x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: פקדון מובנה

פקדון מובנה

שחקן מעוף שלום רב.
    הציעו לי מהבנק לרכוש פקדון מובנה ל-3 שנים, ללא אפשרות יציאה, שמורכב מסל מניות.
    בסל ישנם המניות הבאות: nestle, johnson & johnson, procter & gamble, pepsico, philip morris, rekitt benckiser,gilead. סכום הפקדון מובטח בתום ה-3 שנים, אך הוא אינו נושא ריבית. ההשתתפות היא ב-100% משיעור השינוי של סל המניות. אבל, החישוב של השינוי בסל המניות נעשה על פי 12 תצפיות רבעוניות, ולא רק בסוף ה-3 שנים (מה שלדברי הבנק עלול להפחית משמעותית את הסכום בתום התקופה, כך לדברי הבנק, למרות שלא ממש הצלחתי להבין מדוע). כמו כן בסוף התקופה הריבית המותנית צמודה לשער החליפין שקל/דולר.אני חשבתי לעצמי, שהבנק הוא לא קופת גמ"ח, ואם הוא מוכן לבטח את הקרן כנראה הצפי שלו שמניות אלה יעלו. כמו"כ הבנק כמי שמחזיק במניות, ורק משתף את הלקוחות בהן כבתעודת סל, כנראה מקבל לאורך התקופה דיבידנדים, שאותם הוא משאיר לעצמו. לפיכך שאלתי אליך האם להענות להצעת הבנק. או שאולי בכלל כדאי לי אם כבר לקנות את המניות הללו באופן עצמאי ולהנות (אולי) מכל היתרונות שמניתי לפניך. תשובתך מאד חשובה לי, ודחופה מכיוון שאני צריך לענות להם עד ה-3.3.10 .
    תודה מראש
    אבי.
    נ.ב.
    אני חדש כאן, ולא ממש יודע מהי מדיניות התשובות, ולהיכן הן נשלחות. ע"כ אשמח אם זה אפשרי לקבל תשובתך למייל בנוסף לתשובתך הפומבית.

Re: פקדון מובנה

לפי מה שאני מבין אתה לקוח של לאומי.
    לגבי סטראקצ'רים : חישוב לפי שיטת הממוצע נעשה תמיד (או כמעט תמיד).
    חסרון גדול של פקדון מובנה הוא חוסר נזילות.אם אתה מוכן לזה אז אין בעיה.לקנות מניות בנפרד זה אפשרי אבל יש לזה עמלות לכל קניה וגם דמי ניהול.כמובן שקרן לא מובטחת ,בפקדון מובנה אין דברים כאלה.זה שבנק מרוויח בגדול לא אמור לעניין אותך כי הרי ברור שאף אחד לא עובד חינם.לגבי דיבידנדים לא בטוח שבנק מקבל אותם מסיבה אחת פשוטה: אין כל חובה להחזיק מניות.פקדון מובנה בונים באמצעות השקעה של רוב הסכום (נניח 90%) במשהו סולידי(כך שבעוד 3 שנים זה יעשה אותם 11 אחוז שישלימו ל 100) וקניית אופציות קול או חוזה על מניה.כמובן שאתה יכול לעשות זה לבד אבל שוב יש כאן עניין של עלות

לדעתי פקדון מובנה זה , כלל לא רע.
    יתרון- הקרן מובטחת וההפסד המקסימלי אם השווקים יירדו זה הפסד ריבית אלטרנטית, שכיום איננה גבוהה.
    החסרון-לסגור כסף ל-3 שנים, אם אין לך בעיה עם זה.
    בפקדון זה הסיכון מוגבל ביותר כאמור, הפסד אלטרנטיבי של ריבית ל-3 שנים , והסיכוי לרווח מאידך בלתי מוגבל, אם שוק המניות יהיה טוב יש אפשרות שסל מניות זה יעלה הרבה מעבר למדד.
    מקווה שעזרתי
    מאיר טל

תודה לכם, אשמח לעוד תגובות.
    יום טוב
    אבי.

היי,
    אני גם שקלתי לרכוש את הפקדון הזה אולם שים לב למוקש מרבית המניות בו הם של חברות גדולות עם תשואת דיבדנד משמעותית.
    בעיקבות חלוקת הדיבדנד ישנו תיאום שער( כלפי מטה) של המניות שנוגס משמעותית ברווח הפוטנציאלי של הפיקדון. דרך אגב הרווח שח מנפיק הפיקדון הינה בעצם קבלת הדיבדנד.אין ארוחות חינם!

ציטוט פורסם במקור על ידי ronen_pasha
    היי,
    אני גם שקלתי לרכוש את הפקדון הזה אולם שים לב למוקש מרבית המניות בו הם של חברות גדולות עם תשואת דיבדנד משמעותית.
    בעיקבות חלוקת הדיבדנד ישנו תיאום שער( כלפי מטה) של המניות שנוגס משמעותית ברווח הפוטנציאלי של הפיקדון. דרך אגב הרווח שח מנפיק הפיקדון הינה בעצם קבלת הדיבדנד.אין ארוחות חינם!
    שוב אני אומר.בנק לא רוכש מניות.

אני נגד סטרקצרים.

פקדון מובנה מיועד למי שלא מבין כלום בשוק ההון וגם מפחד להפסיד אבל מת להרגיש כמו משקיע. ואז הבנק לוקח את הכסף וכמעט לא נותן ריבית.

בפקדון מובנה אתה סוגר את הכסף, והסיכוי לרווח הוא בערבון מוגבל עם כל מיני ממוצעים , תקרות.

עדיף לקנות לבד תעודות סל , הרוב על השקעות סולודיות למשל מדד תלבונד או אגח מדינה וחלק על מדדים של בורסות מובילות.

אם לא תשחק עם התיק כל יומיים לא יהיו עמלות.

השוק רק יוצא ממשבר ויש סבירות גבוהה שהסיכום של שלושת השנים הבאות יהיה חיובי.

הפקדונות האלו הם די גרועים לדעתי (נימוק בהמשך).

ההצעה הסבירה היא להשקיע משהו כמו 80% באפיק סולידי מאוד אפילו אגח ממשלתי (למרות שאני היתי עובר לקונצרני) ואת ה20% במניות.

לא עשיתי את החישוב אבל לדעתי אתה מוגן 100% קרן עד ירידות של 70-80% במניות.

התשואה לדעתי לא תפחת ברוב המקרים מהשקעה בפקדון.

הסיבה שהפקדון גרוע הוא שאתה מקבל ממוצע של העליה במרווחים כלשהם. כלומר אם המניות דשדשו שנתיים וחצי ואז עלו 200% אתה בקושי תהנה מזה.

אלעד

ציטוט פורסם במקור על ידי elade
    ...

הסיבה שהפקדון גרוע הוא שאתה מקבל ממוצע של העליה במרווחים כלשהם. כלומר אם המניות דשדשו שנתיים וחצי ואז עלו 200% אתה בקושי תהנה מזה.

אלעד
    נכון, זה המלכוד האמיתי. התצפיות הרבעוניות שציינת. מה שהם עושים זה הם נותנים לך את העליה כל רבעון באחוזים , עד לסף מסוים (נניח 3% ), ואם היתה ירידה באחוזים, אז הם מגנים עליך ולא מורידים לך את החסכון. זה נראה טוב, בפועל זה רע, כי מניות הם קופצניות בהתנהגותן, למשל, יורדות קצת הרבה רבעונים ואחר כך עולות הרבה ברבעון אחד, ואתה תקבל רק 3% . זה טוב רק אם השוק יורד (לא תפסיד הקרן), או אם הוא עולה בצורה רצופה בקו ישר, בשיפוע קבוע, דבר שלא קיים במציאות.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות