שחקן מעוף שלום רב.
הציעו לי מהבנק לרכוש פקדון מובנה ל-3 שנים, ללא אפשרות יציאה, שמורכב מסל מניות.
בסל ישנם המניות הבאות: nestle, johnson & johnson, procter & gamble, pepsico, philip morris, rekitt benckiser,gilead. סכום הפקדון מובטח בתום ה-3 שנים, אך הוא אינו נושא ריבית. ההשתתפות היא ב-100% משיעור השינוי של סל המניות. אבל, החישוב של השינוי בסל המניות נעשה על פי 12 תצפיות רבעוניות, ולא רק בסוף ה-3 שנים (מה שלדברי הבנק עלול להפחית משמעותית את הסכום בתום התקופה, כך לדברי הבנק, למרות שלא ממש הצלחתי להבין מדוע). כמו כן בסוף התקופה הריבית המותנית צמודה לשער החליפין שקל/דולר.אני חשבתי לעצמי, שהבנק הוא לא קופת גמ"ח, ואם הוא מוכן לבטח את הקרן כנראה הצפי שלו שמניות אלה יעלו. כמו"כ הבנק כמי שמחזיק במניות, ורק משתף את הלקוחות בהן כבתעודת סל, כנראה מקבל לאורך התקופה דיבידנדים, שאותם הוא משאיר לעצמו. לפיכך שאלתי אליך האם להענות להצעת הבנק. או שאולי בכלל כדאי לי אם כבר לקנות את המניות הללו באופן עצמאי ולהנות (אולי) מכל היתרונות שמניתי לפניך. תשובתך מאד חשובה לי, ודחופה מכיוון שאני צריך לענות להם עד ה-3.3.10 .
תודה מראש
אבי.
נ.ב.
אני חדש כאן, ולא ממש יודע מהי מדיניות התשובות, ולהיכן הן נשלחות. ע"כ אשמח אם זה אפשרי לקבל תשובתך למייל בנוסף לתשובתך הפומבית.