x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 11

נושא: שאלה לשילק - כיל ב

שאלה לשילק - כיל ב

מדוע התשואה כ"כ נמוכה 3.8 כאשר אגח ממשלתי במח"מ דומה נותן 3.5 (שחר 2682)?

נראה שיש כאן עיוות רציני לא?

Re: שאלה לשילק - כיל ב

אורי שלום ,
    לפי דעתי האגח הנ"ל ממש לא מעניין , ריבית שזהה לממשלתי ללא מרווח הוגן וראוי למעלה.
    אני חושב שתחפש במקומות אחרים שם יש הרבה יותר עניין ובשר גם אם הם סולידיים..
    האגח הנ"ל אני סבור ומשוכנע שלא יעשה לך את מה שאתה מחפש ולהיפך הוא עוד ייפגע במהלך השנה הנוכחית ואחריה , ואז אולי תוכל למצוא אותו במחיר נמוך יותר סביב 103 שישקף תשואה שתנוע סביב 5% ..עכשיו האם זה מספק אותך , באגח שקלי ולא צמוד , בחברה קונצרנית ????
    אותי ממש זה לא היה מספק והיחס של סיכוי /סיכון הוא ממש לרעתך במקרה הספציפי הנל..
    בהצלחה

אני אכן מסכים שפער התשואות נמוך מדי, ובכלל - אם חושבים במונחים של סביבת ריבית נורמלית (סביב ה-4%) התשואה בשניהם נמוכה למדי.
    מה שכן, שים לב שהפדיון של כיל ב הוא 5 חודשים לפני הפדיון של שחר 2682.
    במצב כזה, אפשר לחכות עם כיל עד לפדיון, לקנות מק"מ ל-5 חודשים, ובפועל ההפרש בתשואות יהיה גבוה יותר מ-0.3.
    אגב, לברון, לא בטוח שצריך לחכות הרבה. לפני כחודש וקצת קניתי את האג"ח בשער 102.3, מה ששיקף לו תשואה של כ-5%...

והאם אתה מסתפק בזה ? 5% לחברה קונצרנית ? באגח שקלי ?
    ללא מנגנון של ריבית משתנה ? ללא יותר מדי אפשרות לרווחי הון ? לאפשרות של פגיעה במהלך העלאות הריבית שיגיעו ?
    אני מכבד לחלוטין את כל מי שמשקיע שם , אך אני סבור ( ויודע ) שיש דברים אטרקטיביים יותר.
    בכל מקרה אני מכבד זאת כי כל אחד צריך לעשות בכספו את הדבר שהוא ישן הכי טוב איתו בלילה..
    בהצלחה.

כן, 5% תשואה שנתית באג"ח כמו של כיל (שלטעמי הוא אחד מהסולידיים ביותר שיש), במח"מ של כיל ובסביבת הריבית הנוכחית זאת תשואה נחמדה לאג"ח סולידי.
    ומי שאמר שאין רווחי הון? 3.5% בשלשה שבועות לאג"ח סולידי זה נחמד ביותר...

כפי שכבר כתבתי, מנגנון של ריבית משתנה הוא טוב רק במידה והוא לא מתומחר במחיר האג"ח. (דוגמא טוב לאג"ח במחיר משתנה שהיתה במחיר מופקע (ועדיין נמצא במחיר גבוה לטעמי)היא דלק ישראל ב).
    צריך לבדוק כל דבר לעומת התשואה הרלוונטית. באופן לא מפתיע דווקא הציפיות לעליית הריבית יצרו ירידות באפיק השקלי שהצדיקו הסטת כספים לשם. מי זוכר שבסוף דצמבר אג"ח שקלי של אידיבי אחזקות במח"מ 2.8 נסחר בתשואה של כמעט 6%?

בכלל, המושג תשואה שנתית מבלבל לעיתים חלק מהאנשים, והוא לא מעיד בהכרח על הכדאיות או על חוסר הכדאיות באג"ח מסוים.

אוקיי אז כמו שאמרתי תמתינו ( למי שעדיין לא הצליח להשיג ) לירידת מחיר האגח שוב לרמות של 103 שישקף את התשואה של 5% ..ותוכלו לישון עם האגח הנ"ל טוב.
    אבל המחיר היום הוא ממש אבל ממש לא אטרקטיבי עבורי.
    ולגביי רווח ההון שציינת אז זה ממש נחמד וטוב שזה קורא אבל נביא אני לא , ואני מאמין שמי שנכנס לאגחים סוליידים כאלו שאיפתו היא להישאר עד הפידיון ובגדול "לשכוח"מהכסף , ולקבל את התשואה לפידיון לפי מחיר ועת הרכישה שבוצעו העסקאות שלו.
    ולאותם אנשים שבאמת מחפשים את האפיק הסולידי שיתן תשואה עודפת על הריביות הנמוכות שקיימות בשוק אז הייתי שוקל לא לשבור יותר מדי את הראש וללכת לשטרי ההון ( צמודים או לא צמודים ) אני אישית מעדיף לרוב צמודים ולקבל שם תשואה יותר טובה ( אומנם מחמ ארוך יותר ) .
    ולמי שכן רוצה להתעסק עם זה יותר אז לא ככ קשה למצוא אגחים קונצרניים יותר טובים מהנל.
    בברכה והצלחה , לברון

לברון שלום,
    אני בהחלט מסכים עם הגישה שלך.
    אשמח עם תוכל לשתף אותי במספר אגחים קונצרניים צמודים למדד שיותר אטרקטיביים מ 5%.
    אין לי בעיה עם מח"מ, במידה ומידת הסיכון אינה גבוהה במיוחד יכול להשאר עד פידיון.
    בתודה מראש

זהו, שאני ממש לא חושב שכשקונים אג"ח סולידי עושים זאת בשיטת "שגר ושכח".
    כמו שכתבתי כאן מספר פעמים, אני נוטה לחלק את השוק ל-4:
    1) אג"ח טוב במחיר טוב (נניח כיל ב בשער 100).
    2) אג"ח טוב במחיר רע (חברה לישראל 8 במחיר 110).
    3) אג"ח רע במחיר טוב (אפריקה ב-20 אג').
    4) אג"ח רע במחיר רע (בוימלגרין ב-50 אג').

הקבוצה המועדפת עליי היא הראשונה - באג"חים של חברות טובות ויציבות, שלא לדבר על ממשלתיים, ניתן לבצע פעולות בהיקפים גדולים. לכן, כאשר קונים אותם במחיר אטרקטיבי הרווחים יהיו בהתאם.
    לדעתי, לפני שמחפשים אג"ח זבל, חשוב להבין איך לתמחר אג"חים סולידיים.

היי שילק,
    תודה.
    רק הבהרה גבי הסוגים. את הראשון הבנתי ואני מסכים.
    השלישי ורביעי לא מעניין אותי.
    אם תוכל לפרט מה הכוונה בסוג השני.
    כמו כן האם תוכל לתת דוגמאות מספר לשתי הקבוצות הראשונות {ז"א באילו שערים כדאי לקנות במידה ויגיעו לשם,כמובן שצריכים להיות שערים ראליים לאג"ח עצמו}.
    בתודה מראש

שילק זה שוב אני...
    אז רק אומר שהחלוקה לקבוצות שחילקת היא דבר ברור עבורי ואף צודק ועל כך קיימת בינינו הסכמה..הדבר השני שלפי דעתי אתה ( אולי ) מפספס זה את דירוג האגח המדובר בתחילת השרשור כלומר כיל שנסחרת כיום במחיר 106 עם תשואה של 3.8% שקלי..נכנסת לפחות לטעמי לקבוצה השנייה ולא לראשונה כמו ששמת..
    האגח של כיל ב' הוא בברור אגח של חברה טובה במחיר רע ..
    אני יותר מאשמח אם תגיד לי מדוע סיווגת אותו בקבוצה הראשונה ????
    ושוב שלא יבינו אותי לרגע לא נכון, לכל אחד יש אהבת סיכון אחרת אבל אני חושב שפשוט באפיק הסולידי ניתן למצוא כיום אגחים יותר טובים מהנדון..
    שילק אני שואל כעת ברצינות אתה היית משקיע כיום באגח הזה ? במחיר הנוכחי ? בתשואה הנוכחית ?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות