יש כח קניה לאין שיעור יותר גדול מלפני 200 שנה - כלומר יש לנו יותר דולרים מתואמים לאינפלציה. כלומר מי שהחזיק זהב 225 שנה וראה תשואה ריאלית של 140% למעשה הפסיד הון עתק - כי כח הקניה שלו מלפני 200 שנה שהושקע בזהב קנה לו זהב בכמות שהיום תתייחס אליה כשולית.

כלומר כל הסינים וההודים שקונים זהב על מנת לשמר את ההון - מפסידים הון ככל שהשנים עוברות, שלא לדבר על התשואה אם הכסף היה מושקע בגורמי ייצור כמו פרה.

תחשוב על זה שוב - זו מתכת צהובה ששמים על הגוף לקישוט - המחיר שלה לאורך זמן חייב להתכנס לעלות הכריה שלה - כמו חצץ. אני מסכים כי כריית זהב הולכת ומתייקרת עם השנים - מה שתומך בעליית מחיר נומינלית - אך זה נכון גם להרבה מחצבים אחרים - נפט, פחם , נחושת ואפילו ברזל .

משפחות וותיקות עם כסף "ישן" באנגליה מלמדות את הילדים כי שימור הון הוא ע"י השקעות סולידיות נושאות תשואה - הם כנראה לא קראו את זרו-הדג' ולמזלם אף אחד שם לאורך הדורות לא החליט לממש הכל ולקנות זהב....

בקיצור, פראיירים לא מתים - תיקנה זהב, תחזור על המנטרות שהבלוגים הפופולארים דוחפים ותממן את וול סטרייט.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 16.06.2013 בשעה 09:00

אתה מפספס בענק.
    עשירים אמיתיים חושבים על שימור הון. לא על רווח על ההון.
    אתה כל הזמן רוצה תשואה , הם לא. הם רוצים לא לאבד.

ההשוואות שלך לגביי הזהב לא נכונות.
    תשווה את הזהב לשקל ישן. כשלקחו 1000 שקל ישן והפכו ל1 שקל חדש.
    תשווה לניירות במאה שנים האחרונות
    תראה שהזהב - לא עשו לו פיחות. ערכו תמיד בפני עצמו כי הוא הערך האמיתי.

כמובן אני מתייחס בכלליות ומהכירותי הקטנה עם אנשים ממשפחות עשירות.
    אני מציע לחשוב כמוהם , בטח ובטח בזמני קיצון שהמערכות לא מתפקדות , וחיות על 100 מליארד דולר שמוזרמים כל חודש לשווקי האגח והמניות.

מה אתה מציע? חשיפה מלאה למניות אגחים וכב? בזמנים כאלו זה טירוף בעייני ,
    למרות שתמיד ניתן לייצר טריידים טובים , בזמנים קצרים , ובסכומים קטנים.
    אבל הציבור פה באתר , הם אלה בדרכ שלא יודעים מתי לקנות ובטח לא מתי למכור ועליהם אני חושב.

מי אני? תגיע אליי לקפה ונדבר

למבו,

מבחינתי הדיון על הזהב הסתיים - הטיעונים שלך לא רציניים - זהב לא עשו לו פיחות..... נו באמת. גם לחצץ לא עושים פיחות.

ניתחתי את הגרף שאתה הצגת, ואם זו התשובה שלך, אז אנו מקיימים דיון ברמות שונות.

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות