x

עמוד 2 מתוך 7 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 70

נושא: טאו אג"ח ב'

Re: טאו אג"ח ב'

אני אישית מאמין כי הסיכוי גדול מסיכון בנייר, אך ייתכן כי מדובר בהשקעה לטווח של עד שנה / שנה וחצי ולא יציאה מהירה (עבור ניצול מלא של השווי האמיתי של הנייר).

בניגוד לניירות אחרים שאליהם אני מדבר לרוב - השווי הראלי/האמיתי של הנייר נמוך במקצת (שכן החברה אינה יכולה לשרת את החוב במצבה הנוכחי) - ולכן לא מדובר בהשקעה רגילה שאני עומד מאחוריה במאה אחוזים...

אני תמיד מעדיף להשקיע בנייר שהערך הראלי האמיתי שלו גבוה ממחיר השוק. הבעיה היא כי כרגע אין רבים כאלה ולכן כמשקיע גם אני מתחיל לזלוג לכיוון ניירות שמבחינתי הינם ניירות בעלי סיכון גדול יותר.

אני מזכיר כי אני לא רואה בתשואה גבוהה סיכון... נקודת המבט שלי מעט שונה ומדבר על סיכון כיכולת ההפסד בנייר שמתומחר מחישוב השווי הראלי בכל מקרה וביצוע תוכלת.

כמובן שאינני יכול להכנס להסבר מלא כאן, אך בניגוד לדברים אחרים שאליהם כתבתי בעבר (שלדעתי היו חסרי סיכון - ואכן הצדיקו את עצמם באחוז כמעט מוחלט) אג"ח זה של טאו (ולצורך העניין גם האגח של דלק נדלן שאליו אני מדבר רבות בתקופה האחרונה, אינם וצדקים מבחינת חישוב ומכילים סיכון, אך הסיכון הזה נמוך ביחס לתשואה האפשרית ובהתחשב באי המתנה לפדיון!!!

לסיכום - אני מאמין כי המחיר הנוכחי כדאי להשקעה לטווח בינוני, בדרך יכול להיות כי המחיר יהיה אטרקטיבי יותר, אך זה יהיה (בתלות בניתוח) רק סיבה להרחיב את ההשקעה...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

נ.ב -

בניגוד לפעמים אחרות (כדוגמת ב. יאיר), רכיבה על הגלים בנייר זה אינה בגדר אופציה מבחינתי בגלל שאינני מסוגל לחשב את הגלים האלה...

לכן אני בוחר להיות בפנים, לפחות בתקופה זו...
    אלון פיאדה

בוא נחזור רגע למשהו שציינת כדרך אגב: אתה מאמין שהניירות של דלק נדלן מסוכנים כמו של טאו?יש להם אותה יכולת (או אי יכולת) לשרת את החוב?

מצבם אומנם טוב יותר בחלק מהמדדים, אבל ההון העצמי של החברה שלילי, יחס התחייבויות שוטפות לנכסים שוטפים גרוע, המשך מחיקות של נכסים בגלל שיערוך...

החברה נמצאת בבעיה, זה לא צריכה להיות הפתעה לאף משקיע...

החזר החוב בשנה-שנתיים הקרובות תלוי בעיקר במימוש נכסים ותמיכה של הבעלים, מעבר לכך נדרש התאוששות בשוק הייחוס של החברה...

אז כן יש דימיון, גם אם לא מלא, אך בהחלט ניתן להגיד כי שתי החברות הינם בסיכון (גם אם לדעתי הוא נמוך) בעוד השקעות אחרות אליהן דיברתי בעבר היו, לפחות מבחינתי, חסרי סיכון לחלוטין (גם אם התשואות שלהן היו גבוהות, שכן אותם החברות היו יכולות לשרת את מלאו החוב ללא בעיה מתזרים קיים (מה שלא קיים בשתי החברות המדוברות).
    אלון פיאדה

אלון - מה ההסבר שלך לגבי מה שקרה היום בנייר. היו ביקושים גדולים מאוד של כ- 5 מליון ע.נ מספר פעמים אבל מנגד הגיעו מוכרים שכל פעם הורידו את הנייר. נראה לי כאילו החברה מבצעת רכישות אבל
    בצורה כזו שמחיר הנייר לא עןלה. מה דעתך והאם הערכתך לגבי מחיר יעד של 60 עודנה בעינה?

אכן הערכה שלך נכונה, החברה ביצעה רכישה של 11 מליון ערך נקוב לפי מחיר של מעט יותר מ-45 אגורות לנייר - כלומר כ-5 מליון ש"ח.

לפי דעתי מדובר ברכישה ראשונה מסדרה של רכישות שיבוצעו. כמובן שלא ניתן לדעת את הדבר בוודאות, אך אני מאמין כי הרצון לרשום רווח הוני ולסדר את הדוחות לחברה הוא הכוח המניע במקרה זה.

כרגע מדובר על רכישות/מכירות מתואמות...

אני מאמין כי הנייר אינו צריך להיות ב- 30% תשואה ולכן אני מאמין כי מחיר הנייר בשוק יעלה ויגיע לערכים שציינתי.

נכון שבניגוד לעבר לא ניתן לנקוב בתאריך יעד לדבר. אחת הסיבות נעוצה בכך שהנייר משלם תשלום יחיד בעוד יותר משלוש שנים, מה שנותן לחברה ולמשקיעים מרווח נשימה ארוך.

אני מחזיק ואם ירד החזק (בתלות בסיבת הירידה).
    אלון פיאדה

ייתכן ואני טועה אבל אם החברה עצמה (ולא ע"י חברת בת) קונה את האג"ח שלה בשוק הוא פשוט יוצא מהמחזור ולכן לא אמור להיות לה אינטרס להעלות את מחיר הנייר הרי היא לא מתכוונת למכור אותו בשוק אח"כ אולי אפילו להפך היא תרצה לשמור את מחיר הנייר נמוך ע"מ לבצע את יתרת רכישותיה במחיר נמוך.

ציטוט פורסם במקור על ידי אורי75
    ייתכן ואני טועה אבל אם החברה עצמה (ולא ע"י חברת בת) קונה את האג"ח שלה בשוק הוא פשוט יוצא מהמחזור ולכן לא אמור להיות לה אינטרס להעלות את מחיר הנייר הרי היא לא מתכוונת למכור אותו בשוק אח"כ אולי אפילו להפך היא תרצה לשמור את מחיר הנייר נמוך ע"מ לבצע את יתרת רכישותיה במחיר נמוך.

שלום אורי,

אתה לא טועה החברה היא זו שקונה בפועל את האג"ח (במקרה זה) ואכן כאשר החברה קונה את הנייר בשוק היא מוציא אותו ממחזור.

נכון שלא צריך להיות לה "אינטרסט" ישיר להעלות את מחיר הנייר כאשר היא רוכשת אותו (אני מזכיר כי אתמול נקנו 11 מליון ערך נקוב כאשר דירקטור החברה אישר רכישה של 50 מליון ערך נקוב ויכול לאשר כמות נוספת בהמשך אם יהיה בזה צורך).

אך חברה כן צריכה לרצות שהניירות שלה יסחרו במחירים גבוהים (כלומר תשואה נמוכה) שכן כך יכולת גיוס חוב נוסף שלה עולה ובעלות נמוכה יותר. כמו כן הדבר מוערר את בטחון המשקיעים ומשפיע בצורה עקיפה על מחיר המנייה של החברה גם כן.

אך גם אם לא ניקח את כל הדברים הנ"ל בחשבון, רכישה של החוב במחיר הנוכחי ייצר רווח הון של כ-150% לחברה בעת הקנייה [השקיע 5 מליון ומחקה חוב של 12 מליון] המשך קנייה במחירים גבוהים אף יותר עדיין משרת את החברה בטווח הקצר-בינוני-ארוך, כך שאין סיבה מעשית שלא תמשיך לעשות זאת גם אם מחיר השוק יעלה.

מה שחשוב לזכור הוא כי למרות שהפעולות (קנייה - מכירה) נעשות בשוק ברור (או לפחות צריך להיות ברור) לכל כי מדובר בעסקאות מתואמות, שארי החברה לא באמת יכולה לקנות כמות משמעותית מהנייר בשוק בלי להשפיע ישירות על מחירו.
    אלון פיאדה

האם יש דרך לדעת מי היה הצד השני בעסקה (כלומר: המוכר)?

כל עוד זה לא בעל עניין אין חובת דיווח, אך תיהיה בטוח שיש אנשים שיודעים.

מעבר לכך, האם יש חשיבות רבה לדבר?

ברור שיש מי שמכר, ובכל מקרה זה מישהו שהחזיק כמות גדולה (בוצע בעסקה בודדת). ניחוש שלי (ואכן מדובר בניחוש בלבד) מישהו שאסף בזול את הנייר ומימש כעת ברווח ולא מוסדי גדול שהיה מושקע בנייר מלפני המשבר.

ברוב המוחלט של המקרים העסקעות האלא מתואמות עוד קודם לאישור הרכישה העצמית, כולל מחיר הקנייה...
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות