x

עמוד 3 מתוך 10 ראשוןראשון 12345 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 91

נושא: אידיבי פיתוח - הסדר בחסות בית המשפט

עדכון מפגישת נצגות אחזקות, אלשטיין התחייב חוזית להזרים את הכסף בלי קשר לגנדן:
    בן אדם אתה תמים, תתפכח, אז מה אם הוא הבטיח? גם נוחי הבטיח שלא תהיה תספורת או תסרוקת ותראה לאן הוא הגיע! בינתיים הוא מזרים כותרות לעיתונאות במקום כסף לאחזקות. אגב לגביי נציגות פיתוח ברור לכל בר דעת שאתה נותן דעה של בן אדם בפוזיציה מנוגדת בגלל זה אתה חושב שהם טועים. מאחל לך נציגות כזאת באחזקות, אולי תרוויח איזה אג' או שניים על ההימור שלך!

לאחר הדרמה בבית המשפט, מתבררות מספר עובדות חשובות:

1. בניגוד לדעתם של רבים וטובים, בית המשפט קיבל את העמדה העקרונית של נושי פיתוח כי קיים חשש סביר שהחברה לא תיפרע את חובותיה ובצעד תקדימי מינה 2 בעלי תפקידים - מפקח מטעם בית המשפט ומומחה כלכלי שתפקידו לסייע לבית המשפט לקבוע את מצבה של פיתוח מחד ולגבש הסדר מאידך.

2. בית המשפט נתן 30 יום נוספים להידברות בין הצדדים. אם אני צריך להקיש מהתנהלותו של דנקנר עד היום - עוד 30 יום יגיעו הצדדים לבית המשפט ללא הסדר.
    3. הבנקים קיבלו על הראש - כולל בקשה של בית המשפט מהפיקוח על הבנקים לבדוק מי נגד מי - מהכתבות בעיתון על הדרך בה ניתן האשראי ע"י בנק הפועלים - רצוי לערב את המשטרה.

יש כאן תקדים שעדיין לא ברור כיצד ישפיע - לא רק מבחינת הנושים שעכשיו "הלכת אפריקה" תקפה לא רק במצב בו חברה פונה להסדר אלא שנושים פונים לבית המשפט מעל לראשה של החברה, , אלא מבחינת הנאמנים - על מנת למלא את חובת הנאמנות הם צרכים לשקול האם יש סבירות שחברה לא תעמוד בתשלומים - ואם התשובה חיובית, הם חייבים לפעול.

ואלשטיין?

עוד ספין נחמד - במקום להעביר את הכסף לנאמנות , הוא התחייב להשקיע בהנפקת זכויות. רק עניין של תשקיף. ומה יהיה כתוב בתשקיף על פיתוח? על סמך אילו דוחות יפורסם התשקיף ? האם יש תאריך ברור מתי תהיה הנפקת הזכויות? ברור שלא. קודם חייבים לחתום על הסדר שהוא בכלל תנאי להתחלת עבודה על תשקיף. הסדר חתום? איך אפשר? הרי לא ברור מה קורה בפיתוח.....

בלי שום קשר לאלשטיין - כפי שכתבתי בעבר - פיקוח בית משפט על פיתוח והסדר בחסות בית המשפט, יוצק שווי שאגח אחזקות - אני נכנסתי לאגח ד'.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 30.04.2013 בשעה 16:57

דווקא לאחזקות ? הייתי חושב שאם כבר אז הדברים האלה מביאים שווי לפיתוח.
    על אחת כמה וכמה קשה לי להאמין שאחזקות תראה אפילו שקל אחד מפיתוח בשעה ובית המשפט מפקח על החברה, לא ככה?

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    לאחר הדרמה בבית המשפט, מתבררות מספר עובדות חשובות:

1. בניגוד לדעתם של רבים וטובים, בית המשפט קיבל את העמדה העקרונית של נושי פיתוח כי קיים חשש סביר שהחברה לא תיפרע את חובותיה ובצעד תקדימי מינה 2 בעלי תפקידים - מפקח מטעם בית המשפט ומומחה כלכלי שתפקידו לסייע לבית המשפט לקבוע את מצבה של פיתוח מחד ולגבש הסדר מאידך.

2. בית המשפט נתן 30 יום נוספים להידברות בין הצדדים. אם אני צריך להקיש מהתנהלותו של דנקנר עד היום - עוד 30 יום יגיעו הצדדים לבית המשפט ללא הסדר.
    3. הבנקים קיבלו על הראש - כולל בקשה של בית המשפט מהפיקוח על הבנקים לבדוק מי נגד מי - מהכתבות בעיתון על הדרך בה ניתן האשראי ע"י בנק הפועלים - רצוי לערב את המשטרה.

יש כאן תקדים שעדיין לא ברור כיצד ישפיע - לא רק מבחינת הנושים שעכשיו "הלכת אפריקה" תקפה לא רק במצב בו חברה פונה להסדר אלא שנושים פונים לבית המשפט מעל לראשה של החברה, , אלא מבחינת הנאמנים - על מנת למלא את חובת הנאמנות הם צרכים לשקול האם יש סבירות שחברה לא תעמוד בתשלומים - ואם התשובה חיובית, הם חייבים לפעול.

ואלשטיין?

עוד ספין נחמד - במקום להעביר את הכסף לנאמנות , הוא התחייב להשקיע בהנפקת זכויות. רק עניין של תשקיף. ומה יהיה כתוב בתשקיף על פיתוח? על סמך אילו דוחות יפורסם התשקיף ? האם יש תאריך ברור מתי תהיה הנפקת הזכויות? ברור שלא. קודם חייבים לחתום על הסדר שהוא בכלל תנאי להתחלת עבודה על תשקיף. הסדר חתום? איך אפשר? הרי לא ברור מה קורה בפיתוח.....

בלי שום קשר לאלשטיין - כפי שכתבתי בעבר - פיקוח בית משפט על פיתוח והסדר בחסות בית המשפט, יוצק שווי שאגח אחזקות - אני נכנסתי לאגח ד'.

ציטוט פורסם במקור על ידי rinmat צפה בהודעה
    מה שנושי פיתוח יוכלו להשיג בבית המשפט לכל היותר, זה שקיפות על ההוצאות של אידיבי ונאמן שישמור על ערך הנכסים שלא ימכרו בזול.
    אבל שוב, הבעיה היא בנציגות העכשווית של פיתוח שהבראה זה לא מה שמעניין אותה.
    הפסיקה היא בדיוק מה שאמרתי, בית המשפט הציב מפקח על התנהלות הכספים של החברה, אבל בלי יכולות וטו, ההחלטיות שלי היתה לגבי השתלטות הנציגות על פיתוח, ובעצם להשאיר את נושי אחזקות בלי כלום, זה היה הפחד של הרבה אנשים להיכנס להשקעה באחזקות.

ציטוט פורסם במקור על ידי Gilga צפה בהודעה
    דווקא לאחזקות ? הייתי חושב שאם כבר אז הדברים האלה מביאים שווי לפיתוח.
    על אחת כמה וכמה קשה לי להאמין שאחזקות תראה אפילו שקל אחד מפיתוח בשעה ובית המשפט מפקח על החברה, לא ככה?
    הפוך גוטה, הפוך, מה שהנציגות של פיתוח הביאה על עצמה, זה הסדר בחסות בית משפט, והתשלום שלה להסדר תהיה תספורת קטנה, אם זה בהמרת חוב למניות, או בפריסה חדשה וארוכה של החוב.
    ובמקרה של הסדר בפיתוח, נושי אחזקות יגזרו את הקופון בשווי האג''ח החדשים שיקבלו (אני מעדיף 50%-75% מחברה יציבה עם שווי חיובי, מאשר 100% עם חברה מקרטעת ושווי נכסי שלילי.
    ללא ספק שווי החבילה בהסדר אחזקות, במקרה של הצלחה בהסדר בפיתוח, עולה בצורה משמעותית.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    הרסת פה להרבה אנשים שהיו אנטי נגד אחזקות... אבל עשית בחכמה :-) ולא בגלל שאני בפוזיציה, למרות שאני אף פעם לא ממליץ לאחרים, אני כבר הכנסתי את כל המשפחה וחברים בשבוע שעבר...
    אני לא רואה את אלשטיין כספין, ויש חשיבות לאחד כמוהו בחברה, עוד בעלים עם כיס גדול זה לא יכול להזיק.
    בכל מקרה, ברוך שובך לכוחותינו ובהצלחה :-)

רינמט,
    הפסיקה היא בדיוק מה שאמרתי, בית המשפט הציב מפקח על התנהלות הכספים של החברה, אבל בלי יכולות וטו,
    אני דווקא זוכר שטענת בתוקף שלפיתוח אין קייס ובית המשפט יזרוק אותם מכל המדרגות....

באשר למפקח - למינוי של בית המשפט אין "זכות ווטו" על אף נושא אף פעם - תמיד הוא פועל כשלוחו של בית המשפט וצריך להגיש בקשות לבית המשפט - בית המשפט מחליט האם להענות לבקשה. אתה יכול להבין לבד למי נוטה בית המשפט אם וכאשר המפקח יפנה אליו בבקשה.

לגבי סמכויותיו - אתה מוזמן לקרוא את ההחלטה של השופט - סמכויותיו נרחבות.

בנוסף בית המשפט מינה יועץ כלכלי - הוא זרק לפח את הערכת השווי של פיתוח מסיבות רבות שהוא אף טרח לפרטן - אי התאמה לדוחות הכספיים, פערים גדולים בין אומדן נושי אחזקות לאומדן של פיתוח - שניהם מבוססים על אותו מודל (!), טענתה הנחרצת של פיתוח בתיק אחר כי את שוויה יש להאמוד עפ"י שווי סחיר (הם כמובן ירו לעצמם ברגל, כי הצד שתובע יתלה בחומר שהוגש עכשיו ) ועוד.

היועץ הכלכלי ידרש להציג את מצבה של פיתוח באופן אוביקטיבי כאשר השאלה היא - האם יש סבירות שפיתוח לא תעמוד בהתחיבויותיה?.

התשובה לכך ברורה - אם חדלות פרעון של פיתוח לא היתה בגדר אפשרות סבירה אזי החברה היתה יכולה להשיג מימון מחדש על נכסיה, היתה נמנעת ממימוש בלחץ, מתחת לשווי שוק , חברות בנות והכי משמעותי - נושי אחזקות לא היו מסכימים להסדר בו הם מוותרים על סכום הגדול פי 5 מהזרמת הבעלים שמהווה 50% מהחוב, תמורת 15% ממניות אחזקות.

לפיכך , בלחץ בית משפט, דנקנר חייב לדבר על הסדר .

רינמת שלום מה היעד לאגח ד? והאם תשלום הריבית שהתקזז בשער יתקבל בהסדר או לא?
    תודה מראש.

אמרתי שלנציגות פיתוח אין קייס לפרק את החברה (הרי זה היה החלום הרטוב של הנציגות ושלך...) , אמרתי שלכל היותר הם ישיגו משקיף, עכשיו, השאלה אם זה טוב לנו או לא, עצם זה שנכנסת, כבר אומר שזה טוב לנו :-)
    אני מקווה שבעזרת המומחה הכלכלי, יגיעו להסדר טוב והוגן לטובת כולם, עם נוחי ואלשטיין.

ציטוט פורסם במקור על ידי אורי.. צפה בהודעה
    רינמת שלום מה היעד לאגח ד? והאם תשלום הריבית שהתקזז בשער יתקבל בהסדר או לא?
    תודה מראש.
    כבר דיברנו פה על שווי האג''ח (RH עשה אקסל יפה), אני מעריך שהאג''ח הפעם יזחל לאט למעלה עד להגעה להסדר, ובימים הקרובים להסדר הוא ייסחר באיזור 33-37, ואם יהיה הסדר יפה בפיתוח אז תוסיף להערכה שלי עוד 10 אגורות.
    מי שהתקזזה לו הריבית יקבל כמובן את החלק היחסי של הריבית בהסדר, גם אם תמכור הכל היום.
    בכל מקרה, הסיכוי להסדר גבוה מאוד היום, ואין אינטרס לאף אחד להרוס אותו.

ציטוט פורסם במקור על ידי rinmat צפה בהודעה
    מי שהתקזזה לו הריבית יקבל כמובן את החלק היחסי של הריבית בהסדר, גם אם תמכור הכל היום.
    יש לך סימוכין להצהרה הזו או שזו פשוט דעתך?
    אם זו דעתך אז דעתי הפוכה.
    לא קראתי בשום מקום שתשלום הריבית שלא שולמה תשולם בהסדר ואני דיי בטוח גם שזה לא יקרה (למה שהסדרות הקצרות יסכימו לזה?).
    אולי בסוף יסכמו על פיצוי מסויים למי שהחזיק ביום ה X אבל גם אם כן זה על בטוח לא יהיה פיצוי בשווי 6 אג' כמו שקוזז.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

דוגמא לסמכויות המשקיף - כבר קיבל הנחיה לשפר את הממשל התאגידי בפיתוח:

כונס הרשמי במשרד המשפטים, פרופ' דוד האן, הנחה את המשקיף, עו"ד חגי אולמן, לפעול מול חברת אי. די.בי פתוח לשם שיפור הממשל התאגידי בחברות הקונצרן, לרבות ביצוע שינויים בהרכב דירקטוריון החברה.
    מבנה הקונצרני של אי.די.בי. משמשים נושאי משרה אחדים כדירקטורים או מנהלים הן באי.די.בי פתוח והן בחברות אחרות המצויות מעליה או מתחתיה בשרשרת ההחזקות. הכונס הרשמי והמשקיף, עו"ד אולמן, סבורים, כי לנוכח הצורך בבחינה עצמאית ושקולה של ענייניהן של החברות השונות בקונצרן אי.די.בי, לרבות זכויות הנושים של כל חברה, יש לפעול לצמצום הכהונה המקבילה של דירקטורים. לפיכך, התבקשה החברה עוד להציג את הצעדים שבכוונתה לנקוט לביצוע השינויים הנדרשים בהרכב דירקטוריון החברה או חברות אחרות בקונצרן, כך שדירקטורים המכהנים בדירקטוריון חברה אחת לא יכהנו במקביל גם בדירקטוריון חברה אחרת בקונצרן.

במילים אחרות - פיתוח תחת פיקוח בית משפט תהיה בעלת דריקטוריון שאינו תלוי ביתר חלקי הפרמידה - זה למעשה איבוד שליטה של הבעלים על הדריקטוריון והמשמעויות מרחיקות לכת.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 01.05.2013 בשעה 18:27

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות