x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

JSPH

הייתי הולך על מהלך של מתן 50% ממניות פתוח כמניות בכורה נושאות ריבית יפה
    נראה שאינך מבחין בין מניות רגילות למניות בכורה - מניות בכורה אינן מניות במובן בו אתה רגיל להתייחס אליו - זכות למינוי דירקטורים, הזכות לקבלת דוידנדים, וקבלת ההון העצמי בפרוק.
    מניות בכורה זה למעשה אגח בעל עדיפות האחרונה בחוב החברה - אין להם זכות בקבלת רווחים או הון בפרוק, אך יש עליהם ריבית (שמתיחסים אליה כדוידנד) שחייבת להיות משולמת לפני שהמניות מקבלות דוידנד, אך החברה רשאית לא לשלם הדוידנד למניות הבכורה אם המצב מצדיק זאת - לפיכך הן מסווגות כהון מניות ומכאן השם - מניות הכורה.
    יש כל מיני ווריאציות על מניות בכורה - צוברות, ניתנות להמרה / פרעון מוקדם וכו.

לפיכך יצירת מניות בכורה אינה משפיעה על המניות הרגילות של החברה - מניות המקנות בעלות.

מה שטוב ב"פטנט" שנקרא מניות בכורה שזה חוב לטווח ארוך מאוד ומי שרוכש מתייחס בעיקר לתקבולי הריבית - אם החברה בטוחה - מניות הבכורה נסחרות סביב הפארי - עפ"י הריבית שהם משלמים ביחס לריבית השוק לטווח ארוך - אך אין צורך להחזיר קרן.

מהלך של העברת חלק מחוב פיתוח למניות בכורה שנושאות נניח 10% ריבית + המרת חלק קטן מהחוב למניות + הארכת המח"מ של יתר החוב יוריד את לחץ הפדיונות מהחברה ויעביר את החברה להון חיובי.

ההון של פיתוח בסולו הוא גרעון של 250 מש" ח - על 6 מליארד חובות וחלויות שוטפות - בעלות מימון של 350 מש"ח בשנה.

המרת 10% מהחוב ל 25% מניות - יעביר את פיתוח ל הון חיובי של 350 מש"ח
    המרת 20% מהחוב למניות בכורה יגדיל את ההון ל - 1.5 מליארד על חוב של 4.2

זה עדיין מינוף גבוה.

השלב הבא הוא המרת חוב תמורת מניות של חברות בנות (כלל ביטוח, דיסקונט השקעות וכור) - כך שירדו עוד 1.5 מליארד מהחוב - אני מניח שהשילוב של מחירי אגח ארוך נמוכים ושווי שוק הנמוך מהשווי בספרים יאפשר המרת החוב למניות ללא הפסד הון מצד פיתוח אך יהיה רווח מיידי למחזיקי האגח.

זה יביא את פיתוח להון של 1.5 מליארד מול חובות של 2.7 מליארד - חצי מההתחלה, וריבית שנתית לשלם של 150 מש"ח - זה כבר עסק בר קיימא - זה אומר שמניות הבכורה יסחרו קרוב לפארי ויהיה שווי יפה למניות כך ששוי השוק של החבילה שיקבלו נושי פיתוח תהיה גדולה משווי השוק של האגח שהם מחזיקים , והאגחים החדשים שיונפקו יקבלו דרוג טוב , החברה תוכל למחזר חוב , לשלם דוידנד והכל בא על מקומו בשלום.

נושי אחזקות יחזיקו 75% מפיתוח ויצטרכו להגיע להסדר עם הבנקים בגנדן על מנת שאלו ישתפו פעולה בהסדר בפיתוח - אני הייתי מציע מיזוג בין גנדן לאחזקות, כאשר הבנקים יקבלו את רוב מניות אחזקות החדשה (60%) ונושי אחזקות הישנה יקבלו את מירב החוב באחזקות (80%) - דרך חוב ומניות בכורה . אין ספק שכולם ימחקו חלק מהחוב - אך את התמורה הם יקבלו דרך שווי המניות

הבנקים והמוסדיים ירכיבו דריקטוריון בפיתוח ואחזקות החדשה , ואני מניח שבשלב כלשהו תמכור אחזקות החדשה מניות של פיתוח בשוק כדי לפדות את מניות הבכורה .

זה יקח זמן והרבה וויכוחים על שקל לפה שקל לשם אך בגדול - כולם יכולים לקבל את כספם אם יתנהגו באופן סביר

ומה לגבי יורק? - הם מחזיקים רק 20% מחוב האגח - מי שיתן את הטון בהסדר של פיתוח יהיו הבנקים...... ולהם אינטרסים באחזקות וגנדן.

מי שעוד לא מבין - יום ראשון זה הזמן לקנות אגח אחזקות

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה

מי שעוד לא מבין - יום ראשון זה הזמן לקנות אגח אחזקות
    עכשיו בלבלת אותי לגמרי
    במה שונה מחר מבחינת כדאיות רכישת אגח אחזקות ?
    אם אתה צופה קנייה לתוך פניקה, אם תהיה, באיזה מחיר לדעתך שווה קנייה ?
    תקן אותי אם אני טועה...לא הערכת את אגח אידיבי ב - 10 אג' במקרה פירוק...
    לא נראה לי שאלו יהיו המחירים מחר...אבל אולי אני טועה...
    *** יום שעובר - לא חוזר ***

הנייר סופג הכל. כל צד למו"מ צריך לדאוג לעצמו.

הבעיה שהגאונים של נציגות האגח של אחזקות איכשהו מצליחים לעשות הכל עקום - הם לא מתכוונים להצטרף לעתירה ולהציע הסדר משלהם , אלא קוברים הראש בחול ומחכים שאולי יקרה נס והכסף של אלשטיין יופקד בנאמנות

במקביל "נציגות המחזיקים הפרטיים" שואלים למי יש מניות של לאומי על מנת להפעיל על לאומי לחץ להגיע להסדר בגנדן......

אם יש משהו שמונע ממני להיכנס לאגח אחזקות זו הרפיסות וחוסר המקצועיות של הנציגות - הם פשוט גורמים נזק בהתנהלות שלהם.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה

במקביל "נציגות המחזיקים הפרטיים" שואלים למי יש מניות של לאומי על מנת להפעיל על לאומי לחץ להגיע להסדר בגנדן......

.
    מסכים איתך - קראתי גם את המייל הזה - ואין לי מילה אחרת מלבד "הזוי" לומר עליו
    *** יום שעובר - לא חוזר ***

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות