x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 15

נושא: רעיון להגנה טובה בפקיעה

רעיון להגנה טובה בפקיעה

רעיון שחשבתי עליו היום, ואשמח אם תביעו את דעתכם (ויכול מאד להיות שאני ממציא משהו שכבר המציאו לפני):

אסטרטגיה קלאסית לפני פקיעה, היא כמובן שוקת. ככל שהשוקת יותר צרה, ככה הרווח לשוקת גדול יותר, אבל גם הסיכון. עד כאן העובדות.

נניח שאני מוכר שוקת 1150-1190, עם הגנה כמובן. לא משנה איפה כרגע. בהחלט יש סיכון. למרות ההגנה, אני מעוניין להגן על עצמי מפני תזוזה רצינית, שתכניס את אחד הצדדים לכסף.

על מנת להגן על עצמי, אני קונה שוקת דומה, אבל למרץ (ויכול להיות שצריך כמה יחידות קנויות על כל יחידה מכורה). היופי כאן הוא שאנחנו רוצים להגן על עצמנו מפני תזוזה, ואופציות מרץ רגישות מאד לתזוזות. הגיל שלהם משפיע על התטא. לא על הדלתא.

תסריטים אפשריים:
    1) המדד לא זז בפקיעה. הרווחתי יפה מהשוקת של פברואר. הפסדתי קצת מאד (בעיקר הפרשים בין מחירי קניה ומכירה) בשוקת של מרץ. אני יכול למכור אותה בחזרה בנזק מזערי. התטא לא משמעותית במרץ.
    2) המדד זז, אבל לא יצא מהגבולות. הרווחתי יפה מהשוקת של פברואר. הרווחתי גם קצת מהשוקת של מרץ, כי המדד זז, ושוקת קנויה מרוויחה ממדדים זזים.
    3) המדד זז ואחד הגבולות נכנס לכסף. השוקת הקנויה יכולה לפצות על זה. במיוחד עם נקנו מספיק יחידות.

מה דעתכם?

Re: רעיון להגנה טובה בפקיעה

כדי שההגנה תהיה יעילה, תצטרך לקנות שוקת קרובה לסטרייק.
    קניה כזו די יקרה ותצטרך לבזבז עליה המון כסף.
    פקיעת ספטמבר 2010 - נשאר 8% מהתיק.
    מצב עדכני - 11%.

נשמע כמו תרגיל מחשבתי מעניין

יש לי 2 תהיות:
    1. למה אתה חושב שצריך לרכוש יותר יח' ממרץ? בוא נניח שהפקיעה מעל 1190. אמנם בפקיעה בתוך הכסף אופציות פברואר שוות 100 ש"ח לנק'. אבל הם מתחילות להיות שוות 100 ש"ח לנק' רק החל מ1190. בעוד אופציות מרץ יתחילו ל"עבוד"החל מהנקודה הראשונה.

2. זה מצריך עוד הרבה מחשבה, אבל עלה לי בראש תרחיש נוסף בו האופציות כולן נכתבו ונקנו בס"ת גבוהה. המדד עושה תנועה מעלה, פוקע מעל הגבול העליון והס"ת כתוצאה מכך יורדת. כתוצאה מכך האופציות הקנויות של מרץ יפגעו.

ציטוט פורסם במקור על ידי Uri1180
    כדי שההגנה תהיה יעילה, תצטרך לקנות שוקת קרובה לסטרייק.
    קניה כזו די יקרה ותצטרך לבזבז עליה המון כסף.
    מה איכפת לי כמה עולה? אני ממילא מוכר את זה אחרי הפקיעה...

ציטוט פורסם במקור על ידי gsk
    נשמע כמו תרגיל מחשבתי מעניין
    יש לי 2 תהיות:
    1. למה אתה חושב שצריך לרכוש יותר יח' ממרץ? בוא נניח שהפקיעה מעל 1190. אמנם בפקיעה בתוך הכסף אופציות פברואר שוות 100 ש"ח לנק'. אבל הם מתחילות להיות שוות 100 ש"ח לנק' רק החל מ1190. בעוד אופציות מרץ יתחילו ל"עבוד"החל מהנקודה הראשונה.
    נכון. אבל בהתחלה השיפוע מאד קטן. יש מרחק עד שהאופציות תופסות "שוונק" ומתחילות לתת רווח.

ציטוט פורסם במקור על ידי gsk
    2. זה מצריך עוד הרבה מחשבה, אבל עלה לי בראש תרחיש נוסף בו האופציות כולן נכתבו ונקנו בס"ת גבוהה. המדד עושה תנועה מעלה, פוקע מעל הגבול העליון והס"ת כתוצאה מכך יורדת. כתוצאה מכך האופציות הקנויות של מרץ יפגעו.
    דווקא כשיש סטיות תקן גבוהות, הסיכוי שנתקרב מאד לסטרייק בפקיעה יותר קטן.
    מצב כמו היום, שסטיות התקן מינימליות, אפשר עוד להרוויח יותר מהשוקת הקנוייה.

צריך להמשיך לחשוב על זה. אולי בכלל זה אסטרטגיה משלימה לשוקת רחבה, לאורך כל החודש. אולי זו התשובה ל"ברבור השחור". תנועת המדד מנוטרלת על ידי השימוש באופציות בשני חודשים עוקבים. מה שנשאר זה טתא נטו.

כיס,
    אז בעצם לפי הרעיון שלך:

למכור C1180 , P1160 של פברואר
    ולקנות P1180 , P1160 של מרץ?

הבנתי נכון...?

ציטוט פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
    כיס,
    אז בעצם לפי הרעיון שלך:

למכור C1180 , P1160 של פברואר
    ולקנות P1180 , P1160 של מרץ?

הבנתי נכון...?
    משהו כזה. למעשה, צריך למצוא שוקת מרץ, שתיתן 100 ש"ח על כל נקודה, כאשר מגיעים לאזור 1160 או 1180 (על פי הדוגמא שלך). לא גרף פקיעה, אלא גרף המתאים לארבעה שבועות לפקיעה.

אהלן דמכ"ס
    מה שאתה מציע זו בעצם אסטרטגיה קלנדרית ומקובל לעעשות אותה בצורה קצת שונה על הסטרייק- קניית אוכף רחוק ומכירת אוכף קרוב

אם השוק יציב פחות או יותר, אתה מרוויח משחיקת הכתיבה וסוגר אותה ממש לפני הפקיעה (יש כאלה שמניחים לה לפקוע למרות שאני לא מת על זה)
    אם השוק מבצע תנודה גדולה- הדבר יבוא בד"כ בצירוף עליה בווגא, אתה מרוויח הרבה ברחוקה (וגא ודלתא) ומפסיד קצת בקרובה (מרוויח תטא מפסיד דלתא).

טוב. תיארתי לעצמי שמישהו כבר חשב על זה...

לי זה גם נשמע כמו אוכף (או שוקת) קלנדרי?

זאת אסטרטגיה בסיסית , והיא מתאימה לא רק לפקיעה.

מישהו יכול למנות אסטרטגיות מרכזיות שבהן "מערבבים" אופציות משני חודשים או יותר?

תודה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות