x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: אופציות - כמה שאלות בסיסיות

אופציות - כמה שאלות בסיסיות

אני עדיין די טרי בנושא האופציות ורציתי את עזרתכם להבהיר שני דברים בסיסיים רק כדי להיות בטוח שהבנתי נכונה:

1. משמעות העקומה שמשורטטת בנוסף לגרף הפוזיציה עצמה.

2. משמעות ערכי הדלתא והתטא המצרפיים לאסטרטגיה. אני יודע מה משמעות הערכים לגבי אופציה קנויה או כתובה אבל מה ההשפעה כאשר מדובר בערך מחושב לקומבינציה של אופציות כתובות וקנויות.

3.האם יש איזשהו כלי שמאפשר לחשב הסתברות פקיעה בטווחי שערים מסויימים על-פי ערכים היסטוריים של נכס הבסיס ונתונים לגבי התנודתיות הנוכחית ומספר הימים לפקיעה. אני מכיר כלי כזה לנכסי בסיס בחו"ל אבל לא בארץ.

הרבה תודה.

Re: אופציות - כמה שאלות בסיסיות

1.גרף רווח והפסד
    2 .דלתא וטטא של כל האסטרטגיה(כמו באופציה בודדת)
    3.לא מכיר

תודה על התשובה המהירה. רק כדי להיות בטוח שהבנתי

לגבי גרף הרווח וההפסד - העקומה מראה רווח והפסד לפי ערכים של היווניות ביום מסויים בניגוד לגרף הפוזיציה שמראה רווח והפסד בפקיעה?

לגבי הערכים המצרפיים של הדלתא והתטא באסטרטגיה - ההשפעה זהה להשפעה שיש להן על אופציה כתובה?

על איזה גרף בדיוק אתה בדיוק מדבר ? זה שחברה עושים באקסל ומפרסמים ?או שאנחנו מדברים על דברים שונים ?
    2.כן . רק שמדובר על תיק כולו ובמידה ומדובר בקניות אז סימן מתהפך כלומר צריך להתייחס לזה מצד של קונה ולא מוכר

אגב לגבי 3 זה יכול ליהות נושא למחקר באיזה דוקטורט

לגבי 1 - אני מדבר על העקומה האדומה בגרף המצורף

לגבי 2 - ברוב המקרים האסטרטגיה מורכבת ממספר זהה של אופציות כתובות וקנויות (כהגנה) - מה ההתייחסות אז? האם כמו לאופציה כתובה?

לגבי 3 - ראה דוגמא לכלי כזה (במקרה זה לגבי SPY כנכס בסיס).

שוב, תודה על העזרה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות