אני אישית מאמין כי הסיכוי גדול מסיכון בנייר, אך ייתכן כי מדובר בהשקעה לטווח של עד שנה / שנה וחצי ולא יציאה מהירה (עבור ניצול מלא של השווי האמיתי של הנייר).

בניגוד לניירות אחרים שאליהם אני מדבר לרוב - השווי הראלי/האמיתי של הנייר נמוך במקצת (שכן החברה אינה יכולה לשרת את החוב במצבה הנוכחי) - ולכן לא מדובר בהשקעה רגילה שאני עומד מאחוריה במאה אחוזים...

אני תמיד מעדיף להשקיע בנייר שהערך הראלי האמיתי שלו גבוה ממחיר השוק. הבעיה היא כי כרגע אין רבים כאלה ולכן כמשקיע גם אני מתחיל לזלוג לכיוון ניירות שמבחינתי הינם ניירות בעלי סיכון גדול יותר.

אני מזכיר כי אני לא רואה בתשואה גבוהה סיכון... נקודת המבט שלי מעט שונה ומדבר על סיכון כיכולת ההפסד בנייר שמתומחר מחישוב השווי הראלי בכל מקרה וביצוע תוכלת.

כמובן שאינני יכול להכנס להסבר מלא כאן, אך בניגוד לדברים אחרים שאליהם כתבתי בעבר (שלדעתי היו חסרי סיכון - ואכן הצדיקו את עצמם באחוז כמעט מוחלט) אג"ח זה של טאו (ולצורך העניין גם האגח של דלק נדלן שאליו אני מדבר רבות בתקופה האחרונה, אינם וצדקים מבחינת חישוב ומכילים סיכון, אך הסיכון הזה נמוך ביחס לתשואה האפשרית ובהתחשב באי המתנה לפדיון!!!

לסיכום - אני מאמין כי המחיר הנוכחי כדאי להשקעה לטווח בינוני, בדרך יכול להיות כי המחיר יהיה אטרקטיבי יותר, אך זה יהיה (בתלות בניתוח) רק סיבה להרחיב את ההשקעה...