x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: ישראלום

ישראלום

אלון - מה דעתך על האגחים של החברה הנ"ל. אני יודע שרווחי הון משמעותיים כנראה לא יהיהו כאן אבל ע"מ להשכיב כסף לשנתיים שלוש בריבית סבירה האם כדאי ואם כן איזה סדרה?

Re: ישראלום

שלושת הסדרות שוות כמעט בתשואה ההבדל הוא בעיקר במח"מ של ההשקעה ואת זה אתה תצטרך להחליט...

שלושת הסדרות צמודי מדד עם 5-6% ריבית אפקטיבית, אז נסה לדוג אותם לפי מחיר, אם הוראות בשלושת הסדרות (ואני אומר את זה רק בגלל הנחות "העבודה" שאתה סיפקת).

אך ראה את הדברים שאני חוזר ואומר לגבי קנייה בשיא של ניירות נושאי תשואה נמוכה בשוק הפכפך עם צפי לעליית ריבית...

קנייה של הניירות מסוג זה צריכה להיות לפדיון בלבד - תוך הבנה של נעילת תשואה, כלומר ניתן לצפות כי במהלך התקופה מחירי הניירות יכולים להיות נמוכים יותר ויהיה רשום הפסד על הנייר!
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

בשוק של היום 5-6% צמוד לפדיון זו לא תשואה כ"כ נמוכה. לדעתי האגחים שיפגעו במקרה של העלאת ריבית הם דווקא אלו המדורגות גבוה יותר (בנקים וכו...} שנותנות 1-2% תשואה כיום.

נכון שאילו שאתה מציין יפגעו יותר, אך כל האגחים נפגעים מעליית ריבית באופן תיאורטי (שכן יש משתנים נוספים שמשפיעים על המחיר כאשר הריבית עולה שיכולים לקזז את הפגיעה).

ככל שהריבית גבוהה יותר הפגיעה במחיר השוק של הנייר קטנה יותר (כמו גם ככל שהמח"מ קצר יותר).

בכל אופן לא אמרתי שלא תשואה יפה או כי לא כדאי להשקיע, פשוט שאני לא עוסק בניירות מסוג זה וכי מי שרוצה להשקיע מומלץ כי ידע את ההשפעות שיכולות לחול אליו...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות